Jump to content

Stardweller

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Stardweller Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Απομένει: 1 μήνα και 19 ημέρες

    • Πώληση
    • Νέο

    Πωλείται William Optics Guidescope 50mm μαζί με δακτυλίους στήριξης και dovetail Αχρησιμοποίητο, χωρίς γρατζουνιές ή άλλα ψεγάδια. Τιμή 180 ευρώ και τα δύο + έξοδα αποστολής. Απόστολος

    180.00 EUR

  2. Απομένει: 13 ημέρες και 1 ώρα

    • Πώληση
    • Νέο

    Δεν έχει χρησιμοποιηθεί και είναι κατάλληλο για το Zenithstar 61 Version 1 τηλεσκόπιο (ή άλλα συμβατά τηλεσκόπια). Χωρίς γρατζουνιές ή σημάδια. Τα μεταφορικά συμπεριλαμβάνονται στη τιμή. Απόστολος

    160.00 EUR

  3. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    - Περιλαμβάνει Lens hood. - Διάμετρος φίλτρου 72mm - Σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς φθορές. - Τα οπτικά δεν έχουν καθόλου σκόνη. - with optical stabilizer ** Νέα Τιμή: 250 ευρώ ** - Ταχυδρομικά τέλη δικά μου, μετά τη κατάθεση σε λογαριασμό. (Είναι παλαιότερη έκδοση αυτού του φακού: https://www.amazon.de/-/en/Sigma-f2-8-4-0-Filter-Thread-Bayonet/dp/B00AXZYY86/ref=sr_1_4?crid=1E4CXOR2D0DC6&keywords=SIGMA%2BDC%2B17-70%2Bmm%2B1%3A2%2C8-4%2BMakro%2BHSM%2BCanon&qid=1636047373&sprefix=sigma%2Bdc%2B17-70mm%2B1%2B2.8-4%2Bmacro%2Bhsm%2Bcanon%2Caps%2C129&sr=8-4&th=1 )

    250.00 EUR

  4. Καλημέρα, Υπάρχει, αλλά τα δίνω όλα μαζί.
  5. Πωλούνται 5 προσοφθάλμια όλα μαζί στα 90 ευρώ + ταχυδρομικά έξοδα. Καλύπτουν αρκετές μεγεθύνσεις και είναι απο λίγο εώς καθόλου χρησιμοποιημένα. * Skywatcher 28mm, 20mm, 9mm * William Optics SPL 6mm * TS 2.3mm Στείλτε μου πμ. Απόστολος
  6. Celestron 6 Nexstar, Canon 450D, 8 φωτογραφίες ανά 15 λεπτά περίπου. Λήψεις από μπαλκόνι.
  7. Stardweller

    Διάφορα Σύννεφα

    Σήμερα 310315 Απόγεμα, λίγο πριν τη δύση.
  8. Με το τηλεσκόπιο σου μπορείς να δεις και αρκετά διπλά άστρα που θα σου υποδείξουν οι χάρτες σου. Μην τα παραλείψεις. Καλή συνέχεια!
  9. Πολλοί αρχάριοι αλλά και καταξιωμένοι ερασιτέχνες με χρόνια εμπειρίας χρησιμοποιούν κυάλια για τους λόγους που εξήγησα στη προηγούμενη απάντηση. Η αλήθεια είναι πως ένας (οικονομικός) τρίποδας είναι χρήσιμος αλλά ακόμα και κρατώντας τα με τα χέρια μπορείς να δεις πολλά αντικείμενα ιδιαίτερα αστρικά σμήνη και κάποια φωτεινά νεφελώματα και γαλαξίες αλλά και διπλά άστρα που μόνο η ανακάλυψη τους βοηθά στο να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον σου στην αστρονομία. Μαζί με έναν χάρτη του ουρανού και λίγη επιμονή θα καταλάβεις αν αξίζει πραγματικά να επενδύσεις αργότερα σε ένα τηλεσκόπιο. Καλές παρατηρήσεις!
  10. Προτείνω να αγοράσεις ένα ζευγάρι κυάλια, ας πούμε 10Χ50. Μπορείς με αυτά να βρεις διάφορα σχετικά φωτεινά αντικείμενα (σμήνη, γαλαξίες κλπ), δεν είναι βαριά όπως ένα τηλεσκόπιο και μπορείς να τα έχεις σε ένα ταξίδι σε σκοτεινό ουρανό. Ακόμα και αν αγοράσεις ένα καλό τηλεσκόπιο αργότερα, τα κυάλια θα είναι πάντα χρήσιμα. Σε περίπτωση που βαρεθείς θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εκτός αστρονομίας. Επίσης προτείνω να μάθεις όσο πιο πολλούς αστερισμούς και άστρα για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην αναζήτηση αντικειμένων. Καλή συνέχεια!
  11. Stardweller

    Νεφέλωμα στο ''γ'' του Κύκνου

    Φωτογραφία ενός αγαπημένου νεφελώματος από το προηγούμενο καλοκαίρι. Ημερομηνία:08/14 Τηλεσκόπιο: Vixen ED80 Φωτ. μηχανή: Canon 450D τροποποιημένη. Εκθεση: 50 λεπτά (10Χ5 λεπτά) Διορθ. φακός: Celestron f/6.3 Reducer/Cor. Οδήγηση:PHD, Atik 16IC Επεξεργασία: DSS, Photoshop
  12. Celestron 8" SCT σε στήριξη Vixen GP. Τέλειος συνδυασμός ελάχιστου δυνατού βάρους και μέγιστης φωτεινότητας για παρατήρηση μακρινών αντικειμένων. Επίσης, σχετικά με διάφορες άλλες μάρκες πολύ οικονομικά.
  13. Με παρέα είναι διασκεδαστική εμπειρία που βοηθά στην ανταλλαγή γνώσεων ενώ μόνος είναι καλύτερα για αυτοσυγκέντρωση (βλέπε φωτογράφηση) και για να αντιληφθείς καλύτερα τη σημασία του σύμπαντος στη ζωή μας.
  14. Ισως να είναι παροδικό φαινόμενο. Το 2010 είχε χαθεί η South Equatorial Belt (SEB). Στον Αρη (αν και δεν είναι ακριβώς ανάλογο) έχουν παρατηρηθεί πλανητικές αμμοθύελες που κάνουν αδύνατη τη παρατήρηση των γνωστών χαρακτηριστικών του πλανήτη για καποιο διάστημα. Ας ελπίσουμε ότι η κηλίδα θα επανέλθει και γιατί οχι, να διασπαστεί σε δύο ευδιάκριτες ερυθρές κηλίδες για περισσότερο ενδιαφέρον!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης