Jump to content

XB70A

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    216
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με XB70A

  • Γενέθλια 12/15/1966

του/της XB70A Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Φοβαμαι το προφανες ... Εαν υπαρχουν εξωγηινοι, μαλλον ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τι μας "καιει" ως υπαρξεις (στην συγκεκριμενη περιοδο της εξελικτικης μας διαδρομης). Οποτε θα γνωριζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι επιπτωση θα ειχαν τυχον απαντησεις τους ... στο υποσυνειδητο μας. Αλλα και γενικοτερα στην ανθρωποτητα. Οποτε ... το οτι δεν εχουμε επικοινωνησει ακομα μαζι τους .... ΜΑΛΛΟΝ .... δειχνει ποσο εκτιμουν την αυτονομια και αυτοδιαθεση μας. Κατι που απο εμας εκλαμβανεται ως Αδιαφορια ... η ... Ανυπαρξια (εξωγηινων οντων). They can certainly live with it .... can WE ?
  2. Το εχω υποψιν μου (το παρον visualization). Αυτο που ΔΕΝ γνωριζω ειναι ΤΙ συγκρινουν με ΤΙ. Γραφει (σε καποια παραπομπη) στο λινκ που παρεθεσες " By studying how the images of these distant objects are distorted by the gravity of the big cluster, we can calculate how massive the cluster is. " Οk .... πως συγκρινουν παραμορφωσεις γαλαξιων (πισω απο σμηνη) ? Αφου παντα προς την ιδια κατευθυνση θα βρισκονται αυτες οι παραμορφωσεις. Αλλαζουν θεση για να τις συγκρινουν με αλλα σμηνη (μαζικοτερα η μη) ? " Once we've used this method to estimate how massive the cluster is, we can compare this answer to the amount of visible matter. By using the details of the image distortion, we can also get a rough "map" of the distribution of the dark matter in the galaxy cluster. " Πως γνωριζουν ΠΟΣΟ παραμορφωνει η βαρυονικη μαζα ενα γαλαξιακου σμηνους οταν ειναι τοσο αναρχα διασκορπισμενο και οταν οι γαλαξιες του δεν εχουν το ιδιο πληθος αστρων, ουτε σχημα, ουτε δυναμικη ?
  3. Eνα λινκ ... θα ηταν τοσο κατατοπιστικοτερο. Ενα λινκ που να αποκλειει καθε αλλη ερμηνεια περαν την σκοτεινης υλης.
  4. Μια διορθωσουλα (αν δεν κανω και εγω λαθος) : Εχουν απειρη πυκνοτητα ... οχι απειρη μαζα. Και την εχουν πανω στην μοναδικοτητα της μαυρης τρυπας. H μαζα τους ειναι μετρησιμη : απο 3.6 ηλιακες μαζες μεχρι 66 δισεκατομμυρια ηλιακες μαζες (ΤΟΝ 618). Παντως, επειδη και εγω δεν τα παω πολυ καλα με τις απειριες : https://www.insidescience.org/news/black-hole-cores-may-not-be-infinitely-dense Δεν ειναι καρατσεκαρισμενο (απο μεσα !!!) το αν υπαρχει μοναδικοτητα. It's highly probable ... but NOT confirmed ! Not just yet ...
  5. Αν εννοεις το gravitational lensing γυρω απο γαλαξιακα σμηνη, και μονο η βαρυονικη μαζα των σμηνων αυτων, εικαζω οτι ειναι αρκετη να το δημιουργησει. Αν παλι εννοεις την νεοτερη μεθοδο (intracluster light mapping) με ποιον αλλον τροπο θα επρεπε να κατανεμηθουν τα rogue stars αναμεσα στους γαλαξιες ? (δηλαδη, στην περιπτωση που δεν υπηρχε dark matter)
  6. XB70A

    Χρόνος

    ΝΑΙ ... για τον παρατηρητη ΕΚΤΟΣ του οριζοντα γεγονοτων. Ομως, για τον ταξιδευτη εντος του οριζοντα (ασεβεια, ασεβεια) ο χρονος κυλλαει κανονικα !!! Δεν εχει σταματησει (ασχετα αν πισω στο δικο μας συστημα αναφορας εχουν κυλησει κατι δις η τρις χρονια). Εαν επιβιωνες της συνθλιψης της μοναδι- κοτητας, ο χρονος για σενα τον ταξιδευτη, παλι θα κυλλουσε. Απλα, εξω απο την ΜΤ ... το συμπαν θα ειχε ληξει (εικαζω).
  7. Eντυπωσιακο ! Α zillion thanks (αυτα ειναι που με βαζουν μπρος, δεν θα μπορεσω να κοιμηθω ολο το βραδυ τωρα, απαπαπα .... ) Ειχα την ιδεα οτι το φωτονιο ειναι ατμητο, δεν διασπαται περαιτερω. Για την ακριβεια, εδω και χρονια το φωτονιο ηταν κατι κοντα σε ονειρο (κυμματικη ταλλαντωση) παρα σε ρεαλιστικο μεγεθος (σωματιδιο). Με αυτα που διαβαζω, εχω πεσει απο τα συννεφα (...εκει που πεταει το αεροπλανακι μου )
  8. Δωσε κανα λινκ ... (πρωτη φορα τα ακουω ολα αυτα)
  9. Να κανω και εγω μια τριτη (μην χασω, το σκασμενο ) Μετα την ανακαλυψη του φαιου νανου Teegarden στα ΜΟΛΙΣ 12 ετη φωτος απο μας (Sol) και την υποψια οτι οι φαιοι νανοι ειναι τοσο αμυδρα σωματα ωστε να πεφτουμε εξω στις εκτιμησεις μας για ποσοστο 70% με 80% του συνολικου αστρικου πλυθησμου .... ... μηπως ΔΕΝ χρειαζομαστε καμια συνδρομη σκοτεινης υλης για να μεινουν συνεκτικοι οι γαλαξιες μας και οι φαιοι νανοι ειναι αρκετοι για να "κανουν την δουλεια" ... ανερχομενοι σε ενα ποσοστο και πληθος ... απλα συνταρακτικο ?
  10. XB70A

    Χρόνος

    Παντως, ειτε αργοτερος ειτε γρηγοροτερος .... ΧΡΟΝΟΣ ειναι. Με την εννοια οτι "τα παντα ρει και ουδεν μενει" ! Υπαρχει καποιος χωρος οπου ο χρονος να ειναι σταματημενος ? ΟΛΟΤΕΛΑ ?
  11. Φιλε Γιωργο Δροσο Εχω διαβασει οτι μελλοντολογικο περιοδικο εβγαινε την δεκαετια του 70. Ξενο και ελληνικο. Θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που "πεταξα" ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ και ας μην ηταν ενας πραγματικος ουρανος (παρα μονο ουτοπικος/φανταστικος). Η ασιγαστη λαχταρα μου για τα μελλουμενα ποτε δεν εξελειπε (και ουτε προκειται). Αυτο ομως που δυστυχως αλλαξε ... ειναι η ηλικια μου. Και μαζι με την ηλικια και η ευπιστια, η αγαθη προθεση και αντιληψη. Ζωντας περα απο τα 18 ετη (Δημοτικο-Γυμνασιο) γινεσαι μαρτυρας της υστεροβουλιας και μοχθηριας αυτου του κοσμου, θελωντας και μη. Για να μην πολυλογω λοιπον, αυτο που δυστυχως καρφωθηκε μεσα στην αδολη παιδικη ψυχουλα μου, ολα αυτα τα χρονια μετα απο το Λυκειο, ειναι ... ΠΟΙΟΣ παραγγελνει (αρα και επενδυει εναν πακτωλο χρηματων για το οτιδηποτε), ΓΙΑΤΙ το παραγγελνει και για ΠΟΙΟΥΣ το παραγγελνει. Κατω απο αυτο το πρισμα, εξετασα τις αναφορες του Νεγρεποντε ! ΟΧΙ επειδη δεν μου αρεσει (και εμενα) να οραματιζομαι εναν ανετοτερο, υγιεινοτερο και συναρπαστικοτερο κοσμο. Κeep posting, nevertheless !
  12. XB70A

    Χρόνος

    Γνωριζεις παρα πολλα, για 18 ετων ανθρωπο. (και δεν κανω κοπλιμεντα ... το ακριβως αντιθετο, θα ελεγα)
  13. XB70A

    Χρόνος

    Thanks, will do ! Coto ... εισαι οντως 18 ετων ? (συγνωμη για την αδιακρισια μου ...)
  14. XB70A

    Χρόνος

    Η γεωμετρία του χώρου Minkowski δεν χρειάζεται να είναι Ευκλείδεια, ούτε μη Ευκλείδεια, απλά σου έθεσα ένα παράδειγμα για να εξηγήσω ότι η γεωμετρία του χώρου Minkowski μπορεί να είναι Ευκλείδεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και μη Ευκλείδεια. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στην υποενότητα Curvature και στην ενότητα Geometry: https://en.wikipedia.org/wiki/Minkowski_space Προφανώς εάν ο χωροχρόνος Minkowski δεν εφαρμοζόταν εξίσου κατάλληλα και σε χώρους με σώματα με μάζες, τότε δεν θα αποτελούσε καν ενδιαφέρον συζήτησης ο μαθηματικός αυτός χώρος! Ίσως το παράδειγμά μου σε μπέρδεψε λίγο... Γενικά μη δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στο περιεχόμενο του χώρου (στο τι δηλαδή ανήκει σε αυτό το χώρο). Είτε έχεις πλανήτες, πυκνούς αστέρες νετρονίων, μαύρες τρύπες, είτε έχεις σωματίδια μηδενικής μάζας (π.χ. φωτόνια), είτε δεν έχεις απολύτως τίποτα, ο χώρος Minkowski μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου κατάλληλα (προφανώς και ενδέχεται να μην περιέχει κανένα σώμα με θετική μάζα όπως είπες, αλλά δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αυτό). Κατι καταλαβα ... αλλα (να πω την μαυρη αληθεια) οχι παρα πολλα. Προφανως η ενασχοληση (με Minkowski spaces, Riemannian manifolds και Poincare models) ΔΕΝ ειναι για τουριστες των Μαθηματικων (που ξεκαθαρα ανηκω). Ομως, ειναι και κατι ακομα. Πρεπει να σεβαστω την στοχευση του νηματος απο την θεματοθετρια (που, νομιζω, ηταν πιο γενικη).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης