Jump to content

BlackSun

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της BlackSun Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. BlackSun

    Μαύρες Τρύπες

    Aν ισχυει αυτο, τοτε η μεγαλη εκρηξη και η αιτια δημιουργιας του Συμπαντος μας, ειναι μια λευκη οπη?
  2. Aν ο πολιτισμός τους ήταν πιο εξελιγμένος από εμάς, θα με ενδιέφερε να μάθω αν έχουν ακόμα κάποια θρησκεία ή αν έστω είχαν κατά το παρελθόν. Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε αν άλλοι νοήμονες πολιτισμοί έφτιαξαν τους δικούς τους Θεούς ή αν η ύπαρξη του Θεού συνδέεται με την λογική του ανθρώπινου νου ή παύει να υπάρχει όταν εξελιχθεί η επιστήμη και η τεχνολογία. Προσωπικά πιο πιθανόν θεωρώ το τελευταίο. Ένας πολιτισμός πιο εξελιγμένος από τον δικό μας που θα έχει απαντήσει πολλά ερωτήματα που σήμερα θεωρούνται αναπάντητα λόγω των τεχνολογικών μας περιορισμών, πιθανόν θα έχει απορρίψει και την ύπαρξη θεού. Όπως και να χει θα είχε ενδιαφερον μια τετοια συζητηση (αν και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όσο ζούμε, ίσως οι επόμενες γενεές..)
  3. Οι πιο μακρινοι γαλαξιες απομακρυνονται με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τους κοντινοτερους. Για αυτο τον λογο ταιριαζει και το παραδειγμα με το μπαλονι. Μην παιρνεις το καθετι της μετρητης. Ενα παραδειγμα σου φεραμε για να καταλαβεις καποια πραγματα. Εσυ σε λιγο θα μας πεις "κανετε λαθος γιατι ο χωρος δεν ειναι πλαστικος σαν το μπαλονι" Χωρις μαθηματικα αυτες οι εννοιες ειναι πολυ δυσκολα εξηγησιμες και οδηγουν σε παρερμηνειες. Πρωτου βιαστεις λοιπον να αμφισβητησεις θεωριες πανω στις οποιες εχουν δουλεψει τα μεγαλυτερα μυαλα της ανθρωποτητας, μαθε πρωτα βασικες εννοιες των μαθηματικων! Δεν στο λεω για να σε προσβαλλω, ουτε παριστανω τον πολυξερο, αλλωστε και εγω εχω εκφρασει αποριες μου σε αυτο το φορουμ. Δεν κατεκρινα τα ατομα τα οποια παρουσιαζουν την εκπομπη. Ειναι αρκετα μορφωμενα ατομα και προσωπικα τους εχω σε εκτιμηση. Μιλησα ομως για την εκπομπη, η οποια προσπαθωντας να γινει κατανοητη απο τον μεσο Ελληνα τηλεθεατη, γινεται υπερβολικα εκλαικευμενη και οδηγει σε λαθος συμπερασματα, οπως αυτα που αναφερεις και εσυ. Για να φταδεις σε σημειο να κατανοησεις σε βαθος θεωριες οπως τη σχετικοτητα και την κβαντικη μηχανικη θα πρεπει να σπουδασεις πανω στο αντικειμενο και να κανεις μεταπτυχιακα. Χωρις την γνωση ανωτερων μαθηματικων μονο να παρεις μια μικρη ιδεα μπορεις. Kλασσικο παράδειγμα παραληρηματος.
  4. Δεν ειναι ψευδαίσθηση. Οντως απομακρυνονται με ταχυτητες μεγαλυτερες απο την ταχυτητα του φωτος. ΤΙΠΟΤΑ ομως δεν μπορει να κινηθει με μεγαλυτερη ταχυτητα απο αυτην του φωτος. Δεν κινουνται ομως οι ιδιοι οι γαλαξιες. Αυτο ειναι που δεν εχεις καταλαβει. Ο χωρος αναμεσα τους διαστελεται. Θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα. Ζωγραφισε σε ενα μπαλονι 2 κουκιδες σε μικρη αποσταση. Φουσκωσε το μπαλονι. Η αποσταση μεταξυ των κουκιδων δεν μεγαλωσε πολλαπλασιες φορες σε σχεση με πριν?? Αυτο συνεβη επειδη οι κουκιδες κινηθηκαν ή επειδη τεντωθηκε το μεταξυ τους υλικο-χωρος? Αν καποιος καθοταν πανω στην μια κουκιδα θα εβλεπε την αλλη να απομακρυνεται και θα εβγαζε το βιαστικο συμπερασμα οτι η αλλη κουκιδα κινειται. Πραγμα που δεν ισχυει. Απο οποιον γαλαξια και αν ησουν παρατηρητης θα εβλεπες αυτο ακριβως που βλεπουμε και εμεις. Σχεδον ολους τους γαλαξιες να απομακρυνονται μεταξυ τους. Δεν ειναι καθολου αμελητεες. Εξαιτιας αυτων των μικροδιαφορων υπαρχουμε εμεις σημερα. Δεν εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση την συγκεκριμενη σειρα. Ειναι υπερβολικα εκλαικευμενη και σε οδηγει σε λαθος συμπερασματα. Οι γαλαξιες που απομακρυνονται πιο γρηγορα απο την ταχυτητα του φωτος δεν θα γινουν ποτε ορατοι απο την Γη.
  5. α) Γιατι να πρεπει να μας εχει προσπερασει απ την αρχη? Μην ξεχνας οτι ο χωρος μεταξυ των γαλαξιων συνεχως μεγαλωνει. β) Δεν ειναι ακριβώς το ίδιο. Υπαρχουν διαφορές στην ακτινοβολια μικροκυματων οπως μπορεις να δεις και στην παρακατω φωτογραφια.
  6. Εφόσον όμως δεν πέφτει ποτέ στην μαύρη τρύπα για τον εξωτερικό παρατηρητή, δεν χάνεται και η πληροφια. Έτσι δεν είναι? Επίσης κάτι ακόμα, διάβαζα ότι δεν είναι δυνατόν να δούμε ένα αστέρι να μετατρέπεται σε μαύρη τρύπα και ότι πάντα θα βλέπουμε την φασματική μετατόπισή του όλο και περισσότερο προς το ερυθρό. Άρα εκτός της ακτινοβολίας Χόκινγκ θα έχουμε την εκπομπή κι άλλης ακτινοβολίας?
  7. Εγώ πάντως έχω διαβάσει ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν ένας εξωτερικός παρατηρητής να δει ένα σώμα να πέφτει μέσα στην μαύρη τρύπα. Για έναν εξωτερικό παρατηρητή θα φαίνεται ότι ο ελέφαντας θα πλησιάζει συνεχώς τον ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας, χωρίς ωστόσο ποτέ να τον περνάει. Τα αντικείμενα που θα πλησίαζαν οριακά τον ορίζοντα γεγονότων θα φαίνονταν σαν να "παγώνουν" στο ίδιο σχεδόν σημείο για πάντα
  8. Δεν ηταν καθολου συνθηκες "εντελως αντι-ζωης" οπως αναφερεις... Στην ιδια λιμνη που εντοπιστηκε ζουνε εκατομμυρια ειδη μικροοργανισμων. Απλα ο συγκεκριμενος ειχε μια "ιδιορρυθμια" που τον εκανε διασημο στην επιστημονικη κοινοτητα και παγκοσμιως.
  9. Προσφατα διαβασα για την υπαρξη ενος οργανισμου (αρκετα ομοιου με χταποδι) που ειχε 7 καρδιες και μαλιστα το αιμα του ηταν πρασινο λογω της παρουσιας μεγαλων συγκεντρωσεων χαλκου. Εκτος απο μικρα αρθρα σε επιστημονικα περιοδικα καμια ανακοινωση δεν υπηρξε για την ανακαλυψη αυτου του οργανισμου...
  10. H λεξη εξωγηινο ειναι μεσα σε " " διοτι προφανως δεν προερχεται απ το διαστημα. Απλα εχει αναπτυχθει διαφορετικα απο τους υπολοιπους οργανισμους στη Γη και μπορει να επιβιωνει σε εντελως διαφορετικες συνθηκες. Δεν λεω, σημαντικο ευρημα... να εχει ομως τοσο καιρο η Νασα σε αναμονη τοσα εκατομμυρια κοσμου (με τις φημες να οργιαζουν) για να ανακοινωσει κατι τετοιο μου φαινεται καπως υπερβολικο. Μαλλον θελει να κερδισει τις εντυπωσεις ή προφανως να πετυχει χρηματοδοτηση σε μελλοντικα προγραμματα της.
  11. Eιναι σιγουρο αυτο? Αν ειναι οντως αυτο τσαμπα ο τοσος θορυβος Το οτι μπορει ζωη να δημιουργηθει και να υπαρξει σε αλλες μορφες και συνθηκες σε σχεση με τη Γη, ειναι ηδη γνωστο εδω και δεκαετιες.. Περιναμε κατι καλυτερο απ τη ΝΑΣΑ...
  12. Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορειτε να δεχθειτε την αληθεια?? Η Γη ειναι σαφως επιπεδη και δεν κινειται! Αυτο ειναι πασιφανεστατο! Ολα τα υπολοιπα ουρανια σωματα περιστρεφονται γυρω απο τη Γη, η οποια αποτελει το κεντρο του κοσμου. Ο Ηλιος ειναι ενα πυρακτωμενος βραχος, το συμπαν μας υπαρχει 6000 χρονια (συμφωνα με μερικες πασιγνωστες θρησκειες) και φυσικα πισω απο τον ουρανιο θολο βρισκεται ο παραδεισος και η κολαση ωστε να τιμωρουνται οι απιστοι και να επιβραβευονται οι "πιστοι"! Και τελος συμφωνα με θρησκευτικους κυκλους... δεν υπηρξαν ποτε δεινοσαυροι!! Τα ψευτικα οστα, τα εβαλαν αθεοι τεχνοκρατες για να κλονισουν την πιστη των ανθρωπων! Το εχω ακουσει και αυτο απο θρησκευτικο οπαδο! Αυτα ειναι μονο μερικες απο τις θεωριες που αν τυχον καταφερεις να γινεις ειδημων τοτε κερδιζεις επαξια υποτροφια αοριστου χρονου... στο ψυχιατρικο ιδρυμα Δαφνι! και φυσικα με δωρεαν μεταπτυχιακα στο Βρωμοκαίτειο!
  13. Ευχαριστω για τις πληροφοριες! (Αν και ακομα δεν εχω το γνωστικο υποβαθρο να τις κατανοησω πληρως. ) Γνωριζεις αν υπαρχει καποιο ελληνογλωσσο περιοδικο που ασχολειται σοβαρα με θεματα φυσικης-κοσμολογιας?Σε οσα περιπτερα εχω κοιταξει δεν εχω βρει κατι αξιολογο..
  14. Σωστα! Οντως ετσι εξηγειται. Δεν εχω δει ομως σε καμια εκπομπη εκλαικευμενης επιστημης να το εξηγουν αυτο, παρολο που μπορει να οδηγησει καποιον σε λαθος συμπερασματα. Στο τελευταιο τευχος του Science Illustrated (Σεπτεμβριου) αναφερεται πως η βαρυτητα μεταδιδεται μεσω της ανταλλαγης σωματιδιων τα οποια ονομαζονται βαρυτονια. Δεν ειναι λιγο λαθος να λεμε οτι η βαρυτητα "μεταδισεται" εφοσον αποτελει μια σταθερη καμπυλωση γυρω απο ενα σωμα?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης