Jump to content

scoutboy71

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της scoutboy71 Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Μία πολύ καλή τοποθεσία είναι το Σούνιο στο ύψος του Ναού (κάπου υπάρχει και σχετικός χάρτης). Από θέμα ασφάλειας το θέμα είναι υποκειμενικό. Πέρσι τον Αυγουστο πήγα μόνος στο Σούνιο για παρατήρηση με τα νεοαποκτιθέντα κυάλια. Μετά από 30 λεπτά παρατήρησης άκουγα κάτι σκυλιά εκεί κοντά οπότε μάζεψα αρον άρον τα σύνεργα και έφυγα χωρίς δεύτερη κουβέντα.
  2. Κάτοχος ενός μικρού τηλεσκοπίου από το 2003 παρατηρούσα μόνο διάφορους πλανήτες και σελήνη (τόσο μπορούσα να δω). Εδώ και ένα χρόνο πιο εντατικά με την αγορά 15χ70 κιάλια και βιβλίων για διάβασμα.
  3. scoutboy71

    Νέος στο χώρο θέλει την γνώμη σας.

    Αγαπητέ kkokkolis. Θα μπορούσες να μας περιγράψεις την ειδική λαβή που αναφέρεις στο post σου. Είμαι κάτοχος των συγκεκριμένων και θα με ενδιάφερε να μάθω. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. scoutboy71

    Νέος στο χώρο θέλει την γνώμη σας.

    Καλησπέρα, πέρσι αγόρασα τα SkyMaster 15Χ70 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορείς να δεις πολλά ουράνια αντικείμενα που ούτε μπορείς να φανταστείς. Θα χρειαστεις βεβαιο τρίποδα. Το παρακάτω βιβλίο Binocular Highlights: 99 Celestial Sights for Binocular Users θα σε κατατοπίσει αρκετά. Το τηλεσκόποιο που έχω είναι της πλακας (φωτογραφίου) και με τα κυάλια βλέπω περισσότερα. Καλές παρατηρήσεις.
  5. scoutboy71

    Τελωνείο.

    Πριν από 2 μήνες αγόρασα από Αμερική τα celestron κιάλια 15χ70 και μου τα κρατήσανε στο τελεωνίο. Με μάζεμα χαρούρας 2 ωρών (με την βοήθεια εκτελωνιστή) και κατά 50 Ευρω φτωχότερος τα πήρα. Στο τελωνίο μου είπαν ότι μέχρι 50Ε είναι αφορολόγητα. Τα κιάλια κάνανε 89δολάρια.
  6. scoutboy71

    Παρατήρηση με κιάλια...

    Είμαι και εγώ στην ίδια κατηγορία με εσένα. Έχω πάρει το Βιβλίο Binocular Highlight που έχει ορισμένα σημαία ορατά με κιάλια. Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω (δεν τα έχω δει ακόμα λόγω Αθήνας) Μ3, Μ4, Μ6, Μ7, Μ8, Μ13, Μ31. Επίσης στο παρακάτω "http://www.skymaps.com/skymaps/tesmn1008.pdf" έχει τους αστερισμούς του Αυγούστου ενώ στην πίσω σελίδα το τι μπορείς να δεις με κιάλια και τηλεσκοπιο.
  7. scoutboy71

    Αστροπαρατήρηση με κιάλια

    Το τηλεσκόπιο που έχω γράφει πάνω 114mm Aperture Focal length: 900mm. Τα δύο προσοφθάλμια που έχω το ένα γράφει 2 και το άλλο αν θυμάμαι καλά 18. Δυστυχώς λόγω χώρου δεν μπορώ να πάρω μαζί μου το τηλεσκόπιο αλλά θα με ενδιέφερε η γνώμη σας για το τι μπορώ να δω καμιά σκοτεινή νύχτα στην Αθήνα. Τα κιάλια θα τα χρησιμοποιησω με τρίποδα φωτογραφικής μηχανής.
  8. scoutboy71

    Αστροπαρατήρηση με κιάλια

    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. @blackholesun : τον Κρόνο των έχω δεί μόνο με το τηλεσκόποιο, δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα τα κιάλια για πλανήτες, εκτός από τη σελήνη χθες το βράδυ.
  9. scoutboy71

    Αστροπαρατήρηση με κιάλια

    Καλημέρα, είμαι νέος στην παρέα του φόρουμ και μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να ξεσκονίσω το noname μικρό τηλεσκόπιο για παρατήρηση του ουρανού. Με το τηλεσκόπιο έχω καταφέρει να δω τους πλανήτες Κρόνο, ¨Αρη, Αφροδίτη Διά και τη σελήνη με τους κρατήρες. Λόγω της Αθηναϊκής φωτορίπανσης και του περιορισμένου οπτικού πεδίου από το μπαλκόνι δεν έχω καταφέρει να δω κάτι άλλο. Διαβάζοντας μέσα στο φόρουμ και λαμβάνοντας σοβαρά τις προτάσεις διάβασα το NightWatch κατέβασα ένα stellarium και αγόρασα ένα ζευγάρι κιάλια (Celestron 15x70). Επίσης διάβασα και το Binocular Highlight και σημείωσα ορισμένα αντικείμενα για παρατήρηση. Δυστυχώς ακόμα δεν έχω καταφέρει να τα χρησιμοποιήσω σε σκοτεινό ουρανό πράγμα που σχεδιάζω να κάνω στις Αυγουστιάτικες διακοπές. Η ερώτηση μου είναι πως θα φαίνονται ορισμένα ουράνια αντικείμενα μέσα από τα κιάλια. Ενδεικτικά έχω σημειώσει Μ4, Μ7, Μ6, Μ13, Μ57, Μ51 που αναφέρει το βιβλίο Binocular Highlights. Μπορώ να προσομοιώσω πως θα φαίνονται οι παραπάνω στόχοι μέσα από το stellarium; Σας ευχαριστώ εκ' των προτέρων για το χρόνο σας.
  10. Περιμένω πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές στην Νάξω παρέα με τα νέα κυάλια 15x70. Τα έχω σχεδόν ένα μήνα και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα.
  11. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η ευθυγράμμιση των οπτικών πως γίνετε. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανένα κατάστημα-μαγαζί που να μπορεί να μου επισκευάσει ένα γυροσκόπιο από τον τρίποδα. Το γυρνάω αλλά το τηλεσκόπιο μένει σταθερό. Συγνωμη για τις "βλακώδεις" ερωτησεις, αλλά επειδή είμαι ακόμα στην ανυπομονησία της αρχής προσπαθώ να τα κάνω όλα γρήγορα.
  12. Καλημέρα και καλό μήνα. Είμαι νέος στο θαυμαστό κόσμο της παρατήρησης του ουρανού, παρότι κάτοχος τηλεσκοπίου εδώ και 7 χρόνια. Εδώ και μερικές μέρες μετά από ένα καλό ξεσκόνισμα του τηλεσκοπίου και ενός βιβλίου νυχτερινής παρατήρησης αρχισα να κοιτάζω τον ουρανό. Το τηλεσκόπιο έχει τα χάλια του βέβαια, η βάση (Τρίποδας) δεν λειτουργεί αλλά σαν αρχάριο νομίζω ότι μπορεί να με εισάγει στα μονοπάτια του ουρανού. Η ερώτηση είναι αν έχετε να μου προτείνετε κανένα σετ προσοφθάλμια για το τηλεσκόπιο που έχω και αν αξίζει τον κόπο και το κόστος μιας τέτοιας αγοράς. Το τηλεσκόπιο που έχω έχει (γράφει σε ένα αυτοκόλλητο) τα παρακάτω χαρακτηριστικά. 114mm Aperture Focal length: 900mm. Έχω παραγγείλει ένα σετ κιάλια Celestorn 15χ70, αλλά αυτο που βλέπεις από ένα τηλεσκόπιο νομίζω δεν συγκρίνεται. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Κώστας
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης