Jump to content

Ποιον από τους παρακάτω παράγοντες έχει περισσότερο ανάγκη..


astrovox

Ποιον από τους παρακάτω παράγοντες έχει περισσότερο ανάγκη η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα για να αναπτυχθεί;  

242 μέλη έχουν ψηφίσει

  1. 1. Ποιον από τους παρακάτω παράγοντες έχει περισσότερο ανάγκη η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα για να αναπτυχθεί;

    • πιο έντονη δραστηριοποίηση των αστρονομικών συλλόγων
      63
    • φθηνότερες τιμές τηλεσκοπίων στην ελληνική αγορά
      61
    • αναβάθμιση της διδασκαλίας της αστρονομίας στα σχολεία
      118


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χριστίνα μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γιατί βρίσκομαστε στο ίδιο σημείο..Ούτε εμείς έχουμε σύλλογο και όσο για τη δραστηριοποίηση στην πόλη μου είναι κάτω του μηδενός...Έχω απογοητευτεί οικτρά...

 

Όμως υπάρχουν σύλλογοι στην Ελλάδα που κάνουν εξαιρετική δουλειά!!!Καταρχάς η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου,που διοργανώνει κάθε χρόνο το θερινό σχολείο,τον πανελλήνιο διαγωνισμό,αστροβραδιές και τόσα άλλα..Πραγματικά προσωπικά τους χρωστώ πολλά γιατί μου έδωσαν το μεγαλύτερο κουράγιο για να ξεκινήσω και να συνεχίσω στην Αστρονομία.Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι που πραγματικά κάνουν θαυμάσια δουλειά.. =D> Επίσης η Ελληνική Αστρονομική Ένωση όπως και ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Αθήνα,Όμιλος Φίλων Αστρονομίας στη Θεσσαλονική,ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης,η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας,ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης,η Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας (A-Polaris),το Τοπικό Παράρτημα Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος στη Νάουσσα,ο ΩΡΙΩΝ - Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας,όπως και οι υπόλοιποι σύλλογοι καθώς και οι φοιτητικοί κάνουν εξαιρετική δουλειά και τους επικροτώ για αυτό!!!!! =D> =D>

 

 

Αυτό που θα έπρεπε να να γίνει όπως είχα ξαναπεί είναι η αναβάθμιση του μαθήματος στα σχολεία!!!! :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Να κάνω ένα λίγο "τρελό" σχόλιο:

Όταν αρχίσαμε να πηγαίνουμε για καφέ, ή σε κανένα μπαράκι, δεν έγινε επειδή αυτό εισήχθη ως μάθημα στα σχολεία. Κάποιοι φίλοι μας πήγαν. Κι ήταν ευχάριστο και μας άρεσε.

Φαντάζεστε να έπρεπε να διδαχθούμε στο σχολείο τα είδη του καφέ, το τρόπο παρασκευής κ.λ.π; και να βαθμολογηθούμε γι' αυτό; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάντως αν το δείς λογικότερα πιστεύω και πως οι 3 λόγοι συντελούν σε αυτό.Εννοοώ σχετικά με πιο έντονη δραστηριοποίηση των αστρονομικών συλλόγων θα έπρεπε να αρχίζουν σιγά σιγά να αναπτύσσονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να αναπτύξουν την αστρονομία σε όλους τους κατοίκους της περιοχής,να μην μιλάμε πάντα μόνο για τις μεγαλούπολεις αλλά και για όλες τις πόλεις.Όπως σωστά ανάφερε η Χριστίνα οι σύλλογοι έχουν τον πρωτεύοντα και καθορίστικο ρόλο για την διάδοση της επιστήμης αυτής.Όσο αναφορά για φθηνότερες τιμές τηλεσκοπίων στην ελληνική αγορά νομίζω πως επίσης καθορίζει ένα άτομο αν θα ασχολήθει με τον τομέα αυτό.Πολλοί πιστεύω που σκέφτονται να πάρουν τηλεσκόπια, το σκέφτονται πολύ σοβαρά γιατί οι τιμές είναι αρκετά υψηλές.Το παρατηρώ και εγώ στα βιβλία..Ήθελα να πάρω ένα βίβλιο διαστημικής και το είχαν 250 ευρώ!!Πραγματικά ώρες ώρες καταντά γελοίο και ελλεινό...Τέλος,όσο αναφορά την αναβάθμιση της διδασκαλίας της αστρονομίας στα σχολεία πιστεύω πως αυτό δεν συντελούν μόνο οι καθηγητές αλλά προπάντων οι μαθητές.Το μάθημα πρέπει να γίνεται ενδιαφέρον και να διδάσκεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο μαθητής να στοχάζεται και να του δίνεται το έναυσμα να ξεκινήσει και να συνεχίσει στην αστρονομία.Πρέπει να υπάρχει πληροφόρηση και σωστή οργάνωση.Όμως και οι ίδιοι οι μαθητές πρέπει να ενεργούν μόνοι τους και να ψάχνονται..Μην τα περιμένουμε όλα από τους καθηγητές..Βέβαια ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και το Υπουργείο.Όμως όσο ο μαθητής και όχι μόνο, σκέφτεται μόνο το αραλίκι και τον καφέ...ότι και να λέμε πιστεύω πως είναι ουτοπικό στην παρούσα φάση...

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδή θεωρώ ότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας, ψηφίζω ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το μάθημα της αστρονομίας στα σχολεία. Σκεφτείτε πόσοι από εμας γνωρίζουν σήμερα κάτι επειδή το έχουν διδαχθεί στο σχολείο τους και όχι γιατί το έμαθαν από προσωπικό ενδιαφέρον.
Θα γίνεις καλύτερος όταν δεις πόσο μικρός είσαι!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

γεια στην παρεα.

σε απαντηση του φιλου απο την πιερια.

κανοντας ανασκοπηση μια και εβαλες το

ερωτημα....ανακαλυψα πως εκτος απο το

ανοιγμα του μυαλου στο σχολειο....δεν

εμαθα τιποτα απο αυτο,παρα μονο με την

ενασχοληση μου με πραγματα που με

ενδιεφεραν. :idea: :idea: :idea:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διαφωνώ εν μέρει...πιστεύω πως αυτό δεν συντελούν μόνο οι καθηγητές αλλά προπάντων οι μαθητές.Το μάθημα πρέπει να γίνεται ενδιαφέρον και να διδάσκεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο μαθητής να στοχάζεται και να του δίνεται το έναυσμα να ξεκινήσει και να συνεχίσει στην αστρονομία.Πρέπει να υπάρχει πληροφόρηση και σωστή οργάνωση.Όμως και οι ίδιοι οι μαθητές πρέπει να ενεργούν μόνοι τους και να ψάχνονται..Μην τα περιμένουμε όλα από τους καθηγητές..Βέβαια ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και το Υπουργείο.Όμως όσο ο μαθητής και όχι μόνο, σκέφτεται μόνο το αραλίκι και τον καφέ...ότι και να λέμε πιστεύω πως είναι ουτοπικό στην παρούσα φάση...

 

Το σχολείο μας προσφέρει πάρα πολλά κοινωνική μόρφωση,διαμόρφωση προσωπικότητας και προπάντων γνώσεις,γνώσεις που θα έχουμε σε όλη μας τη ζωή.Το θέμα είναι πως ο καθένας μας εκλαμβάνει τον ρόλο του σχολείου στη ζωή του...

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδή θεωρώ ότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας, ψηφίζω ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το μάθημα της αστρονομίας στα σχολεία.

Συμφωνώ ότι τα πάντα είναι θέμα Παιδείας όμως πιστεύω ότι, δυστυχώς, τα σύγχρονα σχολεία ελάχιστη σχέση έχουν με αυτή. Το 99% των μαθητών βλέπει το σχολείο ως αγγαρεία και απλά ως μέσο για να μπει στο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και βέβαια γι' αυτό δεν φταίνε σε καμία περίπτωση οι μαθητές αλλά αυτοί που είναι αρμόδιοι για τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Εγώ πιστεύω ότι το κλειδί βρίσκεται στη δραστηριοποίηση των αστρονομικών συλλόγων. Με περισσότερες εκδηλώσεις σε μεγάλες πλατείες και τους περίεργους περαστικούς να σουλατσάρουν γύρω από τα τηλεσκόπια, έτσι θα αυξηθεί το ενδιαφέρον. Από στόμα σε στόμα και με άμεση επαφή με τα τηλεσκόπια και τον νυχτερινό ουρανό και όχι με την θεωρία. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να ενδιαφέρεται για την αστρονομία για να θέλει να θαυμάσει τις ομορφιές του νυχτερινού ουρανού.

ametop3a.jpg
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης