Jump to content

miketz

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με miketz

  • Γενέθλια 12/23/1985

του/της miketz Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. miketz

    Objective Apm Lens 203mm F/9

    Απίστευτο. μπράβο!
  2. Πωλείται Nikon D5100 σε άριστη κατάσταση. Η μηχανή έχει κανούργιο κλείστρο, αλλαγμένο από την επίσημη αντιπροσωπεία πριν λίγες μέρες, και ζελατίνα στην οθόνη. Τιμή: 230 ευρώ, Αθήνα.
  3. Πωλείται φακός Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR σε άριστη κατάσταση, χωρίς ίχνος φθοράς, ελάχιστα χρησιμοποιημένος(<400 κλικ), με κουτιά, θήκη, χαρτιά κτλπ.Αθήνα. Δυστυχώς χωρίς εγγύηση αλλά τα οπτικά εγγυημένα πολύ καλά. 120 ευρώ. ΕΠΩΛΗΘΗ
  4. miketz

    Ευθυγράμμιση οπτικών Maksutov 102mm

    Θα σου πω τι έκανα εγώ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και το πιο σωστό: Πρώτα ξεβίδωσα τελείως τις μικρές βίδες που είναι push. Παίζοντας με τις μεγάλες βίδες μόνο και κοιτάζοντας τον πολικό αστέρα, έφερα το τηλεσκόπιο σε σχεδόν τέλεια ευθυγράμμιση.Μετά άρχισα να βιδώνω λίγο λίγο τις μικρές εναλλάξ. Καθώς τις βιδώνεις χαλάει η ευθυγράμμιση πάλι, γι αυτό τις βιδώνεις ελάχιστα τη φορά και εναλλάξ ώστε να μη αποκλείνεις πολύ απο την τέλεια ευθυγράμμιση. Σκοπός είναι όταν θα το φέρεις τελικά ξανά σε ευθυγράμμιση, οι μικρές βίδες να ασκουν αρκετή πίεση για να "κλειδώσει" η ρυθμιση αλλά όχι υπερβολική πίεση (θυμίσου πόση αντίσταση έφερναν όταν τις πρωτοξεβίδωνες για να καταλάβεις πόσο χρειάζεται). Στην ουσία κάνεις 2 φορές ευθυγράμμιση, δεν είναι δύσκολο, απλά όταν το κάνεις πρώτη φορά θέλει αρκετή υπομονή. Aν δεν το έχεις διαβάσει ήδη, διάβασε κι αυτό:http://legault.perso.sfr.fr/collim.html
  5. miketz

    Astrotek Observatory.

    Ωραία φωτό! με το καλό
  6. Όντως φανταστική η φωτογραφία! ευχαριστούμε για το χάρτη και τις οδηγίες!
  7. Μάλλον είναι χωρίς αλλεν όπως το δικό μου.Πάρε μια πενσούλα και κρατώντας σταθερό το ένα μέρος ξεβίδωσε το ώστε να βγει πιο έξω και να πιέζει περισσότερο τον ερευνητή.Αν και το λαστιχάκι μπροστά είναι εντάξει πιστεύω θα φτιάξει.
  8. Mια ερώτηση από άσχετο περι Πάρνωνα.Μπαταρία για το τηελεσκόπιο πώς φορτίζουμε για τη δεύτερη νύχτα? Μπορούμε να τη φορτίσουμε απ'το καταφύγιο?
  9. miketz

    Ξύλινο τρίποδο, από (giannis 60)

    Mπράβο για την κατασκευή!Φαίνεται πολύ στιβαρό με παχυά ξύλα αλλα και όμορφο.Πολύ προσεγμένη δουλειά.
  10. miketz

    M3 - Ngc5272 στους Θηρευτικούς Κύνες

    Πολύ καλή!!
  11. Μάλλον πρέπει να έχει φίλτρο γιατί δε νοιώθω καθόλου θέρμότητα απο τη δέσμη, όση ώρα και να το αφήσω.Θα το ελέγξω πάντως έτσι από περιέργεια, μπορεί να κάνω και λάθος.Ευχαριστώ για την επισήμανση! Θέλουν όντως προσοχή τα κινέζικα..
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης