Jump to content

nikos_abel

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με nikos_abel

  • Γενέθλια 07/16/1970

του/της nikos_abel Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Νομίζω πως συμφωνούμε - απαντώ καθώς είπες "διαφωνώ στα παραπάνω" και αυτό συμπεριλαμβάνει και το τελευταίο μου σχόλιο - μπερδεύτηκα!
  2. Χμμμ, δεν ξέρω.... Αλλά εφόσον επιτευχθεί ο οποιοσδήποτε δίαυλος επικοινωνίας, τότε ο "άλλος" αυτός κόσμος αποκτά αυτόματα μια "υλική" υπόσταση, η οποία ενδεχομένως να μπορεί αν εξετασθεί και αυτή επιστημονικά....
  3. Σιγά! Δε σε είπαμε και καμπούρη! (Γενικώς συμφωνώ, αλλά πάντα αφήνω μια χαραμάδα στην άλλη άποψη)
  4. Εκπληκτική τοποθέτηση.... ...συμπληρώνω : Τα τεκμήρια και οι αξιόπιστες ενδείξεις άλλωστε δεν είναι παρά η ερμηνεία των φαινομένων που μπορούμε να αντιληφθούμε με τις γνωστές αισθήσεις μας (και όποιες βελτιώσεις έχουν αυτές μέσω εργαλείων). Με σημαντικότερο εργαλείο την ίδια τη λογική μας, που ίσως να είναι και η μεγαλύτερη παρανόησή μας στη κατανόηση.
  5. Φυσικά και η αντίληψή μας είναι υποκειμενική - μην ξεχνάμε ακόμη και τη πιθανότητα να είμαστε "μολυσμένοι" από μιμίδια τα οποία μας απομακρύνουν από κάθε αντικειμενικότητα, κάνοντας μας να θεωρούμε "αυτονόητα" πράγματα που τελικά κάθε άλλο από αυτονόητα είναι - βλ. κβαντομηχανική. ...και μπύρες και δάκρυ τσι παναγιάς (ρακί)
  6. Πάντως στα σχόλια είναι το ζουμί, όπως και η "διόρθωση" του σκεπτικού του αρθρογράφου, όσο προχωρούσε η κουβέντα! Πολύ καλά, νομίζω ότι αυτό είναι πολύ καλή προσέγγιση / περιγραφή - βέβαια το θέμα "χλευασμός" δεν έχει να κάνει με την "τέχνη" καθ' αυτή, αλλά με την ανθρώπινη αντιμετώπιση που όλοι οφείλουμε να έχουμε με τους συνανθρώπους μας. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δυσκολεύομαι πολύ συχνά να μην χλευάσω ανθρώπους που έχουν εκλάβει το κόσμο μας διαφορετικά από εμένα, αλλά αυτό είναι και η ουσία - και η επιστήμη, όπως και η θρησκεία και όλες αυτές οι "τέχνες" , είναι τρόποι ερμηνείας της πραγματικότητας που αντιλαμβάνεται ο καθένας. Ποιος αλήθεια μπορεί να ορκιστεί ότι έχει απόλυτο και αδιαμφισβήτητο 100% δίκιο έναντι σε κάποιον άλλο; Αποτελεί λοιπόν (όπως είπα πιο πάνω) ένα "τρυκ". Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν σε βαθμό υψηλότερο της στατιστικής τυχαιότητας, τότε αξίζει πραγματικής μελέτης ώστε να καθοριστούν οι μηχανισμοί που την διέπουν και να τεθούν οι κανόνες που θα την χαρακτιρίζουν ως επιστήμη (που δε το πολυπιστεύω προσωπικά - αλλά ποιος είμαι εγώ; ) Συμφωνούμε 100% (δεδομένου και της υπέροχης παράθεσης που παρουσίασες)
  7. Όοοολοι ξαναδιαβάστε το και μετά διαβάστε και τα σχόλια. Φυσικά και ο αρθογράφος δεν πιστεύει στην αστρολογία, τρυκ είναι.
  8. Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη. Στη σύνδεση προτείνεται ένας τρόπος για να μελετηθεί επιστημονικά η αστρολογία. be my guest http://www.techiechan.com/?p=2875
  9. Ορθώς! (αν και το ανέφερα αστειευόμενος)
  10. Αλλιώς λέγεται και warp Factor 10 http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Warp_factor
  11. Μιλάμε ότι σε μια παράγραφο μου ερμήνευσες τόσο απλά τα σημεία της θεωρίας της σχετικότητας που τόσο πολύ με ταλαιπωρούσαν! Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω!
  12. Έίναι φοβερή σύμπτωση που η αγάπη μου για το διάστημα, την αστρονομία, την αστροφυσική και την επιστήμη γενικά ξεκίνησε κάποια βράδια της δεκαετίας του '70, διαβάζοντας Ιούλιο Βερν σε διακοπές στο Βόλο και το Πήλιο, και κάνοντας βόλτες με το θείο Κλέαρχο (αστρονόμος, ας είναι καλά εκεί που είναι πια) τις κατασκότεινες νύχτες παρατηρώντας τον ουρανό και μαθαίνοντας... Αναμνήσεις....
  13. nikos_abel

    Πλούτωνας.

    Φαντάζομαι είδε ότι...
  14. nikos_abel

    e=mc2

    Να είσαι καλά, πραγματικά γέλασα Δυστυχώς ο φίλος από πάνω έχει απόλυτο δίκιο, είναι δύσκολη η κατανόησή τους και θέλει μελέτη και καθαρό ανοιχτό μυαλό. Αν δεν έχεις κάποιο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα που σε απασχολεί ή σε δυσκολεύει, τότε το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να διαβάσεις βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης (ή να βρεις ανάλογα ντοκυμαντέρ στο νετ) που τις εξηγούν με απλοϊκούς (ας πούμε) όρους.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης