Jump to content

Προτιμάτε μοναχική παρατήρηση ή με παρέα;


Προτιμάτε μοναχική παρατήρηση ή με παρέα;  

206 μέλη έχουν ψηφίσει

  1. 1. Προτιμάτε μοναχική παρατήρηση ή με παρέα;

    • Μοναχική παρατήρηση
      46
    • Με μικρή καλή παρέα
      144
    • Σε όσο μεγαλύτερο astroparty γίνεται!
      16


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν η βραδιά είναι για το κοινό θέλω να έχει κόσμο!

Αλλά όταν η βραδιά είναι για σοβαρή παρατήρηση τότε ο κάθε ένας στο τηλεσκόπιο του, δεν έχω πρόβλημα με το πόσοι θα είμαστε αρκεί μην υπάρχει αποσυντόνιση, η αστροπαρατήρηση εκτός απο ένα αρχαίγονο διαλαξιακό διαστημικό ταξίδι είναι και ένα ταξίδι προσωπικό, ένα ταξίδι όπου αφήνεις το νου σου ελεύθερο να ταξιδέψει, να φανταστεί και να βρεθεί στις άκρες του σύμπαντος όπου εαν υπάρξει αποσυντόνιση ή ενόχληση προσγειώνεσαι απότομα στον πλανήτη Γη πόσο μάλλον αν αυτο γίνεται επαναλαμβανόμενα.

Φυσικά είναι ωραίο να έχεις γύρω σου συναστροπαρατηρητές ώστε να μπορείς να πεις μια κουβέντα, να ανταλλάξετε τηλεσκόπια και στόχους και να ταξιδέψετε μαζί στο Σύμπαν!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ψήφισα το 3 επειδη δεν πάω συχνά οπότε μια μεγάλη εκδήλωση "ανάβει τα αίματα"... Αλλά συχνά όταν συγκεντρώνονται πολλά άτομα, αποσπάται η προσοχή σου από τη φασαρία. Μικρή και καλή παρέα είναι ίσως προτιμότερη. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Μάκη, βαριέμαι να βγάζω πρόγραμμα παρατήρησης... Η αστρονομία είναι αρκετά ιδιόρυθμο χόμπι όσον αφορά τον παράγοντα άνθρωποι. Άλλοι προσπαθούν να είναι μόνοι τους, ενώ άλλοι θέλουν παρέα, ΜΕΓΑΛΗ παρέα \:D/ .
\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Για μένα η μικρή και καλή παρέα είναι το καλύτερο είδος παρατήρησης.Πρόσφατα,όταν κατάφερα και έγινα μέλος της αστρονομικής εταιρείας Πάτρας "ΩΡΙΩΝ" και συμμετείχα στην πρώτη εξόρμηση μου άρεσε πολύ η μικρή παρέα.Σε γενικές γραμμές,προτιμώ την μικρή και καλή παρέα επειδή σε σχέση με ένα αστροπάρτυ νιώθεις πιο ελεύθερος και άνετος,ενώ με τη μοναχική παρατήρηση μπορείς να πνιγείς στην μοναχικότητα...Πάντως όταν κάνω μοναχική παρατήρηση φροντίζω να ακούω και χαλαρωτική μουσική,ο καλύτερος συνδυασμός για μια όμορφη βραδιά!

Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.

Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 έτος αργότερα...
Μόνος, όταν κάνω παρατήρηση από το σπίτι μου, στο οποίο έχει και απόλυτη ησυχία. Για έξω στην εξοχή όμως θέλω μια μικρή και καλή παρέα. Για πολλά περισσότερα άτομα ή αστροπάρτυ, θα πάω μόνο από περιέργια.

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και όμως, τελικά όλα έχουν τη χάρη τους!

Μόνος στην ταράτσα με ησυχία, καλή μικρή παρέα στον Πάρνωνα ή στο Σούνιο αλλά και αστροπάρτυ πριν χρόνια στη Χαλκιδική. Όλα ανεκτίμητα!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με παρέα είναι διασκεδαστική εμπειρία που βοηθά στην ανταλλαγή γνώσεων ενώ μόνος είναι καλύτερα για αυτοσυγκέντρωση (βλέπε φωτογράφηση) και για να αντιληφθείς καλύτερα τη σημασία του σύμπαντος στη ζωή μας.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 5 έτη αργότερα...
Παρατηρηση κανω μονος μου επι 40 χρονια. Η παρεα καλη ειναι, αλλα σοβαρη παρατηρηση κανεις μοναχα αν εισαι μονος σου. Εσυ και το αχανες, αυτη ειναι η πραγματικη μαγεια. Εξαλλου μονο ετσι θα μαθεις τον ουρανο. Η παρεα θα εχει σιγουρα χαβαλε και θα περασεις πιθανως μια διασκεδαστικη νυχτα, αλλα παρατηρηση δε θα κανεις, το πιο πιθανο ειναι να σε αποσυντονισει αν εχεις βαλει ιδιαιτερους στοχους, πχ ανευρεση μεταβλητων που βρισκονται στο μινιμουμ. Καποτε ειχα βρεθει σε μια παρεα 3, 4 ατομων απο τον Πισσωνα, πολυ καλα παιδια ολοι τους. Πηγαιναμε στη Διρφυ. Ενα βραδυ τους εδειξα τον μεταβλητο U Βελους, εναν καταπληκτικο μικροπεριοδο εκλειψεων που καθε δυομισι περιπου μερες απο εκτο μεγεθος πεφτει στο ενατο και μενει εκει 2 ωρες και κατι, για να ξαναγυρισει στο ενατο. Τον πετυχα εκεινη τη νυχτα στο μινιμουμ και την ωρα που αρχισε να επιστρεφει. [ Ειναι ενα θεαμα που συμβαινει μπροστα στα ματια σου, καθε 10 λεπτα αντιλαμβανεσαι την αλλαγη. Για οσους δεν τον ξερουν ειναι διπλα στο Collinder399 της Αλεπους, αλλλα θες Ουρανομετρια. ] Ξαφνικα εκει που ολοι ειχαμε χαζεψει βλεποντας ενα μικροσκοπικο αστρο να γινεται διαρκως φωτεινοτερο ανα δεκαλεπτο, ενας απο την ομηγυρη εβαλε στο κινητο του μπουζουκια ! Μας ρωτησε μαλιστα αν μας ενοχλει αυτο, εμεις απο ευγενεια ψελλισαμε οχι, αλλα ηταν και η τελευταια φορα που εκανα παρατηρηση με αλλους ανθρωπους.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης