Jump to content

καταλληλοι προσοθφαλμιοι για ETX


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην όμορφη παρέα σας. Αν και κάτοχος πολλών ετών ενός Meade ETX 125 θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά αρχάριο. Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας στην επιλογή κατάλληλων προσοφθάλμιων για το τηλεσκόπιο μου. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο τον βασικό 26mm 4000 που είχε έρθει μαζί με την αρχική αγορά. Αν και είχα χρησιμοποιήσει αρκετά και τον 9mm καθώς και ένα barlow τα οποία πια δεν έχω. Η χρήση που κάνω είναι σχετικά μικρή 3-4 παρατηρήσεις τον χρόνο, σε σημεία με σχετικά αυξημένη φωτορύπανση και σε μικρό κομμάτι του ουρανού (στο νότο, από Κυλλήνη προς την μεριά της ζακύνθου).

Οι παρατηρήσεις μου συνήθως αφορούν τα messier και πλανήτες. Προφανώς λόγο μικρού τηλεσκοπίου αρκούμαι στην αναζήτηση αντικείμενων περισσότερο από την παρατήρηση τους.

 

Θα χαρώ πραγματικά αν κάποιος με βοηθήσει με την εμπειρία του στην επιλογή των καταλληλότερων προσοφθάλμιων. Μέχρι τώρα προσανατολίζομαι στη σειρά 5000 της meade.

 

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα NIkaas,

 

μια καλή σειρά απο plossl θα σου ανοίξει το δρόμο για να επιλέξεις μόνος σου στη συνέχεια. Θα δεις τι είναι αρκετό και τι όχι (αν θες μεγαλύτερα παιδεία, καλύτερο κοντραστ κλπ.)

 

Προσωπικά παρατηρώ σχεδόν αποκλειστικά με ορθοσκοπικούς.

 

Καλό είναι να έχεις ένα ep μικρής μεγέθυνσης (ερευνητικό) και ένα μεγάλης ορθοσκοπικό (για όταν τύχει να χει καλό seeing).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης