Jump to content

alkouras

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με alkouras

  • Γενέθλια 06/25/1982

του/της alkouras Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο, καλη παρατηρηση σε ολους λοιπον.
  2. Μια μικρη ερωτηση θα ηθελα να κανω και γω, μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε το φιλτρο που εχουμε για το τηλεσκοπιο ( Badeer astrosolar ) βαζοντας το μπροστα απο τα ματια μας και να κοιταμε την εκλειψη?
  3. Επίσης να τονίσουμε ότι στο site της nasa οι ώρες που αναγράφονται είναι σε UT ( universal time ), οπότε από ότι γράφει το site προσθέτουμε 2 ώρες για την Ελλάδα.
  4. Χαίρομαι επειδή από το πρωί στη δουλειά εξηγώ όλα τα παραπάνω!!!!
  5. alkouras

    ΦΙΛΤΡΟ ΗΛΙΟΥ

    καλημερα, Αγορασα προσφατα ενα φιλτρο ηλιου, και θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζομαι κατι αλλο εκτος απο το φιλτρο για να κανω ασφαλη παρατηρηση του ηλιου?
  6. Εγω παντως το προσπαθησα φιλτατε, απο το Ιλιον, δε καταφερα να τα δω βεβαια ολα, με αρκετη φωτορυπανση ειδα γυρω στα 40!!!
  7. Ωραια οποτε η απορια λυθηκε, σε ευχαριστω παρα πολυ!!!
  8. Ναι η αληθεια ειναι οτι κινουταν αρκετα γρηγορα, αλλα δεν θα επρεπε να μπορω να τον δω και χωρις την βοηθεια του τηλεσκοπιου??? παραδεχομαι οτι ειχα αρκετη φωτορυπανση, απο Ιλιον παρατηρουσα, αλλα εχω ξαναδει δορυφορο με γυμνο ματι, αυτη τη φορα δε καταφερα να τον εντοπισω!!!
  9. Καλησπέρα σε όλους, Το Σάββατο 09/03/2013, σαν κάλο παιδάκι και γω έστησα τον εξοπλισμό μου από νωρίς για να είμαι έτοιμος για τον μαραθώνιο messier, περίπου στις 22:30 και ενώ χάζευα μεταξύ των αστερισμών κασσιόπεια και Περσέα είδα ένα αντικείμενο να κινείται γρήγορα με κατεύθυνση νότο προς βορά, σαν εικόνα έμοιαζε με ότι είδα στις 15/02/2013 του αστεροειδή 2012 DA14, Οπότε η απορία μου είναι αν είδα όντως κάτι τέτοιο ή αν ήταν κάποιος δορυφόρος.
  10. Καταφερα και εγω απο το Ιλιον να τον δω λιγο μετα τισ 22:20, πολυ ωραιο θεαμα, κινουταν παρα πολυ γρηγορα!!!
  11. alkouras

    Nexstar

    Καλησπέρα και πάλι, Λοιπόν παρέλαβα το τηλεσκόπιο μου την Τρίτη, δυστυχώς όμως δε μου έκανε το χατίρι ο καιρός εκείνη την μέρα με την συννεφιά, αυτό βέβαια δε με εμπόδισε να το στήσω μέσα στη μέση του σαλονιού μου ( με τη γυναίκα να γκρινιάζει ότι δε ταιριάζει στο χώρο ) και να προσπαθώ να εστιάσω στα φωτά στο ταβάνι. Χθες μετά από την καταρρακτώδη βροχή επιτέλους καθάρισαν οι ουρανοί και δεν έχασα την ευκαιρία να ανέβω στη ταράτσα για μια γρήγορη παρατήρηση, η οποία τελικά κατέληξε σε 4 ωρη παρατήρηση. Το τηλεσκόπιο στήνετε πανεύκολα, μου πηρέ 10 λεπτά περίπου και άλλα πέντε για να ρυθμίσω το χειριστήριο με τις σωστές συντεταγμένες για να μπορέσει να ευθυγραμμιστεί σωστά. Όταν τέλειωσα με τα διαδικαστικά λοιπόν ήταν ώρα να ξεκινήσω, επέλεξα την μέθοδο ευθυγράμμισης με δυο αστέρες, ο ένας ήταν ο aldebaran και ο άλλος ο Betelgeuse, ξαφνιάστηκα θετικά με το πόσο γρήγορα ευθυγραμμίστηκε, αποφάσισα λοιπόν, μιας και είχε βρέξει αρκετά και η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρη, να στοχεύσω σε αντικείμενα βαθέως ουρανού, για αρχή τα κλασσικά, M 42-43, τον γαλαξία της Ανδρομέδας, η καθαρότητα των ειδώλων ήταν πολύ καλή και έτσι κατέληξα να χαζεύω για καμιά ώρα ( με το προηγούμενο τηλεσκόπιο μου, celestron powerseeker 80/900, ήταν δύσκολο να τα ακολουθω ). Μετά από λίγο και ενώ το φεγγάρι είχε ανέβει πιο ψηλά και με εμπόδιζε με την φωτεινότητα του, είπα να στρέψω το τηλεσκόπιο μου προς αυτό. Ήταν λες και ζήλεψε και για υτο ήταν τόσο φωτεινό, για να μου τραβήξει την προσοχή και να του δώσω σημασία, αυτό και έκανα λοιπόν, δοκίμασα πρώτα το προσοφθάλμιο των 25mm και μπορώ να πω ότι η εικόνα που πηρά ήταν η καλύτερη που έχω δει μέχρι τώρα, κρυστάλλινη είναι η μόνη λέξη που μου έρχεται. Όταν ευχαριστήθηκα όλο το μεγαλείο του φεγγαριού τόλμησα και δοκίμασα και το 9mm, εκεί είδα με πολλές λεπτομέρειες τους κρατήρες του φεγγαριού, άλλα ήθελα και άλλο, έτσι σε συνδυασμό με το 9mm έβαλα και ένα barlow X3, περίμενα ότι οι εικόνα θα ήταν χάλια, αλλά έπεσα έξω, ακόμα και σε τόσο μεγάλη μεγέθυνση η εικόνα ήταν πεντακάθαρη. Αφού είχα πάρει θάρρος με την σελήνη, είπα να δοκιμάσω μεγάλες μεγεθύνσεις και στο Δια που βρισκόταν και αυτός εκείνη τη στιγμή στον ουρανό, χρησιμοποίησα και τον 25mm και τον 9mm και τους 2 σε συνδυασμό με τον barlow X3, και στις τέσσερις περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν απολύτως ικανοποιητικά, καμία σχέση με ότι είχα συνηθίσει, ναι μεν στην μεγαλύτερη μεγέθυνση ήταν λίγο θολά, αλλά όχι τόσο ώστε να με απογοητεύσει. Με αλλά λόγια αν δε το καταλάβατε έχω ενθουσιαστεί με το καινούργιο μου τηλεσκόπιο και είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου, σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε, ακόμα και αυτούς που δεν απάντησαν εδω, διότι διάβασα πολλά σχόλια σε άλλα θέματα που με βοήθησαν αρκετά. Καθαρούς ουρανούς λοιπόν σε όλους μας.
  12. alkouras

    Nexstar

    Χμμμμμ, Φιλε και συντοπιτη ( απο την Λευκιμμη η καταγωγη μου ), σε ευχαριστω παρα πολυ, οι πληροφοριες σου και οι γνωσεις σου ξεκαθαρισαν πιο πολυ το τοπιο ( ηταν ελαφρως ομιχλωδες). Το τηλεσκοπιο ειναι ετοιμοπαραδοτο οποτε θα το εχω λογικα την τριτη, ελπιζω τα συνεφα να εχουν εξαφανιστει απο τον ουρανο της Αττικης μεχρι τοτε.
  13. alkouras

    Nexstar

    Για φωτογραφιση δεν το συζηταω, δεν περασε καν απο το μυαλο μου. για παρατηρηση θα βγαινω παραπανω απο 2 φορες το μηνα, αυτο που ζηταω ειναι ενα καλυτερο τηλεσκοπιο απο αυτο που εχω, το οποιο να ειναι αυτοματοποιημενο για να γινεται πιο χαλαρα η παρατηρηση!!! Αρα η μεγαλη εστιακη αποσταση βοηθαει την παρατηρηση σε ουρανο με φωτορυπανση, σε περιπτωση που χρησιμοποιηθει σε σκοτεινο ουρανο μακρια απο φωτα τι αποτελεσμα θα εχουμε???
  14. alkouras

    Nexstar

    καλημερα και σε σενα, Η αληθεια ειναι οτι αυτο το review το εχω διαβασει και εγω, δεν βοηθαει πολυ, διοτι δεν το συγκρινει με το 127 slt. Δεν βρηκα πουθενα ομως μια συγκριση των δυο. Ελπιζω ο ενθουσιασμος σου να πολλαπλασιαστει τωρα που θα παρεις το πρωτο σου τηλεσκοπιο, με εμενα ετσι συνεβη παντως, με το που πηρα το τηλεσκοπιο κανονισα και πηγα για παρατηρηση στο κιθαιρωνα με τα παιδια απο το forum.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης