Jump to content

dsomeoned

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με dsomeoned

  • Γενέθλια 03/16/1989

του/της dsomeoned Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ένα τέτοιο προσοφθάλμιο για το 8" τηλεσκοπιό μου. Να το αγοράσω σε διάμετρο 1/2" ή 2"; Ποιά θα είναι τα οφέλη από κάθε μια; Αν το αγοράσω σε 2" θα έχω μεγαλύτερο οπτικό πεδίο; Και θα μπορέσω να βρω αργότερα Barlow με διάμετρο 2";
  2. Το ότι το είδα άχρωμο δεν με αποθάρρυνε ούτε με απογοήτευσε. Αντιθέτως εντυπωσιάστηκα από την θέαση του. Απλά επειδή είμαι νέος στον χώρο ρωτάω για να μαθαίνω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
  3. Γεια σας, την προηγούμενη βδομάδα παρατήρησα για πρώτη φορά το νεφέλωμα του Ωρίωνα από το τηλεσκόπιο μου. Ένα DOB 8" της Skywatcher. Το είδα μέσα από τους φακούς που ήταν με το τηλεσκόπιο 10mm και 25mm. Γενικά εντυπωσιάστηκα επειδή ήταν η πρώτη φορά που το έβλεπα από τηλεσκόπιο απλά έχω μια απορία. Γιατί το έβλεπα άχρωμο. Φταίει το τηλεσκόπιο μου που δεν έχει αρκετές ίντσες; ή οι φακοί μου που δεν είναι καλής ποιότητας και χαμηλής μεγέθυνσης; Με καλής ποιότητας φακούς θα μπορώ να δω και χρώμα; Ο ουρανός απ' όπου παρατηρούσα δεν έχει σχεδόν καθόλου φωτορύπανση αν και οι καιρικές συνθήκες εκείνο το βράδυ δεν ήταν πολύ καλές.
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Τώρα προσανατολίζομαι στην αγορά ενός καλού ζουμ φακού και αργότερα ενός Barlow για να τα συνδυάσω.
  5. Αφού άκουσα και τις απόψεις σας λέω να πάρω για πρώτο φακό έναν από τούς παρακάτω: LANTHANUM 6mm της VIXEN http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1308 ή HYPERION 8 mm ή 5mm της Baader Planetarium http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=987 Τι λέτε για αυτούς από πλευράς ποιότητας; Ποιόν από αυτούς θα μου προτείνατε; Αργότερα λέω να αγοράσω και έναν καλό Barlow αλλά πρώτα θέλω να έχω έναν σχετικά καλό φακό.
  6. Με τον ορθοσκοπικό φακό θα μπορώ να παρατηρώ εξίσου καλά κάποια βασικά νεφελώματα όπως πχ. του Ωρίωνα ή τον γαλαξία της Ανδρομέδας; ή για αυτά θα χρειαζόμουν άλλου είδους φακό; Επίσης αν συνδύαζα κάποιον φακό μικρότερης μεγέθυνσης με Barlow θα είχα καλύτερα αποτελέσματα; Όσο για το seeing από εκεί που παρατηρώ είναι σχεδόν τέλειο και δεν είχα πολλά προβλήματα.
  7. Γεια σας, το καλοκαίρι που μας πέρασε αγόρασα και εγώ το γνωστό τηλεσκόπιο dob skywatcher 8" έχοντας κάνει αρκετές καλές παρατηρήσεις με τα προσοφθάλμια που έχει πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αγοράσω κάτι καλύτερο. Θα ήθελα την συμβουλή σας για την αγορά ενός αντικειμενικά καλού προσοφθάλμιου αλλά σε σχετικά προσιτή τιμή (100 - 150 ευρώ) για καλή παρατήρηση των πλανητών κτλ. Επίσης η αγορά ενός Barlow σε συνδυασμό με έναν φακό μεγαλύτερου οπτικού πεδίου (πχ 20mm, 25mm) θα μου δώσει εικόνες με μεγαλύτερο οπτικό πεδίο απ' ότι ο αντίστοιχος 10mm ή ο Barlow μειώνει και αυτός το οπτικό πεδίο;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης