Jump to content

Astrosiami

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Astrosiami

  • Γενέθλια 04/30/1993

του/της Astrosiami Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Astrosiami

    ΑΝΑΤΟΛΗ - ΔΥΣΗ ΣΕΛΗΝΗΣ

    Η ρύθμιση της τοποθεσίας στο Stellarium (εννοώ γεωγραφικό μήκος και πλάτος) ήτανε η σωστή?? Αν αυτό είναι σωστό, τότε μάλλον θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πυξίδα!
  2. Βρέθηκα φέτος όπως και πέρυσι στην Άνδρο, μόνον 2 ώρες μακρυά από την Αθήνα. Φέτος πήρα και το τηλεσκόπιο μαζί, πραγματικά είναι άλλη αίσθηση, να βρίσκεις Messier μακρύα από τα "σπαστικά" φωτά των μεγαλουπόλεων...τα σμήνη στον Τόξοτη και στο Σκόρπιο ήτανε υπέροχα...βρήκα με γυμνό μάτι την Ανδρομέδα και επιτέλους την παρατήρησα με τηλεσκόπιο!! Μέτρησα 8-9 αστερια στις Πλειάδες (ας μην πω πόσα έβλεπα εν Αθήναι). Και το πλέον υπέροχο θέαμα.....διάττοντες!!! Γυρνώντας βέβαια με το πλοίο, τα φώτα της Αττικής κατέστρεφαν τα πάντα!!
  3. Έκλειψη Σελήνης, Δίας και Αφροδίτη στη σημερινή παράσταση του ουρανού!! Μου χάρισαν ωραίες στιγμές σήμερα!! Λίγα σύννεφα στον ορίζοντα εκείνη τη στιγμή, αλλά ήτανε μια χαρά!!
  4. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Έχω κι εγώ το DOB8'' μαζί με τους φακού από μαμά. Μ είχε δανείσει ένας φίλος έναν barlow και έκανα και καλή δουλειά!! Τώρα κατευθύνομαι προς κάποιο προσοφθάλμιο...και μάλλον προς τον zoom της hyperion!! Πραγματικά οι ίντσες του DOB είναι πολύ καλές και αξίζει περισσότερο ένα προσοφθάλμιο παρά ένα μέτριο προς κακό τηλεσκόπιο!!
  5. Προσωπικά, ως κάτοχος DOB και όντας, επιπροσθέτως, αριστερόχειρ γυρίζω το DOB και με τα δύο χέρια...Βασικά, κάθομαι πάντα αριστερά του τηλεσκοπίου και σπρώχνω με το δεξί χέρι το κάτω άκρο του οπτικού σωλήνα και βοηθάω λίγο με το αριστερό...!!
  6. 1. Δεξί 2. Όχι 3. Αριστερόχειρας 4. Δεξιοπόδαρος 5. Αριστερά / Αριστερά 6. Προς την πλευρά του συζυγούς αυτιού 7. 1ετής Ναυπηγός Μηχ. Μηχ. στο ΕΜΠ 8. 13 χρόνια μπουζούκι, 2 χρόνια κλασσικό και έντεχνο τραγούδι, Πτυχίο ανωτέρων θεωρητικών (αρμονία), Πιάνο & Κιθάρα (αυτοδίδακτος), Σύνθεση εεε και γενικότερες ανησυχίες φυσικάα!! 9. Ερμητικά κλειστό...όχι όπως στην ταινία βέβαια!!
  7. Astrosiami

    Βαλιτσάκι προσοφθαλμίων

    Βρήκα την υγεία μου παιδιά!! Πλέον είναι όλα μαζεμένα μαζί...και τα προσοφθάλμια και ο ερευνητής και και και.......όλα σε 1, νοικοκυρεμένα!!! Έξυπνη ευρεσιτεχνία!!! Συγχαρητήρια!! Ααα και το κυριότερο είναι πως η δεν έχω πονοκέφαλο από τις φωνές της μάνας!!!
  8. Astrosiami

    ?

    Καλημέρα και από εμένα, Να ενημερώσω πως παρόμοια αντικείμενα παρατήρησα και εγώ (5-6) όταν ήμουν στην Άνδρο! Πραγματικά δεν ήταν εμπορικά (επιβατικά) αεροπλάνα, μιας και πετάνε πολύ χαμηλότερα και βέβαια έχουν τα διακριτικά χρώματα (κόκκινο-πράσινο).. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα που είδα, εξέπεμπαν συνεχές άσπρο φως..προφανώς θα πρόκειται για κάποια αεροπλάνα που πετάνε σε μεγάλα υψόμετρα!!! Αν κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι επ' αυτού, ας μας πει!!
  9. Χαιρετώ όλους τους απανταχού Αστροβοξιότες, Σήμερα μελετούσα ολίγον το NightWatch.....ήμουν στο κεφάλαιο με την παρατήρηση της Σελήνης όταν διάβασα ότι ο Γαλιλαίος με μία κατασκευή-πρόγονο των σημερινών μικρών τηλεσκοπίων, παρατηρούσε τη Σελήνη και είδε ότι δεν είναι λεία όπως όλοι οι υπόλοιποι πίστευαν!! Παρατήρησε βέβαια και άλλα πολλά, όπως τα "δαχτυλίδια" του Κρόνου κ.ά! Όλα αυτά περίπου στα 1600!! Αρκετά χρόνια μετά, και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 1879, ένας άνθρωπος αλλάζει κατά πολύ, από όσο φαίνεται, τα δεδομένα της ζωής μας! Τόμας Έντισον - Φως!!! ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ!! Ο Τόμας Έντισον απλά νικούσε το σκοτάδι τότε, που να φανταζόταν ότι λίγα χρόνια αργότερα η ανακάλυψή του θα γέμιζε τις μεγαλουπόλεις με φωτορρύπανση!! Εκεί ακριβώς ήθελα να φθάσω.....στο γεγονός ότι ο Γαλιλαίος παρατηρούσε έναν ουρανό κατά πολύ, κατά τη γνώμη μου, διαφορετικό από αυτόν που μπορούμε να παρατηρήσουμε σήμερα!! Πόσο ωραίο να ήτανε άραγε το θέαμα που παρατηρούσε??? Πόσο διαφορετικές θα ήταν οι παρατηρήσεις μας χωρίς φωτορύπανση???
  10. Ωωωω εδώ είμαστε!!! Ευχαριστώ πολύ!!
  11. Αααα μια χαρά!! Ευχαριστώ πολύ κ. Τάσο!! Καθώς έψαχνα βρήκα και αυτό: http://www.astronomia.org.gr/pdf/telescope_formulae_reference_aris.pdf Είναι αξιόπιστο λέτε??
  12. Καλησπέρα φίλοι, Δε βρήκα ανάλογη απορία στο φόρουμ και είπα να ρωτήσω! Υπάρχει κάποιος τρόπος (μαθηματικός τύπος δλδ), με τον οποίο να γνωρίζουμε σε πόσες μοίρες, λεπτά ή δευτερόλεπτα αντιτοιχεί το οπτικό πεδίο που παρατηρούμε μέσα από τα προσοφθάλμια; Ελπίζω να έγινα κατανοητός, όσο περισσότερο γίνεται.
  13. Κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα το συγκεκριμένο φαινόμενο.. Και, μάλιστα, συμβουλευόμενοι αυτή τη συζήτηση http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=14843&sid=b65cb4b5a739bba713afd5a5c08f6a31 βλέπουμε ότι ο μέγιστος ωριαίος ρυθμός θα είναι 12-13/8. Αλλά όπως επεσημαίνει ο φίλος Bi2L, 13/8 έχουμε Πανσελήνο, άρα θα κλέβει πολύ φως η Σελήνη!!!
  14. Κανονικά θα έπρεπε να βάλετε άλλον έναν στην παρέα αυτή!!! Από την προηγούμενη Τρίτη είμαστε +1.. Πήρα κ γω!! Μου έδωσε και ένας φίλος μου ένας πράσινο φίλτρο, μαζί με κάτι ωραία προσοφθάλμια και έναν 3x Barlow (δεν έχει βοηθήσει καθόλου όμως) και μιλάμε πετάει το σετ!!
  15. Όσον αφορά τα φεγγάρια του Δία ήμουν σίγουρος!! Για τις άλλες κουκκίδες δεν ήμουν βέβαιος!! Μάλιστα.. Ευχαριστώ πολύ!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης