Jump to content

kaisarakos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με kaisarakos

  • Γενέθλια 05/15/1981

του/της kaisarakos Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. kaisarakos

    < O ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΟΣΙΡΙΣ >

    Πραγματικά με ταξίδεψες ! μπραβό παρα μα παρα πολύ καλή φωτο.
  2. kaisarakos

    Saturn 25-03-2011

    Η ΠΡΩΤΗ FOTO ΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΦΕΤΟΣ
  3. kaisarakos

    ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΔΙΑ

    ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ
  4. Ευχαριστώ πολυ θα το δοκιμασω και θα σας πω , πιστευω να έχω καλά αποτελέσματα !!!
  5. Καλησπέρα. Το Σάββατο το βράδυ/πρωί κυριακής παρακολούθησα για πρώτη μου φορά τον πλανήτη Δία. Εντιπωσιακός πλανήτης δεν μπορώ να πώ και μάλιστα μπορούσα να διακρίνω και τους τρίς βασικούς και μεγαλύτερους δορυφόρους του.Έχω το εξής πρόβλημα και όποιος μπορεί να ας με βοηθίσει σας παρακαλώ.όταν πήγα να τραβήξω (φωτογαφία ) με την webcamera που έχω την nex image ο πλανήτης μου φένεται παρα πολύ φωτεινός με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται καθόλου τα χρώματα του , οι κοιλίδες κ.τ.λ. δεν ξέρω τη μπορεί να φταίει με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις τραβούσα και τον κρόνο και δεν είχα καθόλου πρόβλημα. Μήπως χρείαζεται να βάλω κανένα φίλτρο ?
  6. Δεν νομίζω να φταίει το μέρος της παρακολούθησης ήμουν στην Ψάθα Αττικής ξέρεται κοντά στον Κιθαιρώνα .Η ευθυγράμμιση μου ήταν οκ , και ο τρόπος που έψαχνα ήταν πρώτα με τον ερευνητή . απλά δεν ξέρω εάν θα πρέπει να δώ κανένα καλύτερο χάρτη , κοίταζα με βάση τους χάρτες στο βιβλίο Night Watch!
  7. Καλησπέρα , το Σάββατο το βράδυ έκανα την πρώτη απόπειρα μου για να δώ κανένα γαλαξία. Οι προσπάθειες που έκανα ήταν για τον M51 που είναι κοντά στον αστερισμό Alkaid στην Μεγάλη Αρκτο αλλα τίποτα !!! δεν τα κατάφερα .Επίσης προσπάθησα και για το νεφέλωμα Μ57 στον αστερισμό της Λύρας και πάλι δεν τα κατάφερα .Μήπως με το τηλεσκόπιο μου δεν μπορώ να έχω καλώ αποτέλεσμα ? Το τηλεσκόπιο μου είναι το SKY-WATCHER 130/900 EQ2 MOTOR!!! Βοήθεια !!!
  8. Καλησπέρα σε όλους !!! Ξέρει κανείς να μου πεί εάν μπορώ να βγάλω τον ήλιο φωτογρφία χρησιμοποιόντας την κάμερα που έχω για την πλανητική φωτογράφιση. χρησιμοποιόντας βέβαια και το κατάλληλο ηλιακό φιλτρο!!!
  9. Ευχαριστώ πολύ τι να κάνω θα περιμένω οποτε !!!!
  10. επίσης βρήκα και αυτά τα φίλτρα στο ebay απο Αγγλία Celestron Telescope Filter #56 Green, Meade, SEE MARS! http://global.ebay.com/Celestron_Telescope_Filter_56_Green_Meade_SEE_MARS/280494777028/item και Celestron Telescope Filter #25 Red Meade Orion SEE MARS http://global.ebay.com/Celestron_Telescope_Filter_25_Red_Meade_Orion_SEE_MARS/270563720147/item τι λέτε να κάνω ??? ΈΧΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΔΙΑΦΟΡΆ ΤΙΜΗΣ !!!
  11. Καλησπέρα σε όλους ! Για παρατηριση του Αρη τη φιλτρο θα μου προτείνατε? Εχω ένα τις celestron UHC/LPR Νεφελωμάτων & Μείωσης Φωτορύπανσης Ø 31,8mm http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=956 το τηλεσκόπιο μου είναι τις skywatcher 130/900 EQ2 - MOTOR http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1282 Οπτικός σχεδιασμός : Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο) Διάμετρος : 130 mm ( 5,12″ ) Εστιακή Απόσταση : F 900 mm Εστιακός Λόγος : f/ 6.9 Στήριξη : EQ2 Ισημερινή Ερευνητής : 5x24 Προσοφθάλμιο : 25mm(36x) & 10mm(90x),Ø31.8mm Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση : 260 x Μέγιστο Φαινόμενο Μέγεθος Αστέρα : 13,3 Θεωρ.Διακρ. Ικανότητα : 0,9 arc sec και λέω να παρω televue BandMate Mars, Ø 31,8mm http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=868 αλλά είναι κάπως ακριβώ 120,00Euro περίπου. Εχεται να μου προτείνεται τιποτα άλλο ???? Βοήθεια???
  12. Καλησπέρα σε όλους ! είμαι νέος στο ίδος αλλά λέω να περάσω μιας και θα είμαι στην ψάθα. κατα τι ώρα λέτε?
  13. Καλησπέρα σε όλους ειμαι σχετικά νέος στο ίδος αλλά σκεφτομαι να περάσω και εγώ μιάς και θα είμαι στην Ψάθα. περίπου ώρα που θα μαζευτούμε ?
  14. Καλησπέρα μήπως γνωρίζει κανείς κανένα πρόγραμμα που να λεει το seeing ανα περιοχή στην Ελλάδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης