Jump to content

Κατασκευή χάρτη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε έναν χάρτη που να περιλαμβάνει τα κυριότερα αντικείμενα deep sky ανά αστερισμό και κυρίως γραμμένος στα ελληνικά .

Πας στη σελίδα https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD και από κει επιλέγεις αστερισμούς που φαίνονται από το βόρειο ημισφαίριο (αναφέρονται στη σελίδα ποιοι είναι) . Κάνεις αντιγραφή ότι σε ενδιαφέρει από τις πληροφορίες που αναφέρονται για κάθε αστερισμό και επικόλληση σε ένα έγγραφο word . Καλό είναι να κάνεις επιλογή των πληροφοριών ώστε να μην είναι ογκώδης ο χάρτης .

 

Όταν κάνεις επικόλληση , δίπλα από το χάρτη του εκάστοτε αστερισμού δημιουργείται ένας κενός χώρος όπου εκεί μπορείς να κολλήσεις πως φαίνονται τα διάφορα αντικείμενα deep sky που φαίνονται στον συγκεκριμένο αστερισμό μέσα από ένα τηλεσκόπιο .

Τις εικόνες τις βρίσκεις εδώ : http://www.deepskywatch.com/files/dso-guide/DSO-guide-Messier.pdf

και εδώ http://www.deepskywatch.com/files/dso-guide/DSO-guide-NGC.pdf .Τις κόβεις και τις κολλάς με μια κόλλα . Ο χάρτης είναι έτοιμος .Εκτυπώνεις και άμα θες κάνεις πλαστικοποίηση (στη δουλειά για να έρθει τζάμπα ) .

 

Ο χάρτης βγήκε 38 σελίδες Α4 και είναι ότι πρέπει για μελέτη στο σπίτι .Επιλέγεις πιο αστερισμό θα παρατηρήσεις το βράδυ .Τι αξίζει να δεις στον συγκεκριμένο αστερισμό (γραμμένα στα ελληνικά) και πως θα είναι η εικόνα μέσα από το τηλεσκόπιο . Τον χρησιμοποιώ παράλληλα με τον Pocket Sky Atlas άμα δυσκολεύομαι να εντοπίσω το αντικείμενο .

 

Δείχνω και κάποιες φωτογραφίες οι οποίες δε βγήκαν και τόσο καλές .

CAM00131.thumb.jpg.bc7c994d26522a2406f110a7fe98604c.jpg

CAM00130.thumb.jpg.ffe0224a51c6ddf961b33ac285055405.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης