Jump to content

john12345

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    180
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της john12345 Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Αν κατάλαβα καλά,μπορείς να το δεις για λίγα μόνο δευτερόλεπτα,αλλά θα επειδυνωθεί η όρασή σου και γι' αυτό δε θα πρέπει να βλέπεις κατάμματα τον ήλιο???
  2. Ναι,αλλά εσείς δεν λέγατε πως δεν μπορούμε να παρατηρούμε τον ήλιο ούτε καν όταν δύει???
  3. Το σκεφτόμουν και τώρα μου 'ρθε μια απορία.Αφού δεν μπορούμε να βλέπουμε απευθείας τον ήλιο,πως γίνεται να βλεπουν το ήλιοβασίλεμα δια γυμνού οφθαλμού και την ανατολή του ηλίου επίσης???
  4. Συγχαρητήρια!!! Δεν το είχα ξαναψάξει το θέμα,αλλά θυμάμαι πως τα αστέρια φαίνονταν μια χαρά,οπότε είναι οκ.
  5. Όταν βάλεις ανορθωτή ειδόλου στο dob,νομίζω κάνει και για επίγεια.Αλλά οι περισσότεροι αυξάνουν την μεγένθυνση και χαλάνε την εικόνα.Εσάς πια είναι η γνώμη σας?Αξίζει ο baspax1 να πάρει ανορθωτή???
  6. Αυτό που δείχνει στο βίντεο είναι το ίδιο με αυτό που είπε evansq.Κοίταξε την εικόνα στο δεύτερο link και στο βίντεο.Μόνο το χρώμα είναι διαφορετικό.
  7. john12345

    Ισχύει???

    Ευχαρηστώ πολύ!!!
  8. john12345

    Ισχύει???

    Δηλαδή μπορείς να πάρεις barlow για κυάλια !
  9. john12345

    Ισχύει???

    Έχουμε πει χιλιάδες φορές πως η μέγιστη οφέλιμη μεγένθυνση στα κατοπτρικά είναι ίση με το διπλάσιο της διαμέτρου του σε mm.Ισχύει το ίδιο και για τα διοπτρικά???Ακόμη και για τα κυάλια ( )????Δηλαδή μπορείς να βάλεις barlow σε κυάλια??? Επειδή δεν είδα κυάλια που η μεγένθυνση να ξεπερνά τη διάμετρό τους.Μόνο ασπούμε 25x50 είδα(το μισό της διαμέτρου).Ποιο είναι το σωστό???
  10. john12345

    Orion 203mm f/4.9

    Δεν μπορώ να δω την εικόνα σου.Δεν ξέρω γιατί.Πάντως το υψηλότερο contrast είναι καλύτερο.Δες εδώ τις δύο εικόνες. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/Photo_editing_contrast_correction.jpgΠοια είναι η καλύτερη???Η αριστερή ή η δεξιά???Η δεξιά,επιδή έχει πιο ζωντανά χρώματα και φαίνονται περισσότερες λεπτομέριες(αριστερά,όσο που φαίνονται τα σύννεφα,τα κύμματα δεν έχουν ζωντάνια κτλ).Η δεξιά έχει υψηλότερο κόντραστ.
  11. Βαρυτικοί φακοί είναι όταν ένα αντικείμενο με μεγάλη μάζα (συνήθως άστρο),καμπυλώνει το φως.Η βαρύτητα του άστρου,καμπυλώνει το χωροχρόνο και το φως ακόμη,κάνοντάς το να αλλάξει πορεία!Έτσι μπορείς να δεις εικόνες ενός αντικειμένο πολλές φορές(όπως ο σταυρός του Αίνσταίν,που είναι ένα κβάζαρ,αλλά στέλνει φως σε διάφορες διευθύνσεις.Το άστρο που βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το κβάζαρ, καμπυλώνει το φως,δηλαδή την εικόνα του κβάζαρ,και έτσι σου τη στέλνει 4 εικόνες στο συγκεκριμένο παράδειγμα σε περίπου ένα σημείο,όπως ακριβώς κάνει ένας συγκλείνων φακός.
  12. john12345

    Orion 203mm f/4.9

    Για το τηλεσκόπιο δεν ξέρω.Όσο για το contrast, είναι η διαφορά που έχει το φως ανάμεσα σε περιοχές της εικόνας και στα χρώματα.Όσο μεγαλύτερο contrast,τόσο οξύτερο είδολο θα έχεις.Με λίγα λόγια,το contrast είναι η αντίθεση της εικόνας που λέμε στα ελληνικά.Να εδώ ένα παράδειγμα από την αγγλική wikipedia.Η γκρίζες εικόνες είναι αυτές με χαμηλό contrast,ενώ αυτή με τα πιο ζωντανά χρώματα είναι αυτή με το υψηλότερο contrast.Στην αγγλική βικιπέδεια θα βρεις και άλλα παραδείγματα http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Contrast_change_photoshop.jpg
  13. Απ' ότι βλέπω έχεις εξαιρετικό ουρανό(ευτυχώς που δεν είναι πιο κοντά η Ιταλία).Μα αυτό που φαίνεται λες κι ανατέλλει ο ήλιος είναι φωτορύπανση???Και μπορείς να τη δεις από τόσο μακριά???
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης