Jump to content

panos - LX12

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    162
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με panos - LX12

  • Γενέθλια 07/08/1972

του/της panos - LX12 Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Που και που ας εξ υμνουμε τον διορατικο επαναστάτη ή αυλικο της εποχής του , ο οποίος μας προετοίμασε για την επανέναρξη . Τώρα το αν η επανεμφάνιση θα ειναι ένα νέο ιδεολογικό ρεύμα που θα έχει ποιο σύγχρονες αρχές δεν το ξέρει κανεις , πάντως μια προσπάθεια επιστημονική που έγινε πριν κάτι μήνες δεν ευοδωσε , με αποτέλεσμα να διακόπτουν τα τηλεοπτικά επεισόδια χωρίς μια εξήγηση . Αυτο συμβαίνει λόγο της αδυναμίας μας ως όντα , και της ανάγκης μας για δεκανίκι . Δεν είμαστε ικανοί να πορευτούμε μόνοι , υπό την παρούσα υπόσταση μας . Και αυτοί που Γνωρίζουν , ξέρουν οτι η πίστη , με την ευρύτερη έννοια , ειναι η πηγή ζωής , δημιουργίας , εξέλιξης και Εναρμόνισης εαυτόν Προς το Σύμπαν ! ... γιαυτο ας μην τη λησμονούμε
  2. Απο το βίντεο υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αντικείμενα έχουν κατεύθυνση απο το ημιφως (νότιο ανατολικά δηλαδή) . Ιδίως στο τελευταίο απόσπασμα όπου η σκιά του κτιρίου είναι έντονη . Οπότε ενδέχεται να είναι συνοδά αντικείμενα Του αστεροειδη .
  3. Φανταστείτε τις συχνότητες των ράδιο κυμάτων να συνομιλουν μεταξύ τους για το τι υπάρχει έξω απο το πεδίο πομπου και δεκτη . Εκει άραγε έχει έννοια ο Χώρος , ο χρόνος , οι διαστάσεις , ο χωροχρονος ? Γιατί να έχει έννοια οπότε στο πριν της ανθρώπινης παρατηριασιακης ικανότητας ? Δυστυχώς Είμαστε εγκλωβισμένοι σχετικά , γιαυτο και η κάθε φρέσκια θεωρία καταλυει το βασικό αξίωμα της παρατήρησης , και παλευει να εναρμονιστεί στα πενιχρά ευρήματα , του θεωρητικού ψευδοχωρου της . Αλήθεια η κινηματικη ανακάλυψε τον τροχό ή εφευρεθει τυχαία ?
  4. Συμφωνώ Παύλο ότι το ¨μέτρο ΄΄ απο μονο του είναι μια τεράστια μετριότητα και οτι οι υπέρμετρες συνιστώσες καθορίζουν τις εξελίξεις , ότι άλλο αναμένει την δυνητικη επιλογή του φυσιολογικου ! Οπότε είναι υπέρμετρο ευρισκωμενος σε ένα αντιληπτο πεπερασμενο σημείο , να προσπαθείς να καταλαβεις την έναρξη και την λήξη , γιατί οι φυσικές επιλογές σου είναι σχετικά αγκυλωμενες και περιορισμένες . Έτσι θεωρείς οτι όλα άρχισαν κάποια στιγμή , ο χώρος , ο χρόνος , η αίσθηση , όπως και οτι κάποτε θα τελειώσουν για να ξαναρχισουν . Σε ερωτώ όμως εγώ τώρα , αφού δεν είσαι ικανός να θυμηθεις και να μου περιγράψεις τον χρόνο και το χώρο αμέσως μετά τις πρώτες αναπνοες σου , πως απαιτεις να αντιληφτεις το πριν ?
  5. Συμπερασματικά από το παράδειγμα των 13δις ετών , η ταχύτητα του φωτονίου σε όλο αυτό το ταξίδι δεν είναι σταθερή , η διεύθυνση του φωτονίου επίσης δεν είναι σταθερή , οπότε δεν δυνάμεθα να ομιλούμε περί αποστάσεων , αλλά μόνο για χρονικά διαστήματα , παρόλο που και ο χρόνος σε όλο αυτό το ταξίδι δεν είναι σταθερός .
  6. panos - LX12

    ΕΥΧΕΣ

    Υγεία , Χαρά , Δημιουργία !!! Πνευματική ανέλιξη , Συναισθηματική ωρίμανση
  7. Φανταστείτε ένα έντονο βαρυτικο πεδιο στο κεντρο του σύμπαντος (μελάνη οπή). ΌΛΟ ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΣΎΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ , δεν υπάρχει διαφυγή ετσι αναπτύσσονται ταχύτητες μεγαλύτερες της ταχύτητας του φωτός . Ας υποθέσουμε οτι υπάρχουν ομοκεντρα σφαιρικά συμπλέγματα ύλης και ενέργειας (γαλαξίες και αέρια) . Οσο πλησιάζουμε προς το κεντρο , η ταχύτητα αυξάνεται . Λόγο στρευλωσης του χωροχρονου η υλη και τα φωτονια ακολουθούν μια σπειροειδη τροχιά προς το κεντρο . ΕΤΣΙ ως προς τον παρατηρητη και σχετικά , οι κατώτερες στοιβαδες υλικού επιταχύνονται , όπως και ο παρατηρητής σε σχεση με τις ανώτερες (διαστελομενο σύμπαν). Υλικά ανώτερης κατώτερης στοιβαδας διαφορετικής μάζας καθως και ομοκεντρης γίνονται αντιληπτά ως γαλξιακα σμηνη . Σε αυτη την περίπτωση το φωτονιο που ταξιδεύει 2 δις έτη φωτός προσπιπτει στον παρατηρητη (διατοντες) έχοντας διανύσει μεταξυ τους τόξο , και όχι ευθυγραμμο τμήμα , οπότε δεν εχουμε αληθεις και αντιληπτες ευθυγραμμες αποστάσεις , αλλα χώρου Ριμαν. ΕΠΙΣΕΙΣ δεν υπάρχει μια σκοτεινή αλλότρια δύναμη , αλλα μια απλή βαρυτικη , απο την μαύρη οπή του κέντρου , γιαυτο και δεν ειναι ανιχνευσημη .
  8. Όπως πάντα, Λεωνίδα, φέρνεις κάποια λεπτά ζητήματα στην επιφάνεια! Συνήθως στην κοσμολογία χρησιμοποιείται η μετατόπιση στο ερυθρό για να μας περιγράψει το "πόσο μακριά" βρίσκεται κάτι, ο λόγος είναι ότι το "z" όπως ονομάζεται είναι αυτό που μετράμε άμεσα. Η απόσταση θα υπολογιστεί, αφού πρώτα υποθέσουμε ένα κοσμολογικό μοντέλο -γιατί αν φανταστεί κανείς το φωτόνιο που ξεκίνησε από το συγκεκριμένο γαλαξία η απόσταση που θα διανύσει εξαρτάται από το πόσο γρήγορα διαστέλλεται το σύμπαν κατά της διάρκεια του ταξιδιού του φωτονίου και αυτό είναι που μας εξηγεί το μοντέλο. Έστω οτι το επιλεγμένο κοσμολογικο μοντέλο , αποδεχομενο την όποια διαστολή του σύμπαντος , μας δείχνει την σχετική απόσταση των γαλαξιων . Θεωρώντας τωρα οτι κατ΄ ουσιαν η μεταβολή του χωροχρονου έχει ως αποτέλεσμα Την απομάκρυνση των γαλαξιων , απλουστευμενα κατανοώ οτι εχουμε μεταβολή των ιδιοτήτων του χώρου . Στο φωτονιο (ως μέρος αυτου του συνεχως μεταβαλλόμενου σε ιδιότητες συνολου-χώρου) , η μεταβολη του χωροχρονου πως επιδρά πανω στις ιδιότητες του ? Δηλαδή κατα την τεράστια σε χρόνο διάρκεια του ταξιδιού του φωτονιου , πως έχει επιδράσει αυτη η μεταβολή , στην ταχύτητά του ?
  9. π.χ. το περασμένο σ/κ ανεβήκαμε Αθήνα για τουρνουά τένις τρεις (παιχταράδες) εγω προσωπικά κέρδισα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξα .. ξέρετε τι έφταιξε και ηττήθηκα στο ένα? ο ένας εκ των δύο φίλων (οδηγός μας μάλιστα) ο οποίος με παρακολούθησε για 10 λεπτά και με συμβούλεψε τι να κάνω ... (ευτυχώς που τα κιγκλιδώματα γλίτωσαν την πρόσκρουση της καβαντορακέτας μου στο κεφάλι του .. εκει να δεις Ωδή που είχε !!!)
  10. Αν μου επιτρέπετε , χωρίς να διαφωνώ όσον αφορά το φιλτράρισμα των ειδήσεων , σας προτρέπω για κάτι Προσπαθήστε να αξιολογήσετε την αντιληπτική σας ικανότητα χρόνο με το χρόνο .. Πιστέψτε οτι όλα σε τάξη και ηρεμία καταλήγουν .. πάντα ! Αντιληφθείτε επίσης οτι κανένας μας δεν είναι ίσος με κάποιον άλλον .. ... και εν συνεχεία πείτε μου , δεν έχετε τη δύναμη να συγχωρείτε τις αδυναμίες των άλλων ? ο αμέσως επόμενος μας τη τάξη προσπαθεί .. (και αυτό πιστέψτε το)
  11. Σφιξε με , Ατενισε τον θρίαμβο , τον απειρόχρονο Κανε με κβαζαρ και Δώσε μου χαρα περιοδική Θαμπωσε Τους σπρώχνοντας τον κίτρινο νανο προς τον ορίζοντα του γεγονότος Μόνο εγω μπορω να ταλαντωθω ως το ύψος που δεσπόζει ο ουρανιος θρόνος Σου . Ωδη της ρακετας που εκτοξεύει κβαντα προς Εμένα (φυσικά)
  12. Αυτο το ηλεκτρονικό μήνυμα έλαβα στο διαδικτυακό ταχυδρομείο μου στις 14/11/12 Έχω δηλώσει Πειραιά ως περιοχη ενδιαφέροντος (έχει απ οσο θυμάμαι τρεις ή τέσσερις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας) SpotTheStation! Time: Thu Nov 15 5:11 AM, Visible: 3 min, Max Height: 52 degrees, Appears: E, Disappears: ENE
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης