Jump to content

PanJi

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με PanJi

  • Γενέθλια 05/02/1972

του/της PanJi Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Sofiaemman, καλώς ήρθες στο astrovox ! Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή stellarium από την παρακάτω διεύθυνση. Απλά επέλεξε στο επάνω μέρος της σελίδας το λειτουργικό σου. Είναι στα Ελληνικά και πολύ απλό στη χρήση του. http://www.stellarium.org/el/ Επίσης, ένα site που τρέχει κατευθείαν και μπορεί να σε βοηθήσει σχετικά με τη θέση των πλανητών στο ηλιακό σύστημα, έτσι ώστε να ξέρεις πότε είναι ορατοί, είναι το : http://www.solarsystemscope.com/ Κάνε κλικ πάνω στην οθόνη για να σου δείξει τις θέσεις σε πραγματικό χρόνο ή "παίξε" με τις ημερομηνίες στο κάτω μέρος. Έχοντας δει τη Μεγάλη Άρκτο και τον Ωρίωνα ουσιαστικά έχεις βρει τα κλειδιά του ουρανού. Προεκτάσεις ευθειών που σχηματίζονται από συγκεκριμένα αστέρια τους, σε οδηγούν σε άλλα άστρα. Δες ένα παράδειγμα εδώ, με βάση τη Μεγάλη Άρκτο : http://pachamamatrust.org/f2/1_K/navigation/images/maps_of_constellations/key_to_nthn_constellations.jpg Καλή επιτυχία !
  2. Στέλλα καλωσόρισες. Η απορία σου μπορεί (σχηματικά) να λυθεί αν παρατηρήσεις το http://www.solarsystemscope.com/ όπου παρουσιάζεται η τρέχουσα θέση των πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα. Επέλεξε από το μεσαίο κουμπί στα αριστερά Heliocentric view και μετά ζουμάρισε αρκετά προς τη Γη. Μπορείς να ρυθμίσεις το χρόνο να πηγαίνει πιο γρήγορα. Έτσι θα καταλάβεις την κίνηση της Σελήνης. Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις και το επίπεδο του παρατηρητή. Καλή συνέχεια !
  3. Σπύρο καλωσόρισες στην παρέα του Astrovox. Εύχομαι καθαρούς ουρανούς στο ταξίδι που ξεκίνησες. Οι φωτογραφίες σου είναι με το γαλαξία, πέρα από πανέμορφες, εξάπτουν και τη φαντασία ιδιαίτερα σε άτομα που δεν έχουν βρεθεί σε σκοτεινό ουρανό. Καλή συνέχεια !
  4. PanJi

    Νέος με SW 12" FlexTube και απορίες

    Όταν το ανοίγεις φρόντισε να πιέζεις δυνατά με τα δάχτυλά σου κάθε μικρό σωλήνα και μετά να σφίγγεις τις βίδες. Έτσι είσαι σίγουρος ότι έχεις το πλήρες και ομοιόμορφο ανάπτυγμα. Αν απλά το ανοίξεις και σφίξεις αφήνει ένα μικρό κενό (τουλάχιστον στο δικό μου). Έστω και 1-2 χιλιοστά κάνουν διαφορά.
  5. Και εδώ το σχετικό βίντεο : http://www.youtube.com/user/ScienceAtNASA?feature=watch
  6. Καταπληκτικό το site και με πολλές κατηγορίες ! Μου άρεσε και ο τρόπος που πρότεινες για να δούμε το Timescapes. Η πλήρης χαλάρωση Να είσαι καλά !
  7. Mother Earth. Όταν ενώνονται ένα βίντεο της NASA με εξαιρετικά γραφικά και ένα επικό κομμάτι όπως το Two Steps From Hell (Blackheart) το αποτέλεσμα είναι αυτό : (Το βασικό βίντεο της NASA εδώ : )
  8. Άργησα να δω το θέμα.... Αν είναι δυνατόν +1 αντίγραφο.
  9. Μπράβο Τάσο ! Και περισσότερο για την παρουσίαση και τις πληροφορίες που μοιράζεσαι. Με βάζεις σε πειρασμό ....
  10. Δηλαδή "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι" (γιατί το Μάη θα παραλάβεις), οπότε πριν καθιερωθεί η έκφραση "Γρηγόρειος υπομονή" ακολούθα τη συμβουλή του Τάσου.....
  11. Γρηγόρη, όπως σου είπε και ο γιατρός παραπάνω, η αναμονή σου θα ανταμειφθεί. Τον δοκίμαζα χθες το βράδυ για 1-2 ώρες (τόσο άντεξα την καπνίλα από τριγύρω) και πραγματικά υπάρχει πολύ καλή σχέση ποιότητας προς τιμή.
  12. Σήμερα παρέλαβα από Agena μεταξύ άλλων και τον ES 11mm http://agenaastro.com/explore-scientific-82-deg-series-nitrogen-purged-eyepiece-11mm.html. Η παραγγελία είχε γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και υπήρχε στοκ για λιγότερο από 3 ημέρες στο συγκεκριμένο προσοφθάλμιο. Οι χαμηλές τιμές συνεχίζονται ...... Η συνολική αναγραφόμενη αξία του πακέτου ήταν $242 , ακριβώς όσο και η πραγματική (!!!) παρά το "αίτημα" για διαφορετική αναγραφή . Εντούτοις δεν υπήρξε κάποια έξτρα χρέωση.
  13. Ο ES 11mm http://agenaastro.com/explore-scientific-82-deg-series-nitrogen-purged-eyepiece-11mm.html από σήμερα σε στοκ στο Agena. Ήδη τον παρήγγειλα. Ελπίζω να έρθει κανονικά. Μένουν 9 κομμάτια. Όσοι ενδιαφέρεστε σπεύσατε !!!!
  14. Αν δεν έχεις έστω και 1-2-3 άτομα παρέα με ποιόν θα μοιραστείς τη χαρά σου;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης