Jump to content

bellatrix

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    723
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της bellatrix Επιτεύγματα

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη

  1. bellatrix

    AstroImageJ-Linux

    Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εγκατάστησει το πρόγραμμα AstroImageJ σε Linux. Κατέβασα το ImageJ αλλά δεν παίρνω τις μετρήσεις που θέλω. Ευχαριστώ!
  2. bellatrix

    βιβλίο αστρονομίας?

    Τι λες τώρα; Και το έψαχνα! Σε ευχαριστώ!!
  3. Δεν ξέρω αυτό δεν μου φαίνεται τόσο πρόβλημα, όσο οι ταχύτητες που φθάνουν εκεί οι άνεμοι..! Γενικά θέλει καλή οργάνωση για να πάει κάποιος εκεί λόγω συνθηκών. Μπράβο που το καταφέρατε και κάνατε και τόσο καλή δουλειά
  4. Πώς ανεβάσατε τέτοιο θηρίο στο κατσικοδρομο του σκινακα; Ιδίως τον χειμώνα θα είναι αρκετό ζόρι! Έχει απίστευτο ουρανό ακόμη και με τα φώτα του Ηρακλείου. Καλή συνέχεια!
  5. bellatrix

    Άξιος!

    Μπράβο Ανδρέα! !
  6. Φοβερός! Οι φωτογραφίες του μου βγάζουν κάτι πολύ πρωτοπόρο και φουτουριστικό..!
  7. 2 όμορφες κηλίδες μας έδωσε σήμερα ο Ήλιος!
  8. Παρατηρώντας σήμερα τον ήλιο χρησιμοποιώντας ηλιακό πέταμα.. .Μια εκθαμβωτική κηλίδα που συνοδεύεται δίπλα δεξιά από ένα μικρό σύστημα αποτελούμενο από 6-7 κηλίδες!
  9. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή μια τέτοια παρατήρηση μιας και γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για τις μαύρες τρύπες! Δηλαδή τα ανοιχτά σμήνη να έχουν τέτοια δομή (χαλαρές βαρυτικές δυνάμεις ) λόγω αυτού; Interesting...
  10. Ναι αλλά δεν απαντάτε στο ερώτημα μου. Όπως και να έχει κάτι τέτοιο θα έσπαγε την συνοχή του σμήνους ακόμη και εκκεντρες να ήταν οι τροχιές κάτι το οποίο δεν έχουμε παρατηρήσει!
  11. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα παραμορφωνόταν το αστρικό σμήνος; Και πάλι αέριο να μην υπήρχε, μια μαύρη τρύπα κοντά σε αστρικό σμήνος θα απορροφούσε ύλη από τους αστέρες δημιουργώντας πάλι δίσκο προσαύξησης.. Και πάλι αν υποθέσουμε ότι δεν είναι τόσο κοντά, θα επηρέαζε αρκετά το σμήνος. Πολλοί αστέρες θα αποκτούσαν τέτοιες ταχύτητες που θα έφευγαν τελείως από το σμήνος. Ακόμη και η συνοχή του σμήνους θα άλλαζε..Η δομές όμως αυτών είναι αρκετά σταθερές και καλά συνδεδεμένες βαρυτικά, οπότε αμφισβητώ λίγο την υπόθεση.. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά οι παρατηρήσεις θα δείξουν! Υ.Γ. Συνεχίζετε να μην βάζετε πηγές στα άρθρα..
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης