Jump to content

Περί αποστολής δεμάτων...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum και ολλους,

 

θελω να αναφέρω το θέμα για αποστολή δεμάτων στις αγοραπωλησίες γιατί πολλοί δεν το γνωρίζουν...

 

Ο ποιο οικονομικός τροπος αποστολής είναι με τα ΕΛΤΑ ως ΑΠΛΟ ΔΕΜΑ με ελάχιστη χρέωση 1.5 ευρώ ώς 3 κιλά και από εκεί και μετά 0.5 ευρω ανα κιλό!

Τονίστε πριν στείλετε οτι είναι ΑΠΛΟ ΔΕΜΑ,διότι λόγο χαμηλού κόστους σας λένε μπορεί να αργήσει 4-5 (ας αργήσει,μου εχει ερθει και σε 1, αν δεν βαριούντε...)μέρες ή αν ειναι μικρο να το στείλετε ως φάκελο ή συστημένο.Μην ακούτε γιατι αυτά ολλα ανεβάζουν το κόστος!Το απλό δέμα εχει και trucking number οποτε ειναι σαν συστημενο και δεν χανεται!!Μην αγοράζετε φάκελο και αυτός εχει κόστος. Απλός συσκευάστε σε κουτί τπτ άλλο...

Αν υπάρχει εμπιστοσύνη κάνετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό,αλλιώς η αντικαταβολή χρεώνει 2 επιπλέον περίπου ευρω.

 

Επίσης μια άλλη εναλακτική και καλή λύση είναι και τα ΚΤΕΛ χωρίς δυνατότητα όμως αντικαταβολής αλλά με πλεονέκτημα άμεσης ανταπόκρισης στο χρόνο του δρομολογίου.

Οι χρεώσεις εδώ είναι 3 ευρω μικρά δεματάκια η φάκελος και 7 ευρω το μεγάλο δέμα.Αν υπάρχει βάρος μεγάλο ίσως εδώ είναι βολικότερο.

 

Ο καθένας βέβαια μπορεί να επιλέξει οτι θεωρεί καλύτερο η ασφαλέστερο,απλος πριν στείλετε κάτι διαβάστε αυτά που προτείνω και επιλέξτε...

 

Ελπιζω να βοήθισα

 

:)

Κων/νος Σιδηρόπουλος

 

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προσωπικά χρησιμοποιώ τα ΕΛΤΑ όσο πιο πολύ μπορώ και σχεδόν πάντα όταν βάζω αγγελίες διότι είναι πολύ οικονομικά ενώ τα courier βγαίνουν πολύ ακριβά, ειδικά για μικροπράγματα. Τα μόνα πιθανά προβλήματα είναι περιοχές με προβληματική διανομή ή ταχυδρομικά καταστήματα με υπερβολικά πολλή κίνηση και μεγάλες ουρές. Ευτυχώς το ταχυδρομικά κατάστημα όπου υπάγομαι είναι από αυτά με το διευρυμένο ωράριο, λειτουργώντας και απόγευμα και Σάββατο πρωί.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ακριβώς έτσι. Εγώ έστειλα δέμα την Παρασκευή το πρωί και Δευτέρα ήταν Θεσσαλονίκη. Οι αντικαταβολές αργούν λιγάκι (περίπου 1-2 ημέρες παραπάνω).
Δημήτρης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

Καλημέρα σε όλους.

 

Καθώς ετοιμάζομαι να πάρω το πρώτο μου dob 8'', μεταχειρισμένο, έχω μερικές ερωτήσεις. Να εμπιστευθώ τα ΕΛΤΑ ή υπάρχει περίπτωση να μου έρθει χτυπημένο; Πρέπει να είναι κοντά στα 30 kg οπότε η χρέωση θα είναι περ. 15€.

 

Τα κτελ μου φαίνονται πιό ασφαλής λύση, και πιό φτηνή, 5€-7€ ευρώ μου είπαν. Όμως δεν υπάρχει δυνατότητα αντικαταβολής και δεν ξέρω με πιό τρόπο να κάνω τη συναλλαγή με τον άνθρωπο.

 

Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναμένεις ότι το δέμα θα υποστεί κάποια μικρή κακομεταχείριση. Έχω δει πολλές φορές πώς ξεφορτώνουν τα δέματα από τα φορτηγά ακόμα και στα "ακριβά" courier και νομίζω πως πάντα υπάρχει ένα ενδεχόμενο να χτυπήσει, να τους γλιστρήσει ή να το ακουμπήσουν άγαρμπα. Αν θες τη γνώμη μου, αυτό είναι ως ένα σημείο αναμενόμενο από τη ρουτίνα της εργασίας που πραγματοποιούν οι μεταφορείς.

 

Αυτά τα λέω για να τονίσω πως όποια μέθοδο και να επιλέξεις, το παν είναι η καλή συσκευασία που θα πρέπει να αντέξει και στο ενδεχόμενο ενός χτυπήματος ή ενός πεσίματος και πως ό,τι και να επιλέξεις δε θα είσαι σίγουρος ότι θα του φερθούν άψογα.

 

Τα ΚΤΕΛ είναι πιο "ασφαλής" λύση (από άποψη πιθανοτήτων) με την έννοια πως το δέμα θα διανύσει μικρότερη διαδρομή. Το παραδίδεις σε ένα γραφείο, μπαίνει σε ένα λεωφορείο και πάει πάλι σε ένα άλλο γραφείο, κάνει δηλαδή ένα φόρτωμα και ένα ξεφόρτωμα. Με τα ΕΛΤΑ το δέμα μπορεί να περάσει πολλά περισσότερα στάδια και φορτώματα ξεφορτώματα σε φορτηγά, ειδικά αν στέλνεις σε προορισμό που δεν έχει απευθείας σύνδεση. Επίσης το παραλαμβάνεις αυθημερόν, αυτό είναι σημαντικό αν καίγεσαι να το πάρεις!

 

Για τον τρόπο συναλλαγής δεν έχω άποψη, εξαρτάται από την εμπιστοσύνη που έχετε μεταξύ σας. Μπορείτε να τα κάνετε μισά με την αποστολή και εξόφληση μετά την παραλαβή ή ό,τι άλλο θέλετε.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

οκ, σε ευχαριστώ πολύ, μάλλον τη λύση του κτελ θα προτιμήσω. Θα ξαναστείλω να σας ενημερώσω για τη χρέωση.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και από εμένα. Και εγώ με ΕΛ.ΤΑ δουλεύω. Προχτές παρέλαβα ένα Newton 8" από Κρήτη. Μου το έστειλαν Δευτέρα και το παρέλαβα Τετάρτη. Μένω Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Το δέμα ζύγιζε 8,5 κιλά και μαζί με την αντικαταβολή κόστισε 8 ευρώ.Στο παρελθόν είχα ρωτήσει για ανάλογη αποστολή στην ACS και μου είπαν λόγο μεγάλου όγκου το κόστος θα ξεπερνούσε τα 90 ευρώ.

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.

Werner Heisenberg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης