Jump to content

aagios

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    140
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με aagios

  • Γενέθλια 11/11/1972

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της aagios Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. aagios

    2021 - Panoptic 24mm, 31,8mm

    Ενδιαφέρον οπτική. Δεν το κρύβω ότι με προβλημάτισες.
  2. aagios

    2021 - Panoptic 24mm, 31,8mm

    Συνοψίζοντας. Αν αφαιρέσουμε 2 παράγοντες, τον (σημαντικό) παράγοντα του κόστους & τον παράγοντα της υποκειμενικής καλαισθησίας του φακού, ο Panoptic 24mm, Ø 31,8mm συνεχίζει να κρατάει την πρωτοκαθεδρία.
  3. aagios

    2021 - Panoptic 24mm, 31,8mm

    Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Έχω μια ερώτηση που με τυραννάει στο μυαλό μου και θα ήθελα την δικιά σας γνώμη. Αφορά την αγορά προσοφθάλμιου ευρέως πεδίου. Εν έτει 2021 αξίζει η αγορά του Panoptic 24mm, Ø 31,8mm? Μήπως πρέπει να εστιάσω αλλού?
  4. Επιβαιβεωνω και εγώ μετέωρο (βολίδα) που παρατηρήθηκε απο βορειοανατολικά της Αστυπάλαιας την ώρα που αναφέρετε. Υπέροχο θέαμα διάρκειας 4 δευτερόλεπτων. Στο τέλος του ταξιδιού του αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη φωτινη και πολύχρωμη του λάμψη. Δεν ακούστηκε ήχος έκρηξης. Υποθέτω ότι η πτώση του ήταν ανατολικά της Καλύμνου προς τα παραλία της Τουρκίας.
  5. aagios

    Meade EΤΧ 70ΑΤ

    Ευχαριστώ
  6. aagios

    Meade EΤΧ 70ΑΤ

    Δεν φταίω εγώ σε αυτό! Η photo ήταν κανονικά. Δεν ξέρω γιατί την πήρε έτσι και επιπλέον δεν μπορώ να τη αλλάξω. Αλήθεια μπορώ?
  7. aagios

    Meade EΤΧ 70ΑΤ

    Προετοιμασία για αστροπαρατήρηση στην Νεάπολη Νικαίας. Γρήγορα και απλά!
  8. aagios

    Homemade: Ράδιο-τηλεσκόπιο

    Ενδιαφέροντα Links http://rtlsdr.org/ http://radiojove.gsfc.nasa.gov/software/ http://www.atnf.csiro.au/computing/software/index.html
  9. +++ Σωστή επιλογή Κώστα-sigou. Εκεί τον τοποθέτησα και εγώ σε συνδυασμό με ταινία διπλής όψης κόλλησης που προανάφερε ο Κώστας-kokkolis.
  10. θα ρίξω και εγω μια ματιά σήμερα.... Να δούμε σε τι αναφέρεσαι....
  11. Πανέμορφη δουλειά. Μπράβο!
  12. Πάντα τέτοια!! Μπράβο μας. Ήταν καιρός να βρούμε έναν καλό γείτονα. Παρά-ήμασταν μόνοι στο όλον. Και πάλι μπράβο για την μεγάλη αυτή ανακάλυψη. Καλό μήνα σε όλους!
  13. UP και πάλι.... το: #astrovox Chat είναι και πάλι ενεργό. Για όλους τους νέους: Όσοι θέλουμε να μιλήσουμε στο κανάλι #astrovox πρέπει πρώτα να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας ένα προγραμματάκι, το mIRC από την παρακάτω διεύθυνση: http://www.mirc.com/ Αφου το τρέξουμε, από τις επιλογές πάνω αριστερά που υπάρχουν στο πρόγραμμα, πατάμε: File / Select Server όπου και μας ανοίγει ενα νέο παράθυρο με ονομασία "mIRC Options" Στο αριστερό tab "Category" επιλέγουμε "Servers" και βλέπουμε στα δεξιά μας όλους τους servers που είναι προκαθορισμένοι από το ίδιο το πρόγραμμα. Επειδή ο Server που εμείς θέλουμε δεν είναι μέσα, πατάμε από δεξιά μας το: Add και τον προσθέτουμε γράφοντας τα παρακάτω στα κενά πεδία: Description: GRNet IRC Server: srv.irc.gr Ports: 6667 Groups: GreekIRC στο πεδίο Password δεν βάζουμε τίποτα και πατάμε "ΟΚ" Έχουμε πλέον προσθέσει τον Server. Τώρα για να τον βρούμε, ψάχνουμε τον φάκελο GreekIRC τον πατάμε και μέσα σε αυτόν επιλέγουμε το GRNet και πατάμε στο κάτω μέρος του παραθύρου ΟΚ. Πλέον έχουμε συνδεθεί στον Ελληνικό Server και το μόνο που μας μένει είναι να συνδεθούμε και στο κανάλι που μας ενδιαφέρει. Εδώ έχουμε 2 επιλογές. 1η Επιλογή: Απλά πάμε στο Favorites/Add to Favorites και στο πεδίο Channel γράφουμε: #astrovox και επιλέγουμε το κουτάκι join on connect, για να ανοίγει αυτόματα όποτε μπένουμε στον server GRNet. Όλα τα άλλα πεδία τα αφήνουμε κενά και πατάμε ΟΚ (προσοχή πατάμε ΟΚ όχι Add). Έτσι έχουμε στα αγαπημένα μας το κανάλι που μας ενδιαφέρει. το πατάμε και είμαστε πλέον μέσα στο κανάλι του astrovox. Tip: Το mIRC έχει προκαθορισμένα Favorites. Για να κάνουμε την ζωή μας εύκολη μπορούμε να τα διαγράψουμε όλα από το Favorites/Organize Favorites και στην συνέχεια να προσθέσουμε μόνο το/τα δικό/δικά μας favorites. Πιστέψτε με δεν θα σας λείψουν αυτά που διαγράψατε. Το ίδιο ισχύει και για τους Servers. Τους διαγράφουμε όλους εκτός από τον φάκελο GreekIRC ) 2η Επιλογή: Στο tab Tools/Channels Lists (αφού το επιλέξουμε) αφού αλλάξουμε το Numbers of users on a channel σε 1 το minimum, μετά πατάμε το κουμπί Get List, κάνουμε λίγα δευτερόλεπτα υπομονή και εμφανίζεται μία λίστα από όλα τε ενεργά κανάλια του Server. Εμείς φυσικά αναζητάμε το δικό μας κανάλι που δεν είναι άλλο εκτός του: #astrovox. Διπλό Κλίκ και είμαστε μέσα στο κανάλι μας. Πιστεύω να σας έχω καλύψει. Για όποια άλλη απορία μην διστάσετε να μας ρωτήσετε.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης