Jump to content

astrachan

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της astrachan Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλημέρα. Όταν πριν χρόνια πήγα να αγοράσω έναν Μπάρλοου στην άκρη τη ου καταστήματος είχε ένα 16 αρι ντομπ και το χάζευα από κοντά κάνοντας όνειρα. Με ξύπνησε ο πωλητής κανοντάς μου μια συνοπτική περιγραφή και λέγοντάς μου χαρακτηριστικά στο τέλος: "Αυτό το τηλεσκόπιο είναι το μοναδικό με το οποίο είδα και λίγο χρώμα". Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι εφικτό.
  2. Φωτο2 Η φθορά στην οποία αναφέρομαι.Εχουν κοπεί τα λαστιχάκια των τροχών του Εστιαστή.
  3. Παμε απ'την αρχή. Το ιδανικό ξεκίνημα για τον ερασιτέχνη είναι εδώ. Πωλείται το γνωστό τηλεσκόπιο μαζί με barlow X2 της televue κατά προτίμηση στον νομό Θεσσαλονίκης για ανταλλαγή χέρι με χέρι.Όλα μαζί μετά την μείωση τιμης 250 ευρώ.Δωρο το Nightwatch του Dickinson. Έχει χρησιμοποιηθεί το πολύ 20 φορές.Η Μοναδικη ασήμαντη φθορά που έχει είναι ότι έχουν κοπεί τα λαστιχάκια των τροχών του εστιαστή. Θοδωρής.Ευχαριστώ.
  4. astrachan

    Αγορά τηλεσκοπίου

    Έχε υπ'όψιν σου πως πολύ σύντομα (εφόσον αποφασίσεις πως σου αρέσει το χόμπυ) θα χρειαστέις κάποια επιπλέον αξεσουάρ.Ένας Barlow (είναι συνήθως το πρώτο αξεσουάρ το οποίο αγοράζουν οι νέοι ερασιτέχνες) κάποιο φίλτρο και ίσως και κανένα προσοφθάλμιο.Καλό είναι να πάρεις και κάποιο βιβλίο (Το NightWatch του Dickinson είναι πραγματικά must).Τα παραπάνω στοιχίζουν γύρω στα 200 ευρώ.Άρα αν τα 700 είναι ένα μακροχρόνιο "ταβάνι" για σένα τότε σου προτείνω να πάρεις το 8άρι (Η μεταξύ τους οικονομική διαφορά είναι σχεδόν ένα 6αρι δλδ 250 ευρώ) το οποίο δεν θα σου στερήσει παρά (ασήμαντες για μένα) λεπτομέρειες σε σχέση με το 10αρι και θα έχεις και την οικονομική άνεση αγοράς των παραπάνω αξεσουάρ.Όσον αφορά το σκύψιμο που ανέφερες να ξέρεις πως το dob είναι λιγάκι ζόρικο ειδικότερα δε αν πάσχεις απο κανένα αυχενικό (είμαι παθών).Καλή αρχή όπως και να έχει και να ξέρεις πως μπορεί να απογοητευτείς αλλά οι στιγμές ενθουσιασμού είναι απερίγραφτες.
  5. Νομίζω ότι αξίζει να αναφερθεί έστω και μετά από 7 μήνες (αν δεν έχει ήδη γίνει) ότι η νιικήτρια ομάδα του διαγωνισμού "Wake Up Rosseta" ήταν Ελληνική. Πρόκειται για την "Ελληνογερμανική αγωγή Δημοτικό σχολείο".Μάλιστα μέσα στα 5 καλύτερα βίντεο υπάρχει άλλο ένα Ελληνικό των "26ο & 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών Ολυμπιακό Χωριό". Μπορείτε να δείτε το βίντεο Και εδώ την σελίδα του διαγωνισμου
  6. Pit.g Ομολογουμένως δεν μπορώ να νιώθω περήφανος για το επίπεδο μόρφωσής μου μιας και σταμάτησα το σχολείο νωρίς.Μεγάλωσα διαβάζοντας Τρίτο Μάτι,Ανεξήγητο και άλλα τέτοια τα χρόνια που η Ουφολογία είχε περάσει τα σύνορα των Η.Π.Α και είχε γίνει (όσο μπόρεσε) μόδα στην Ελλάδα.Ο ουρανός πάντα με γοήτευε και ήθελα να πάρω ένα τηλεσκόπιο για να βλέπω Γαλαξίες πλανήτες και Ιπτάμενους δίσκους να γυροφέρνουν στα σύννεφα.Έτσι νόμιζα.Ήταν πιο εύκολο για μένα να διαβάσω για τον ιπτάμενο δίσκο που εθεάθη στο Μεξικό παρά να μάθω για τις Μαύρες τρύπες.Άκους εκεί θεωρία της σχετικότητας.Και τι με νιάζει εμένα?Έχει δεν έχει 3 χρόνια που ρωτούσα σ'αυτό το φόρουμ τι τηλεσκόπιο να πάρω και γιατί το προσοφθάλμιο γυρνώντας το δεν ζουμάρει. Δεν είναι κακό να πιστεύεις στους εξωγήινους.Κακός είναι ο τρόπος με τον οποίο το αντιλαμβάνεσαι.Και το αντιλαμβάνεσαι με κακό τρόπο όταν αντλείς γνώση από λάθος πηγή.Αργά η γρήγορα το καταλαβαίνεις και όπως αναφέρεις πιο πάνω "τραβάς μπροστά" και γίνεσαι καλύτερος.Έτσι και τα Ανεξήγητα βρήκαν εξήγηση και τα τρίτα μάτια γίνανε Περισκόπια και ούτω καθ'εξής. Σόρρυ για το βιογραφικού τύπου ποστ αλλά πιστεύω κατάλαβες τι εννοώ. Υ.Γ:Ποτέ δεν θα ξεχάσω μια διπλοσκοπιά στην Κύπρο με τον στρατοκολλητό μου από την Αθήνα που είχαμε ίδιες ανησυχίες τότε σε μια άσκηση σε ένα κατασκότεινο σημείο σε κάποιο βουνό βλέπαμε τον Γαλαξία και αναρωτιόμασταν πως γίνεται αυτό το ρημάδι το σύννεφο να είναι τόσο μακρόστενο.Τώρα 15 χρόνια μετά κι ενώ δεν έχουμε χάσει επικοινωνία μου την λέει κι από πάνω γιατί έχει φτάσει στο στάδιο της αστροφωτογραφισης.
  7. Μα νομίζω είναι αστρολόγος κι όχι αστρονόμος.Και προφανώς απευθύνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό σε νοικοκυρούλες που αν είχαν ακόμη παιδικό δωμάτιο θα καρφώναν πόστερ με την Λίτσα Πατέρα. Αν μου διέφυγε κάτι σόρρυ. Στο δια ταύτα και εφόσον προηγουμένως απολογηθώ για τα σημαντικά λάθη που έκανα στους αριθμούς και στους ορισμούς (Βλέπεις ανά πάσα στιγμή ο καθένας μπορεί να πετάξει την μπαρούφα του.Μην τον μάθουν τα φιλαράκια μου θα με αποκαλούν και μένα π@π@ρολόγο και τους το παίζω και προχωρημένος αστρονόμος με το χειροκίνητο 8ιντσάκι στο μπαλκονάκι) τα όρια της π@π@ρολογίας στο διαδίκτυο όσον αφορά την αστρονομία έχουν ξεπεραστεί τόσο πολύ που το βιντεάκι με τον συμπαθητικό (κατά τ'άλλα) τύπο αγγίζει την αθωότητα.Τουλάχιστον σκεφτόμενος κατ'αυτόν τον τρόπο θα έχεις αντιληφθεί τον λόγο για τον οποίο τον αδίκησες.
  8. Κάνει την είσοδο του στο "ΖΩΔΙΟ" του λέοντα κι όχι στον αστερισμό. Έχει διαφορά. http://www.moira.gr/xartis.php Όσο για τον Δία λέει ότι "εκπέμπει" 5 φορές περισσότερη ενέργεια ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ κάτι που ισχύει. Τέλος ο Δίας όντως έχει χαρακτηριστεί "αποτυχημένο άστρο" εφόσον έχει τα ίδια συστατικά με τον ήλιο (90% υδρογόνο και 10 % ήλιο).Αν η μάζα του ήταν 70% μεγαλύτερη τότε θα ζούσαμε στον πλανήτη Γή που ανήκει σε διπλό Ηλιακό σύστημα. Αυτά χωρίς να τρέφω καμία συμπάθεια στον συγκεκριμένο αστρολόγο και στην αστρολογία γενικότερα αλλά νομίζω τον αδίκησες. Φιλικά.
  9. Τάσο Βράτολη αν και δεν συμμετέχω στο φόρουμ παρ'όλα αυτά παρακολουθώ συνεχώς τα δρώμενα και πραγματικά είσαι σπουδαίο άτομο.Συγχαρητήρια και γι αυτό το θέμα.
  10. Βάλτε και μένα στην λίστα παιδιά! Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι σωστό να σηκώνω την βάση μαζί με το τηλεσκόπιο απο τις πλαινές ρυθμιστικές χειρολαβές.Το έχω κάνει κάνα δυο φορές.
  11. Χθες είδα και γω δύο 2 σκιές (όχι μεγαλύτερες από ενα μικρό κρατήρα) να πηγαίνουν απόλυτα ευθεία η μία οριζόντια και η άλλη κάθετα.Μπορεί να ήταν μετέωρα?Στο Stellarium δεν έδειχνε κάποιον δορυφόρο να περνάει εκείνη την ώρα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης