Jump to content

Η βλακεία είναι ανίκητη!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για μια ακόμη φορά υποκλίνομαι στη δύναμη της ανείπωτης ηλιθιότητας!!!

 

Το υπουργείου Παιδείας πιστοποίησε ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης μία "σχολή" αστρολογίας!

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο παραμύθι, το διασταύρωσα από το site του υπουργείου. Το αναφέρουν αρκετά site και στην αρχή υπέθεσα ότι ήταν αναπαραγωγή κάποιου trol, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια.

Δείτε στο συνημμένο την απόφαση (Σελ. 4-5) και το site της "σχολής": http://www.astropaideia.gr/

Επίσης στο FB: https://www.facebook.com/astropaideia/?fref=nf, όπου διαφημίζουν την επιτυχία τους (δεν μπορώ να "θαυμάσω" περισσότερα γιατί δεν έχω λογαριασμό).

 

Είμαι της άποψης (όπως και πολλοί στο forum) ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε, αλλά είμαι εξοργισμένος!! Πρόκειται για την κατάντια μας ως κοινωνία, για την κρατική συναίνεση στην κατάπτωση του όποιου πολιτισμού μας. Δεν κάνω πολιτική και συγχωρέστε με για το ύφος μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πού πάει αυτός ο κόσμος.

6ΛΨ5ΟΡΗΛ-ΜΦ4.pdf

\"Βρισκόμαστε όλοι στον υπόνομο, αλλά μερικοί από εμάς κοιτάζουν τα αστέρια.\"

Oscar Wilde

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 118
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τόσα εκατομμύρια Έλληνες αστρολόγο-βαρεμένοι τα "ακουμπάνε" σε διάφορους "ξύπνιους"

τώρα θα είναι και με την "βούλα".

 

Ειναι πολλά τα λεφτά Άρη

Έκφραση δηλωτική της υποχώρησης και της θυσίας ιδανικών και ηθικών αξιών στον βωμό του χρήματος, ή του άνισου αγώνα όλων των παραπάνω έναντι του μεγάλου θηρίου που κατατροπώνει και ποδοπατά τους αδύνατους στο πέρασμά του. Προέρχεται, από όπου και αυτονομήθηκε, από την ταινία του 1964 «Λόλα» του Ντίνου Δημόπουλου. Ο Σπύρος Καλογήρου απειλεί με μαχαίρι τον μεγάλο Νίκο Κούρκουλο. «Γιατί θες να με φας;», ρωτάει ο Κούρκουλος. «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», απαντάει ο Καλογήρου.

 

Μπλιαχχχ...

 

Υ.Γ. Αλήθεια οι κύριοι πρυτάνεις άραγε λένε κάτι στο υπουργείο; για τέτοια "φαινόμενα"

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπραβο στο υπουργείο. Μένει να γίνουν πολλά ακομα βηματα αλλά νομιζω πως επιτελους ειμαστε στην σωστή κατευθυνση. Ελπίζω η επόμενη πιστοποιηση να αφορά την θεωρία της επίπεδης γης.

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ας μην ειμαστε τοσο απαισιοδοξοι!!!

Κανω παρέα με παρα πολλα νεα παιδια(αγορια και κοριτσια)φιλους των παιδιων μου που κυριολεκτικα κανεις δεν ασχολειται με την αστρολογία.Ετσι περισσότερο γίνεται φασαρια απο αυτους που εχουν οικονομικό συμφερον παρα οτι πραγματικά ολοι ασχολουνται με την αστρολογία.

Τωρα βεβαια η κίνηση του Υπουργείου Παιδείας κρυβει μια συναλαγη μεταξυ της εταιρειας και του υπουργείου(αυτων που ειχαν την ευκαιρεια να παρουν την απόφαση) και οπως ελεγε και ο Σπύρος Καλογήρου οταν απειλεί με μαχαίρι τον μεγάλο Νίκο Κούρκουλο. «Γιατί θες να με φας;», ρωτάει ο Κούρκουλος. «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», απαντάει ο Καλογήρου.

Εξαλλου αστρολογία,συνωμοσιολογία και οτι εμεις την κόβουμε την δουλεία για καθε τι που συμβαίνει πανω στον πλανητη ειναι ιδιον της φαρας μας!!!

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια χαρα παιδιά,

 

Δείτε λίγο τα σχόλια εδω:

«πιστοποιείται η φορολογική ενημερότητα της εταιρείας και η πολεοδομική επάρκεια»

http://ellinikahoaxes.gr/2017/04/03/astrology-school-licenced-true/

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι όντως κατάντια "τόσα εκατομμύρια Έλληνες αστρολόγο-βαρεμένοι τα "ακουμπάνε" σε διάφορους "ξύπνιους""....

Όμως επειδή σαν "γνήσιοι Νεοέλληνες" βιαστηκαμε να κανουμε σχολια τυπου "η Ελλάδα προχωρά με την όπισθεν" ή " Τωρα βεβαια η κίνηση του Υπουργείου Παιδείας κρυβει μια συναλαγη μεταξυ της εταιρειας και του υπουργείου(αυτων που ειχαν την ευκαιρεια να παρουν την απόφαση) και οπως ελεγε και ο Σπύρος Καλογήρου οταν απειλεί με μαχαίρι τον μεγάλο Νίκο Κούρκουλο. «Γιατί θες να με φας;», ρωτάει ο Κούρκουλος. «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», απαντάει ο Καλογήρου. " ,

θα ήθελα να σας πω οτι προβληματίστηκα και εγώ για το εαν συμβαίνουν αυτά μόνο στην Ελλάδα και πρίν μιλήσω το έψαξα λίγο.

 

Πρώτα βρήκα τον κωδικό οικονομικής δραστηριότητας :

96.09.19.01 Αστρολογικές και πνευματιστικές υπηρεσίες απο τον ΣΤΑΚΟΔ 2008.

Επισης ο ιδιος κωδικος στην Εurostat :

96.09

Other personal service activities n.e.c.

This class includes:

 

astrological and spiritualists’ activities

 

social activities such as escort services, dating services, services of marriage bureaux

 

pet care services such as boarding, grooming, sitting and training pets

-

genealogical organisations

-

activities of tattooing and piercing studios

-

κ.τ.λ.

 

και τέλος έκανα και μια αναζήτηση στο google "astrological college" και φαντάσου τι έβγαλε σε πολύ προηγμένες Χώρες που μερικοί ζηλεύουμε....

 

Τωρα το θεμα δεν ειναι αν το υπουργειο το ενεκρινε, αλλα αν θα μπορουσε να μην το εγκρινει, απο τη στιγμη που "ανηκομεν εισ την δυσιν" και στην Ε.Ε.

Ζητώ συγγνώμη για τον υψηλό τόνο...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάντως δεν είναι τυχαίο που στο FB τρολλάρουν με το θέμα αυτοί που τρόλλαραν και την ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Όντως είναι πολλά τα λεφτά αλλά από που και σε ποιον...

Σωστή η αντίδραση του υπουργείου παρότι φαίνεται πως με βάση την κείμενη νομοθεσία δυστυχώς τέτοια "ιδρύματα" δικαιούνται άδειας. Κάτι μου λέει πως αν απαγορεύονταν (πράγμα που με βάση τους κανονισμούς της ΕΕ δεν νομίζω να γίνεται) θα ακούγαμε τις γνωστές κορώνες περί "δημοκρατίας", "ελευθερίας της έκφρασης", πλουραλισμού κλπ κλπ από τους ίδιους που τώρα τα κατηγορούν... Ο νοών νοείτω.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

giorgosgr για όσους σε γνωρίζουμε καταλάβαμε πολύ καλά :D

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ανακαλείται η πιστοποίηση του «Εργαστηρίου Σπουδών Αστρολογίας» :cheesy:

Ίσως φταίει ο ανάδρομος Ερμής: έπειτα από εκτενές τρολάρισμα στο Διαδίκτυο, το υπουργείο Παιδείας αναγκάζεται να ζητήσει ανάκληση της άδειας για το «Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας», το οποίο είχε αναγνωριστεί ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης από τον αρμόδιο οργανισμό πιστοποίησης.

Το εργαστήριο «Αστροπαιδεία» έσπευσε να πανηγυρίσει την περασμένη εβδομάδα για την επίσημη αναγνώρισή του, την πρώτη στα χρονικά της ελληνικής Παιδείας.

«Η Αστροπαιδεία συστάθηκε από διακεκριμένους αστρολόγους [...] με όραμα να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο της Αστρολογίας και να μεταφέρουν τις σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες μίας επιστήμης που θεωρείται παρεξηγημένη στα ελληνικά δεδομένα» έγραφε σε ανάρτησή της στο Facebook.

Έγγραφο της «Διαύγειας» που πιστοποιεί την αναγνώριση του εργαστηρίου.(φωτ.)

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η επίσημη αναγνώριση μιας ψευδοεπιστήμης, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ζήτησε την Τρίτη από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) να ανακαλέσει την άδεια του εργαστηρίου και να ελέγξει τις ευθύνες του εισηγητή της υπόθεσης.

Ο ΕΟΠΠΕΠ είναι αυτόνομος οργανισμός, εποπτεύεται όμως από το Υπουργείο Παιδείας.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500137622

astropedia.jpg.1a5958d35038ea8cc58db0bc6acfa3e8.jpg

17498486_1912523228991456_8821357965188530938_n.jpg.e39bcb7b0af7d655644ad214a2de0d3c.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι Σπουδές αστρολογίας στην Ελλάδα; :cheesy:

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Αστροπαιδεία, το πρώτο και μοναδικό Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας στην Ελλάδα, πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως ΚΔΒΜ (δλδ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) με αρ Πρωτ ΔΑ/4205 από 08 /2 /2017 και υπάγεται στην εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας.

Η Αστροπαιδεία συστάθηκε από διακεκριμένους Αστρολόγους με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία της Αστρολογίας καθώς επίσης και στον τομέα της Συμβουλευτικής, με όραμα να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο της Αστρολογίας και να μεταφέρουν τις σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες μίας επιστήμης που θεωρείται παρεξηγημένη στα ελληνικά δεδομένα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουν οι σπουδαστές πιστοποιημένα ιδρύματα με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών που δίνουν το δικαίωμα στον απόφοιτο να αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ως εκ τούτου, τα προγράμματα σπουδών της Αστροπαιδείας καλύπτουν όλους τους κλάδους της Αστρολογίας και είναι σχεδιασμένα τόσο για τους σπουδαστές που αποβλέπουν στο να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, όσο και για τους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες που επιθυμούν να επιμορφωθούν σε κάποιους κλάδους της αστρολογίας ή να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια.»

Η παραπάνω ανακοίνωση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε Twitter και Facebook. Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να αναγνωρίζει επίσημα μια ψευδοεπιστήμη;

Έτσι, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης αποφάσισε και διέταξε τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) να ανακαλέσει την άδεια του εργαστηρίου και να ελέγξει τις ευθύνες του εισηγητή της υπόθεσης.

Κρίμα. Η δημιουργία ενός «Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας» είναι μια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα. Και μάλιστα στο κατάλληλο τάιμιγκ. Γιατί τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την καλπάζουσα οικονομική εξαθλίωση του κόσμου, παρατηρείται μια εκθετική αύξηση του ενδιαφέροντος για την αστρολογία. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τον πολλαπλασιασμό των επισκέψεων σε αστρολόγους ή την θεαματικότητα των εκπομπών με αστρολογικές προβλέψεις στην τηλεόραση (εννοείται πριν ή αφού έχει ολοκληρωθεί το Survivor). Όσο κι αν δεν μας αρέσει, φαίνεται πως είναι κάτι που το ζητάει η «αγορά», άρα θα συνεισφέρει και στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Γιατί λοιπόν ο κόσμος ενδιαφέρεται και πιστεύει περισσότερο μια ψευδοεπιστήμη όπως η αστρολογία, παρά μια επιστήμη όπως η αστρονομία, εν έτει 2017 μ.Χ.;

Στην φωτογραφία η αναζητηση στο Google για Αστρολογία και Αστρονομία(Αστρολογία-2.860.000 αποτελεσματα-Αστρονομία-496.000 αποτελεσματα)

Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίζει κι όχι η μεμονωμένη ίδρυση ενός ιδιωτικού ΙΕΚ αστρολογίας.

Και δεν είναι μόνο οι αστρολόγοι και οι χαρτορίχτρες. Υπάρχουν γύρω μας πολλοί νέοι άνθρωποι που πιστεύουν στο μάτιασμα, πως η Γη είναι κούφια και κατοικείται, ότι οι άνθρωποι δεν πήγαν ποτέ Σελήνη, ότι οι Έλληνες ήρθαν από τον Σείριο (προσοχή! μόνον οι Έλληνες…), ότι κυκλοφορούν κένταυροι στο Πήλιο κ.ο.κ.

Προφανώς όλα αυτά είναι και θέμα Παιδείας.

Επομένως, οι υπουργοί και υφυπουργοί Παιδείας αντί να δίνουν εντολές για ανακλήσεις άδειας εργαστηρίων Βλακείας, καλό θα ήταν να ξαναδούν και να αναμορφώσουν τα προγράμματα σπουδών Γυμνασίων και Λυκείων. Ως πρώτο βήμα ας επαναφέρουν το μάθημα της Αστρονομίας, το μάθημα της Φυσικής στη Γ’ Λυκείου και γενικότερα να αυξήσουν τις ώρες διδασκαλίας και την ύλη των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών.

Επειδή τα έχω ξαναγράψει, για να μην γίνομαι κουραστικός, θα υπενθυμίσω μόνον το εξής: Όταν ο μαθητής φεύγει από το Λύκειο χωρίς να έχει διδαχθεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ή τον νόμο της παγκόσμιας έλξης του Νεύτωνα, λογικό είναι να πιστεύει ότι οι θέσεις των πλανητών μπορούν να επηρεάζουν την προσωπική του ζωή και το μέλλον του.

Ο μόνος τρόπος για την εξαφάνιση των αστρολόγων είναι η κατανόηση της επιστημονικής γνώσης από τους νέους. Τότε κάθε επιχείρηση «σπουδών αστρολογίας» θα έκλεινε υποχρεωτικά λόγω ελλείψεως πελατών.

http://physicsgg.me/2017/04/05/%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

15.png.c75dd33454a1fc73d06207f11380d4c2.png

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι τραγικό αυτό αλλά το ίδιο τραγικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει μάθημα αστρονομίας στην Εκπαίδευση, περιοδικά αντίστοιχης δημοτικότητας με τους αστρολογους και βέβαια πουθενά ούτε ένα δεκάλεπτο βίντεο με επιστημονικά θέματα τέτοιου είδους.

Το όνειρο μου ήταν κάποτε που κάναμε αστρονομία στην Β Λυκείου να μπω σε μια Ανώτερη ή Ανώτατη Σχολή Αστρονομίας αλλά ήταν τόσο δύσκολο όσο το να γίνω αστροναύτης. Τώρα θα μπορούσα να γίνω αστρολογος. Κρίμα άλλη μια ευκαιρία για επαγγελματικη αποκατάσταση χάθηκε... ](*,)

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Το αγκίστρι της ψευδοεπιστήμης. :cheesy:

Είναι άραγε η Γη «κούφια» και στο εσωτερικό της υπάρχουν «άνθρωποι» διαφορετικοί από εμάς που ζούμε στην επιφάνειά της; Είναι αλήθεια ότι η Γη δημιουργήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν από μια ανώτερη νόηση με τέτοιον «τέλειο» τρόπο, ώστε να μας οδηγεί στο λανθασμένο επιστημονικό συμπέρασμα ότι η ιστορία της ξεκινά πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια; Υπάρχει άραγε ένας μακρινός πλανήτης, ο Νιμπίρου, που πρόκειται στο μέλλον να συγκρουσθεί με τη Γη και να την καταστρέψει; Είναι η αστρολογία μια επιστήμη που μπορεί να προβλέψει το μέλλον μας; Μήπως είμαι πολύ αφελής για να πιστεύω όλα τα παραπάνω; Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι ένα ξερό «Οχι», με εξαίρεση το τελευταίο που είναι ένα ακόμη πιο ξερό «Ναι». Ισχυρισμοί σαν τους παραπάνω, που συνιστώ να μη γίνονται πιστευτοί, υπάρχουν πάμπολλοι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που το Διαδίκτυο έχει γνωρίσει αυτήν την πρωτοφανή άνθηση και χαρακτηρίζονται γενικά ως «ψευδοεπιστήμη», επειδή χρησιμοποιούν γλώσσα και ορολογία δανεισμένες από τις πραγματικές επιστήμες αλλά συλλογιστική που βασίζεται στον σκοταδισμό και στη συνωμοσιολογία.

 

Η Κοίλη Γη

Η «θεωρία» της Κοίλης Γης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η ιδέα του Κάτω Κόσμου εμφανίζεται στις μυθολογίες πολλών λαών, με γνωστότερο ίσως παράδειγμα της ελληνικής, με τον Πλούτωνα, βασιλιά του Αδη, και τον Χάροντα που περνούσε τους πεθαμένους από τον ποταμό Αχέροντα. Στη σύγχρονη εποχή επανέρχεται στο προσκήνιο με το βιβλίο «Το υπόγειο ταξίδι του Νιλς Κλιμ» του Νορβηγού Λούντβιχ Χόλμπεργκ και αργότερα με το «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» του Ιουλίου Βερν. Αλλά, πέρα από την επιστημονική φαντασία, τελευταία βρίσκει μεγάλη απήχηση μια επιστημονικοφανής θεωρία, η Κοίλη Γη, σύμφωνα με την οποία κάτω από τον στερεό φλοιό της Γης, που κατά την πιο διαδεδομένη εκδοχή αυτής της θεωρίας έχει πάχος 800 χιλιομέτρων, υπάρχει ένας άλλος κόσμος με τους δικούς του κατοίκους. Φυσικά αυτή η θεωρία δεν αντέχει ούτε στην απλούστερη κριτική. Καταρχήν η μάζα της Γης είναι γνωστή από την ακτίνα της και την περίοδο περιφοράς των δορυφόρων της, από τη μια μεριά, και τη θεωρία της βαρύτητας του Νεύτωνα, από την άλλη. Από τη γνωστή μάζα της Γης και τον όγκο του φλοιού της Κοίλης Γης προκύπτει ότι η πυκνότητα του τελευταίου θα έπρεπε να είναι 17 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό, πολύ μεγαλύτερη από την επιφανειακή πυκνότητα των 3 γραμμαρίων ανά κυβικό εκατοστό που μετράμε στην επιφάνεια της Γης. Τέτοια μεγάλη πυκνότητα έχουν βασικά μόνο το ουράνιο, το χρυσάφι και η πλατίνα! Στη συνέχεια η θεωρία δεν μπορεί να ερμηνεύσει τους σεισμούς που σήμερα γνωρίζουμε ότι οφείλονται στην κίνηση του στερεού φλοιού της Γης, ο οποίος «επιπλέει» στον ρευστό - λόγω μεγάλης θερμοκρασίας - μανδύα της, ούτε τη λάβα των ηφαιστείων. Τέλος έχει μετρηθεί ότι η θερμοκρασία στο υπέδαφος της Γης αυξάνεται αλματωδώς: για παράδειγμα στο βαθύτερο ορυχείο, 4 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, η θερμοκρασία είναι ήδη 60 βαθμοί Κελσίου και σε λίγο μεγαλύτερο βάθος ξεπερνάει τους 100 βαθμούς, οπότε το νερό βράζει και το σώμα ενός έμβιου όντος ψήνεται.

 

Ο Ευφυής Σχεδιασμός

Μια άλλη επιστημονικοφανής θεωρία που έχει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ είναι η θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού (Intelligent Design), σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εξέλιξη των έμβιων όντων - ζώων και φυτών - στη Γη αλλά η φύση γύρω μας δημιουργήθηκε όπως ακριβώς τη βλέπουμε σήμερα από κάποια υπέρτατη νόηση - για πολλούς τον Θεό. Σε μια ακραία μάλιστα εκδοχή που βασίζεται αποκλειστικά σε υπολογισμούς με βάση την Αγία Γραφή, η Γη δημιουργήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου του 4004 π.Χ.! Ομως τα παρατηρησιακά δεδομένα της Γεωλογίας (πετρώματα και απολιθώματα) και της Αστρονομίας (χημική σύσταση και τροχιές πλανητών, ηλικία του Ηλιου) είναι τόσο καλά «δεμένα» μεταξύ τους, ώστε κανένας σοβαρός επιστήμονας σήμερα δεν αμφιβάλλει ότι η Γη έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Στο πρόσφατο παρελθόν έγινε προσπάθεια να ενταχθεί η θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού στο διδακτικό πρόγραμμα των σχολείων των ΗΠΑ, σαν μια ισότιμη βιολογική θεωρία προς αυτήν της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου. Η προσπάθεια απέτυχε αφού η επιστημονική κοινότητα αλλά και το αμερικανικό κράτος την κατέταξαν στην κατηγορία της ψευδοεπιστήμης, αλλά οι οπαδοί της θεωρίας δεν φαίνεται να μειώνονται.

 

Ο πλανήτης Νιμπίρου

Εκτός από τη θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού, υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες ψευδοεπιστημονικές θεωρίες που σχετίζονται με την εμφάνιση των ανθρώπων στη Γη. Μία από αυτές είναι η θεωρία του Ρώσου Εμμανουήλ Βελικόφσκι, δημοσιευμένη στο βιβλίο του «Κόσμοι σε σύγκρουση» (1950), σύμφωνα με την οποία περί το 1500 π.Χ. η Αφροδίτη εκτοξεύθηκε από τον Δία προς τη σημερινή τροχιά της και πέρασε κοντά από τη Γη προκαλώντας καταστροφές και αλλάζοντας την ιστορία του πλανήτη μας. Η θεωρία αυτή προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι η τροχιά της Αφροδίτης είναι αφύσικη, ότι το ηλεκτρικό δυναμικό του Ηλιου είναι της τάξης των 1.000 τρισεκατομμυρίων βολτ και ότι η περιστροφή της Γης επηρεάζεται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και οι τρεις παραπάνω προβλέψεις έχουν αποδειχθεί λανθασμένες από αστρονομικές παρατηρήσεις. Η βασική ιδέα αποδείχθηκε όμως «ελκυστική» και έτσι πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια επανεμφανίστηκε, αυτή τη φορά με τον «άγνωστο» πλανήτη Νιμπίρου στη θέση της Αφροδίτης και τη χρονολογία της σύγκρουσης στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η χρονολογία αυτή έχει αλλάξει μερικές φορές, με πιο πρόσφατη «προφητεία» το 2012. Επειδή όμως τίποτα δεν συνέβη τότε, η θεωρία της καταστροφής της Γης από τον Νιμπίρου έχει κάπως ξεχαστεί.

 

Επιχείρηση Αστρολογία

Το όνομα του πλανήτη Νιμπίρου προέρχεται από τη μυθολογία των Βαβυλωνίων και των Σουμερίων, γεγονός που φέρνει στο μυαλό πολλών από εμάς μια άλλη ψευδοεπιστήμη, ίσως την πιο προσοδοφόρα οικονομικά από όλες, την Αστρολογία. Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι η «επιστήμη» τους έχει τις ρίζες της στους λαούς της Μεσοποταμίας, του σημερινού Ιράκ, όπου παλαιότερα ζούσαν οι Βαβυλώνιοι και οι Σουμέριοι. Με βάση αυτή την ιστορική «θεμελίωση» και μια γλώσσα διανθισμένη με αστρονομικούς όρους, οι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι, έστω και αν υπάρχουν διάφορα «προβλήματα» μεταξύ της θεωρίας τους και της σημερινής αστρονομικής πραγματικότητας, η θεωρία τους «δουλεύει» και μπορούν να προβλέψουν το μέλλον των ανθρώπων με ακρίβεια ή, έστω, με πολύ μεγάλη πιθανότητα.

Ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε από ένα πείραμα που έγινε στις ΗΠΑ, σε συνεργασία του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, Σον Κάρλσον, και της επίσημης ένωσης των αμερικανών αστρολόγων. Το πείραμα είχε την ίδια οργάνωση με αυτήν που έχουν οι κλινικές δοκιμές των νέων φαρμάκων κατά τη διαδικασία έγκρισής τους για άδεια κυκλοφορίας και τα αποτελέσματά του δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο του 1985 στο εγκυρότατο επιστημονικό περιοδικό «Nature».

https://physicsgg.files.wordpress.com/2017/04/a_double-blind_test_of_astrology_carlsons_original_article_in_nature.pdf

Η λεπτομερής περιγραφή του πειράματος μπορεί να βρεθεί στο φύλλο του «Βήματος» της 19ης Ιανουαρίου 2003, οπότε εδώ περιορίζομαι στο τελικό αποτέλεσμα.(Η απάτη της αστρολογίας)

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=148518

Αν οι αστρολόγοι απαντούσαν τυχαία σε ένα ερωτηματολόγιο θα είχαν ποσοστό επιτυχίας 33,33%, αφού έπρεπε να επιλέξουν τη σωστή απάντηση μεταξύ συνολικά τριών. Το αποτέλεσμα ήταν 34%, ποσοστό που στατιστικά δεν διαφέρει σημαντικά από το 33,33%. Με άλλα λόγια, ένα φάρμακο που θα έδινε αυτά τα ποσοστά ίασης σε ασθενείς δεν θα έπαιρνε ποτέ άδεια κυκλοφορίας!

Το τελικό συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω φαίνεται να είναι ότι, παρά την αλματώδη ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας που βλέπουμε τα τελευταία 100 χρόνια, οι άνθρωποι φαίνεται να έλκονται από την ελπίδα του μυστικισμού περισσότερο από τη βεβαιότητα της επιστήμης. Ετσι είναι πολλοί που δεν δέχονται για σωστή απάντηση το ξερό «Ναι» που αναφέρω στην τελευταία ερώτηση της εισαγωγής.

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=875342

7B3351C68F881ACB08D7B459EF22778D.jpg.362028b5cc7e5239aa4aae62116b660d.jpg

cebacebfceb9cebbceb7-ceb3ceb7.jpg.96052d2a71315e28ff493b467c75484a.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το κακό με τέτοιους ανθρώπους που είτε δημιουργούν αυτές τις θεωρίες είτε τις ασπάζονται είναι η... Βλακεια.

Δεν εξηγείται επιστημονικά ο όρος.

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν μιλάω για την ύπαρξη του Θεού, την δημιουργία σύμφωνα με τα θεολογικα κείμενα, αλλά για τις συγκεκριμένες αρλούμπες που πιστεύουν κάποιοι.

Άλλωστε η πίστη του καθενός είναι σεβαστή και δεν χωρεί επιστημονικης ανάλυσης.

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατί η θρησκεία κι η πίστη να μη χωράει επιστημονικής ανάλυσης;

 

Να πιστεύουμε στο δωδεκάθεο ή στον Τουτατή; Κι εκεί θεολογικά κείμενα υπάρχουν πολλά. Όλα αυτά είναι μπούρδες και πρέπει να ξεκολλήσουμε επιτέλους από τους καθωσπρεπισμούς που μονάχα συντηρούν τον μεσσαίωνα των ψευδολόγων απανταχού της Γης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατί φίλε άλλο ο νους και άλλο το συναίσθημα, η καρδιά.

Αν βρεις ρημ συνάρτηση που κάνει την ύλη ενέργεια γι αυτό ναι θα είσαι ο Αϊνστάιν της θρησκείας. :wink:

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 8 μήνες αργότερα...

πες τα ρε vensius !

 

Aν υπαρχει θεος, γιατι να μην τον βαλουμε στο εργαστηριο ; ποιον θα πειραξει ; Εκεινον ή εμάς ;

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

πες τα ρε vensius !

 

Aν υπαρχει θεος, γιατι να μην τον βαλουμε στο εργαστηριο ; ποιον θα πειραξει ; Εκεινον ή εμάς ;

 

... τους +κατόχους+ του copyright :twisted:

Χρήστος Μαρινός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν χρειάζεται να Τον βάλεις στο μικροσκόπιο, απλά άνοιξε τα μάτια σου και κοίτα γύρω... [-o<

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

πες τα ρε vensius !

 

Aν υπαρχει θεος, γιατι να μην τον βαλουμε στο εργαστηριο ; ποιον θα πειραξει ; Εκεινον ή εμάς ;

Στο εργαστήριο,μπορείς να βάλεις αυτό που μπορεί να μελετηθεί εργαστηριακά...και γενικότερα επιστημονική ανάλυση μπορείς να κάνεις εφαρμόζοντας την πλέον αξιόπιστη επιστημονική μέθοδο:της παρατήρησης και του πειράματος,και με την βοήθεια της λογικής και του μαθηματικού φορμαλισμού,μόνο ό,τι είναι υλοενεργειακο-χωροχρονικό(''υλικό''εν συντομία),ό,τι ''υλικό''υπάρχει γνωστό ή άγνωστο μέσα στο Σύμπαν-Σύμπαντα...

Αν όμως υπάρχει και άλλη κατάσταση ύπαρξης,που δεν έχει την ίδια οντολογική βάση-φύση με την υλοενέργεια-χωρόχρονο,αλλά είναι άλλης φύσεως ας πούμε ''πνευματικής''?Η οποία δεν αλληλεπιδρά με την υλοενέργεια-χωρόχρονο με νομοτελειακό τρόπο,ώστε να μπορείς να βρείς φυσική σχέση μεταξύ τους?

Αν μάλιστα αυτή-αυτές οι καταστάσεις ύπαρξης είναι νοήμονα όντα και επιδρούν πάνω στην ύλη,όχι υπακούοντας σε νόμους της φύσης,αλλά κατά βούληση?

Τότε η επιστήμη απλώς δεν μπορεί να διερευνήσει,έχει περιορισμένες δυνατότητες,και το μόνο που μπορεί να πεί είναι: η δυνατότητα ύπαρξης ''πνευματικών'' όντων,δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή αλλά ούτε και να απορριφθεί,οι πιθανότητες είναι απλώς 50-50...

Και τότε πώς μπορούμε να διερευνήσουμε το ''πνευματικό σύμπαν''-αν υπάρχει?Αν έχουμε και εμείς σαν άνθρωποι όχι μόνο υλικό σώμα,αλλά και ''πνευματική'' υπόσταση ας την πούμε ψυχή,και η οποία δεν είναι απλώς η εκδήλωση των ανώτερων λειτουργιών του εγκεφάλου(σκέψη,συναίσθημα κλπ),και η οποία θα μπορούσε να ζεί και μετά τον θάνατο του ''υλικού'' σώματος.

Και επιπλέον αν η ανώτερη οντότητα όλων που ας την πούμε Θεό,διάλεξε να αποκαλύπτεται στους ανθρώπους όχι μέσω εντυπωσιακών-συστηματικών-''εργαστηριακών''εμφανίσεων,αλλά ''σιωπηλά'' μέσω μιας ''εσωτερικής'' συνομιλίας-αλληλεπίδρασης και μόνο εφόσον κρίνει οτι υπάρχει ''συμβατότητα διαλόγου'' με κάποιους ανθρώπους?

Η οποία συμβατότητα γίνεται εφικτή ας πούμε μέσω της Δικαιοσύνης,της Ταπεινότητας(το αντίθετο της υπερηφανείας-αλαζονείας-εγωισμού),και πάνω απο όλα της Αγάπης?

Στην εποχή μας θα έβρισκε πλέον πολύ λίγους ''δεκτικούς'' στις παραπάνω ''αρετές'' για να αποκαλυφθεί-επικοινωνήσει...

Και για να μην νομίσετε οτι μιλάω με υποθέσεις,με ένα σωρό ''αν'',απλά σας λεω,οτι σε αυτή τη ζωή υπάρχουν βιώματα και αποκαλυμένα γεγονότα σε αρκετούς ανθρώπους που δεν είναι φαντασιόπληκτοι,αφελείς,ψυχωτικοί,κλπ, που έχουν αντιληφθεί οτι υπάρχει και κάτι άλλο...(παρεπιμπτόντως κάτι υποψιάστηκε και ο Isaac Newton,και προσπάθησε να το ψάξει και μέσω της αλχημείας,εκτός της Φυσικής...)

Επειδή έχω γνωρίσει πολλούς αληθινούς επιστήμονες,γνωρίζω και τις αντιρρήσεις που προβάλλουν.Οι οποίες αρχίζουν να υποχωρούν,όταν μειώνουν τον εγωισμό τους,''ξεκαβαλάνε το καλάμι'' και θέλουν να κάνουν αληθινή αναζήτηση χωρίς παρωπίδες και πεισματικές προκαταλήψεις(π.χ.ο άνθρωπος είναι μόνο ''ύλη'' που σκέφτεται για την ''ύλη''),και τότε αναθεωρούν τουλάχιστον την βεβαιότητα με την οποία εξέφραζαν την υλιστική θεώρηση της ζωής...

Αν δεν κάνει κανείς ουσιαστική και ειλικρινή έρευνα ζωής πάνω σε αυτό το θέμα,δεν θα έχει εμπειρίες και δεν θα πειστεί.

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έτσι είναι όπως τα είπε ο Κώστας πολύ ωραία. Στην εποχή μας είναι μόδα ο αθεισμός, αφενός λόγω της προόδου της επιστήμης και ανακαλύψεων που ο άνθρωπος δεν μπορεί να συνδέσει εύκολα με αυτά που ξέρει από τις θρησκείες, αλλά και λόγω αντίδρασης ως προς τις θρησκείες γενικότερα και τα δόγματα και φαινομένων όπως πλουτισμού παπάδων, τραγόπαπων, φανατισμένων ισλαμιστών κλπ. Ο άνθρωπος τείνει να είναι ισοπεδωτικός. Π.χ αστρολογία κακιά, άρα και οτιδήποτε εκτός επιστήμης κακό.

 

Όμως αν κάτσει κάποιος και αναρωτηθεί τι σκοπό έχει το σύμπαν και παρατηρήσει κάποια πράγματα τριγύρω θα καταλάβει ότι δεν δύναται να υπάρχει τίποτε χωρίς σκοπό και αιτία και απαξ και υπάρχει σκοπός υπάρχει και διανόηση από πίσω. Το θέμα όμως είναι πολύπλοκο και το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να συλλάβει κάποιες έννοιες, παρόλο που ο άνθρωπος γίνεται ίσως εξυπνότερος. Από εκεί και πέρα, όπως είπε ο Κώστας όντως υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που έχουν βιώματα πνευματικού κόσμου και αποκαλύψεις και δεν είναι οι άνθρωποι που θα καθίσουν να αντιπαρατεθούν όπως γίνεται σε πανελ στην Αμερική με γραφικούς ιερωμένους από τη μια και επιστήμονες ή αθειστές από την άλλη. Δεν μιλάνε για τα βιώματά τους έτσι απλά. Τώρα για το τι ισχύει πραγματικά, ο καθένας κάνει την έρευνά του και καταλήγει σε κάτι, ή αφήνει ενδεχόμενα ανοιχτά. Το ότι υπάρχει και η βλακεία σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει, αυτό είναι δεδομένο. Όμως είναι λάθος να κοροιδεύουμε αυτούς που πιστέουν σε κάτι απλά γιατί η επιστήμη δεν το έχει αποδείξει. Δεν μιλάμε βέβαια για αστρολογίες και τέτοια. Απλά έτσι όπως πάει, σε λίγο αυτός που πιστεύει έστω και αόριστα σε κάποιον Θεό θα γίνεται αντικέιμενο χλευασμού.

 

Η λογική είναι το πρώτο βήμα για τη σοφία. Σποκ.

starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης