Jump to content

kkokkolis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    15776
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

kkokkolisτελευταία νίκη στο Νοέμβριος 3 2023

Το kkokkolis είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

2 ακόλουθοι

Σχετικά με kkokkolis

  • Γενέθλια 05/03/1968

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

851 επισκέψεις προφίλ

του/της kkokkolis Επιτεύγματα

  1. Θα τα δούμε και αυτά, σας ευχαριστώ. Του έχει κολλήσει να αγοράσει τέρας του συναδέλφου, όσα είδαμε ζυγίζουν 60-90kgr. Οπότε και τα μεταφορικά θα είναι ένα θέμα.
  2. Καλή χρονιά σε όλους. Ενας συνάδελφος που έχει τώρα ένα 8" SCT, κόλλησε τον πυρετό της διαμέτρου και ψάχνει 14-20". Προσπαθώντας να τον βοηθήσω, αρχίσαμε να κοιτάζουμε το Πλανητάριο, την Telescope Service και το Astroshop. Είχα χρόνια να το κάνω αυτό, ίσως 6-8 χρόνια. Η μόνη περιγραφή που ταιριάζει στις τιμές είναι πως είναι... αστρονομικές. Δεν τα θυμόμουν όλα τόσο ακριβά. Αλλά μπορεί και να είναι ιδέα μου, η αισιοδοξία της μνήμης. Δεν έχω κρατήσει κάπου αρχείο για να συγκρίνω. Όντως έχουν ακριβύνει τόσο τα τηλεσκόπια και τα εξαρτήματα; Με τον ουρανό να χειροτερεύει διαρκώς και το James Webb να μας εκπλήσσει, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.
  3. Καλή χρονιά να έχετε όλοι.
  4. Αισθητικά άψογα (την ακρίβεια και την πρακτικότητα δεν τις σχολιάζω), μπράβο! Μια που μοιράζονται ελεύθερα, έχω την άδεια να τα διαδώσω;
  5. Έτσι είναι, διαχρονικώς και παγκοσμίως. Το θυμάμαι και από τον Carl Sagan στο Cosmos που έλεγε πως όλες οι εφημερίδες και τα περιοδικά έχουν αστρολογική στήλη και κανένα αστρονομική, το 1980 στη Νέα Υόρκη. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζεις. Εκτός αν είσαι Σκορπιός, ή Τοξότης. 😁
  6. Ευχαριστώ πολύ. Πήρα τις πληροφορίες μου. Είναι μεν εντυπωσιακό, αλλά όχι αληθοφανές. Καταστρέφεται το βίωμα της ζωντανής θέασης. Ενδέχεται φυσικά στο μέλλον να μην μπορείς να δεις κυριολεκτικά τίποτε χωρίς ψηφιοποίηση.
  7. Αναρωτιέμαι, 2.5 χρόνια μετά, πόσοι το έχουν αγοράσει ή δοκιμάσει από εδώ; Ως εργαλείο αντιμετώπισης της φωτορρύπανσης περισσότερο, για μέσα στην πόλη.
  8. kkokkolis

    Questar

    Το Company 7 το πουλάει καινούριο.
  9. kkokkolis

    Questar

    Αλμυρό, ε; Αναλόγως του κατόπτρου και των επιστρώσεων, ένα Questar 3.5 κοστίζει 4250-6000$ όμως.
  10. kkokkolis

    Questar

    Χαιρετίζω άπαντες. Δεν έχω σχέση με την αγγελία, ούτε γνωρίζω τίποτε περί αξιοπιστίας της. Ούτε φυσικά γνωρίζω αν κάποιος από εσάς το έχει αναρτήσει εκεί ή και εδώ. Επειδή όμως πιστεύω πως αξίζει να διερευνηθεί από κάποιον που θα ήθελε να αποκτήσει αυτό το πετράδι, απλώς σας ενημερώνω. Θα το βρείτε στις "Αγορές" του FB, αναζητώντας "Questar" ή "Τηλεσκόπιο".
  11. kkokkolis

    Με λένε Κώστα και....

    Καλώς σας βρήκα. Δεν είναι παράπονο. Μάλιστα, πριν πάρω ένα 100ρι αχρωματικό για να βλέπω τα καράβια (και ευτυχώς επειδή ήρθε πάλι αεροπλανοφόρο στον Πειραιά), είχα 3-5 χρόνια χωρίς αγορές. Μου φτάνουν και μου περισσεύουν όσα πήρα τις ημέρες της αστρομανίας. Το καλό είναι πως η επίγνωση του σύμπαντος και η γνώση του ουρανού έχουν γίνει πλέον βίωμα, όπως είχαν γίνει και άλλα χόμπι πριν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κοιτάξω προς τα πάνω όταν δεν υπάρχει οροφή. Κάθε τι που ακούω το περνώ από τα φίλτρα της κοσμολογίας, της αστρονομίας, της γεωλογίας, της βιολογίας και της νευροεπιστήμης. Όταν υπάρχουν γεγονότα μερικά τηλεσκόπια και μερικά κιάλια είναι έτοιμα. Ευτυχώς, επειδή δουλεύω πλέον με ρυθμούς φρενήρεις και στον ελεύθερο χρόνο έχω ανάγκη να είμαι με την οικογένεια και όχι να φεύγω. Αλλά δεν στερούμαι, ακριβώς επειδή η ερασιτεχνική αστρονομία ζει μέσα στο μυαλό μου. Θα προτιμούσα να είχα αρχίσει μικρότερος, αλλά ήταν αδύνατο αυτό, οπότε κάλιο αργά παρά ποτέ. Σταματώντας να αγοράζω μπόρεσα να φροντίσω και τα άλλα μου ενδιαφέροντα, εξάλλου. Χαίρομαι που είστε καλά και παλεύω με τον πειρασμό να μην ρωτήσω αν κάποιος δεν είναι πλέον μαζί μας, αν και ως ιατρός γνωρίζω εκ προοιμίου την απάντηση.
  12. Με λένε Κώστα και δεν έχω αγοράσει τίποτε για 2 χρόνια, 4 μήνες και 10 ημέρες.
  13. Σβησμένος Ουρανός στην ΕΡΤ3 την Τρίτη 14/02/22 22:15' Switch the Sky Back On, 2022 Πονάει. https://www.ert.gr/xena-docs/svismenos-oyranos-ert/
  14. Την είδα από το αλσύλλιο του ΓΝΝΘ "Η Σωτηρία", μαζί με συναδέλφους που εντυπωσιάστηκαν και, οι περισσότεροι, δεν γνώριζαν τίποτε. Τριγύρω, στην Κατεχάκη, τη Μεσογείων, το Νοσοκομείο, η ζωή συνεχίσθηκε κανονικά. Το βραδάκι όλο και κάποιο reality, κάποια soap opera, κάποιο ματσάκι θα ρουφήξει τον κόσμο στον αυτιστικό, τεχνητό, δίχως φαντασία, επαναληπτικό του μικρόκοσμο.
  15. Όπως έγραψα και αλλού, ο Διονύσης Σιμόπουλος, εκτός από επιστήμονας, ήταν ένας δάσκαλος με χάρισμα εξαιρετικής γραφής και μαγευτική, έως και υπνωτιστική αφήγηση. Η βελούδινη χροιά της φωνής του σε προσκαλούσε να αφεθείς στη μυσταγωγία της παρουσίασης του αχανούς και βίαιου σύμπαντος, με αισθήματα ασφαλείας και γαλήνης. Καινοτόμος και τεχνοκράτης, συνεισέφερε στο να διαθέτει η χώρα μας ένα από τα καλύτερα πλανητάρια παγκοσμίως. Και όταν δεν πηγαίναμε στο Πλανητάριο εμείς, ερχόταν εκείνος στο σπίτι μας, μέσω της τηλεόρασης, των πολυμεσικών εφαρμογών και των πολύτιμων βιβλίων του, όχι για να αναδείξει τον εαυτό του ματαιόδοξα, αλλά για να μας μυήσει στο μεγαλείο του σύμπαντος και, συνεκδοχικά, στη μηδαμινότητα τόσο του εγώ μας, όσο και των ασήμαντων σε κλίμακα προβλημάτων που το ταλανίζουν. Ήσουν αστρόσκονη Δάσκαλε και στα άστρα επιστρέφεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης