Jump to content

CERN: Ευρωπαϊκος Οργανισμος Στοιχειωδών Σωματιδίων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα παρακολούθησα μια ομιλία με εισηγητές από το CERN, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Το θέμα είναι ότι όταν έγινε η πρώτη δοκιμή το Σεπτέμβριο, υπήρξε ένα μικρό ατύχημα-ζημιά σε κάποιο κομμάτι του επιταχυντή, οπότε από τότε περνάει όλη η εγκατάσταση από έλεγχο κλπ.

 

Ολοι ξέρουν ότι το CERN (ή ακριβέστερα το LHC, αφού σε αυτό αναφέρονται όλοι τελευταία) είναι ένα απίστευτα μεγάλο και πολύπλοκο έργο, αλλά μαθαίνοντας περαιτέρω λεπτομέρειες με έκανε πραγματικά να το εκτιμήσω περισσότερο. Και μόνο το γεγονός ότι διατηρείται σε θερμοκρασίες μόλις 9 Κ αν δεν κάνω λάθος, στο εσωτερικό του επιταχυντή, είναι αξιοθαύμαστο. Και φυσικά δείχνει την πολυπλοκότητα του όλου πειράματος.

 

Επίσης, έμαθα πως εκτός από το κύριο πείραμα με τη σύγκρουση πρωτονίων κλπ, γίνεται και προσπάθεια για την παραγωγή ολόκληρων ατόμων (!) αντιύλης, και όχι απλά στοιχειωδών σωματιδίων, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για την παραγωγή αντι-υδρογόνου.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 540
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το CERN αρχιζει παλι τον Οκτωβριο. :cheesy:

Το CERN αρχιζει παλι τον Οκτωβριο τις συγκρουσεις σωματιδιων παρα την παραφιλολογια που αναπτυχθηκε απο πολλες πλευρες για το προβλημα που δημιουργηθηκε στην αρχη της λειτουργιας του.Επισης για το υλικο που εχουν μαζι τους οι Ρωσοι φυσικοι που συμμετεχουν για να ψαξει καποιος στα υπερουρανια στοιχεια(πιθανον το 115) που μπορει πιθανον να ειναι στερεο.

http://www.physics4u.gr/blog/?p=609

Υπαρχει στο τελος του αρθρου αφιερωμα για την μεγαλυτερη μηχανη του κοσμου.

979769_b.jpg.bc3c3425c48585a390f6f6d75a68d108.jpg

cern_slide3395.jpg.c18da51492858f6cc8a6aa0be24f0928.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το υλικο των Ρωσων φυσικων. :cheesy:

Εγραφα χθες για το υλικο των Ρωσων φυσικων που ειναι στο CERN.Για διαβαστε ενα σημερινο δημοσιευμα στο Βημα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=273088&dt=11/06/2009

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

To Σάββατο μαζί με μια παρέα συνομηλίκων συναντήσαμε το καθηγητή υψηλών ενεργειών του πανεπιστημίου του Τexas κ. Δημητρη Νανόπουλο ο οποίος ''τυγχάνει'' να είναι και υψηλόβαθμο στέλεχος στο CERN . Ο καθηγητής μας εξήγησε , με απλά λόγια , πως το μηχάνημα αντιμετώπισε πρόβλημα με κάποια καλώδια των μαγνητών τα οποία βραχυκύκλωσαν . Όμως το μηχάνημα είναι πλέον έτοιμο εδώ και μήνες και του κάνουν καθημερινά ελέγχους . 'Ετσι πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Μάκη, πραγματικά η συζήτηση με τον κύριο Νανόπουλο ήταν κάτι το απερίγραπτο.

Μας βοήθησε πάρα πολύ στην κατανόηση πολλών εννοιών!Μέσα στην περιέργια μας και γνωρίζοντας τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πείραμα τον ρωτήσαμε και για το CERN =D> Η απάντηση του είναι ακριβώς αυτή που εξέφρασε ο Μάκης παραπάνω.Όμως δεν βρίσκω το λόγο να είμαστε τόσο δύσπιστοι...Ας περιμένουμε λιγάκι και νομίζω πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει :) Είτε είναι θετικό σε αυτό που ψάχνουν είτε αρνητικό

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Kαι σε εμάς το Νοέμβριο όταν είχε γίνει ομιλία στην Κοζάνη από δύο επικεφαλείς που βρισκόταν στο CERN μας είχαν εξηγήσει για ποιο λόγο γίνεται το πείραμα και ποια αποτελέσματα περιμένουν.Δεν θα έλεγα ότι ήταν και πολύ αισιόδοξοι με την έννοια ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει και η πιθανότητα αποτυχίας.Μπορεί να μην βρεθεί το σωματίδιο του θεού αλλά πολλά σημαντικά αποτελέσματα και ανακαλύψεις θα προέλθουν από εκεί...Απλά μπορούμε να περιμένουμε,είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε αυθαίρετα συμπεράσματα... \:D/

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγγνώμη που θα χαλάσω ίσως το μυστήριο κάποιων αλλά θα φροντίσω να το αντικαταστήσω με ένα άλλο μεγαλύτερο

 

Στο CERN εξαιτίας όπως είπατε παραπάνω μιας κακής συγκόλλησης αστόχησε ένας από τα κομμάτια του μαγνήτη που θα αναλάμβαναν να "στρίβουν" την δέσμη των πρωτονίων. Για να μπορέσουν να τον κατεβάσουν για επισκευή έπρεπε να ξεφορτωθούν κάτι εκατοντάδες τόνους υγρού ηλίου που έψυχε τον μαγνήτη για να μπορεί να είναι υπεραγώγιμος. Για σύγκριση να σας πω ότι ένας μαγνητικός τομογράφος σαν αυτούς που στην πατρίδα μας έχουμε καμιά 20αριά έχει ένα μαγνήτη που μπροστά σε αυτόν του CERN δείχνει σαν μαγνητάκι για παιχνίδια. Όταν αυτόν πρέπει να τον θέσουμε εκτός λειτουργίας τον "ξεφορτώνουμε" σε όχι λιγότερο από μερικές μέρες.

Μετά ήταν το θέμα καθεαυτό της επισκευής, και της επανεγκατάστασης. Από την άλλη μεριά έπρεπε παράλληλα να ελεγχθούν ξανά ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι μαγνήτες για να μην έχουμε ξανά τα ίδια. Τέλος η ψύξη ξανά του μαγνήτη σε θερμοκρασίες υπεραγώγιμες είναι διαδικασία μηνών κι όχι ημερών.

Οπότε...

Όχι δεν ανακάλυψαν την αστροπύλη στην άγνωστη Καντάθ!

Όχι δεν ανακάλυψαν το τριτιτάνιο και περιμένουν να φτιάξουν το υπερτάνκ!

Όχι τέλος δεν φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν μαύρες τρύπες να μας φάνε. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένους υπολογισμούς οι στοιχειώδεις μελανές οπές που θα δημιουργούνται στο πείραμα θα είναι τόσο επικίνδυνες όσο το να απειληθούμε με ασφυξία επειδή όλος ο αέρας θα έφευγε τυχαία από κοντά μας (στατιστικά όχι αδύνατο απλά τρομερά απίθανο!!!)

Απογοητευτικό έ?

Για σκεφτείτε όμως...

Είναι η μηχανή που θα διαψεύσει ένα από τα πολλά σενάρια των κοσμολόγων για το πως δημιουργήθηκε ο κόσμος.

Είναι η μηχανή που θα φτιάξει το πιο κρύο μέρος του σύμπαντος στην Γη μας. Λόγω της κοσμικής ακτινοβολίας η θερμοκρασία στο διάστημα είναι 3 βαθμοί περίπου πάνω από το απόλυτο μηδέν. Στο LHC του CERN θα είναι η μισή περίπου από αυτή.

Είναι τέλος η μηχανή που θα επιταχύνει σωματίδια και θα τα φέρει στην κατάσταση που ήταν περίπου 1 δισεκατομυριοστό του δισεκατομυριστού (και βάλε) αμέσως μετά την δημιουργία του σύμπαντος. Θα "ταξιδέψουμε" Φυσικά περίπου 14 δισεκατομύρια χρόνια και θα παρατηρήσουμε κομμάτια της φυσικής της μεγάλης έκρηξης.

Δεν μπορείτε να πείτε έχει ένα πολύ πιο ουσιαστικό επίπεδο μυστηρίου από μια απλή new age θεωρία που κυκλοφορεί τελευταία...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Pantognost και επίσης θα ήθελα να προσθέσω πώς επίσης χάρη στο πείραμα αυτό μπορεί να ξαναέρθει στο προσκήνιο η θεωρία των χορδών καθώς θα εξαχθούν και άλλα κρίσιμα συμπεράσματα για την διαλεύκανση της φύσης της ύλης, της ύπαρξης μαγνητικών μονοπόλων, της συμπεριφοράς μίνι μαύρων τρυπών και της ύπαρξης παράξενων σωματιδίων που τώρα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και στις θεωρητικές αναλύσεις των συχνά αντικρουόμενων φυσικών θεωριών.

 

Επίσης μια σημαντική θεωρία που θα έρθει στο προσκήνιο είναι η θεωρία της υπερσυμμετρίας.Η υπερσυμμετρία συνδέει τα υλικά σωματίδια (τα κουάρκ και τα λεπτόνια) με τα σωματίδια φορείς των δυνάμεων, και υποδηλώνει ότι πρέπει να υπάρχουν πρόσθετα "υπερσωματίδια" για να συμπληρωθεί η συμμετρία. Αυτά τα υπερσωματίδια πρέπει να είναι πολύ βαρύτερα από τα συνήθη σωματίδια και γι' αυτό δεν έχουν παρατηρηθεί. Όμως, τα ελαφρύτερα από αυτά πρέπει να είναι μόνο περίπου δέκα φορές βαρύτερα από τα βαρύτερα σωματίδια που έχουν μελετηθεί ως τώρα. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται εντός της κλίμακας του μεγάλου επιταχυντή συγκρουόμενων δεσμών αδρονίων (LHC), δηλαδή της μηχανής του CERN που αναμένουμε την έναρξη του... :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...

CERN: Ξανά σε συντηρητική λειτουργία το Νοέμβριο

 

 

Ο γιγάντιος επιταχυντής σωματιδίων του CERN, θα τεθεί ξανά σε λειτουργία στα μέσα του Νοεμβρίου φέτος, με χαμηλότερο όμως -περίπου το μισό- επίπεδο ενέργειας από το αρχικά σχεδιαζόμενο.

 

Το CERN ξεκαθάρισε ότι, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, δεν χρειάζονται πλέον άλλες επισκευές, καθώς ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και στις 10.000 ηλεκτρικές συνδέσεις του επιταχυντή. Η χαμηλότερη ενέργεια θα αποτρέψει την υπερφόρτωση των ηλεκτρικών συνδέσεων και θα επιτρέψει τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας τους.

 

Ο επιταχυντής, τα πειράματά του οποίου αναμένεται να έχουν ιστορική σημασία για την επιστήμη, είχε αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία του πέρυσι το Σεπτέμβριο, εννιά μόλις μέρες μετά τα εγκαίνιά του, λόγω σοβαρής ηλεκτρικής βλάβης.

 

Τα πειράματα θα συνεχιστούν με τη χαμηλότερη ενέργεια, «μέχρι να έχει συλλεχθεί ένα σημαντικό δείγμα δεδομένων και η ομάδα των χειριστών να έχει αποκτήσει εμπειρία πάνω στη λειτουργία του μηχανήματος», αναφέρει το CERN.

 

Στη συνέχεια, το ενεργειακό επίπεδο των συγκρούσεων σωματιδίων θα αυξηθεί σταδιακά προς το επίπεδο των 5 TeV ανά εκπεμπόμενη ακτίνα. Συγκριτικά, ο "ανταγωνιστικός" επιταχυντής Tevatron του Fermilab των ΗΠΑ λειτουργεί στο ενεργειακό επίπεδο του ενός έως δύο TeV.

 

Ο γενικός διευθυντής του CERN Ρολφ Χόιερ διαβεβαίωσε ότι αυτή τη φορά όλα θα κυλήσουν ομαλά, επειδή, όπως είπε, «έχουμε κατανοήσει τον επιταχυντή πολύ καλύτερα από ό,τι πριν ένα χρόνο».

 

Τα πειράματα, στο τεράστιο κυκλικό υπόγειο τούνελ μήκους 27 χλμ. κοντά στη Γενεύη, θα διεξαχθούν σε θερμοκρασία λίγο πάνω από το απόλυτο μηδέν και θα αναπαραχθούν οι συνθήκες που πιστεύεται ότι ίσχυαν κατά το αρχικό "Μπινγκ Μπανγκ" του σύμπαντος πριν 13,7 δισ. χρόνια. Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα αναμένεται να συγκεντρωθούν λίγες εβδομάδες μετά την «πυροδότηση» της πρώτης ακτίνας μέσα στο τούνελ.

 

Στο τέλος του 2010, ο επιταχυντής προγραμματίζεται για πρώτη φορά να λειτουργήσει με ιόντα μολύβδου. Μετά από αυτό θα διακόψει τη λειτουργία του και θα επαναλειτουργήσει στο ακόμα υψηλότερο ενεργειακό επίπεδο των 7 TeV ανά ακτίνα, οπότε θα καταστεί εφικτή η σύγκρουση σωματιδίων από αντίθετες κατευθύνσεις με ενέργειες επτά φορές μεγαλύτερες από ό,τι έχουν ποτέ ως σήμερα επιτευχθεί.

 

Οι φυσικοί ευελπιστούν ότι αυτές οι συγκρούσεις, μεταξύ άλλων, θα αποκαλύψουν για πρώτη φορά νέα "εξωτικά" σωματίδια της ύλης ή ακόμα θα ανοίξουν νέες διαστάσεις του χώρου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

:cheesy: :cheesy: :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ωραια νεα Nansy, σε ευχαριστω (ουμε) ! =D>

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν κάνει τίποτα!!! :mrgreen: :mrgreen:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

http://www.in.gr/news/reviews/placeholder.asp?lngReviewID=989456&lngChapterID=-1&lngItemID=1010655

 

http://www.in.gr/news/reviews/review.asp?lngReviewID=989456

 

τα βρήκα τυχαία..αναφέρονται για το CERN αλλά δεν έχει να κάνει με την επιστημονική πρόσεγγιση αλλά και με το χόλυγουντ.. :-note :-note

 

:cheesy: :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...

Αφου πηγατε ολοι διακοπες(και καλα κανατε) και αφου επιστρεψατε στις βασεις σας(παλι καλα κανατε),καιρος να παμε και εμεις ενα ταξιδακι που δουλευαμε ολο το καλοκαιρι σαν τα "σκυλια"(κοψε κατι μεγαλε).

Η βολτα μου θα με φερει και 4 μερες στην ομορφη Γενευη οπου θα ξεναγηθουμε απο μελος τις Ελληνικης ομαδας στα εγκατα του cern και θα δουμε απο κοντα ολα αυτα τα ομορφα και αποκρυφα που συζηταει ολος ο κοσμος.

Πιστευω να ειναι μια ομορφη εμπειρια και δουμε απο κοντα πως και σε τι δουλευει ολος αυτος ο κοσμος εκει μεσα.

 

Ευχαριστω nansy :lol:

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πωωωω τυχερός είσαι!!!! :cheesy: Μια συγκλονιστική εμπειρία θα είναι το μόνο σίγουρο!!!!! :mrgreen:

 

Είναι το πείραμα που είτε θα μας οδηγήσει στο φως και θα απαντήσουμε στα φλέγοντα ερώτηματα για το σύμπαν μας είτε θα βυθιστούμε περισσότερο στο σκοτάδι..

Αλλά και πάλι είτε πετύχει ή όχι το πείραμα κάτι θα μάθουμε από αυτό!!! :cheesy:

 

 

Καλό ταξίδι σου εύχομαι και καλά να περάσεις!! :mrgreen:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγγνώμη που θα χαλάσω ίσως το μυστήριο κάποιων αλλά θα φροντίσω να το αντικαταστήσω με ένα άλλο μεγαλύτερο

 

Στο CERN εξαιτίας όπως είπατε παραπάνω μιας κακής συγκόλλησης αστόχησε ένας από τα κομμάτια του μαγνήτη που θα αναλάμβαναν να "στρίβουν" την δέσμη των πρωτονίων. Για να μπορέσουν να τον κατεβάσουν για επισκευή έπρεπε να ξεφορτωθούν κάτι εκατοντάδες τόνους υγρού ηλίου που έψυχε τον μαγνήτη για να μπορεί να είναι υπεραγώγιμος. Για σύγκριση να σας πω ότι ένας μαγνητικός τομογράφος σαν αυτούς που στην πατρίδα μας έχουμε καμιά 20αριά έχει ένα μαγνήτη που μπροστά σε αυτόν του CERN δείχνει σαν μαγνητάκι για παιχνίδια. Όταν αυτόν πρέπει να τον θέσουμε εκτός λειτουργίας τον "ξεφορτώνουμε" σε όχι λιγότερο από μερικές μέρες.

Μετά ήταν το θέμα καθεαυτό της επισκευής, και της επανεγκατάστασης. Από την άλλη μεριά έπρεπε παράλληλα να ελεγχθούν ξανά ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι μαγνήτες για να μην έχουμε ξανά τα ίδια. Τέλος η ψύξη ξανά του μαγνήτη σε θερμοκρασίες υπεραγώγιμες είναι διαδικασία μηνών κι όχι ημερών.

Οπότε...

Όχι δεν ανακάλυψαν την αστροπύλη στην άγνωστη Καντάθ!

Όχι δεν ανακάλυψαν το τριτιτάνιο και περιμένουν να φτιάξουν το υπερτάνκ!

Όχι τέλος δεν φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν μαύρες τρύπες να μας φάνε. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένους υπολογισμούς οι στοιχειώδεις μελανές οπές που θα δημιουργούνται στο πείραμα θα είναι τόσο επικίνδυνες όσο το να απειληθούμε με ασφυξία επειδή όλος ο αέρας θα έφευγε τυχαία από κοντά μας (στατιστικά όχι αδύνατο απλά τρομερά απίθανο!!!)

Απογοητευτικό έ?

Για σκεφτείτε όμως...

Είναι η μηχανή που θα διαψεύσει ένα από τα πολλά σενάρια των κοσμολόγων για το πως δημιουργήθηκε ο κόσμος.

Είναι η μηχανή που θα φτιάξει το πιο κρύο μέρος του σύμπαντος στην Γη μας. Λόγω της κοσμικής ακτινοβολίας η θερμοκρασία στο διάστημα είναι 3 βαθμοί περίπου πάνω από το απόλυτο μηδέν. Στο LHC του CERN θα είναι η μισή περίπου από αυτή.

Είναι τέλος η μηχανή που θα επιταχύνει σωματίδια και θα τα φέρει στην κατάσταση που ήταν περίπου 1 δισεκατομυριοστό του δισεκατομυριστού (και βάλε) αμέσως μετά την δημιουργία του σύμπαντος. Θα "ταξιδέψουμε" Φυσικά περίπου 14 δισεκατομύρια χρόνια και θα παρατηρήσουμε κομμάτια της φυσικής της μεγάλης έκρηξης.

Δεν μπορείτε να πείτε έχει ένα πολύ πιο ουσιαστικό επίπεδο μυστηρίου από μια απλή new age θεωρία που κυκλοφορεί τελευταία...

 

θα αρχισω να απογοητευομαι απο την αποψη οτι μπαινω να απαντησω και παντα βλεπω μπροστα μου τον υποφαινομενο κυριο Pantognost να απανταει περιπου τα ιδια με αυτα που σκεφτηκα να απαντησω... [-( =D>

Ανδρέας Αμανατίδης - Αλεξανδρούπολη - ΣΕΑΘ - http://www.astrothraki.gr

 

Φοιτητής ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ - Τεχνολογία Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου

 

UrbanStyle Magazine

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αφου πηγατε ολοι διακοπες(και καλα κανατε) και αφου επιστρεψατε στις βασεις σας(παλι καλα κανατε),καιρος να παμε και εμεις ενα ταξιδακι που δουλευαμε ολο το καλοκαιρι σαν τα "σκυλια"(κοψε κατι μεγαλε).

Η βολτα μου θα με φερει και 4 μερες στην ομορφη Γενευη οπου θα ξεναγηθουμε απο μελος τις Ελληνικης ομαδας στα εγκατα του cern και θα δουμε απο κοντα ολα αυτα τα ομορφα και αποκρυφα που συζηταει ολος ο κοσμος.

Πιστευω να ειναι μια ομορφη εμπειρια και δουμε απο κοντα πως και σε τι δουλευει ολος αυτος ο κοσμος εκει μεσα.

 

Ευχαριστω nansy :lol:

 

Αυτη θα ειναι εμπειρια ζωης...αα και αν μπορεσεις,για μαθε για το τι ψαχνουν οι Ρωσοι... :wink: :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απο το πειραμα που θα γινει εκει περα,θα βρεθουν αυτες οι νεες διαστασεις??Οι σκουληκοτρυπες???

 

 

Γενικα απο το πειραμα θα βοηθηθουμε στο να κανουμε στο μελλον διαστρικα και διαγαλαξιακα ταξιδια σε λογικους χρονους???

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απο το πειραμα που θα γινει εκει περα,θα βρεθουν αυτες οι νεες διαστασεις??Οι σκουληκοτρυπες???

 

 

Γενικα απο το πειραμα θα βοηθηθουμε στο να κανουμε στο μελλον διαστρικα και διαγαλαξιακα ταξιδια σε λογικους χρονους???

 

Από το πείραμα αυτό περιμένουν να βρούν το σωματιδίο Higgs ή σωματίδιου του ''Θεού''.Αυτό θα γίνει αν μέσα στον επιταχύντη δημιουργηθούν εξωτικά φαινόμενα,όπως δημιουργία μίνι μελανών οπών και άλλα.Αν πετύχει το πείραμα θα είναι μια τρανταχτή απόδειξη για την θεωρία των χορδών καθώς και άλλων θεωρίων(θεωρίες υπερσυμμετρίας και άλλα).

 

Όσο για διαστρικά και διαγαλαξίακα ταξίδια μια σχετική λύση είναι η σύγκρουση σωματίδιου με το αντισωματίδιο του(για παράδειγμα πρωτόνιο-αντιπρωτόνιο) και έτσι η ενέργεια που θα παράγεται θα είναι πολύ μεγάλη.Αυτό ακόμη είναι πολύ θεωρητικό...

 

Ελπίζω να βοήθησα!!

Καλή συνέχεια!! :mrgreen:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν ένα άτομο το οποίο φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικούς κύκλους και μπαινοβγαινε τον τελευταίο καιρό στο CERN. Αυτό και μόνο δημιουργεί πολλούς φόβους για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει δεδομένης της πολυπλοκότητας των πειραμάτων που γίνονται στο ερευνητικό κέντρο. Πάντως...

 

εκπρόσωποι του CERN δήλωσαν πως το άτομο αυτό ήταν εξωτερικός ερευνητής που απλά επισκεπτόταν το CERN και δεν είχε έρθει σε επαφή με ευαίσθητες εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τρομοκρατικό χτύπημα.

 

Σχολιο: Πολυ ασφαλη τα βλεπω τα πραγματα... μας βλεπω να παιζουμε σε κανενα Da Vinci Code 3!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

cern.jpg.262300229569de3f553a8e1d38fc415d.jpg

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Yπάρχει και σχετικό άρθρο:

Ερευνητής του CERN συνελήφθη ως ύποπτος για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα

 

Αλγερινός ερευνητής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) συνελήφθη στη Γαλλία ως ύποπτος για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν την Παρασκευή δικαστικές πηγές.

 

Ο ερευνητής συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην πόλη Βιέν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, αναφέρει το Reuters.

 

Και οι δύο κατηγορούνται για επαφές με την Αλ Κάιντα της Ισλαμικής Μαγκρέμπ, το παρακλάδι της τρομοκρατικές οργάνωσης στη βόρεια Αφρική.

 

Η εφημερίδα Le Figaro γράφει ότι ο ερευνητής του CERN, ο μεγαλύτερος από τους δύο υπόπτους, είχε προτείνει στην οργάνωση στόχους για τρομοκρατικές επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος.

 

Οι δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ένα από τα δύο αδέλφια είχε επαφές με τους τρομοκράτες, τόνισαν όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων.

 

Η Αλ Κάιντα της Ισλαμικής Μαγκρέμπ είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία στη Μαυριτανία που τραυμάτισε τρία άτομα τον Αύγουστο.

 

Το CERN, του οποίου οι εγκαταστάσεις εκτείνονται εκατέρωθεν των γαλλο-ελβετικών συνόρων κοντά στη Γενεύη, βρίσκεται συχνά στα πρωτοσέλιδα λόγω του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων που θα εγκαινιάσει στα τέλη του έτους, προκειμένου να αναδημιουργήσει τις συνθήκες του Μπιγκ Μπανγκ.

 

Πηγή

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1062180&lngDtrID=252

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γυρισα.............. :cheesy:

Απλα δεν μπορω να το περιγραψω με λογια...θελω κανα μηνα να συνελθω και κανω defrag τον"σκληρο" μου για να μπουν οι πληροφοριες στην σειρα.

Ειναι ολα ετοιμα επανω και σε καλο δρομο.Περιμενουμε μαζι τους τα αποτελεσματα.

Συντομα και φωτογραφιες.

 

 

 

Φωτογραφιες

 

SDC14745.JPG.96d1943fdfb748d34718a9d7bf28e64c.JPG

Μου ζητησανε να κανω εναν τελευταιο ελεγχο στο τουνελ για να δω αν τα κανανε ολα σωστα.Χμμμ...ενταξει καλη δουλεια κανανε τα παιδια.

 

SDC14698.JPG.fc97713873236fc76c760bb650b89f84.JPG

cern control center

 

SDC14682.JPG.2446d5b1bee894d16a70605b3a906fa2.JPG

Εξω απο το μεγαλο control room(απο εδω ελεγχονται ολα τα συστηματα).

 

SDC14668.JPG.cfcead69e14c621dde41e3b8026cb0d4.JPG

Control Room του Atlas(ενα μερος δηλαδη)

 

SDC14667.JPG.ff5fdc7e92741cbaee05b0690e6ad9c6.JPG

Η εισοδος στο control room του ATLAS

 

SDC14655.JPG.714b1fb6fe03cf65f0fa697cd1e8beaf.JPG

Ενα απλο σχεδιαγραμμα για το πως δουλευει το LHC

 

SDC14674.JPG.0d3ddea80497841c1596aea04805d46e.JPG

Μια κατασκευη του Χρηστου για την αναλυση των δεδομενων

 

SDC14641.JPG.b06dc32097b3170e3687057f6b77b9f3.JPG

pc farm

 

SDC14631.JPG.8b64677b9c0e61089128c8535e5d3a91.JPG

Ο φιλος Χρηστος μας εξηγει πως και που αναλυονται τα δεδομενα

 

80667651_SDC14673copy.thumb.jpg.944074a20c6b8e8e45c402afad085d3e.jpg

Ενας απο τους Ελληνες φυσικους στο ATLAS control center

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Xαίρομαι που πέρασες τόσο καλά!!Η εμπειρία θα ήταν συγκλονιστική!!! :cheesy:

Μπράβο μπράβο!!!Περιμένουμε φωτογραφίες!! :mrgreen:

 

Και ένα άρθρο που βρήκα σχετικά με τον τρομοκράτη:

 

Παραδέχεται διασυνδέσεις με την Αλ-Κάιντα ο συλληφθείς ερευνητής του CERN

 

Ηλεκτρονική επικοινωνία με μέλος του βραχίονα της Αλ-Κάιντα στη βόρεια Αφρική παραδέχτηκε ότι είχε ο ερευνητής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας (CERN) που συνελήφθη στη Γαλλία.

 

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές κοντά στην έρευνα, στα μηνύματα μεταξύ του 32χρονου ερευνητή Αλγερινής καταγωγής με το σύνδεσμό του συζητήθηκαν «αορίστως» ενδεχόμενα τρομοκρατικών επιθέσεων, χωρίς όμως υπάρχουν σχέδια για συγκεκριμένες επιθέσεις.

 

Η πηγή ανέφερε ότι είχαν προταθεί στόχοι, αλλά «χωρίς συνέχεια», ενώ δεν είχε συζητήθεί ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος με πυρηνικά.

 

Τον ύποπτο παρακολουθούσαν τον τελευταίο χρόνο αμερικανικές υπηρεσίες πληροφορίων, στα πλαίσια ευρύτερης έρευνας για τη στρατολόγηση τρομοκρατών στο Αφγανιστάν. Οι γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν όταν βρέθηκαν τα στοιχεία στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του.

 

Ο ερευνητής είναι ένας από τους περίπου 7.000 επιστήμονες που εργάζονται στον Οργανισμό, διάσημο μεταξύ άλλων και για το Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων που διαθέτει. Μαζί του είχε συλληφθεί την Παρασκευή με τις ίδιες υποψίες και ο αδελφός του, ο οποίος απελευθερώθηκε.

 

Πηγή

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1062661&lngDtrID=252

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Up

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Sportikus, εύγε!! =D>

Τι φωτογραφίες είν'αυτές!! Ειδικά με το "pc farm" έμεινα άναυδη!! τι supercomputers είναι αυτά, τι clusters θα έχουν κάνει :shock: :shock:

μπράβο, τρομερό ταξίδι! ζηλεύω!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης