Jump to content

Montana

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    205
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Montana

  • Γενέθλια 07/30/1980

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Montana Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα, ξέρουμε τι φωτεινότητα θα έχει σήμερα; Φωτογραφίζεται, ή μόνο με τηλεσκόπιο;
  2. Montana

    ΦΙΛΤΡΟ ΗΛΙΟΥ

    Να συμπληρώσω, πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βγάζουμε ή να καλύτουμε και τον ερευνητή! Μπορεί να ξεχαστούμε και να πάμε να δούμε από εκεί ή να πέσει καταλάθος το μάτι μας ή οτιδήποτε άλλο!!!
  3. Montana

    150 εύκολοι στόχοι για κιάλια

    Προσφάτως εμπλούτισα τον αστρονομικό μου εξοπλισμό με κιάλια. Μετά από πολύ ψάξιμο, αρκετές ατυχίες και με μπόλικο mentoring από τον expert του είδους Ντίνο Μακρόπουλο, κατέληξα στα Fujinon 16x70 FMT-SX Polaris, αφού τα βρήκα από εξωτερικό σε μια προσφορά που δε θα μπορούσα να αρνηθώ! Έχοντας σα βασικό όργανο παρατήρησης το τηλεσκόπιο, διαπίστωσα πως η πιο grab n' go λύση για παρατήρηση είναι τελικά τα καλά κιάλια. Σου δίνουν τη δυνατότητα να παρατηρείς από οπουδήποτε, από λίγους μέχρι αρκετούς στόχους, ανάλογα τη φωτορύπανση που έχει η περιοχή από την οποία θα παρατηρήσεις. Στα πλαίσια του τελευταίου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα κατάλογο που έπεσε στα χέρια μου από το Sky and Telescope magazine, με 150 εύκολους στόχους για κιάλια. Αυτό που έκανα είναι να φτιάξω αυτόν τον κατάλογο σε xls μορφή, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλτραρίσματος, είδους στόχου, αστερισμού, mag κτλ. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, οι συγκεκριμένοι στόχοι δύναται να παρατηρηθούν ακόμα και με 7×50 κιάλια. Στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.skyandtelescope.com/observing/binocular-stargazing-catalog/ μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο και επισυναπτόμενο μπορείτε να βρείτε το xls αρχείο. Τέλος στο παρακάτω site http://binocularsky.com/index.php μπορείτε να δείτε τι θα περιμένετε σαν εικόνα από τα κιάλια, για κάθε στόχο που επιλέγετε. Το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς δίνει πολλές επιλογές φίλτρων, χάρτη εύρεσης κάθε στόχου και βέβαια σκίτσο εικόνας που αναμένεις μέσα από τα κιάλια. Καλές παρατηρήσεις! Binocular-Stargazing-Catalogue.xls
  4. Υπό κράτηση και οι 2 προσοφθάλμιοι.
  5. Πωλούνται οι παρακάτω φακοί σε άριστη κατάσταση, στα κουτιά τους, αγορασμένοι από το Πλανητάριο Θεσ/νίκης BAADER PLANETARIUM HYPERION 17mm 85,00€ -Υπο κράτηση- http://www.planitario.gr/hyperion-17-mm-o-31-8mm.html BAADER PLANETARIUM HYPERION 10mm 85,00€ -Υπο κράτηση- http://www.planitario.gr/hyperion-10-mm-o-31-8mm.html Σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες.
  6. Montana

    Nagler 31mm για C9.25

    Αν θες προσοφθάλμιο για μεγάλο πεδίο, για μένα είναι μονόδρομος ο Vixen 42mm Lanthanum Wide LVW, τον οποίο έχω με το 9.25. Επειδή το έψαξα πολύ πριν το πάρω, και εδώ και Αμερική, ειδικά για το 9.25 θεωρείτε καλύτερος και απο Panoptic. Με αυτό το φακό παίρνεις το maximum πεδίο στο τηλεσκόπιό μας.
  7. Μπράβο Άγγελε! Μπράβο Bαγγέλη! Σαν χρήστης των συγκεκριμένων προϊόντων, μπορώ να πω μετα βεβαιότητας, πως δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα αντίστοιχα της αγοράς! Μάλλον τα τελευταία έχουν να ζηλέψουν από τα πρώτα (και αυτό δεν είναι υπερβολή), αλλά δε το ξέρουν ακόμα! Φροντίστε να το καταλάβουν σύντομα και ολόψυχα σας εύχομαι να σαρώσετε γιατί το αξίζετε!!!! Άγγελε, άντε τελείωνετε με το Magmeter!! Θέλω το πρώτο κομμάτι!
  8. Νομίζω πως κανείς δε θα διαφωνήσει για το ότι η σωστή, καλή, απολαυστική παρατήρηση γίνεται σε σκοτεινό ουρανό. Δε νομίζω πως αυτό είναι debatable. Παρ'όλα αυτά, για ποιό λόγο να είναι τόσο κακό για κάποιον να προσπαθεί να δει έστω και κάποια λίγα ξεπλυμένα DSO's στην πόλη; Μη ξεχνάμε πως για τους περισσότερους που μένουν στο λεκανοπέδιο, θα τους δωθούν 4-6 ευκαιρίες το χρόνο, το πολύ, να πάνε σε πραγματικά σκοτεινό ουρανό να παρατηρήσουν. Δε καταλαβαίνω γιατί να στιγματίζεται όποιος προσπαθεί "να πάρει τη δόση του" μέσα από τη πόλη! Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί, είναι να δωθεί η εντύπωση σε ένα νέο στο χώρο, πως μπορεί να κάνει DSO παρατήρηση από την πόλη και όχι από απόλυτα σκοτεινό ουρανό. Δε νομίζω όμως πως το είπε κάποιος αυτό! Αυτό που καταλαβαίνω πως λένε τα παιδιά, είναι πως για το ξεχαρμάνιασμα μπορείς να δεις εκτός από πλανήτες, διπλούς και κάποια DSO από το σπίτι σου...όπως τα δεις! Στο κάτω κάτω το hobby μας δεν είναι και σε μεγάλο βαθμό παιχνίδι του μυαλού; Ειρήνη υμίν!
  9. Montana

    304 mm Apo Binoculars

    Με πιστωτική κάνουν άτοκες δόσεις;
  10. Montana

    η σοφια σας πολυτιμη

    Γιατι πας σε μικροτερο aperture αν επιτρέπεται ;.. Το ξέρω οτι ο τριποδας ειναι πιο ενισχυμενος στο 9,25..Θα στείλω μνμ κ στο cloudy nights για το θεμα μπας κ ξέρει κανεις εκεί . Αφού μιλήσω κ με πλανηταριο. Θα κανω κ ενα review σε λιγες μέρες για το nexstar evolution 6 μετά απο δυο, σχεδόν, μήνες συνυπαρξης.. Για μια grap n go λύση
  11. Montana

    η σοφια σας πολυτιμη

    Επειδη ενδιαφέρομαι κι εγώ για το NextStar Evolution 6 και έχω μιλήσει με πλανητάριο σχετικά, νομίζω πως από 6 σε 9,25 δε μπορείς να πας, ή τουλάχιστον θα είναι πολύ οριακό. Συγκεκριμένα επειδή είμαι κάτοχος του 9,25 με βάση NEQ6, είχα ρωτήσει αν μπορώ να το βάλω στη βάση του Evolution. Η απάντηση από το πλανητάριο δεν ήταν σίγουρη μεν, αλλά τείναν προς το όχι. Κάνε μια ερώτηση από εκεί που το πήρες να δεις τι θα σου πουν. Έχω την εντύπωση πως αλλάζει το τρίποδο στο 9,25 Evolution. Είναι πιο ενισχυμένη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης