Jump to content

Quaoar

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Quaoar Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. εγω ανεβηκα με την ανατολη της σεληνης και ειδα καμποσους αλλα ο θεαματικοτερος εσκασε στις 4:44 ΒΔ, διεγραψε σχεδον ολο τον αστερισμο Κασσιόπη και η φωτεινοτητα του ηταν σαν το Δια. δυστηχως εχασα την ευκαιρια να παω πριν την ανατολη της σεληνης αλλα και παλι ειδα πιο πολλους απο το καλοκαιρι με τις περσειδες....
  2. Quaoar

    Εξωπλανήτες.

    Στο wikipedia αναφερει... Δηλαδη αν ισχυουν ολα τα παραπανω....για να φτασουμε το νεο αδερφο της γης θα πρεπει με την υπαρχουσα τεχνολογια να ταξιδεψουμε 41 εκ χρονια. Βεβαια λεω αν ισχυουν ολα τα παραπανω γιατι διαπιστvσα οτι ο Σειριος δεν απεχει 4.3 ετη φωτος αλλα 8.57 ετη φωτος. Οποτε μαλλον θα αναφερεται στον Εγγυτατος Κενταυρος ο οποιος ειναι 4.22 ετη φωτος....ή 268000 AU που ειναι περιπου το ιδιο.
  3. Μολις γυρισα απο Σπαρτυλα...κι εκει ειχε υγρασια 99% Ειδα αρκετους αλλα οχι σχετικα φωτεινους.... Για την ακριβεια ειδα το πιο φωτεινο στις 4:56 και μετα αλλους δυο στις 5:55 και 5:59.... βεβαια ειχε και συννεφια για καμια ωρα αλλα την περιοδο που ειχε μεγαλη συχνοτητα απο 6 ως 6:15 ηταν σχετικα καθαρος.... Εβγαλα αρκετες φωτογραφιες αλλα μονο σε μια διακρινω εναν διατοντα....ισως κατι κανω λαθος στις ρυθμισεις.....αλλα θα κοιταξω και αυριο πιο προσεκτικα....
  4. Βασιλη, οπως δειχνουν τα πραγματα μονο αυτο το λινκ που εστειλες θα την δουμε την εκλειψη
  5. Σημερα διαβαζω σε ολες τις ιστοσελιδες οτι.... Δηλαδη 24 ωρες νωριτερα.... Ποια ημερομηνια ισχυει κανονικα?
  6. Παρα πολυ ωραια ιστορια και ευτυχως που διασωθηκε!!! Μακαρι και ο καιρος να βοηθησει την Παρασκευη!!!
  7. Σε ευχαριστω για την απαντηση! Ετσι οπως το εγραψαν και το ακουσα στις ειδησεις ( ξυστα απο τη γη, μεγεθος ισοδυναμο με 2 πλοια) νομιζα οτι θα φαινεται.... Οσο για τα αστρα κι αυτο δεν ηξερα οτι ειναι αυτοφωτα.....δηλαδη το φως του ηλιου μεχρι ποσο μακρια φτανει? πχ μπορει να φτασει το κοντινοτερο αστερι Proxima Centauri?
  8. Για σας, Σαν καινουριος στο χομπυ αυτο ισως οι ερωτησεις μου να μην ειναι σωστες... Ισως θα πρεπε μετα απο καθε ερωτηση να υπηρχε η δυνατοτητα αυτοκαταστροφης, οπως με τα μηνυματα απο την ταινια Mission Impossible Παρολα αυταδεν μου μενει παρα να την υποβαλω.... Ο αστεροειδης που περναει τοσο κοντα δεν αντανακλα πανω του το φως του ηλιου και να μοιαζει με φωτεινο αστερι? Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να τον εντοπισουμε...εδω περναει καποιος δορυφορος τυπου ISS και διακρινεται στον ουρανο.... Και κατι ακομα...τα αστερια που βρισκονται πολλα εκατομυρια ετη φωτος μακρια, απο που αποκτουν αυτη τη λαμψη? Σας ευχαριστω εκ το προτερον Και καλη επιτυχια σε οσους το επιχειρησουν να δουν αποψε τον αστεροειδη!!!
  9. Σας ευχαριστω πολυ!!! Θα το ψαξω στο google earth να δω τι μπορω να καταφερω!!!
  10. Για σας και καλως σας βρηκα! Πρωτο μηνυμα και καλη μας αρχη!!! Θα ηθελα να με ενημερωσετε για μερικα προγραμματα που ψαχνω... 1. Θα ηθελα ενα προγραμμα να ενωνω πολλες φωτογραφιες ωστε να εχω μια τελικη( καταλληλο για ιχνη αστεριων) 2. Επισης ενα προγραμμα να βλεπω σε ποιο σημειο θα ανατελει ο ηλιος, το φεγγαρι κτλ με βαση το γεωγραφικο πλατος της περιοχης μου.... καποιο αλλο προγραμμα το οποιο μου διαφευγει εχετε να προτεινεται? Απο παρατηρηση ουρανου εχω το Stellarium Σας ευχαριστω πολυ εκ το προτερον!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης