Jump to content

Celestron Cavalry 15x70


elvethar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας Φίλοι,

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τα συγκεκριμένα κιάλια; Είναι λίγο πιο ακριβά από τα Skymaster 15x70 και δεν ξέρω άν αξίζουν αυτή τη διαφορά. Άν έχει γνώμη κανείς, θα χαρώ! Η χρήση τους θα είναι φυσικά αστρονομική και με τρίποδο.

Ευχαριστώ,

Τάσος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είχα χρησιμοποιήσει τα Skymaster 15x70, (για τα οποία υπάρχει αναλυτική δοκιμή απο εμπειρότατο μέλος του astrovox στο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15729&highlight=skymaster+15x70 .

Πέραν της αδιαβροχοποίησης και πλήρωσης με άζωτο δεν φαίνεται να έχουν διαφορές-βελτιώσεις στα οπτικά, από όσο μπορώ να κρίνω βλέποντας τις περιγραφές τους.

 

Επίσης έχω χρησιμοποιήσει τα Bresser Special Astro 20 x 80, τα οποία μου φάνηκαν προσωπικά αρκετά καλύτερα (και για αυτά υπάρχει δοκιμή στο forum στο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19663&highlight=skymaster+15x70).

 

Τα Bresser Special Astro 20 x 80 νομίζω πως είναι καλύτερα από τα Cavalry 15x70, εφόσον πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις με στιβαρό τρίποδο βέβαια, γιατί είναι βαρύτερα και δεν κρατιούνται στο χέρι. Επίσης είναι και φτηνότερα και έχουν πολύ καλύτερο σύστημα-άξονα προσαρμογής σε τρίποδο.

 

Μενέλαος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μενέλαε,

Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Ίσως αφήσω λίγο χρόνο για να μαζέψω χρήματα για κάτι καλύτερο μιας και με ενδιαφέρει η παρατήρηση και όχι ένα απλό "κοίταγμα" του ουρανού.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης