Jump to content

Vasilis_90

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    139
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Vasilis_90

  • Γενέθλια 08/22/1990

του/της Vasilis_90 Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Vasilis_90

    Elevation Mars

    Γιώργο, και στο amazon και στο playstore γράφει ότι η εφαρμογή είναι συμβατή με συσκευές με android 2.3 και νεότερο. Λογικά πρέπει να μπορείς να την κατεβάσεις.
  2. Vasilis_90

    Elevation Mars

    Πρόκειται για μια σειρά εφαρμογών για κινητά με λογισμικό android. Υπάρχει εφαρμογή για τη Γη, τη Σελήνη, τον Άρη και την Αφροδίτη. Οι τρείς πρώτες είναι επί πληρωμή ενώ η τελευταία δωρεάν. Σήμερα η εφαρμογή για τον Άρη διατίθεται δωρεάν μέσω του amazon store. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας λογαρισμός amazon. http://www.amazon.com/gp/product/B00KH1UT1M/ref=mas_fad_tp Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή και εδώ... https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ripside.elevationmars&hl=el Λίγο που τη δοκίμασα μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Έχει αρκετές πληροφορίες για τον Άρη, όπως βουνά, μέρη προσεδάφισης διαστημικών οχημάτων κτλ. Με δυσκόλεψε λίγο η πλοήγηση του. Δεν ξέρω αν θα την αγόραζα γενικά, ίσως τις αντίστοιχες για τη σελήνη και τη γη θα τις αγόραζα, αλλά μιας και είναι δωρεάν σήμερα θεώρησα ότι είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να τη δοκιμάσουν.
  3. Πωλείται το γνωστό φίλτρο νεφελωμάτων Baader O-III 50,8mm (2"). Σε άριστη κατάσταση. Στην αρχική του συσκευασία και χωρίς κανένα σημάδι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.planitario.gr/o-iii-filtro-o-50-8mm-2.html Πωλήθηκε Επικοινωνία με πμ
  4. Vasilis_90

    Iris Nebula (ngc 7023) Wide

    Καταπληκτική!!!
  5. Vasilis_90

    Microstage II (Πουλήθηκε)

    Παρελαβα σήμερα τον αντάπτορα, σε άριστη κατάσταση! Ευχαριστώ πολυ
  6. Συγγνώμη, τώρα είδα ότι έχει κάνει ήδη αναφορά για το γεγονός ο virial εδω: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=220618&sid=792968017548f387726349b996fb9bb7#220618 Για κάποιο λόγο στην αρχική σελίδα στο "Δημοσιεύσεις που έγιναν μετά την τελευταία σας επίσκεψη" είναι από το μεσημέρι στο 0, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω νέα θέματα. Εκανα μονο μια γρήγορη αναζήτηση στο Αστρο-ειδήσεις πριν ανοίξω το θέμα.
  7. Η κορυφή ενός βουνού ύψους 3.000 μέτρων στις Χιλιανές Άνδεις θα ανατιναχτεί την Πέμπτη (19.06.14), προκειμένου να δημιουργηθεί ένα οροπέδιο, όπου θα εγκατασταθεί το μεγαλύτερο οπτικό τηλεσκόπιο του κόσμου, το Ευρωπαϊκό Υπερβολικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (E-ELT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO). Η έκρηξη θα τινάξει στον αέρα τα τελευταία 40 μέτρα ενός βουνού στη Βόρεια Χιλή, σκορπώντας ολόγυρα σχεδόν ένα εκατ. τόνους βράχων. Μάλιστα, η σπάνια και θεαματική έκρηξη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου (στις 19:30 έως 21:30 ώρα Ελλάδος), στο Livestream (http://new.livestream.com/ESOastronomy) ή στο YouTube (https://www.youtube.com/user/ESOobservatory), για να τις παρακολουθήσει όποιος θέλει από οπουδήποτε στη Γη. Το E-ELT, που θα έχει διάμετρο 39 μέτρων και θα κάνει παρατηρήσεις στο οπτικό και στο εγγύς υπέρυθρο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, έχει ήδη βαφτιστεί «το μεγαλύτερο μάτι του κόσμου προς τον ουρανό». Θα είναι σε θέση να συλλάβει 15 φορές περισσότερο αστρικό φως από οποιοδήποτε άλλο οπτικό τηλεσκόπιο σήμερα λειτουργεί. Οι εικόνες του από το σύμπαν θα είναι 16 φορές πιο καθαρές από αυτές του διαστημικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ». Οι αυξημένες αυτές δυνατότητες κάνουν από τώρα τους αστρονόμους να ονειρεύονται τις νέες ανακαλύψεις που θα μπορέσουν να κάνουν, στα βάθη του χώρου και του χρόνου, έως τις εσχατιές του ορατού σύμπαντος. Πιθανότατα επίσης, για πρώτη φορά, θα μπορούν να κάνουν απευθείας οπτικές παρατηρήσεις εξωπλανητών, εν δυνάμει φιλόξενων για ζωή. Το τηλεσκόπιο, που αναμένεται να είναι έτοιμο το 2022, κατασκευάζεται από μία κοινοπραξία 15 χωρών και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες διακρατικές επιστημονικές συνεργασίες στην παγκόσμια ιστορία. Πηγή: Το ΒΗΜΑ
  8. Μπορεί να ήταν ήχοι από κάποιο δυναμίτη ή φουρνέλο από έργα οδοποιίας ή κάποιο λατομείο. Το έχω παρατηρήσει και εγώ αρκετές φορές, αλλά στο Βολο. Αναλόγως τον καιρό και την μορφολογία του εδάφους το ωστικό κύμα μπορεί να διαδοθεί αρκετά.
  9. Το stellarium δεν έδειξε να περνάνε κάποιοι δορυφόροι εκείνη τη στιγμη κοντά στη σελήνη. Αλλά παρατηρώντας περάσματα δορυφόρων μέσα από το πρόγραμμα, είδα οτι μερικές φορές εμφανίζονται δύο δορυφόροι ταυτόχρονα και παράλληλα. Σε καμιά περίπτωση δεν υπέθεσα οτι είδα ufo, , απλά δεν είχα ξαναδει κάτι παρόμοιο και εντυπωσιαστηκα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
  10. Βγήκα πριν λίγο στο μπαλκόνι να βγάλω καμιά φωτογραφία μιας και άνοιξε λίγο ο καιρός και ενώ έστηνα τη μηχανή στον τρίποδα παρατήρησα δύο πορτοκαλί φώτα να κινούνται παράλληλα από δύση προς νότο με 5 μοιρες απόσταση μεταξύ τους. Στην αρχή θεώρησα ότι είναι κάποιο αεροπλάνο, αλλά τα φώτα δεν αναβοσβηναν και ηταν σε μεγαλη απόσταση για να ανήκουν σε ένα αεροπλάνο. Μεχρι να μπω μέσα να πάρω τα κιάλια εξαφανίστηκαν από τον ουρανό. Το ένα πέρασε σχεδόν μπροστά από τη σελήνη και το άλλο πιο χαμηλά. Περιοχή Ευζώνων/Κέντρο - Θεσσαλονίκη. Ώρα περιπου 01:04. Το παρατήρησε κάποιος άλλος? Τι μπορεί να ήταν?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης