Jump to content

Τι θα λέγατε σε έναν εξωγήινο;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομιζω,

οτι εξωγηινοι υπαρχουν σε ενα επιπεδο υπαρξης και συνειδητοτητας

που τα δικα μας προβληματα και αποριες φανταζουν ως ερωτησεις μιας ευθειας

προς εναν κυβο η μια σφαιρα.

 

Μαλλον, μας αφηνουν να εξελιχθουμε (αν δεν αυτοκαταστραφουμε πρωτα).

Τοτε ... μετα απο εναν σκασμο χρονια ... ισως να χει νοημα να μας ακουσουν

και να τους ρωτησουμε.

I''m the least significant timeline of all timelines.

Yet ... I''m the only timeline possible to me !

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 105
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τη στιγμή που επιστήμονες ψάχνουν για εξωγηίνη ζωή, νοημονα ή μη και υπάρχουν αναπτυσσόμενοι κλάδοι όπως αστροβιολογία κλπ θεωρώ οπισθοδρομικό ένα φόρουμ για την αστρονομία να μην περιλαμβάνει τέτοιου είδους συζητήσεις. Ο μόνος λόγος για τον οποίο εγώ έχω καταλάβει οτι "απαγορεύονται" είναι γιατί κάποιες φορές γυρνάνε στα ατια και σε συνομωσιολογίες. Πέρα απο αυτό δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να κλειδώνεται κάποιο τέτοιο θέμα.
starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι ηγέτες του κόσμου προετοιμάζονται για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής σε 10 χρόνια. :cheesy:

Στο Νταβός της Ελβετίας, ένα εξέχον χιονοδρομικό κέντρο,και μια επιχειρηματική ελίτ του κόσμου συναντήθηκαν με οικονομικούς και πολιτικους ηγέτες για να συζητήσουν τι πρέπει να περιμένουμε για τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό το έτος, στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνάντηση που διαρκεί από 23 έως 27 Ιανουάριου με τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου να ενώνονται με εξέχοντες πολιτικούς και τραπεζίτες. Για το 2013, δόθηκε μια 80-σελίδη ανάλυση των 50 κινδύνων για τα επόμενα 10 χρόνια που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες. Η Global Risks 2013 έκθεση

http://reports.weforum.org/global-risks-2013/section-three/special-report-building-national-resilience-to-global-risks/

είναι μια μακρά λίστα για προγνωστικά για το τι οι ηγέτες του κόσμου θα πρέπει να προγραμματίσουν για να αποφευχθούν τα συστημικα σοκ και καταστροφικά γεγονότα. Ανάμεσα στον κατάλογο είναι πέντε παράγοντες Χ σύμφωνα με την έκθεση.

Ένας από τους παράγοντες X είναι η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής. :cheesy:

Η τελευταία από τις πέντε παράγοντες X είναι η ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε έκθεση ξεκινά αυτό το τμήμα ως εξής:

Λαμβάνοντας υπόψη το ρυθμό της εξερεύνησης του διαστήματος, είναι όλο και περισσότερο κατανοητό ότι μπορούμε να ανακαλύψουμε την ύπαρξη εξωγήινης ζωής ή άλλους πλανήτες, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ανθρώπινη ζωή.

Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στην ροή της χρηματοδότησης της επιστήμης και της ανθρωπότητας.

Η έκθεση εξηγεί :

Ήταν μόνο το 1995 όταν βρήκαμε αποδεικτικά στοιχεία ότι άλλα αστέρια έχουν πλανήτες σε τροχιά γύρω τους. Τώρα οι χιλιάδες εξωπλανήτες που περιστρέφονται γύρω από μακρινά άστρα έχουν εντοπιστεί. Η αποστολή Kepler της NASA αποστολή έχει εντοπίσει πλανήτες του μεγέθους σαν τη Γη πλανήτες που βρίσκονται στο ζώνη Goldilocks (όχι πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο) από άστρα σαν τον ήλιο και έχει ήδη εμφανίσει χιλιάδες υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου στο μέγεθος της Γης. Το γεγονός ότι το Κέπλερ έχει βρει τόσους πολλούς υποψήφιους πλανήτες σε ένα τόσο μικρό κλάσμα του ουρανού δείχνει ότι υπάρχουν αμέτρητοι πλανήτες σαν τη Γη σε τροχιά γύρω από άστρα σαν τον ήλιο στο γαλαξία μας. Σε 10 χρόνια μπορεί να έχουμε αποδείξεις όχι μόνο ότι η Γη δεν είναι η μοναδική, αλλά, επίσης, ότι υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν.

Ποια θα είναι η εθνική και παγκόσμια επίδραση μιας τέτοιας ανακάλυψης, σύμφωνα με τις Global Risks 2013 έκθεση;

Η ανακάλυψη θα μπορούσε σίγουρα να είναι μια από τις μεγαλύτερες ειδήσεις του έτους? και το ενδιαφέρον θα είναι έντονο. Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τον κόσμο αμέσως .... Μακροπρόθεσμα, οι ψυχολογικές και φιλοσοφικές συνέπειες της ανακάλυψης μπορεί να είναι βαθιές. Εάν οι μορφές ζωής (ακόμα και απολιθωμένα μορφές ζωής) που μπορεί να βρέθηκαν στο ηλιακό μας σύστημα, για παράδειγμα, η προέλευση της ζωής μπορεί να είναι "εύκολο" να δημιουργηθεί στο σύμπαν μπορεί να δείχνει ότι η ζωή είναι τόσο φυσικό φαινόμενο τόσο πανταχού παρόντα που ένα μέρος του σύμπαντος, όπως τα αστέρια και οι γαλαξίες. Η ανακάλυψη ακόμα μιας και απλής ζωής θα τροφοδοτήσει εικασίες σχετικά με την ύπαρξη άλλων νοημόνων όντων που θα αμφισβητήσει πολλές παραδοχές που στηρίζουν τη ανθρώπινη φιλοσοφία και τη θρησκεία. Μέσα από τις βασικές εκστρατείες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, το ευρύ κοινό μπορεί να επιτύχει ένα υψηλότερο βαθμό παιδείας και επιστήμης του διαστήματος που θα τους προετοιμάσει για να αποτρέψουν ανεπιθύμητες κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας ανακάλυψης και μιας βαθιάς αλλαγής στάσης σχετικά με τη θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν.

Ποιες θα είναι οι ανεπιθύμητες κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας βαθιάς ανακάλυψης; για μια απάντηση, πρέπει κανείς να κοιτάξει το 1961 τη Brookings Έκθεση που ανατέθηκε από τη NASA και γράφτηκε από το Brookings Institution,

http://en.wikipedia.org/wiki/Brookings_Report

για την ενδεχόμενη παρουσίαση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η έκθεση Brookings, με τίτλο "προτεινόμενες μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις ειρηνικών διαστημικών δραστηριοτήτων ανθρώπινων Υποθέσεων," περιγράφεται ένα ανησυχητικό σενάριο για το τι θα μπορούσε να συμβεί στην κοινωνία, αν η ανθρωπότητα δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την ανακάλυψη των τεχνολογικά προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών

Η εκθέσει αναφέρει τον κίνδυνο κοινωνικής αποσύνθεσης στη Ευρώπη και την αναγκαιότητα στη εφαρμογή μέτρων όπως οι ελαστικότητα σε διάφορους τομείς (σχέσεις εργασίας) υγείας δημόσιο κλπ. Η Global Risks 2013 έκθεση έχει στο μυαλό της αν εξωγήινη ζωή έχει ανακαλυφθεί; Η απλή απάντηση είναι ναι, αν οι ηγέτες αναπτύξουν μια απαραίτητη εθνική οργανωτική μεταρρύθμιση σε μια τέτοια ανακάλυψη. Η έκθεση Global Risks 2013 δείχνει πόσο μακριά έχει έρθει η ανθρωπότητα τα τελευταία 50 χρόνια. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα τις και οι ηγέτες του κόσμου σήμερα προετοιμάζονται για την πιθανή ανακάλυψη εξωγήινης ζωής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Άρθρα & Ειδήσεις

http://www.huforc.gr/

1877609724_26120132020ndavos.png.6b82cd0683a70a151d0d51b49a268f33.png

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όλες οι ερωτήσεις θα είχαν τη σημασία τους. Σε αυτή την υποθετική συνάντηση ένα νέο τεράστιο πεδίο γνώσης θα άνοιγε.

Και φυσικά κάποια από τα αημαντικότερα ερωτήματα θα ήταν τα του οικονομικού. Γνωρίζοντας το μεγάλο κόστος, δυσβάστακτο για τις περισσότερες χώρες, προκειμένου να εκτοξευτεί ένας απλός δορυφόρος και το απίστευτα μεγαλύτερο για μια μη επανδρωμένη αποστολή σε έναν κοντινό πλανήτη, το ερώτημα της οικονομικής διάρθρωσης θα ήταν αυτονόητο.

Το ερώτημα της γενετικής συμβατότητας είναι επίσης καίριο, αφού ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η προέλευση της ζωής στη γη και οι θεωρίες διασποράς έχουν σημαντικά επιχειρήματα. Φυσικά όλα θα ξεκινήσουν από το αν οι εξωγήινες μορφές ζωής έχουν DNA και RNA και κατόπιν θα πρέπει να μελετηθεί η κυτταρική τους βιολογία και η φυσιολογία, αλλά και ένα σωρό άλλα. Κάτι που διαφεύγει από τον μεγαλύτερο όγκο της επιστημονικής φαντασίας είναι το ότι για κάθε νοήμονα εξωγήινη μορφή ζωής θα υπάρχουν εκατομμύρια άλλες (τα εξωγήινα μικρόβια, πρωτόζωα, φυτά, ζώα, σπόγγοι, μύκητες ή νέα βασίλεια) και ας μην ξεχνούμε την εξωπαλαιοντολογία. Και η ιατρική, αν όχι για αναπαραγωγή και υβριδισμό, τουλάχιστον για το αν είναι συμβατή η ινσουλίνη τους με τη δική μας θα αναρωτηθεί.

Παρόμοια ερωτήματα θα εγερθούν από κάθε κλάδο των επιστημών.

Νομίζω πως το ερώτημα είναι πολύ σοβαρό, αν και υποθετικό. Απλώς πρέπει και εμείς να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για αρχή, θα τον ρωτούσα τι γνωρίζει για τη δημιουργία του σύμπαντος και άν υπάρχει κάποιο σχέδιο ή όλα έγιναν τυχαία.....

We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.

— Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχοντας διαβάσει όλη την καινούρια συζήτηση που ξεκίνησε χθες, και έχοντας συνειδητοποιήσει τον τρόπο που παρεκτράπηκε άνευ λόγου στην ουσία, είπα να παρέμβω και γω λίγο. Κατ'αρχήν δίνω αρκετό δίκιο στον giorgosgr αναφορικά με την "πτώση" του επιπέδου συζήτησης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις "διαγαλαξιακής αναπαραγωγής", γλώσσας επικοινωνίας κτλ. Άλλο πράγμα ένα "ελαφρύ" θέμα του είδους "τι θα λέγατε σε έναν εξωγήινο", όχι ότι είναι τίποτε σπουδαίο, αλλά τέλος πάντων καλό για να περνάει η ώρα ακόμη και σε αυτό το φόρουμ -και θα εξηγήσω από ποια σκοπιά το εννοώ αυτό, όχι ότι δεν είναι στην ουσία του σοβαρό-, και άλλο να φτάνουμε να συζητάμε τέτοια πράγματα, και πόσο μάλλον, αυτό είναι που με στεναχωρεί περισσότερο, να "τρωγόμαστε" μεταξύ μας. Ήμαρτον παιδιά, είμαστε όλοι συμπορευτές και κοινωνοί της ίδιας υψηλής ενασχόλησης, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε αφορμή να "την πούμε" ο ένας στον άλλον! Αυτό που θέλω να τονίσω λέγοντας πριν ότι το θέμα δεν είναι σπουδαίο, είναι η σκοπιά που το βλέπουν οι απανταχού συνωμοσιολόγοι, που στο συγκεκριμένο θέμα έχουν -δυστυχώς- δίκιο: Θα είμαστε οι απολύτως τελευταίοι εμείς, οι ταπεινοί λαοί, που θα μάθουμε για την τυχόν ύπαρξη των εξωγήινων, άρα, ποιος μας ρωτάει και ποιος νοιάζεται στο τι θα λέγαμε σ'αυτούς; Μην ξεχνάτε ότι κατά τους συνωμοσιολόγους οι εξωγήινοι υπάρχουν εδώ από τα αρχαία χρόνια, συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις μας, τους παρέχουν απόρρητο υλικό τεχνολογίας, και τόσα άλλα, και το -μόνο- δίκιο τους είναι ακριβώς αυτό: Ποιος υποτίθεται ότι γνωρίζει για τις δήθεν ανταλλαγές πληροφοριών και τεχνογνωσίας; Κανείς, πέραν ελαχίστων πολύ υψηλόβαθμων ανθρώπων. Έτσι, εκ του ασφαλούς υποθέτω ότι αν ποτέ γίνει η περίφημη "επαφή", σ'αυτό θα έχουν πέσει μέσα οι συνωμοσιολόγοι, ότι δηλαδή δεν πρόκειται ποτέ (σχεδόν) να μάθουμε τίποτε για την ύπαρξή τους... Μέχρι τότε λοιπόν, ας είμαστε αγαπημένοι και μονιασμένοι!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν συναντούσα ποτέ εξωγήινο και επιβίωνα απο τη καρδιακή προσβολή, πρώτα θα τον ρωτούσα πως τον λένε και απο πού έρχεται.

Αν ήταν φιλικός (γιατί να μην είναι) δε θα με χάλαγε ένα ταξιδάκι κάπου μακριά, μαζί με ένα πακέτο ερωτοαπαντήσεων. :D

 

Ενα επιπεδο που δεν δεχεται το χιουμορ,δεν ειναι καλυτερο απο ενα επιπεδο που δεν το ενοχλει το χιουμορ.

 

Σωστός ο Σταύρος. +1

Γιάννης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομιζω οτι ολοκληρη η φιλολογια περι εξωγηινης (και μαλιστα υπερευφυους) ζωης

εχει περισσοτερο ομφαλοσκοπικο χαρακτηρα : να αντιληφθουμε τι πρεσβευουμε

ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ. Γιατι περι αυτου προκειται, μην απατωμαστε.

 

Ουτε μια στο τρισεκατομμυριο να ψηλαφισουμε την εξωγηινη οπτικη πανω στην γηινη.

Οσο και να θες να βοηθησεις μια ευθεια ... μονο το μπρος-πισω γνωριζει ! Πως να την

βοηθησεις ? Δεν πρεπει να περιμενεις να καμπυλωσει την εποπτεια της ?

 

Αν παλι την βοηθησεις (με evolutionary quantum leaps στο στυλ της Οδυσσειας 2001)

ΠΟΙΟΣ στο ζητησε ? Δεν τιθεται ενα θεματακι αυτοδιαθεσης των Ειδων ?

 

(ηδη αναλυω εγω εμενα ... πως βλεπω εγω εμενα ... δεν γινεται να ξεφυγω απο γραμμικους

τροπους σκεψης ... και αν καποιοι το πετυχαινουν για λιγο δεν μπορει να τους ακολουθησει

το συνολο της ανθρωποτητας !!)

I''m the least significant timeline of all timelines.

Yet ... I''m the only timeline possible to me !

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα ρώταγα έναν εξωγήινο, αν και στον δικό τους πλανήτη, το πιο σημαντικό από όλα που υπάρχουν, είναι όπως και στον δικό μας. Ο έρωτας.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

duke_nuken_random_quotes.jpg

 

R E S T I N P I E C E S !

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα ρώταγα έναν εξωγήινο, αν και στον δικό τους πλανήτη, το πιο σημαντικό από όλα που υπάρχουν, είναι όπως και στον δικό μας. Ο έρωτας.

 

 

 

O ερωτας ή το χρημα ..... μηπως ο ερωτας για το χρημα ;

Ζησε το σημερα γιατι ... ειναι το αυριο που περιμενες χθες.-
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομιζω οτι ολοκληρη η φιλολογια περι εξωγηινης (και μαλιστα υπερευφυους) ζωης

εχει περισσοτερο ομφαλοσκοπικο χαρακτηρα : να αντιληφθουμε τι πρεσβευουμε

ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ. Γιατι περι αυτου προκειται, μην απατωμαστε.

 

Ουτε μια στο τρισεκατομμυριο να ψηλαφισουμε την εξωγηινη οπτικη πανω στην γηινη.

Οσο και να θες να βοηθησεις μια ευθεια ... μονο το μπρος-πισω γνωριζει ! Πως να την

βοηθησεις ? Δεν πρεπει να περιμενεις να καμπυλωσει την εποπτεια της ?

 

Αν παλι την βοηθησεις (με evolutionary quantum leaps στο στυλ της Οδυσσειας 2001)

ΠΟΙΟΣ στο ζητησε ? Δεν τιθεται ενα θεματακι αυτοδιαθεσης των Ειδων ?

 

(ηδη αναλυω εγω εμενα ... πως βλεπω εγω εμενα ... δεν γινεται να ξεφυγω απο γραμμικους

τροπους σκεψης ... και αν καποιοι το πετυχαινουν για λιγο δεν μπορει να τους ακολουθησει

το συνολο της ανθρωποτητας !!)

 

αυτό είναι μεγάλη αλήθεια και μεγάλη κουβέντα..

 

Συμφωνώ απόλυτα με το γραμμικό του τρόπου σκέψης. Αυτός είναι και ο λόγος όμως που το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να κάνει θαύματα. Οτι μέσα απο λογικά βήματα φτάνεις σε συμπεράσματα τα οποία μόνο προφανή δεν είναι. Εαν υποθέσουμε πως υπάρχει ζωή κάπου που σκέφτεται μη γραμμικά, πιστεύω πως δεν θα μπορεί να επιβιώσει καθώς η ίδια η μή γραμμικότητα του μυαλού θα το οδηγεί σε χαοτικές σκέψεις έτσι ώστε να είναι αδύνατη η λήψη αποφάσεων.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα έχετε μπλέξει με τη γραμμικότητα! Κανείς δεν είναι γραμμικός τη στιγμή που σκέφτεται τί θα έλεγε σε έναν εξωγηίνο.
starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το ποιό χρήσιμο που θα μπορούσε να πεί κανείς σε μιά άλλη μορφή ζωής, αν ιδιαίτερα ήταν εμφανώς πιο αναπτυγμένη από εμάς, είναι κάτι έξυπνο. Και μάλιστα, γρήγορα. Πριν μας κατατάξει στην αντίστοιχη με εμάς κατηγορία βακτηρίων, με προφανή αποτελέσματα.

 

Ας ανατρέξει στην δική μας ιστορία ως είδους κανείς, για να εξετάσει την ορθότητα της πρότασης.

H Γη είναι στρογγυλή σαν αγγούρι και μακρουλή σαν πορτοκάλι.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα έχετε μπλέξει με τη γραμμικότητα! Κανείς δεν είναι γραμμικός τη στιγμή που σκέφτεται τί θα έλεγε σε έναν εξωγηίνο.

 

επαγωγικά

 

έστω εγώ

έστω εξωγήινος

έστω συνάντηση

έστω πιθανότητα συνεννόησης..

έστω...

...

...

 

τι θα του έλεγα άραγε?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υποθέστε ότι υπάρχει ένας ανώτερος/τατος εξωγήινος πολιτισμός...

 

Μπορούμε να τον αντιληφθούμε; Ακόμα και αν βρίσκεται ήδη εδώ;

 

Άραγε ένα μυρμήγκι (που ζει σε οργανωμένες κοινωνίες) μπορεί να αντιληφθεί την παρουσία μας;

 

Αν ναι, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας;

 

Εμείς; Μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του;

 

Για να έχει έρθει μέχρι εδώ, θα πρέπει να είναι τόσο ανώτερος όσο εμεις από το... μυρμήγκι.

 

 

Το Σύνδρομο της κατσαρίδας:

 

Βλέπεις μια κατσαρίδα μπροστά σου, σου προκαλεί αηδία, σιχαμάρα, ανατριχίλα και.... την πατάς, την λιώνεις πριν προλάβει να φύγει.

 

Δεν σε πείραξε, ούτε σε απείλησε, απλά βρέθηκε στο δρόμο σου...

 

Αν μας επισκεφτούν και είμαστε σιχαμεροί για τα δεδομένα τους;

 

Και αν και η κατσαρίδα δεν μας αντιλαμβάνεται;

Οπως και εμείς ίσως δεν τους αντιλαμβανόμαστε;

Τότε δεν θα ξέρουμε τί κακό μας βρήκε και από πού μας ήρθε...

 

 

Το φαινόμενο του ζωολογικού κήπου:

 

Αν ο υποτιθέμενος πολιτισμός έχει ξεπεράσει όλα τα θέματα εξέλιξης και ανταγωνισμού, τότε είναι τόσο ανώτατος που μπορεί ήδη να είναι εδώ.

Να μας παρατηρεί και ελέγχει, όχι μόνο εμάς ίσως και άλλους...

Όπως εμείς φροντίζουμε εκατοντάδες είδη σε έναν ζωολογικό κήπο...

 

 

Τέλος, αν τίποτε δεν συμβαίνει από τα παραπάνω (όχι επιστημονική αλλά νοητική φαντασία) και ο εξωγήινος πολιτισμός έχει παρόμοια εξέλιξη με την δική μας, άντε λίγο παραπάνω (ανθρωποκεντρική σκέψη), τότε βρίσκεται πολύ μακριά μας, εγκλωβισμένος στα δικά του προβλήματα και καμία επικοινωνία μαζί μας.

 

Η απεραντοσύνη του σύμπαντος "απαγορεύει" τέτοιες επικοινωνίες-μετακινήσεις

 

 

:wink: :wink: :D

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπορεί να είναι και έτσι. Υποστηρίζεις πως δεν θα πρέπει να μιλάμε γιαυτό; Ή πως θα πρέπει να μιλούν μόνο ορισμένοι (και ποιός θα τους επιλέξει); Η να μιλούν την 14η Φεβρουαρίου του 2011 (βοήθειά μας) και να κατηγορούν όποιους μιλούν την 10η Οκτωβρίου του 2013;

Από την άλλη, υποθέτω πως όσα λες (που φαίνονται σωστά αλλά το αν είναι μένει να επαληθευτεί εμπειρικά ή πειραματικά) τα γνώριζε και ο συνονόματος κος Carl Sagan. Αλλά δεν εμποδίστηκε να γράψει το Contact. Ευτυχώς που δεν ζήτησε την άδειά μας δηλαδή! :mrgreen:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πιο πιθανο σεναριο ειναι πως δεν θα υπαρχει δυνατοτητα επικοινωνιας προφορικη, ουτε γραπτη. Ισως ακομη και τα μαθηματικα τους να ειναι δομημενα αλλιως. Ισως ολοκληρος ο εγκεφαλος να ειναι δομημενος αλλιως... :cry:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μόνο μια ερώτηση θα έκανα , Υπάρχει χώρος στο σκάφος σας για άλλον ένα ;

MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging

I am ready now for singing Ready to begin the chanting

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπορεί να είναι και έτσι. Υποστηρίζεις πως δεν θα πρέπει να μιλάμε γιαυτό; Ή πως θα πρέπει να μιλούν μόνο ορισμένοι (και ποιός θα τους επιλέξει); Η να μιλούν την 14η Φεβρουαρίου του 2011 (βοήθειά μας) και να κατηγορούν όποιους μιλούν την 10η Οκτωβρίου του 2013;

Από την άλλη, υποθέτω πως όσα λες (που φαίνονται σωστά αλλά το αν είναι μένει να επαληθευτεί εμπειρικά ή πειραματικά) τα γνώριζε και ο συνονόματος κος Carl Sagan. Αλλά δεν εμποδίστηκε να γράψει το Contact. Ευτυχώς που δεν ζήτησε την άδειά μας δηλαδή! :mrgreen:

 

Όλα και όλα Κώστα,

σκέψεις κάνω που ίσως μας προβληματίσουν.

Η μελέτη για την ύπαρξη ζωής στο σύμπαν (πόσο μάλλον επικοινωνία) δεν πρέπει να περιορίζεται με ανθρωποκεντρική σκέψη.

Θα μου πείς αυτή έχουμε, αυτή χρησιμοποιούμε. Σωστό αλλά και εγωιστικό.

 

Αν όμως είμαστε "μυρμήγκια".. τότε και το περιβάλλον μας είναι περιβάλλον μυρμηγκιού.

Και όπως το μυρμήγκι δεν μπορεί να ταξιδέψει 10 χλμ μακριά (πρέπει να εξελιχθεί σαν είδος να το καταφέρει), έτσι και εμείς δεν μπορούμε να πάμε μέχρι το κοντινότερο αστρικό σύστημα.

 

 

Όσον αφορά τον Sagan και την Επαφή, θα σε συμβούλευα, αν δεν το έχεις κάνει, να διαβάσεις το βιβλίο του Sagan "επαφή" και μην δώσεις καμία σημασία στην ταινία.

Μόλις είδα την ταινία, απογοητεύτηκα...

Τα μηνύματα του Sagan είναι τελείως διαφορετικά από αυτά της ταινίας. Αλλωστε η ταινία ολοκληρώθηκε μετά τον θάνατό του.

 

Πάντως, για να επανέλθω στο ερώτημα του θέματος, αν συναντήσω εξωγήινο, θα του έλεγα να βάλλει τον ισχυρότερο υπολογιστή του να προσδιορίσει το π και να τετραγωνίσουμε τον κύκλο.

Εδώ σε θέλω εξελιγμένε...

 

 

 

 

8)

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το έχω διαβάσει, δεκαετίες πριν. Αλλά μας τα έλεγε και κατά πρόσωπο, στο Cosmos.

Συμφώνησα με όσα λες, απλώς σημειώνω πως τα λες επειδή το forum φτιάχτηκε για να τα λες.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα έχετε μπλέξει με τη γραμμικότητα! Κανείς δεν είναι γραμμικός τη στιγμή που σκέφτεται τί θα έλεγε σε έναν εξωγηίνο.

 

Γιατι ?

Δεν ειναι γραμμικος ο τροπος σκεψης μας οταν η μονη διαδρομη που κατανοει το μυαλουδακι μας

ειναι απο το αιτιο προς το αποτελεσμα ? Απο το χθες ... στο αυριο ...

 

Οκ, υπαρχουν καποιοι ελαχιστοι που κατορθωσαν να μας υποδειξουν ενα συμπαν οπου παρελθον,

παρον και μελλον ειναι οικοδομημενα σε ενα αιωνιο ΤΩΡΑ. Ομως, δεν βλεπω να χει γινει κτημα

ολοκληρης της ανθρωποτητας αυτη η υποδειξη. Ενας εξωγηινος ουτε πανω στον Einstein θα πεσει,

ουτε μονο αυτος τον ενδιαφερει. Το συνολο της ανθρωποτητας τον ενδιαφερει. Οι ιδιοτητες και

αντιληπτικη ικανοτητα των περισσοτερων, δηλαδη.

 

Εκει .... ειμαστε (οι περισσοτεροι) οσο γραμμικοι δεν γινεται.

I''m the least significant timeline of all timelines.

Yet ... I''m the only timeline possible to me !

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης