Jump to content

kalavros

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με kalavros

  • Γενέθλια 04/20/1983

του/της kalavros Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα παιδιά και από εμένα, Χτες το βράδυ στην περιοχή της Νάξου που βρίσκομαι στις 21:08 ως τις 21:18, μάλλον ήμουν παρατηρητής και εγώ των starlinks satelites. Είδα πάρα πολλά φωτεινά αντικείμενα (ίσως κοντά στα 60) στο ίδιο ύψος ακολουθώντας συγκεκριμένη τροχιά!Εμφανιζόταν βορειοδυτικά και ''έσβηναν'' βορειοανατολικά μετά από παρατήρηση περίπου 10-15 δευτερολέπτων το καθένα. Φαινόταν σαν αστέρια που κινούνταν. Ταυτόχρονα έβλεπα μέχρι και 5-6 μαζί αλλά με μεγάλη και ίση απόσταση μεταξύ τους. Σε σχέση με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχω δει και κυκλοφορούν αυτά που παρατήρησα χτες είχαν πιο μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Επίσης από μια εφαρμογή που βρήκα στο κινητό δεν φάνηκε να υπάρχει ορατή τροχιά πάνω από τη Νάξο , ίσως βέβαια και η εφαρμογή να μην είναι αξιόπιστη. Όποιος μπορεί ας μου δώσει καμία πληροφορία παραπάνω κυρίως για τις τροχιές τους. Ευχαριστώ
  2. εχω βρει μια πολυ καλη ευκαιρια απο εξωτερικο το συγκεκριμενο μοντελο... http://telescopeshop.gr/show.asp?productId=41 ...αξιζει???μπορώ και φωτογραφίες με αυτο ετσι δεν ειναι (με μια ισημερινη σφηνα?)???
  3. Μακάρι να ξαναερθεις καποια στιγμη και να κανουμε και μια παρατηρηση μαζι!!! Σε ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες...ήδη κοιταξα λιγο στα site που μου εστειλες!
  4. Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το GOTO χειροκίνητα και να εκμεταλλευτείς απλώς το ενσωματωμένο autotracking που σου επιτρέπει να παρατηρείς με άνεση, χωρίς να προσπαθείς να διατηρήσεις το αντικείμενο στο πεδίο. Δεδομένου οτι μιλάμε για ένα χόμπυ, το μυστικό είναι να κάνεις αυτό που σου είναι περισσότερο ευχάριστο. Αν σου δίνει ικανοποίηση η αναζήτηση, όπως δίνει στον κυνηγό η θήρα και στον ψαρά ή αλιεία και δεν ικανοποιούνται απλώς αγοράζοντας αγριογούρουνο από τον χασάπη και τσιπούρες από τον ιχθυέμπορο, τότε επιδώσου στην χειροκίνητη αναζήτηση. Αν είσαι καλοφαγάς και δεν βασανίζεσαι με τον τρόπο που έφθασαν τα εδέσματα στο πιάτο σου, τότε μην ντρέπεσαι να πάρεις GOTO. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτε σε κανέναν, δεν δίνεις εξετάσεις, απλώς διασκεδάζεις. Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο, ανάλογα με τα κέφια σου, ακόμη και με το ίδιο τηλεσκόπιο. Το GOTO πάντως είναι απαραίτητο αν είσαι δεσμώτης της φωτορρύπανσης, όπου τα αστροάλματα γίνονται μαρτύριο, ή στην αστροφωτογραφία όπου δεν θέλεις να ξοδεύεις τον χρόνο σου στην αναζήτηση καθώς έχεις τόσα άλλα πράγματα να κάνεις. Το πρώτο δεν ισχύει για σένα καθώς με έναν πήδο βρίσκεσαι στον μαγευτικό Ζα, το δεύτερο μένει να το αποφασίσεις και όχι βιαστικά, όπως ήδη σε συμβούλεψαν. Ωχ...που ξέρεις το Ζα??? Έχεις έρθει Νάξο??
  5. Σε δυο βδομαδες θα ανέβω Αθήνα,εχετε καποια μαγαζιά να μου προτείνετε για να παω να ρίξω μια ματιά??
  6. Δηλαδή οταν έχω το go to δεν μπορώ να ψάξω χειροκείνητα??? Το καλύτερο είναι απότι καταλαβαίνω να ερθω σε μία εξορμηση που θα γίνει και να τα δω όλα από κοντά και να μου πειτε και μερικά πραγματάκια γιατί έχω ενα εκατομμύριο ερωτήσεις!!!!Πάντως ξέρω και βρισκω ηδη καμια δεκαρια πραγματακια αλλα φοβαμαι οτι χωρίς το go to δε θα βρίσκω και θα απογοητευτω!
  7. Φίλε Κωνσταντίνε έχω πάρει το βιβλίο backyard astronomers guide και διαβάζω...και γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα Meade (που λες και εσυ)...μπήκα στο site αλλά είναι κάπως ακριβά,αξίζει τον κόπο να κανω μια τέτοια επένδυση?? Αν ισχύουν οι φωτογραφίες που δείχνει στο LX 90 πρέπει να είναι πολύ καλή επιλογή!!!
  8. Κώστα σε ευχαριστώ πολύ....μου αρέσει αρκετά αυτό που μου προτείνεις!!! Έριξα και μια ματιά στο site σου.....φοβερό,τρελάθηκα με τις φωτογραφίες....για τετοια ποιότητα σε τι λεφτα (στο περίπου) παμε???
  9. Πολύ καλο το SW 10" αλλά με προβληματίζει λίγο το μέγεθος!! Με το συγκεκριμένο μπορώ να κανω και φωτογραφίσεις??
  10. Καταρχην σε ευχαριστω πολυ...ξεχασα να πω οτι σιγουρα θελω να εχει go to για να ειμαι και σιγουρος οτι στην αρχη θα βρισκω αντικειμενα και δε θα απογοητευτω με το να μη βρίσκω και αυτος ειναι ο λογος που δινω αρκετα χρήματα για την εποχή! Για αυτο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=940 τι λες...αξίζει?
  11. Γειά σας παιδιά ειμαι καινουριος στο forum και γενικα καινουριος στην ερασιτεχνική αστρονομια...εχω διαβασει τα υπολοιπα θέματα που εχουν γραφτει για την αγορα τηλεσκοπιου αλλα δε με καλυπτουν! Θα ήθελα να παρω ενα τηλεσκοπιο και διαθέτω απο 1000-1500 ευρώ! κυρίως με ενδιαφερει η παρατηρηση αλλα αν μπορουσα να εχω την δυνατοτητα και για φωτογραφίες θα ηταν το τέλειο!! ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης