Jump to content

georgexiro

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    131
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με georgexiro

  • Γενέθλια 05/05/1997

του/της georgexiro Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. georgexiro

    Milky Way από Δράμα

    Wide Field φωτογράφιση του γαλαξία σποτ την Δράμα με canon eos 1300d ef-s 24mm. f/2.8, 30s, ISO 1600.
  2. Καλησπέρα στην ομάδα! Έχω μια ερώτηση όσον αφορά το φίλτρο UHC-E απο την Astronomik. https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p9706_Astronomik-UHC-E-EOS-Clip-Filter.html Έχω την Canon EOS 1300D και ένα 6" Νευτώνιο. Είναι χρήσιμο σε συνδυασμό με το τηλεσκόπιο; θα μπορούσα να το βάλω απλά στη κάμερα χωρίς χρήση τηλεσκοπίου ή δεν βοηθά και τόσο;;
  3. 1η προσπάθεια φωτογράφισης του ουρανού κάτω από φωτισμένο ουρανό. Canon EOS 1300D EF-S 18-55 IS II 30sec F/3.5 ISO 1600 Επεξεργάστικε με Photoshop Express.
  4. georgexiro

    1η Φωτογράφιση Ηλίου με Smartphone

    Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που έβγαλα από τον Ήλιο. Είναι από το Sony Xperia XCompact στο μικρό τηλεσκόπιο Celestron Travelscope AZ 50/360 με προσοφθάλμιο Skywatcher UWA 20mm 66°. Έγινε επεξεργασία με την εφαρμογή Adobe Photoshop Express.
  5. georgexiro

    GSO 150/900

    Και εγώ μόνο καλά έχω ακούσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις παρατηρήσεις που είχα μέχρι τώρα. Απλά επειδή είναι κινέζικα και σχετικά φτηνά γισ αυτά που υπόσχονται όσων αφορά ποιότητα είχα μερικές δεύτερες σκέψεις αλλά μέχρι τώρα δεν έχω απογοητευτεί. Και το focal ratio f/6 βρήκα να έχει πολύ ευελιξία ανάλογος τα γούστα σου.
  6. georgexiro

    GSO 150/900

    Πριν μερικούς μήνες αγόρασα το τηλεσκόπιο N 150/900 f/6 από την μάρκα GSO. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το τηλεσκόπιο και τα οπτικά του χαρακτηριστικά αλλά επειδή είμαι σχετικά αρχάριος όσων αφορά χρήση διαφόρων ειδών τηλεσκοπίων θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε καλές ή κακές εμπειρίες με την μάρκα ή και γενικός με τηλεσκόπια 6" f/8.
  7. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι λάτρης του ενός ή του άλλου, θα ήθελα κάτι κατάλληλο και για τα 2. Ναι.. Μια ψυχόμενη ccd θα ήταν μάλλον η καλύτερη λύση. Όπως είπα, το οικονομικό είναι ένα θέμα που με εμποδίζει να ζήσω το χόμπι μου στα όρια αλλά δεν με πειράζει τόσο. Έχετε δίκιο, θα περιμένω ακόμα και θα πάρω κάτι καλό στο μέλλον. Γιαυτό διάλεξα και ένα 6" f/6, ώστε να είμαι λίγο ευέλικτος στο τι θα μπορούσα να δω/φωτογραφίσω και να μη έχω το δίλημμα f/5 ή f/8, με τα θετικά και αρνητικά του καθενός βέβαια..
  8. Θα το έκανα ευχαρίστως αλλά δεν ζω στην Ελλάδα.. Ελπίζω οι ZWO να είναι καλές. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα είναι σχετικά καλά για τη τιμή. Είναι κατάλληλες για deep sky φωτογράφηση όμως; Δεν θελω τίποτα τρελό απλά να μη φαίνονται και σαν λεκέδες σε σκούρο καμβά..
  9. Τι άποψη έχετε για τις ToupTek κάμερες; Φαίνονται σχετικά καλές για την τιμή https://www.omegon.eu/cameras/touptek-camera-g3m385c-color/p,55510#tab_bar_1_select
  10. Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούσατε να με βοηθήσετε με την αγορά Κάμερας για Αστροφωτογράφηση. Στην καλύτερη περίπτωση μια κάμερα για πλανητική και deep sky. Έχω ενα GSO 150/900 f/6 στην Skywatcher NEQ-5. Δυστυχώς δεν έχω και το μεγαλύτερο μπάτζετ και δεν θα μπορούσα να δώσω πάνω από 500€ για κάμερα κλπ. Θα χαιρόμουν πολύ για την βοήθειά σας.
  11. Μια χαρά!.. εγώ τι να πω που είμαι με 4,5".. Ούτε μπορώ να φανταστώ πώς θα φαινόταν τα πράγματα μέσα από αυτό..
  12. Ναι. αυτό το ξέρω. αλλά για σχετικά μεγάλες αλλαγές μιλάω. Ας πούμε οτι θέλει να αλλάξει την τροχιά του κατά 10 km. Θα πρέπει να επιβραδύνει αρκετά και μόλις φτάσει στο ύψος που θέλει ξαναεπιβραδύνει ώστε να έχει μια περίπου κυκλική τροχιά.
  13. Έχω μια απορία.. Όταν είσαι σε τροχιά γύρω από ένα σώμα, όσο πιο κοντά είσαι, τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα πρέπει να έχεις για να κρατηθείς σε σταθερή τροχιά γύρω από το σώμα. π.χ ο ISS έχει ταχύτητα 7.2 km/s περίπου. Εάν κόψεις ταχύτητα θα χαμηλώσεις την τροχιά σου και όσο κατεβαίνεις η ταχύτητά σου θα ανεβαίνει λόγο της βαρύτητας οπότε θα επιταχύνεις αντί να επιβραδύνεις. Φυσικα θα έχεις μια ελλειπτική τροχιά μετά από αυτό. Το ίδιο γίνεται και όταν είσαι σε τροχιά γύρω από τον ήλιο. Εάν όμως είσαι π.χ 2 έτη φωτός μακριά από τον ήλιο, πάλι θα κινείσαι γύρω από το κέντρο του γαλαξία. Εάν όμως μπορέσεις με κάποιον τρόπο να μηδενίσεις την ταχύτητα σου, θα πέφτεις προς το κέντρο του γαλαξία??
  14. Το ξέρω ότι χρησιμοποιείται μόνο για κοντινούς αστέρες αλλά η απόσταση τον αστεριών που βρίσκουμε π.χ 5 pc είναι ακριβώς εάν συμπεριλάβουμε την ταχύτητα του φωτός η απόσταση που μετράμε είναι ίδια με την απόσταση που βρίσκουμε από την εξίσωση. εάν η ταχύτητα ήταν διαφορετική δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα. (νομίζω)
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης