Jump to content

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σας είπα ρε γαμότο σβήστε την απάντησή μου μπήκε και το διάβασε!!! ΟΟΟΟχι με τον πλάστη..... maxplanck αρνήσου τα πάντα πες ότι ο φίλος που το έγραψε ήταν μεθυσμένος....
  2. Παιδιά διαβάστε παρακάτω και το εξής δικό μου κόλπο που έπιασε!! Αναγκάστηκα να το κάνω χτες αφού παρέλαβα το Meade 12" και ότι και να έλεγα ήταν περιττό γιατί το μέγεθός του δεν μου άφηνε πολλά περιθώρια για δικαιολογίες.... Βάζεις την γυναίκα σου να διαβάσει όλα όσα αναφέρθηκαν στην ενότητα αυτή Μετά αρχίζεις το μπλα μπλα λέγοντας για παράδειγμα : να είδες εγώ ποτέ δεν σου είπα ψέμματα βλέπεις τι τραβάει ο κόσμος ; Αφού καταλαβαίνει ότι όντως ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΨΕΣ ΠΟΛΛΑ αφήνοντας την να διαβάσει το θέμα η εμπιστοσύνη της ανεβαίνει κατακόρυφα. Αφού το διαβάσετε σβήστε με κάποιο τρόπο την δική μου απάντηση και βάλτε τις γυναίκες σας να το διαβάσουν!!! Με το παραπάνω κόλπο το τηλεσκόπιο μου στοίχησε 2800!! ( Για αυτό και ο κακός αντιπρόσωπος δεν μου έδωσε απόδειξη)
  3. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ

    Τάξη και ασφάλεια

    Μπράβο ρε Κωστή, άμα αυτό είναι το τηλεσκόπιο που νομίζω με έκανες πραγματικά υπερήφανο. Νά'σαι καλά σε ευχαριστώ. Τρομερή δουλειά!!
  4. Παναγιώτη παρατηρώ σε ταράτσα και αυτό που λες για το 2χ4 είναι μία από τις σκέψεις μου....Θα δούμε, κάτσε πρώτα να έρθει το κτήνος... Όσο για τα μικρά οι νονοί είναι ήδη δασκαλεμένοι για τα δώρα που θα τους παίρνουν....Τουλάχιστον το ένα το προορίζω για την ...NASA Μάνο θα σε πάρω τηλ.μέσα στην εβδομάδα.
  5. Μάνο, Βρίσκομαι από την κάτω πλευρά της Γεννηματά στην Σμύρνης. Εσύ που ακριβώς είσαι; Θα με ενδιέφερε να έρθω να δω το 10ρι σου. Το ξέρω ότι είναι ασήκωτο το 12ρι (το οποίο ήδη έχω δει και παραγγείλει) όμως σκέφτομαι όταν το πάρω και το δω στο χώρο για τον οποίο το προορίζω να δω για καμμιά βάση με ροδάκια όπως του φίλου skywalker παραπάνω ή κάποια άλλη πατέντα...θα δούμε.
  6. Άμα το ήξερα ότι θα περίμενα τόσο δεν θα την είχα παραγγείλει, αλλά στην αρχή νομίζω ότι είχαν ανακοινώσει ότι θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο.... Τι να πεις; Τουλάχιστον τώρα που έφαγα τον γάιδαρο ας φάω και την ουρά του!!!
  7. Παιδιά λίγο υπομονή, αν κοιτάξετε στην shipping list της sac10 στο sacimaging είμαι δεύτερος στην σειρά (την περιμένω ένα χρόνο ) και από ότι διαβάζω στο yahoo group της sac υπολογίζω να την έχω σε 1 μήνα. Υπομονή λοιπον και θα σας πω εντυπώσεις κατά τον Δεκέμβρη..
  8. Εδώ τρόμαξα να πείσω την θειά μου να με αφήσει να βάζω εκεί το τηλεσκόπιο. Να γκρεμίσω την πόρτα; Εκεί θα με βγάλει στον Μάκης.... Αν και το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην πόρτα αλλά και στον χώρο που μπαίνει το τηλεσκόπιο. Φαντάσου ότι είναι κάτι σαν διάδρομος και χωράει ίσα ίσα....
  9. Καλά όλα αυτά ρε παιδιά με τα ροδάκια και τις βάσεις όμως φανταστείτε ότι ο χώρος μέσα στον οποίο βάζω αυτή την στιγμή το lx90 μου μαζί με την βάση με τα ροδάκια χωράει ίσα ίσα (και μιλάω για χιλοστά!!). Άρα δεν νομίζω ότι δεν θα με βολέψει οποιοδήποτε βάση με ροδάκια στο 12κάρι! Το θέμα είναι αν μπορώ να το στήσω-ξεστήσω μόνος μου (και χωρίς να ξυπνήσω κανένα Νίκο, γιατί την επόμενη μέρα το πρωί θα βρούνε το πτώμα μου) το ρημάδι ή να πάω σε δεκάρι;; Είμαι γερό παληκάρι αλλά 35 κιλά...Μήπως πρέπει να αρχίσω και γυμναστήριο όπως μου πρότεινε ειρωνικά η σύζυγος;; Τώρα στα γεράματα....
  10. Αντώνη, Σε ευχαριστώ...διπλά. Θαυμάζω την δουλειά σου και όνειρό μου είναι κάποια στιγμή να μπορέσω να βγάλω κάποια φωτογραφία σαν τις δικές σου αν και το βλέπω πολύ δύσκολο.. Τώρα ως αναφορά το τραπεζάκι είναι πολύ καλή ιδέα όμως kostakis εδώ πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τα ports και τα connections με το τηλεσκόπιο αυτό από ότι έχω καταλάβει είναι πάνω στην βάση του τρίποδα..Άρα τον τρίποδα τον χρειάζομαι οπωσδήποτε. Δεν ξέρω ρε παιδιά μήπως πρέπει να πέσω κατηγορία και να πάω στο δεκάρι; Πάντως το ότι θα πάρω κάτι μεγαλύτερο από lx90 είναι σίγουρο. Το lx90 ρώτησα τον Νομικό και το πουλάει 2300.Εγώ το δίνω 1500 με ισημερινή βάση, βάση με ροδάκια και το connection camble για σύνδεση με pc. Πιστεύω ότι είναι καλή τιμή και αν υπάρχει κάποιος στο site που ενδιαφέρεται ας μου πει.
  11. nicfoe, Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αυτά που περιγράφεις σχετικά με τον Δία είνα ακριβώς αυτό που περίμενα να ακούσω. Όσο για τον βαθύ ουρανό και εγώ στην Α.Γλυφάδα που βρίσκομαι η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω πολλά πράγματα όμως θα έλεγα ότι βλέπω αρκετά (για πόλη). Από ότι λες μάλλον σε αυτά δεν θα πρέπει να περιμένω και σπουδαίες αλλαγές, όμως τι γίνεται με την αστροφωτογράφηση; Μήπως εκεί τα πράγματα βελτιώνονται σε σχέση με ένα 8"; Τώρα όσο για την πόρτα μου έκοψες την φόρα... Είναι μονή.... Κάτι θα βρω όμως......έστω και χωρίς ροδάκια. Μακάρι να είχα παιδιά την δυνατότητα να πάρω τα βουνά τότε ίσως να μην άλλαζα τηλεσκόπιο όμως ο φόρτος εργασίας που έχω και η κατάσταση η οικογενειακή που....αναμένω (δίδυμα!!) δεν νομίζω ότι θα μου επιτρέψουν τέτοιου είδους εξορμήσεις περίπου μέχρι να βγω στην σύνταξη σε περίπου 30 χρονάκια δηλαδή... Για αυτό και ήλπιζα μέσα στα χάλια της φωτορύπανσης βελτίωνα κάπως την κατάστασή μου ως αναφορά την αστροπαρατήρηση..
  12. Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Το ξέρω ότι είναι βαρύ και ασήκωτο όμως έχω στο μυαλό μου μία σκέψη για "ημιμόνιμη" εγκατάσταση (βάση με ροδάκια).
  13. Θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας σε κάτι. Υπάρχει κάποιος φίλος που να χρησιμοποιεί το meade lx200 12" GPS; Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο και θα ήθελα μερικές πληροφορίες όπως του τι μπορεί να δει κανείς μέσα από την πόλη. Δηλαδή τι λεπτομέρειες βλέπει στον Δία στον Άρη (αυτή την εποχή) ή ακόμα και τι μπορεί να δει από γαλαξίες. Θα μπορώ να το "κουμαντάρω " λόγω βάρους και όγκου; Θα το χρησιμοποιώ κατά 90% στην πόλη (ξέρω... φωτορύπανση κτλ.). Επίσης έχει κάποιος φίλος χρησιμοποιήσει το SPX300f4 της Orion ? Είμαι μεταξύ των δύο παραπάνω τηλεσκοπίων και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σ αυτά. Αφού "έψησα" και την σύζυγο νομίζω ότι πλέον είναι καιρός να πάρω κάτι καλύτερο από το LX90 που έχω και που παρεπιπτόντως πουλάω, όπως επίσης και ένα ζευγάρι κυάλια Celestron skymaster 20x80 με τον τρίποδά τους(berlebach with magic ball).
  14. Φίλε Γιάννη, Είμαι και εγώ κάτοχος του 150 EQ το οποίο όντως είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο για αρχάριους κα με πολύ καλή στήριξη. Εάν ενδιαφέρεσαι το πουλάω λόγω του ότι εδώ και καιρό χρησιμοποιώ κάποιο άλλο μοντέλο!! Φιλικά Αντώνης
  15. Νίκο, σε ευχαριστώ για το site. Επειδή θα μου φέρουν την wedge σε 2 εβδομάδες (! ) θα δοκιμάσω να δω τι μπορώ να κάνω και αν δεν τα καταφέρω θα σε ενοχλήσω στο κινητό σου το οποίο έχω σημειώσει. Σύμφωνα με το site που μου έδωσες μάλλον θα τα καταφέρω αλλά θα δούμε... Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν τελικά χρειάζεται να κάνω και drift aligment ή όχι.. Μάλλον ναι αν θέλω να βγάλω καμμιά φωτογραφία της προκοπής!! Σε ευχαριστώ Αντώνης
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης