Jump to content

xakou

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με xakou

  • Γενέθλια 10/05/1985

του/της xakou Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σε αριστη κατασταση,παρατηρήσεις μονο απο μπαλκονι και αυλή ,ποτε εξω σε χωματα. εχει 2 μικρα βαθουλοματακια τα οποια ειχαν γινει απο το πλανιταριο που το πηρα,ηταν απο την συσκευασια δηλαδη.Εκει που ηταν δεμενο,αλλα οταν το ειδα ειχα φτασει Πηλιο! Δεν επηρεαζουν σε τιποτα ετσι και αλλιως. πωλείτε μόνο πακέτο μαζί με τα αξεσουάρ τα οποια ειναι οτι χρειάζεστε για το ξεκίνημα σε αυτο τον μαγικό κόσμο! https://www.planitario.gr/dobsonian-8-pyrex.html Telrad ερευνητη https://www.planitario.gr/ereunhths-telrad-reflex-sight.html θηκη για το τηλεσκοπιο της Geoptic https://www.planitario.gr/malakh-thhkh-gia-dioptrikous-swlhnes-d-100mm-f-1200.html φιλτρο https://www.highpointscientific.com/baader-planetarium-1-25-moon-skyglow-filter-fms-1 Προσοφθάλμια εκτός απο τα 2 που δινει το τηλεσκοπιο https://www.astroshop.eu/eyepieces/baader-hyperion-mark-iii-2-8-24mm-clickstop-zoom-eyepiece/p,20304 https://agenaastro.com/vixen-6mm-nlv-lanthanum-eyepiece.html Ολα μαζι στα 450 ευρώ! Ευχαριστω πολυ!
  2. xakou

    Ritchey-Chretien

    χεχε οντως το εχω τσεκαρει το fastar,αν και ακριβο αλλα θα γλιτωνεις αρκετο χρονο... παντως ψαχνω και για μεταχειρο,δεν με νοιαζει,ετσι και αλλιως δεν βιαζομαι....
  3. xakou

    Ritchey-Chretien

    Να σε ρωτήσω φίλε μου.... Για ποιο λόγο δεν παίρνεις ενα GSO 8' f8 (http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p5222_TS-8-inch-f-8-Ritchey-Chretien-Astrograph---metal-tube.html) κ να γλυτωσεις 600 ευρω. ΕΙναι διαπιστωμένα ισάξια με το Celestron, δεν εχει τη μανουρα του Celestron σε πολλα θεματα που αφορουν collimation κλπ κ με reducer γινεται f5.5. Tο εχουν πολλοι κ μπορεις να τσεκαρεις φωτο απο αυτο το σκόπιο. Δημητρη το εxω στο μυαλο μου και το rc της GSO... Το πρωτο που εκανα ειναι να βλεπω τι εξοπλισμο εχουν τα παιδια κατω απο τις photo. Περα απο τα ed ειδα celestron και το gso.Απλα μου φανηκε ποιο ποιοτικο το celestron,οτι εχω δει και διαβασει απο το net παντα. Επειδη δεν ειμαι σχετικος με τις photo δεν μπορω να σιγκρυνω ποιο ειναι καλυτερο αναμεσα στα δυο,ετσι και αλλιως η επεξεργασια που γινεται μετα ειναι αλλο θεμα. Σιγουρα τα 600 ειναι αρκετη διαφορα και αν ειναι ισαξια οπως λες σιγουρα υπερτερει,ετσι και αλλιως οπως ειπα απλα μου φανηκε ποιο ποιτικο το celestron και ειδα οτι το εχουν και ποιο πολλοι στα ξενα forum.
  4. xakou

    Ritchey-Chretien

    Τελικα μετα απο διαβασμα και την βοηθεια σας φυσικα σκεφτηκα να παω στον εξης εξοπλισμο.. Θα κρατησω το dops για παρατηρηση,δεν αξιζει να το δωσω ( ειναι και το πρωτο μου τηλ. ) και θα παω για celestron ehd http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3257_OFFER--Celestron-Edge-HD-800---203-2000mm-Flatfield-Cassegrain-OTA.html Βλεπω οτι το εχουν πολλα μελη εδω και με το reduser γινεται f 7,στο site βεβαια λεει 6.3 δεν ξερω πως! Βαση την neq 6 scyscan γιατι αργοτερα μπορει να παρω και κανα ed 70mm για νεφελωματα και σιγα σιγα εξοπλισμο( ccd etc... ) Πως το βλεπεται για ξεκινιμα στις αστροφωτο??
  5. xakou

    Ritchey-Chretien

    ευχαριστω scott ,εχεις δικιο πρεπει να τα ξεμπερδεψω λιγο τα πραγματα,ναι 8'' εχω απλα σκεφτηκα οτι ειναι λιγο καλυτερο το οριον για photo απο οτι να ανεβασω το δικο μου σε στιριξη ,οποτε σκεφτηκα οτι θα εχω και παρατηρηση,εστω και με μικρη διαφορα οπως λες αλλα και θα μπορω να αρχισω φωτογραφια. καλα ουτε να φανταστω πως θα ειναι μεσα απο ενα 18αρι,σιγουρα εμπειρια!! Θα το ψαξω και θα δω προς τα που γερνω φωτο - παρατηρηση και θα επανελθω!
  6. xakou

    Ritchey-Chretien

    Να κανω αλλη μια ερωτηση,αν πηγαινα σε ενα 10'' νευτωνιο σαν αυτο ας πουμε ,που απο τι βλεπω ειναι καταλληλο και για φωτογραφια ,δεν εχει πλεονεκτημα και στην παρατηρηση απο τι σε ενα αποχρωματικο?Δεν ειναι καλο για να αρχισω να καταλαβαινω την αστροφωτογραφια ,και αργοτερα βαζω πανω και ενα αποχρωματικο ed80 ας πουμε και τα εχω και τα δυο,τι λετε?
  7. xakou

    Ritchey-Chretien

    Μαλλον στην neq6 θα παω αν και σκεφτομαι και την a-z οπως λεει και ο φιλος Κωστας. Η iEQ30 Pro μπορει να ειναι ποιο ελαφρια αλλα εχω την εντυμπωση οτι το βαρος στην στιρηξη την κανει ποιο στιβαρη,αυτο δεν ζηταμαι κιολας απο μια καλη βαση?σιγουρα θα ειναι ποιο ζορικη στο πηγαινε -ελα αλλα δεν ειναι και τραγικο. Και επισης δεν θελω αν αργοτερα αλλαξω τηλεσκοπειο(μεγαλυτερο) να ξανα πληρωνω αλλη βαση.
  8. xakou

    Ritchey-Chretien

    Πρωτα απο ολα να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας και την βοηθεια! Αν και δεν εχω ασχοληθει με την αστροφωτογραφια εχω διαβασει τα παντα που υπαρχουν στο furoum και οχι μονο μια φορα, αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι τα καταλαβαινω και ολα .. Αν δεν εχεις τον εξοπλισμο στα χερια σου...αλλο στην θεωρια. Οποτε το ξεχναω το rc,οπως προτεινεται θα κρταησω το 8'' για παρατηρηση και θα παω σε κανα ed80 και εξοπλισμο και αν ερθει και η εμπειρια βλεπουμε αργοτερα... Σας ευχαριστω και παλι!!
  9. xakou

    Ritchey-Chretien

    Sott σιγουρα θα πεσουν πολλες γνωμες αλλα ειμαι ανοιχτος στις προτασεις,το θεμα ειναι να παρω κατι και να μην το μετανιωσω αλλα να το ευχαριστηθω... για αυτο και η γνωμη σας μετραει!!
  10. xakou

    Ritchey-Chretien

    Εδω και εξη χρονια περιπου με το dop το 8''. Γνωριζω οτι δεν υπαρχει τηλεσκοπειο που να τα κανει ολα,σιγουρα καπου θα υπερτερει καπου οχι... Στην αρχη σκεφτηκα να παω σε ενα ed80 που ειναι safe επιλογη αλλα απο την αλλη γιατι να μην παρω κατι που να μου μεινει και να εχω και αρκετες ιντσες για παρατηρηση και σιγα σιγα εξοπλισμο για φωτο.Τωρα αν δεν κανει τοσο για παρατηρηση ισως να παω καπου αλλου.καταλαβαινω οτι σιγουρα θα ειναι ποιο δυσκολο στο στησιμο κλπ αλλα ορεξη εχουμε μπολικη...
  11. xakou

    Ritchey-Chretien

    μακαρι να ειχα κατι σταθερο αλλα δεν εχω,κυριως οι παρατηρησεις γινονται στο Πηλιο και λιγοτερο Αθηνα, οποτε με βολευει να μπορω να το μετακινω... Διαβαζοντας και εγω ξερω οτι τα rc κιριως τα εχουν για φωτογραφια αλλα επειδη με ενδιαφερει και η παρατηρηση σκεφτικα να ρωτησω τους ποιο εμπειρους! βασικα μεχρι να μαζεψω εξοπλισμο θα ειναι για παρατηρηση.. Βεβαια οπως λες,ολα αυτα αν στρωσουν τα πραγματα και μπορεσουμε να κανουμε καμια αγορα απο εξω. Ευχαριστω για την παρατηρηση θα το ψαξω με το collimation... Απο αποχρωματικα τι προτεινεις??
  12. xakou

    Ritchey-Chretien

    Γεια σας παιδια,εδω και δυο χρονια σκεφτομαι την αγορα ενος νεου τηλεσκοπειου αλλα με ολα αυτα που συμβαινουν με πηγε πισω το ολο θεμα... Σκοπος ειναι και η παρατηρηση αλλα δειλα δειλα να αρχισω και την αστροφωτογραφια. Σκεφτομαι για αρχη λοιπον το συγκεκριμενο τηλεσκοπειο μιας και θα ειναι μια αγορα που θα με κρατησει για πολλα χρονια. http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p6882_TS-10-inch-f-8-Ritchey-Chr-tien-Astrograph---carbon-truss-tube.html και βαση την http://www.planitario.gr/neq6-synscan-45-pro-equatorial-mount-goto.html Η ερωτηση ειναι πιστευτε οτι αξιζει μια τετοια αγορα?σε αυτα τα χρηματα υπαρχει κατι καλυτερο? Η πλανιτικη φωτογραφιση δεν με ενδιαφερει...
  13. xakou

    dobson και απορια?

    Πρωτα απο ολα ευχαριστω για τις απαντησεις σας,το εκτιμω γιατι ειναι αρκετα λεφτα(τουλαχιστον για μενα) και οπως ξερετε το ψαχνει ο καθενας οσο μπορει για το καλυτερο. Εχω διαβασει το αναλογο θεμα με την κατασκευη σου και πραγματικα μπραβο σου ωστοσο δεν ηξερα αν φτιαχνεις κατα παραγγελια και δεν το θεωρω διαφημηση καθολου,αντιθετα πρεπει να τα λεμε αυτα! Μανουσο θα σου στειλω πμ οταν με το καλο αποφασησω.. Ευχαριστω και παλι! Φιλικα Γιωργος
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης