Jump to content

PanosSky

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1281
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με PanosSky

  • Γενέθλια 10/15/1966

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της PanosSky Επιτεύγματα

Mentor

Mentor (12/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται ο γνωστός SKY ATLAS 2000 Desk Version. Είναι πλήρως πλαστικοποιημένος σε σπιράλ και μέγεθος σελίδων Α3. Επίσης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι σχεδιασμένοι με ανεξίτηλο μαρκαδόρο οι αστερισμοί. Για σχετικές πληροφορίες : https://www.amazon.com/Sky-Atlas-2000-0-2ed-Desk/dp/0521654335 Μείωση τιμής στα 30 ευρώ.

    30.00 EUR

  2. Μείωση τιμής στα 40 ευρώ.
  3. Μπράβο αγαπητέ Παύλο. Να δούμε που θα ¨τερματίσει¨η πορεία σου στο χώρο
  4. Ακριβώς. Αν και αυτό εκτιμάται κυρίως στην πλανητική φωτογράφιση.
  5. PanosSky

    Κόρη εξόδου τύπος

    https://www.chuckhawks.com/telescope_formulas.htm
  6. PanosSky

    Μικρό grap and go διοπτρικό ή κιάλια.

    Είναι πολύ καλή ιδέα, βέβαια για το χώρο σου και όχι για εκτός σπιτιού. Θα μπορούσες αν έχεις χειροκίνητο τρίποδο να το βάλεις σε μια βάση με ροδάκια για περισσότερη ευκολία χρήσης.
  7. PanosSky

    Αγορα τηλεσκοπιου

    Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση (ΕΕΑΕ) https://www.facebook.com/groups/astronomia.org/ https://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CE%91%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF
  8. Δυστυχώς οι φακοί ευρέως πεδίου είναι πανάκριβοι. Η εμπειρία μου όμως λέει ότι αξιζει να αποκτήσεις κάποιους. Δίνουν ένα πιο χορταστικό θέαμα, πάντα κατά τη γνώμη μου. Αυτό να γίνει όμως σε επόμενη φάση, όπου θα καταλαβαίνεις περισσότερο τι χρειάζεσαι. Όσο αφορά το goto αν και ήμουν υπέρμαχος της χειροκίνητης εύρεσης αντικειμένων, με την πάροδο της ηλικίας αλλά και τις περιορισμένες πια δυνατότητες εξόρμησης, θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι αντίστοιχο. Θα σου πρότεινα για το τηλεσκόπιο σου ένα push-to. Κάποιος φίλος μου το έχει ήδη τοποθετήσει σε τηλεσκόπιο σαν το δικό σου.
  9. PanosSky

    Αγορα τηλεσκοπιου

    Επίσης να σημειωθεί πως για γενική παρατήρηση το ακριβές collimation δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Και ως εκ τούτου για απλά πράγματα ένα νευτώνειο θα χρειαστεί collimation μια στις τόσες και μάλιστα χωρίς ειδικά εργαλεία. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Είναι δική σου άποψη όπως και δική μου ότι χρειάζεται πάντα collimation και με εργαλεία.
  10. PanosSky

    Αγορα τηλεσκοπιου

    Εσύ μπερδεύεσαι εύκολα και είναι αρκετά κατανοητό αυτό. Ο κάθε ένας ότι μπορεί. Απάντησα στα στρεβλά επιχειρήματα (με τα οποία προσπαθείς να υποστηρίξεις την άποψη σου) μην βλέποντας ότι έχει και αρνητικά στοιχεία. Σε κάθε επιλογή υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία και δεν χρειάζεται να τα δικαιολογούμε λέγοντας κοτσάνες. Και δεν λέω πουθενά ,να πάρει διοπτρικό. Μάθε να διαβάζεις, αργά και σταθερά για να μην κάνεις και λάθος υπολογισμούς Στα έβαλα σε bold για να σε βοηθήσω. Τι λες τώρα;; Μπερδεύεσαι ακόμα;; Όσο για το κόσμο που εγώ μπερδέυω και εσύ πας να βοηθήσεις, μην ανυσυχείς υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν να διαβάζουν........και να καταλαβαίνουν.......
  11. PanosSky

    Αγορα τηλεσκοπιου

    Θα βλέπει το αριστερά - δεξιά και τουμπαλιν, αλλά δεν θα βλέπει τον ουρανό στη γη και τη γη στο αέρα. Εαν και εφόσον θέλει να κάνει και λίγη επίγεια παρατήρηση το διοπτρικό είναι προτιμότερο. Δεν νομίζω να είναι βρέφος. Τα dobsonian truss έχουν πολλές ιδιαιτερότητες - δυσκολίες. Είναι κάτι ιδιαίτερο και δύσκολο, ειδικά για ένα παιδί και μάλιστα όταν πρέπει να γίνεται και κάθε φορά χρήσης του τηλεσκοπίου. Καλό θα ήταν φίλε haris kyz να δεις κάποια τηλεσκόπια, πηγαίνοντας μαζί με το γιο σου, σε κάποια από τις εκδηλώσεις που κάνει ο αστρονομικός σύλλογος της περιοχής σου ή σε κάποιο κατάστημα. Εκεί θα δεις και θα κρίνεις, γιατί εκτός από την οπτική τους δυνατότητα υπάρχει βάρος και όγκος που πρέπει να διαχειριστείς. Και δυστυχώς πολλοί εδώ μέσα που το παίζουν ειδήμονες είναι άσχετοι, ειδικά στη κρίση τους.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης