Jump to content

webcam lifecam vx3000 + dob 8''


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα

 

μετα απο πολυ καιρο αποφασισα να πειραματιστω με μια webcam ποθ ειχα απο πιο παλια και να δω εαν μπορω να παρω καποιες φωτογραφιες ,φυσικα δεν περιμενω την καταπληκτικη ευκρινεια ,απλα καποια πρωτα βιντεακια που θα επιδεχονταν stacking .

εδω ομως αρχιζουν τα προβληματα γ εμενα

1)προσπαθησα να τραβηξω την σεληνη και ηταν στο μεγαλυτερο μερος της καμμενη ,αν και απο τα σημεια που ειδα κοντα στο σκοτεινο τμημα της η εστιαση ηταν αρκετα καλη

2)υπαρχει καποιο προγραμμα ,εκτος απο αυτο που δινουν τα windows για την καμερα ,μπας και κατεβασω κ αλλο την φωτεινοτητα της?

3)τα αρχεια που τραβαω ειναι wmv και οχι avi που παιρνει το registax ,υπαρχει καποιος τροπος να αποφυγω τους converters?

 

οσο για το πως μονταρα την καμερα ?...επειδη παρατηρησα οτι πρακτικα δεν εστιαζει ποτε (δεν χρησιμοποιησα barlow αλλα το μαμισιο super plossl ) αφησα το γυαλακι που εχει και απλα την εστιασα σε εναν επιγειο στοχο και μετα επαιξα με τον εστιαστη του τηλεσκοπιου.για την σεληνη δινει ικανοποιητικο μεγεθος (αν καταφερω καποτε να μην ειναι τοσο καμμενη )

 

 

αν υπαρχει καποιο παρομοιο θεμα ας μετακινηθει το υπαρχον !περιμενω τα φωτα σας!

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρώτον, ξέχνα το πρόγραμμα των windows φυσικά. Τα δύο που αξίζει να δοκιμάσεις είναι το sharpcap και το firecapture. Το δεύτερο είναι πιο εξελιγμένο, αλλά είναι κάπως "περίεργο" στη ρύθμιση. Και τα δύο θα σου επιτρέψουν να ρυθμίσεις την έκθεση (και επίσης το gain, ανάλυση κλπ).

 

Δεύτερον, τραβώντας με προσοφθάλμιο και φακό στη webcam κάνεις ουσιαστικά afocal φωτογράφιση. Καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις με prime focus όπου βγάζεις και το φακό της webcam και τον προσοφθάλμιο (barlow όμως είναι χρήσιμο ειδικά για πλανήτες ή λεπτομέρεια στη σελήνη). Αντί για barlow υπάρχει και το eyepiece projection για μεγάλες μεγενθύνσεις (πάλι χωρίς φακό η webcam).

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

το sharpcap το εντοπισα μολις πριν λιγο και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα ευχρηστο,δυστυχως εχει τοσο πολυ συννεφια που πιστευω οτι δεν θα μου δοθουν πολλες ευκαιριες για να πειραματιστω με τις ρυθμισεις του,ωστοσο φαινεται να λυνει τα περισσοτερα προβληματα που ειχα!

 

update οι δυο καλυτερες φωτο που πηρα απο το registax ,υπαρχει η δυνατοτητα με καποιο τροπο να κανς export σε καποιο raw format ωστε να την πειραξω περισσοτερο ?

gassendi.png.5f7d6c72b00062964bc0a95cd0e388d4.png

moon7.png.a96ed333f90c36a3a7977d0e6879235e.png

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης