Jump to content

Nebulas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Nebulas

  • Γενέθλια 10/01/1984

του/της Nebulas Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Nebulas

    Iss - Neowise - Venus - Pleiades (animation)

    Φοβερό! Ωραίος ο παίχτης!
  2. Κι αυτή η ιδέα για τις διαστημικές "σφεντόνες" φαίνεται αρκετά κομψή και συμφέρουσα. Βέβαια δε γίνεται να μας πάει σε άλλα αστρικά συστήματα αλλά για το δικό σας ηλιακό σύστημα δείχνει μια χαρά. Είναι από το γνωστό Kurzgesagt
  3. Εκπληκτική δουλειά! Σε ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας! Για κάποιο λόγο το αγαπημένο μου σημείο στο βίντεο είναι το 4:33
  4. Πολύ ωραία βραδιά χθες! Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Γιάννη για τις γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μου και για την παρέα του. Αν δεν υπήρχαν και οι ριπές του ανέμου ανά διαστήματα θα ήταν τέλεια. Ραντεβού στα μέσα φθινοπώρου!
  5. Θα έρθω και εγώ αυτό το Σάββατο. Δεν έχω ξανάρθει σε αυτό το σημείο αλλά μετακόμισα Νέα Σμύρνη και νομίζω ότι βολεύει. Τα λέμε από κοντά!
  6. Πολύ ωραίο και το καινούργιο επεισόδιο! Συνέχισε είμαστε μαζί σου!
  7. Καλώς ήρθες φίλε Στέλιο. Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι ότι πρέπει για ξεκίνημα. Οικονομικό με αρκετά μεγάλο διαμέτρημα για τα λεφτά του. Αν μπορέσεις να το πας σε σκοτεινό ουρανό θα ενθουσιαστείς. Οτιδήποτε χρειαστείς στείλε μας!
  8. Παιδιά έχει χωματόδρομο; Ρωτάω γιατί το αμάξι μου δεν είναι για off road κόλπα.
  9. Σε ευχαριστώ Μιχάλη. Ίσως αγοράσω αυτήν από το Teleskop Service. Οι άλλες από το amazon έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να σταλούν στην Ελλάδα.
  10. Μια μικρή ερώτηση. Με αυτές τις μπαταρίες μπορώ να τροφοδοτήσω τη βάση του Nexstar 8se και ένα dew heater ή πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα;
  11. Μάλλον θα κάνω το πρώτο που μου λέτε για αρχή και στο μέλλον βλέπουμε για το Baader Click που φαίνεται πολύ καλό (αλλά λίγο ακριβό). Μου άρεσε και αυτή η αυτοσχέδια πατέντα του χρήστη Aurora από το Cloudy Nights, γιατί επιπλέον έχει και το πορτοκαλί χρώμα που δεν έχει καμία αστροχρησιμότητα αλλά μου αρέσει πολύ αισθητικά. http://www.cloudynights.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=592992
  12. Ακριβώς αυτό ψάχνω! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  13. Δηλώνω χαρούμενος αστροπαρατηρητής και fan των καταδιοπρτικών μετά την αγορά του 8'' SCT. Θα μπορούσα να γράψω πολλά τέτοια χαζοχαρούμενα αλλά θέλω μια μικρή συμβουλή πιο συγκεκριμένη. Ο Hyperion Zoom δεν μπορεί να κουμπώσει εύκολα στη διαγώνιο 1.25''. Εννοώ ότι χτυπάει πάνω στις κοντές βίδες και δεν είναι εύκολο να τις σφίξω. Έχω δει κάποιες πατέντες στο cloudy nights αλλά θέλω και μια "εγχώρια" γνώμη. Το πρόβλημα υπάρχει γενικά με τους Hyperions και έχω μια ανασφάλεια μήπως σε στόχους ζενιθάτους πέσει ο φακός. Αλλά και να μην πέσει δε νοιώθω άνετα γνωρίζοντας ότι ο φακός είναι στον αέρα. Είμαι σίγουρος ότι έχει απαντηθεί αυτό σε κάποιο νήμα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω με την αναζήτηση. Καταδιοπτρικά rule!
  14. Nebulas

    teleskop-express.de

    Μέσα Ιουλίου πήρα ένα φίλτρο Orion Ultrablock από αυτό το κατάστημα με Paypal (που είχα φορτώσει με το κόλπο της Revolut). Να μην τα πολυλογώ σε γενικές γραμμές όλα πήγαν καλά εκτός από ένα σημείο στο οποίο δεν ευθύνεται το κατάστημα. Ο courier της UPS ήρθε και άφησε το πακέτο σε εντελώς άλλο άνθρωπο! Εγώ μένω στον 4ο και αυτός το άφησε στον 2ο! (Σημειωτέον δεν υπάρχει συνωνυμία. Μετά μου είπε ότι αφού δε με βρήκε στο σπίτι μπορεί να το δώσει σε κάποιον άλλον κοντά!) Μετά από πολλά τηλεφωνήματα στην UPS και με τη βοήθεια μιας πολύ εξυπηρετικής υπαλλήλου, ήρθε ο ίδιος courier να μου δείξει ακριβώς σε ποιο διαμέρισμα το άφησε και μετά από δυο μέρες, αφού είδα φως που λένε, χτύπησα και το παρέλαβα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ευτυχώς το φίλτρο ήταν σε άψογη κατάσταση αν και το δέμα ήταν ανοιγμένο. Εν κατακλείδει: Το μαγαζί αυτό είναι μια χαρά. Σε εμένα έγινε αυτό το άκυρο πράγμα με τη μεταφορική αλλά νομίζω ότι αυτό γίνεται μία στο εκατομμύριο.
  15. Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Παντελή για την άψογη συνεργασία. Παρέλαβα τον εξοπλισμό μου σε τέλεια κατάσταση και η αλήθεια είναι ότι είχα πάρει πολλά πράγματα και μεγάλης αξίας. Θα ξανασυμμετέχω σίγουρα στο μέλλον στις ομαδικές παραγγελίες. Το χόμπυ αυτό στο τέλος θα μας "φαληρίσει" ΥΓ: Το μικρό δωράκι για τα ανήψια είναι σούπερ!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης