Jump to content

CarlSagan

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    597
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με CarlSagan

  • Γενέθλια 11/05/1975

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της CarlSagan Επιτεύγματα

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Φήμη

  1. Καλημέρα. Λοιπόν σήμερα θα εμείς θα έρθουμε με τον γιο μου. Όμως Θα ξεκινήσουμε 20.30 (από Σπάτα) οπότε μέχρι τις 22.00 θα έχουμε στήσει και εξοπλισμό φαντάζομαι.
  2. Αγαπητέ μου Ανδρέα, Χαίρομαι πάρα πολύ για το άρθρο σου, που συνοψίζει και τεκμηριώνει τις απόψεις σου. Γνωρίζω πόσο σε παραξενεύει να ακούς συμμαθητές σου να συζητούν για ζώδια, αστρολογία και προσωπικότητες. Γνωρίζω ότι σε εκνευρίζει να βλέπεις όλα αυτά να προβάλλονται σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα social media και να αποκτούν οπαδούς και φίλους. Το άρθρο σου είναι μια προσπάθεια να διαβάσουμε (όσοι δεν ξέρουμε) την πραγματικότητα. Το αυτονόητο. Διάδωσέ το σε συμμαθητές, φίλους σου και καθηγητές σου και πρότρεψέ τους να κάνουν το ίδιο, μήπως και η γενιά σας κάνει ένα βήμα παραπάνω στο να εκλείψουν από την καθημερινή ενημέρωσή μας ειδήσεις του τύπου "τί προβλέπουν τα άστρα για την νέα χρονιά" ή "Πώς ο ανάδρομος Ερμής θα επηρεάσει τις επαγγελματικές σας κινήσεις αυτό τον μήνα". Ο δικός μου Ερμής πλέον, από ανάδρομος έχει γίνει ανάγωγος και δεν έχω την υπομονή να εξηγώ. Τέλος, χαίρομαι περισσότερο για τον ορθολογικό τρόπο σκέψης που έχεις υιοθετήσει στην ζωή σου και πλέον ερευνάς και τεκμηριώνεις τις απόψεις σου.
  3. Μπράβο βρε Ανδρέα. Πολύ καλή και ρεαλιστική η λίστα σου. Η προσωπική σου δουλειά φαίνεται στην στήλη "Πώς το βρίσκω" όπου φαίνεται πραγματικά ότι δούλεψες πάνω σε κάθε αντικείμενο και την θέση του στον ουρανό, χωρίς να έχεις κάνει copy-paste πληροφορίες από άλλους καταλόγους. Αντε, πάμε τώρα μαζί να την αξιοποιήσουμε με παρατήρηση
  4. Με φωτογραφική μηχανή Panasonic Lumix από προσοφθαλμιο Hyperion 13mm σε τηλεσκόπιο Orion Optics Dob 12\" f4
  5. Έφτασα την φωτογραφική μηχανή στα όριά της και κατάφερε αυτή την εικόνα. Εστίασε στο σχήμα του Κρόνου, "καμένοι" οι πληνητικοι δίσκοι, αλλά μια χαρά οι δορυφόροι.
  6. Ο Αττικός ουρανός μας απογοήτευσε και σήμερα όπως και τις προηγούμενες μέρες. Και αύριο βλέπω να μη μας κάνει κανένα χατίρι.
  7. Από το Twitter του κου Κολυδά της ΕΜΥ. Υπάρχει ελπίδα. Περιμένουμε με αγωνία. "Η κυκλοφορία με τα διαδοχικά χαμηλά κρατά ως τα μέσα του μήνα . Μετά τις 15 Δεκεμβρίου αρχίζει να δημιουργείται Blocking με αισθητή την παρουσία του αντικυκλώνα, που θα οδηγήσει στον περιορισμό των βροχοπτώσεων για ένα πενθήμερο περίπου."
  8. Ο Μ 31 - Γαλαξίας της Ανδρομέδας είναι. Κακώς λέει ότι λάμπει, αυτό σε μπερδεύει, είναι όμως κόσμημα. Από την έκφραση "Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας" βγαίνει η απάντηση.
  9. έλα στο βουνό με τον "μπέμπη" και θα σε ξεκουράσουμε εμείς. Δημήτρη, όρισε χώρο και χρόνο και θα μεταφερθούμε
  10. Με είδε ο γιος να διαβάζω και ήρθε δίπλα μου με το βιβλίο του...
  11. Πριν αρκετά χρόνια ήμουν στου Παπασωτηρίου (τον θυμάστε; ) έτοιμος να αγοράσω το βιβλίο του Carl Sagan "Στοιχειωμένος Κόσμος" (Demon Haunted World). Κάπου πιο δίπλα πέφτει το μάτι μου στην τριλογία του Burnham's Celestial Handbook. (Και οι τρεις τόμοι) . Μια σειρά που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη των ερασιτεχνών αστρονόμων. Έτσι, το αγόρασα. Δεν περίσσεψαν χρήματα για τον Στοιχειωμένο Κόσμο. Μετά από χρόνια και υπομονή και με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού έφτασε σήμερα στα χέρια μου και αυτό το υπέροχο βιβλίο. Ούτε αυτό πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη, όχι μόνο των ερασιτεχνών αστρονόμων. Επενεκδοθηκε και το βρήκα στο politeianet.gr
  12. και επειδή αναφέρθηκα πρώτα στην υγεία μας και μετά στον καιρό και τον χρόνο, ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπ όψη μας μέχρι τότε είναι τα μέτρα πρόληψης - προστασίας που θα πρέπει να έχουμε απέναντι στον Covid-19. Κορωνοϊός και όχι Κορωναϊός (corona virus), διότι όπως λέει και ο γιός μου, λέμε "θαλασσοταραχή" και όχι "θαλασσαταραχή". Ας είμαστε όλοι καλά, ας είμαστε προετοιμασμένοι, και βλέπουμε μέχρι την τελευταία στιγμή αν μπορούμε...
  13. Μία πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση: https://lowell.edu/dimming-betelgeuse-likely-isnt-cold-just-dusty-new-study-shows/
  14. Λοιπόν, επειδή μπαινουμε πιο αραιά στο forum (εγώ τουλάχιστον) και χάνουμε αναρτήσεις όπως την προηγούμενη του Lunar king (εγώ τουλάχιστον), το προτείνω από τώρα 1 μήνα πρίν μήπως μπορέσουμε και το οργανώσουμε. Τί θα λέγατε για 'ημιμαραθώνιο" Messier το Σάββατο 21 Μαρτίου; Και λέω "ημιμαραθώνιο", γιατί δεν ξέρω κατά πόσο το σημείο μας επιτρέπει για ολόκληρο μαραθώνιο. Μπορούμε, όμως, να δούμε από τώρα, πόσα και ποιά αντικείμενα μπορούμε να παρατηρήσουμε. Αν το επιτρέψουν η υγεία μας, ο καιρός, και ο χρόνος μας, μπορούμε να είμαστε εκεί από το Σάββατο νωρίς το απόγευμα οργανωμένοι, να το επιχειρήσουμε και καλό ξημέρωμα. Τί λέτε;
  15. CarlSagan

    Διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer

    ... περιμένουμε το James Webb...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης