Jump to content

CERN: Ευρωπαϊκος Οργανισμος Στοιχειωδών Σωματιδίων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Particles are back in the LHC!

Last weekend (23-25 October) particles once again entered the LHC after the one-year interruption following the incident of September 2008. Particles travelled through one sector clockwise and one anticlockwise. ALICE and LHCb, the two experiments sitting along the portion of the beam lines in question, were able to observe the first effects of real beams in the machine.http://cdsweb.cern.ch/journal/article?issue=45/2009&name=CERNBulletin&category=News%20Articles&number=1&ln=en

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 543
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παραλογες η'συνομοσιωλογικες θεωριες. :cheesy:

Φαινεται οτι παρα πολλα γεγονοτα και καταστασεις μας οδηγουν να αρχισουμε να πιστευουμε σε παραλογες η' συνομοσιωλογικες θεωριες.

Διαβαστε αυτο το τελευταιο:

Μια μπαγκέτα ψωμί σταμάτησε τον επιταχυντή του CERN. ](*,) ](*,) ](*,)

Ένα… ξέμπαρκο κομματάκι ψωμιού τύπου μπαγκέτας ήταν αρκετό για να υπερθερμάνει και να σταματήσει ξανά τον παντοδύναμο επιταχυντή του CERN, πάνω που οι τεχνικοί και οι επιστήμονες στη Γενεύη έχουν αρχίσει τη σταδιακή επαναλειτουργία του μηχανήματος, το οποίο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας πέρυσι το Σεπτέμβριο λόγω σοβαρής τεχνικής βλάβης από διαρροή υγρού ηλίου.

Οι τεχνικοί του μηχανήματος πρόσεξαν ότι οι θερμοκρασίες του συστήματος άρχισαν σταδιακά να ανεβαίνουν. Η έρευνα που ακολούθησε αμέσως, αποκάλυψε το πιο απρόσμενο πρόβλημα. Μια από τις ισχυρές μονάδες ψύξης υψηλού βολτάζ είχε μπλοκάρει από ένα κομμάτι τραγανιστής μπαγκέτας!

Τα συστήματα ψύξης λειτουργούν για να ρίξουν την θερμοκρασία του επιταχυντή στους μόλις 1,9 βαθμούς πάνω από το απόλυτο μηδέν. Και η παραμικρή άνοδος της θερμοκρασίας σημαίνει συναγερμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εξαιτίας του ψωμιού η θερμοκρασία ανέβηκε κατά πέντε βαθμούς, στους μείον 266 βαθμούς.

Η εκπρόσωπος του CERN, σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου», η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό, είπε ότι παραμένει μυστηριώδης η προέλευση του ψωμιού μέσα στη ζωτική εγκατάσταση που προστατεύεται από φράχτες υψηλής ασφαλείας.

«Κανείς δεν ξέρει πώς βρέθηκε εκεί. Η καλύτερη εικασία είναι ότι έπεσε από κάποιο πουλί ή πετάχτηκε από κάποιο διερχόμενο αεροπλάνο», δήλωσε η εκπρόσωπος. Το ψωμί ανακαλύφθηκε σε ένα ζυγό μετασχηματιστή, σε ένα από τα οκτώ κτίρια που βρίσκονται πάνω το μήκους 27 χλμ. τούνελ του υπόγειου επιταχυντή.

Οι τεχνικοί του CERN εργάστηκαν για την αποκατάσταση της θερμοκρασίας, ώστε να συνεχίσει η αργή επανενεργοποίηση του επιταχυντή. =D> =D> =D>

cern-thumb-small.jpg.e2596c9f3e6dc4ef954f9d10d045ce4b.jpg

cern_slide3395.jpg.e0bdbd37ede57d4f601e8e34a85be504.jpg

9141530.jpg.0e5a5383d3b419a1afcc44c3aebe8a78.jpg

979769_b.jpg.fe1eebd92ad15e86915987779ff5694d.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιώργο, που ακριβώς έχει δημοσιευτεί το παραπάνω? Είναι αξιόπιστο? :-s
...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και ιδου ο ενοχος!!!

 

1kg ψωμιου!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

Για δουμε τι αλλο θα του τυχει... ](*,)

bread.jpg.e1fd7b1c7d9bab469f215e362991e1ae.jpg

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όντος ... το περιστατικό ανέφερε χτες και η έγκυρη εφημερίδα Guardian .

Ευτυχώς όμως όπως διαβεβαίωσε ένας ειδικός δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποιο περαιτέρω πρόβλημα στις εγκαταστάσεις , ύστερα από 3 μέρες όλα θα είναι οκ :shock:

http://www.guardian.co.uk/science/2009/nov/06/cern-big-bang-goes-phut

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=99298

http://www.madata.gr/index.php/diafora/technology/45839.html

Για να δούμε ... [-o<

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε μου Μουσοκλη. :cheesy:

Τα δημοσιευματα οπως τα αναφερει ο Alexander φτανουν.Το γεγονος ειναι υπαρκτο.Αυτο ομως που μου εκανε εντυπωση εναι αυτο που αναφερεται στο http://www.madata.gr/index.php/diafora/technology/45839.html

(Το πρόβλημα μάλιστα το εντόπισαν χρήστες του διαδικτύου που παρακολουθούσαν τις μετρήσεις, οι οποίες δημοσιεύονται από τους υπεύθυνους του CERN, και έσπευσαν να ενημερώσουν τους αρμόδιους.) =D> =D> =D>

Εδω φαινεται ποσο πολυ η γνωση και η επιστημονικη προσπαθεια εχει γινει μαζικη!!!

Αυτο ειναι το τεραστιο κερδος της παγκοσμιοποιησης της επιστημονικης γνωσης.

Να θυμηθουμε στην αρχαια εποχη την διαφορα μεταξυ της Ελληνικης γνωσης που ηταν ανοικτη στην κοινωνια(Αγορα-Λυκειο) σε αντιθεση με την Αιγυπτιακη που την κρατουσαν κρυφη οι ιερεις και γνωστες για να διαχειριζονται τις μαζες.

Ετσι η Ελληνικη γνωση διαδοθηκε και κατεκτησε την Οικουμενη σε αντιθεση με την Αιγυπτιακη που την ψαχνουμε ακομα με τις αρχαιολογικες σκαπανες.

Εξαλλου μην ξεχναμε οτι στο CERN αντρωθηκε το διαδικτυο και τωρα παλι οπως λενε εχουν ετοιμασει συστηματα χιλιαδες φορες ταχυτερα απο τα υπαρχοντα που θα βγουν στην αγορα σε λιγο καιρο; \:D/ \:D/ \:D/

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάντως αυτό που αφήνεται να ενοηθεί από αυτά που έχουν γραφτεί στο http://www.madata.gr/index.php/diafora/technology/45839.html

δεν νομίζω ότι είναι σωστό.

" Το πρόβλημα μάλιστα το εντόπισαν χρήστες του διαδικτύου που παρακολουθούσαν τις μετρήσεις, οι οποίες δημοσιεύονται από τους υπεύθυνους του CERN, και έσπευσαν να ενημερώσουν τους αρμόδιους. "

Κάτι θα έχει μπερδέψει ο αρθρογράφος . Στο CERN υπάρχουν ειδικοί μηχανικοί που τα ελέγχουν όλα αυτά δεν νομίζω ότι τα δεδομένα δίδονται στο ευρύτερο κοινό (εμένα & εσένα ) να τα επεξεργαστεί . Όχι για να μας κρύψουν κάτι απλά επειδή δεν έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις - εκπαίδευση να χειριστούμε τέτοια δεδομένα . Ίσως να εννοεί ότι οι εργαζόμενοι εκεί ανακάλυψαν το πρόβλημα τσεκάροντας τα δεδομένα που λαμβάνουν μέσω διαδικτύου αλλά όπως και να έχει είναι λάθος διατύπωση του άρθρου .

Απλά αναφέρω να παραπάνω για να μην επικρατεί παραπληροφόρηση .

Γενικότερα καλά ας κάνουμε να έχουμε μια επιφυλακτική στάση ως προς ότι ακούγεται ειδικά από τα ΜΜΕ . Εκτός του ότι υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν συμφέροντα , ειδικότερα στην επιστημονική ειδησιογραφία υπάρχει μεγάλη διαφορά αξιοπιστίας ανάμεσα σε μεγάλα και μικρά πρακτορεία . Πιο σπάνια δηλαδή θα πει μπαρούφα ένας δημοσιογράφος σχετικά με μια διαστημική είδηση στο BBC από'τι σε κάποιο ελληνικό ιδιωτικό κανάλι (για παράδειγμα) .

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οπως και περσι ετσι και φετος αλλα εγιναν και αλλα γραφτηκανε...απλα ειναι τα πραγματα.

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Έτοιμος να επαναλειτουργήσει ο CERN. :cheesy:

Μετά από εκτεταμένες επισκευές, που διήρκεσαν πάνω από ένα χρόνο και πλέον ολοκληρώθηκαν πλήρως, ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων του CERN, θα τεθεί σε επαναλειτουργία πιθανότατα αυτό Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το BBC και τον «Γκάρντιαν».

Παρόλα αυτά, οι αρμόδιοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν την ακριβή ημερομηνία και ώρα που οι πρώτες ακτίνες πρωτονίων θα σταλούν στο μήκους 27 χλμ. υπόγειο κυκλικό τούνελ, σε βάθος 100 μέτρων κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα.

Ο επιταχυντής η δημιουργία του οποίου κόστισε γύρω στα 10 δισ. δολάρια- είχε διακόψει τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2008, λίγες μέρες μετά την πανηγυρική εγκαινίαση των εργασιών του, όταν λόγω σοβαρού ηλεκτρικού τεχνικού προβλήματος υπέστησαν ζημιά 53 από τους συνολικά 1.624 σούπερ-μαγνήτες του και προκλήθηκε εκτεταμένη διαρροή υγρού ηλίου στο τούνελ (το ήλιο χρησιμοποιείται για να κρατά χαμηλά την θερμοκρασία του επιταχυντή).

Οι επιστήμονες του CERN, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αναπαράγουν τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγο μετά το αρχικό «Μπινγκ Μπανγκ» της δημιουργίας του σύμπαντος, θα ξεκινήσουν συγκρατημένα την επανέναρξη της λειτουργίας του μηχανήματος, στέλνοντας ακτίνες από αντίθετες κατευθύνσεις, προκειμένου να συγκρουστούν, αλλά με ενέργεια μόλις 450 δισ. ηλεκτρονιοβόλτ, πολύ κάτω από τις πραγματικές δυνατότητες του επιταχυντή, έτσι ώστε πρώτα να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για νέο «φιάσκο».

Μόνο όταν όλα πάνε καλά, οι συγκρούσεις σωματιδίων θα γίνουν με ακτίνες υψηλών ενεργειών, οπότε και θα αρχίσει στην πραγματικότητα το ουσιαστικό ερευνητικό έργο του CERN, που ελπίζεται να ανοίξει νέους ορίζοντες στη φυσική και στην κατανόηση της ύλης, με πρώτη και πιθανότερη την ανακάλυψη του μυστηριώδους «μποζονίου του Χιγκς».

Όποιος το βρει, έχει εξασφαλισμένο το Νόμπελ Φυσικής, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο ανταγωνιστικός αμερικανικός επιταχυντής Tevatron του Fermilab έχει όσο το CERN επιδιόρθωνε τη βλάβη- προλάβει να πάρει κεφάλι στην κούρσα. =D> =D> =D>

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΟΛΑ ΚΑΛΑ

 

O Mεγάλος επιταχυντής αδρονίων του εργαστηρίου Cern ξεκίνησε και πάλι και πριν λίγα λεπτά ολοκλήρωσε την πρώτη του δοκιμή. Τώρα θα δοκιμάσει να...

στείλει άλλη μια δέσμη αλλά στην αντίθετη φορά. Αφού είμαστε εδώ και γράφουμε σημαίνει οτι όλα πήγαν καλά

 

http://troktiko.blogspot.com/2009/11/cern_20.html

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επιταχύνει ο επιταχυντής του CERN. =D>

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκινήσει ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN) και φαίνεται αποφασισμένος να…πάρει το αίμα του πίσω και να καλύψει τάχιστα το χαμένο έδαφος εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην οποία υποχρεώθηκε για πάνω από ένα χρόνο, μετά τη σοβαρή τεχνική βλάβη του πέρυσι το Σεπτέμβριο.

Οι επιστήμονες που κατευθύνουν το μεγάλο πείραμα, δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχει κιόλας γίνει μετά την επαναλειτουργία, την περασμένη Παρασκευή, του μεγαλύτερου μηχανήματος στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται σε ένα υπόγειο τούνελ 27 χλμ. κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα.

Ο αρμόδιος για τον επιταχυντή διευθυντής Στιβ Μάιερς του CERN δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι ο επιταχυντής μέσα σε λίγες μόνο ώρες έκανε όσα είχε κάνει σε πέντε μέρες λειτουργίας του πέρυσι.

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές αξιοποίησαν αυτό τον χρόνο των επισκευών για να αναβαθμίσουν ορισμένα όργανα και το λογισμικό, ώστε να πετύχουν καλύτερη απόδοση, κάτι που ήδη φαίνεται εξ αρχής.

«Όλα πάνε μια χαρά μέχρι στιγμής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του του CERN Τζέημς Γκίλις, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να αναμένεται κάποια σημαντική εξέλιξη τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν, όπως είπε, οι τεχνικοί του CERN στέλνουν ακτίνες πρωτονίων στον επιταχυντή με διάρκεια μόλις μισής ώρας, όμως σταδιακά η διάρκεια αυτή θα φτάσει τις 12 ώρες.

Οι πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων από αντίθετες κατευθύνσεις μέσα στο τούνελ, προγραμματίζεται να λάβουν χώρα τις επόμενες 10 - 15 μέρες και θα είναι χαμηλής ενέργειας, ώστε να μην «ζοριστεί» πρόωρα ο επιταχυντής. =D>

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Άρχισαν οι πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων στον CERN

 

 

Οι πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων μέσα στον Μεγάλο Συγκρουστή Αδρονίων (CERN), πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα. «Eίναι μία τεράστια επιτυχία που μπορέσαμε να διασχίσουμε τόσο μεγάλο δρόμο σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο...

 

 

 

...γενικός διευθυντής του CERN Ροφλ Χόιερ.

 

«Υπήρξε πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα ελέγχου και όλοι μας ξεσπάσαμε όταν είδαμε τις πρώτες συγκρούσεις», τόνισε ο Γιούργκεντ Σούκραφτ, εκπρόσωπος των πειραμάτων που παρατηρούνται στον LHC.

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι πρώτες συγκρούσεις πρωτονίων σκορπούν ενθουσιασμό στο CERN. :cheesy:

Δέσμες πρωτονίων κινήθηκαν προς αντίθετες κατευθύνσεις σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός και παρήγαγαν τις πρώτες, ακούσιες, συγκρούσεις στη μεγάλη κυκλική σήραγγα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), σκορπώντας κύματα ενθουσιασμού στους επιστήμονες του CERN.

Οι εκούσιες συγκρούσεις θα αρχίσουν σε δέκα ημέρες περίπου, κυρίως για τη δοκιμή του επιταχυντή των 10 δισ. δολαρίων. Από τα τέλη του 2010 θα ξεκινήσουν και οι συγκρούσεις με πυρήνες μολύβδου αντί για πρωτόνια.

To πραγματικό τεστ θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δίμηνο του 2010, όταν οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να αναπαράγουν τις συνθήκες που επικρατούσαν 1-2 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Τα υποατομικά συντρίμμια των συγκρούσεων θα προσφέρουν νέα στοιχεία για τη σκοτεινή ύλη, τη σκοτεινή ενέργεια, τη θεωρία της υπερσυμμετρίας, καθώς και για το υποθετικό σωματίδιο Χιγκς, γνωστό και ως «σωματίδιο του Θεού», το οποίο θα εξηγούσε πώς η ύλη αποκτά μάζα.

Προς το παρόν, οι ακούσιες συγκρούσεις πρωτονίων που παρατηρήθηκαν, ήταν παρενέργεια της προσπάθειας των επιστημόνων να συντονίσουν τις δύο δέσμες.

«Υπήρξε πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα ελέγχου και όλοι μας ξεσπάσαμε όταν είδαμε τις πρώτες συγκρούσεις», είπε ο Γιούργκεντ Σούκραφτ, εκπρόσωπος των πειραμάτων που παρατηρούνται στον LHC.

«Τα ίχνη (που προέκυψαν από τις συγκρούσεις) που παρατηρούμε είναι θαυμάσια», πρόσθεσε ο Αντρέι Γκολούτβιν, έτερος εκπρόσωπος του CERN.

«Ο LHC προχωρά πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε στην αρχική του φάση, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής», δήλωσε ο Ρολφ Χόιερ, γενικός διευθυντής του CERN.

«Πήγε πολύ γρηγορότερα από όσο προβλέπαμε» δήλωσε και η Φαμπιόλα Τζιανότι, του προγράμματος ATLAS του CERN. «Είμαστε όλοι πολύ ευτυχείς» πρόσθεσε. =D> =D> =D>

1078113_b.jpg.398f4a78c8bf9596c6805fb69d26ae25.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μην ξεχναμε οτι ο επιταχυντης αυτος δεν φτιαχτηκε για 1-2 χρονια,αλλα εχει οριζοντα 20-30 χρονια.Χρονο με τον χρονο θα εχουμε πολυ σπουδαια νεα γνωση. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

πηγη in.gr

Ενθουσιασμός στο CERN

Πρώτο ρεκόρ ισχύος στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1080509&lngDtrID=252

O Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων κατέρριψε τα ξημερώματα της Δευτέρας το ρεκόρ ισχύος που κατείχε από το 2001 το αμερικανικό Fermilab, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας -τα μυστικά του Σύμπαντος θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται σταδιακά το επόμενο εξάμηνο.

 

«Ο LHC έγινε σήμερα ο επιταχυντής σωματιδίων με την υψηλότερη ενέργεια σε όλο τον κόσμο, έχοντας επιταχύνει τις δίδυμες δέσμες πρωτονίων στην ενέργεια των 1,8 TeV τις πρώτες πρωινές ώρες» ανακοίνωσε το CERN.

 

Το ρεκόρ του επιταχυντή Tevatron στο αμερικανικό Fermilab, έξω από το Σικάγο, ήταν 0,98 TeV (τρισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ).

 

Ένα ηλεκτρονιοβόλτ αντιστοιχεί χοντρικά στην κινητική ενέργεια ενός κουνουπιού σε πτήση.

 

Ο LHC, μια γιγάντια εγκατάσταση κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, σχεδιάστηκε να φτάσει την ενέργεια των 7 TeV εντός του 2010.

 

«Θα κρατήσω τη σαμπάνια μου στον πάγο μέχρι τότε» σχολίασε ο γενικός διευθυντής του CERN Ρολφ Χόιερ. Το μεγάλο ευρωπαϊκό εργαστήριο είναι γενικά διστακτικό με τις ανακοινώσεις του, έπειτα από τη βλάβη που έθεσε εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο μηχάνημα του κόσμου πέρυσι το Σεπρέμβριο, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνιά του.

 

Έπειτα από τις επισκευές και τη δοκιμαστική φάση λειτουργίας το πρώτο εξάμηνο του 2010, ο επιταχυντής των 10 δισ. δολαρίων θα μπορέσει να αναπαράγει τις συνθήκες που επικράτησαν μερικές στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

 

Μέσα στο υπόγειο κυκλικό τούνελ των 27 χλμ, δέσμες πρωτονίων που κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις θα συγκρούονται σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός.

 

Τα υποατομικά συντρίμμια των συγκρούσεων θα αποκαλύψουν τη φύση της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας, θα δώσουν ενδείξεις για τη λεγόμενη υπερσυμμετρία, και ίσως αποκαλύψουν το πολυσυζητημένο σωματίδιο του Χιγκς, το οποίο θα εξηγούσε πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Ελληνας... Βενιαμίν του CERN

Αν και είναι μόλις 34 ετών, σχεδίασε και είναι υπεύθυ-νος για τα ηλεκτρονικά σε ένα εξειδικευμένο σύστημα προστασίας του επιταχυντή.

Είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια σε ένα τμήμα των ηλεκτρονικών συστημάτων στην καρδιά του επιταχυντή και είναι ο νεότερος Ελληνας στο CERN.

assets_LARGE_t_420_7337258_type11495.jpg

Ο δρ Χρήστος Ζαμαντζάς βρίσκεται σε επαγρύπνηση 20 ώρες το 24ωρο, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στον ανδρονικό επιταχυντή.

 

 

Από την περασμένη εβδομάδα που έγινε η επανεκκίνηση του μεγάλου αδρονικού επιταχυντή (LHC), ο δρ Χρήστος Ζαμαντζάς βρίσκεται σε επαγρύπνηση 20 ώρες το 24ωρο, όπως και ολόκληρο το επιτελείο που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη.

«Αυτήν τη στιγμή τίθεται σε λειτουργία ο επιταχυντής, ενώ ξεκινούν σταδιακά και τα πειράματα ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα. Η σύγκρουση των σωματιδίων γίνεται με πολύ μικρές δέσμες, προκειμένου να σταθεροποιηθούν εκεί ακριβώς που θέλουμε και να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο οι ρυθμίσεις», λέει ο κ. Ζαμαντζάς, ο οποίος σε ηλικία μόλις 34 ετών διαθέτει ήδη εμπειρία 7 χρόνων, ως ένας από τους ελάχιστους Ελληνες που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό.

 

Μέσα στον δαίδαλο του CERN, ο κ. Ζαμαντζάς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στο Μπρουνέλ της Αγγλίας και πήρε μάστερ στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα. Βρέθηκε στο CERN για το διδακτορικό του στην πυρηνική μηχανική.

 

«Το διδακτορικό μου ήταν για τα συστήματα μέτρησης της εκροής των σωματιδίων στους επιταχυντές υψηλής ενέργειας. Οταν τελείωσα την έρευνά μου, μου ζήτησαν από το CERN αυτό που είχα μελετήσει να το ''χτίσω'' στην πράξη. Ετσι έκανα την τεχνική μελέτη και την υλοποίηση.

 

Στους -271ο C. Ολα τα ηλεκτρονικά σε ένα εξειδικευμένο σύστημα προστασίας του επιταχυντή, έχουν σχεδιαστεί από εμένα. Είναι τα συστήματα που θα προσφέρουν προστασία στην περίπτωση που τα σωματίδια ξεφύγουν από την τροχιά τους και χτυπούν πάνω στους υπεραγώγιμους μαγνήτες, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας», συμπληρώνει ο κ. Ζαμαντζάς.

 

Οπως εξηγεί, ένας υπεραγώγιμος μαγνήτης πρέπει να είναι σταθερά σε θερμοκρασία -271o C για να λειτουργήσει. Αν η θερμοκρασία ανέβει, ο μαγνήτης μπορεί να καταστραφεί. Ολα εξαρτώνται από την ασφάλεια του συστήματος και τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

 

«Μέσα στον επιταχυντή υπάρχει σύστημα που καταγράφει τα δεδομένα, τα ψηφιοποιεί και με οπτικές ίνες τα στέλνουμε στην επιφάνεια. Εκεί γίνεται επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο κ. Ζαμαντζάς και σημειώνει τη δυνατότητα αυτόματης εντολής στο σύστημα, για να σταματήσει η δέσμη των σωματιδίων όταν οι απώλειές της ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

«Zω εκεί που γράφεται η Ιστορία»

 

Με ξέσπασμα χαράς υποδέχτηκαν δεκάδες επιστήμονες στην αίθουσα ελέγχου την επανεκκίνηση του LHC. Ολοι πιστεύουν ότι τα νέα συστήματα θα εντοπίσουν εγκαίρως το όποιο πρόβλημα.

 

«Τα συναισθήματα είναι παράξενα. Σκέπτομαι ότι ζούμε εκεί όπου γράφεται η ιστορία. Ισως αφήσουμε σημαντική γνώση και εμπειρία στις επόμε- νες γενιές. Οταν πρωτοήρθα αναρωτιόμουν τι εφαρμογές έχουν τα πειράματα, σε τι θα είναι χρήσιμα.

 

Ο διευθυντής μού υπενθύμισε ότι οι αρχαίοι Ελληνες ανέπτυξαν τη φιλοσο-φία, τα μαθηματικά, τη μηχανι-κή, την αστρονομία χωρίς να έχουν σκοπό τις εφαρμογές στη βιομηχανία... Η ουσία είναι η αναζήτηση της γνώσης και η κληρονομιά που αφήνεις στην ανθρωπότητα. Από την άλλη, στο CERN έχουν γεννηθεί θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου, η μαγνητική τομογραφία κ.ά.», λέει ο κ. Ζαμαντζάς, που, όπως όλοι στο CERN, αναζητά κάποια ξεχα-σμένη λεπτομέρεια της λεπτο-μέρειας. «Αν υπάρχει πρόβλη-μα στο ηλεκτρονικό σύστημα, εμένα θα αναζητήσουν. Ακόμα και αν δεν έχω τη λύση, πρέπει να είμαι έτοιμος να τη βρω».

 

Ο φιλος Χρηστος Ζαμαντζας σε αρθρο της εφημεριδας το Εθνος.[/url]

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

CERN: Νέο ρεκόρ από τις πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων με υψηλή ενέργεια. :cheesy:

Ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN), κάτω από γαλλο-ελβετικά σύνορα, πραγματοποίησε τις πρώτες του συγκρούσεις πρωτονίων υψηλής ενέργειας, καταγράφοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο και τα ξένα πρακτορεία.

Οι συγκρούσεις έγιναν από δύο ακτίνες σωματιδίων που κυκλοφορούσαν στο τούνελ του επιταχυντή από αντίθετες κατευθύνσεις με συνολική ενέργεια 2,36 τρισ. ηλεκτρονιοβόλτ (1,18 TeV για κάθε ξεχωριστή ακτίνα). Το «πείραμα Άτλας», ένας από τους τέσσερις μεγάλους ανιχνευτές σωματιδίων του επιταχυντή, μπόρεσε να καταγράψει ορισμένες συγκρούσεις και μάλιστα μια από αυτές, που θεωρήθηκε άκρως θεαματική, μπορεί κανείς να τη δει στο site του «Άτλαντα».

Η ενέργεια των 1,18 τρισ. ηλεκτρονιοβόλτ ήταν αυτή που προ ημερών είχε χαρίσει στον ευρωπαϊκό επιταχυντή το παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης πρωτονίων, φθάνοντας σε επίπεδο που ποτέ πριν δεν είχε φθάσει κανείς άλλος επιταχυντής στη Γη. Ο ανταγωνιστικός αμερικανικός επιταχυντής Tevatron του Fermilab στο Σικάγο κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ.

Πολλές όμως από τις επόμενες συγκρούσεις θα γίνουν σε ενέργεια χαμηλότερη από τα 1,18 TeV, ώστε να ρυθμιστούν σωστά όλα τα μηχανήματα ενόψει των πολύ σφοδρότερων συγκρούσεων από το 2010, οπότε η ενέργεια αναμένεται να φθάσει τα 3,5 TeV.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι στο μέλλον τέτοιες συγκρούσεις θα ρίξουν φως στα κατ’ εξοχήν «απόκρυφα» ζητήματα της επιστήμης, όπως η σκοτεινή ύλη, η αντι-ύλη, το Μπινγκ Μπανγκ κ.α.

Στο μεταξύ δεν πρόλαβαν καλά-καλά να γίνουν οι πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων στο CERN και οι φυσικοί του κάνουν αγώνα δρόμου να δημοσιεύσουν τα πρώτα επιστημονικά αποτελέσματα. Η πρώτη σύγκρουση πρωτονίων έλαβε χώρα τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και μέχρι το Σάββατο της ίδιας εβδομάδας οι φυσικοί του CERN είχαν αναρτήσει τα πρώτα αποτελέσματα στον server arxiv (όπου συχνά δημοσιεύονται ερευνητικά αποτελέσματα πριν από την επίσημη δημοσίευσή τους), ενώ τρεις μετά το «Εuropean Journal of Physics» (Ευρωπαϊκό Περιοδικό Φυσικής) είχε ήδη αποδεχτεί την πρώτη επιστημονική εργασία προς δημοσίευση, σύμφωνα με το «Νιού Σάιεντιστ».

H εργασία προέρχεται από ερευνητές στο πείραμα “Alice”, που μάλλον έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας ανάμεσα σε μια έρευνά και τη δημοσίευση των σχετικών αποτελεσμάτων, σε μια προσπάθεια να έρθουν πρώτοι σε αυτή την ιδιότυπη επιστημονική κούρσα. Φυσικά τέτοιες εργασίες απέχουν παρασάγγας από την ανεύρεση του «μποζονίου του Χιγκς», η την απόδειξη της ύπαρξης της υπερ-συμμετρίας ή των κρυμμένων διαστάσεων ή κάποια άλλη σημαντική ανακάλυψη, δείχνουν όμως την έξαψη που είναι διάχυτη στην κοινότητα των φυσικών διεθνώς από το πείραμα του CERN. =D> =D> =D>

cern-thumb-medium.jpg.ecc858e9fdb24e2d3528c571eb626464.jpg

cern_slide3395.jpg.f8a0edd7ce39e1b979967256284cfc3e.jpg

979769_b.jpg.08c4fca47dea2652406b2a2780055667.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολυ καλα νεα, και μπραβο στον "νεαρο" Ελληνα επιστημονα! =D> =D> =D> =D>

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από το CΕRΝ στα... νοσοκομεία. :cheesy:

Μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων αναμένεται να σώσει τη ζωή ασθενών.

Εχει λάβει τον τίτλο του μεγαλύτερου πειράματος στην ιστορία της ανθρωπότητας καθώς αναμένεται να ρίξει φως στη γέννηση του Σύμπαντος. Ο λόγος για το πείραμα που λαμβάνει χώρα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LΗC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ερευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CΕRΝ) σε μια υπόγεια σήραγγα μήκους 27 χιλιομέτρων στα γαλλοελβετικά σύνορα. Ωστόσο τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τους φυσικούς ώστε να αποκαλύψουν τα μυστικά του παρελθόντος υπόσχονται παράλληλα ένα πολύ φωτεινό «επίγειο» παρόν και μέλλον για πολλούς ασθενείς ανά τον κόσμο. Απόδειξη ότι μία από τις κύριες εφαρμογές του CΕRΝ, που αφορά τους ανιχνευτές υψηλών ενεργειών του επιταχυντή, αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού τομογράφου από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στη Νέα Ζηλανδία.

Ο τομογράφος αυτός, που ονομάζεται ΜΑRS (Μedipix Αll Resolution System), πρόσφατα «ταξίδεψε» ως την Κλινική Μάγιο των ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε «Το Βήμα» ο κ. Εμμ. Τσεσμελής, ανώτερος φυσικός στη Διεύθυνση του CΕRΝ, ο οποίος είναι από τους επιστήμονες που κρύβονται πίσω από την πρωτοποριακή τεχνολογία. Απώτερος στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί σύντομα στην ευρεία κλινική πράξη φέρνοντας στο φως «ψεγάδια» του οργανισμού τα οποία ως σήμερα παρέμεναν στο σκοτάδι.

Η μελέτη με χρήση του καινούργιου τομογράφου που βασίζεται στην τεχνολογία των τσιπ Μedipix θα αφορά αρχικώς τις καρδιοπάθειες. Ο κ. Τσεσμελής εξηγεί στο «Βήμα» ότι τα τσιπ Μedipix είναι ενσωματωμένα στους ανιχνευτές υψηλών ενεργειών του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων. «Οι ανιχνευτές αυτοί όμως αποδεικνύεται ότι μπορούν να φανούν άκρως χρήσιμοι και στην ιατρική απεικόνιση, καθώς επιτρέπουν να βλέπουμε κάθε ξεχωριστό φωτόνιο των ακτίνων Χ. Ετσι είναι δυνατόν να αποτυπωθεί με τεράστια ακρίβεια ο ανθρώπινος οργανισμός σπιθαμή προς σπιθαμή». Η έγχρωμη «φωτογραφία» του σώματος που μπορεί να... τραβήξει ο εξελιγμένος τομογράφος με το ενσωματωμένο τσιπ Μedipix, είναι δυνατόν να απεικονίσει μέσω των διαφορετικών χρωμάτων την κατάσταση του οργανισμού, αποκαλύπτοντας ιστούς οι οποίοι ασθενούν με λεπτομέρεια που κανένας άλλος τομογράφος δεν μπορεί να καταγράψει.

Σύμφωνα με τον κ. Τσεσμελή είναι άκρως σημαντικό το ότι οι τεχνολογίες του Μεγάλου Επιταχυντή βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλους τομείς της επιστήμης προσφέροντας στην κοινωνία. Οπως μας αποκαλύπτει ο έλληνας επιστήμονας, οι ίδιοι άνθρωποι που σχεδίασαν τους επιταχυντές υψηλής ενέργειας βρίσκονται τώρα στη διαδικασία δημιουργίας μιας κλινικής κοντά στη Βιέννη της Αυστρίας, όπου μέσα στα χρόνια που έρχονται θα παρέχονται εξελιγμένες θεραπείες πρωτονίων. Αυτό είναι το μεγαλείο της επιστήμης: η υψηλή φυσική που προσπαθεί να «βουτήξει» στα άδυτα του Σύμπαντος μπορεί να βρεθεί και δίπλα στο... κρεβάτι των ασθενών σώζοντας ίσως τη ζωή τους. =D> =D> =D>

Στην φωτογραφια αριστερά, το ολοκληρωμένο κύκλωμα medipix πάνω στο οποίο βασίζει τη λειτουργία του ο νέος τομογράφος που θα χρησιμοποιηθεί στην Ιατρική. Επάνω, ο Σαμ Κίβι, φοιτητής του Πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στη Νέα Ζηλανδία, παρουσιάζει τον τομογράφο. :cheesy:

727779215_ContentSegment_13222237W310_H_R0_P0_S1_V1Jpg.jpg.03722cd8a4ad5f29ca9f90bb6ea1e9ce.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

«Κλειστός λόγω διακοπών» ο επιταχυντής του CERN. :cheesy:

Σε κατάσταση αναμονής τέθηκε ο επιταχυντής σωματιδίων LHC, ανακοίνωσε η διοίκηση του ευρωπαϊκού κέντρου πυρηνικών ερευνών, CERN. Θα επαναλειτουργήσει τον Φεβρουάριο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο επιταχυντής τελείωσε "πανέμορφα" τη χρονιά, επιτυγχάνοντας συγκρούσεις σωματιδίων, οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν. Μέσα σε δύο εβδομάδες σημειώθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο συγκρούσεις. =D> =D> =D>

1257314-thumb-medium.jpg.c58ac93ebf2f30ccf1c04ac08b507ca0.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα ηθελα να εκφρασω και εγω την γνωμη μου περι "μαυρης τρυπας"...το θεμα ειναι απλο...θελουμε να κανουμε ενα μικρο "big bang",γιατι ομως να δημιουργιθει μια μαυρη τρυπα;εφοσον δεν δημιουργιθηκε στο κανονικο;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ :cheesy:

Τραγουδώντας στο... σωματίδιο του Θεού. =D> =D> =D>

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ αφιερωμένο στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων πρόκειται να ηχογραφήσει η επίσημη χορωδία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικής Ενέργειας, γνωστού στους περισσότερους με το ακρωνύμιο CΕRΝ. Το τραγούδι συνέθεσε η κλινική ψυχολόγος Ντανούτα Ορλόφσκα και οι στίχοι του εξυμνούν το μποζόνιο του Χιγκς ή... σωματίδιο του Θεού, το οποίο οι ειδικοί πιστεύουν ότι βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του Σύμπαντος και θα επιχειρήσουν να ανακαλύψουν με τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων κατά το θεωρούμενο ως μεγαλύτερο πείραμα του αιώνα. «Χιγκς, Χιγκς, δοξασμένε Χιγκς, η θεωρία σου λέει ότι αυτό τα μαραφέτι είναι τόσο σημαντικό», λέει ένας από τους στίχους του τραγουδιού.

Και ραπ εκτέλεση

Η κλινική ψυχολόγος, πάντως, δεν είναι η πρώτη που αφιέρωσε μια ωδή στη μοριακή φυσική. Στελέχη του CΕRΝ είχαν συνθέσει προ καιρού ένα τραγούδι ραπ λαμβάνοντας εύσημα μεταξύ άλλων από τους συναδέλφους τους και για την επιστημονική ακρίβεια των στίχων. Τον δρόμο της ραπ επέλεξε πριν από μερικούς μήνες και ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, για να περιγράψει τη συγκλονιστική εμπειρία του, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ιστορική αποστολή του «Αpollon 11». =D> =D> =D>

1831923692_ContentSegment_13317692W232_H250_R0_P0_S1_V1Jpg.jpg.7f793e25def0422c8ae46abe3ce527f9.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης