Jump to content

Πρόβλημα σύνδεσης eq6 με starry night


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. προσπαθώ να συνδέσω μια eq6 με το starry night pro plus 6. Το pc μου τρέχει windows 10. Έχω κατεβάσει το ascom platform 6.3, το eqmod, το driver για το καλώδιο (prolific usb to serial) και όταν ανοίγω το starry night και πάω να κάνω τις ρυθμίσεις δεν μου εμφανίζεται πουθενά το EQASCOM για να το επιλέξω. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! ](*,)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια σου φιλε, αν θυμαμαι καλα το starry night θελει ενα plug in για να σου βρει το ASCOM. Εχεις δοκιμασει να δουλεψεις με Cartes du ciel? Αν δουλυει εκει τοτε τουλαχιστον εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις θεμα με το seiral και τα com ports :)
Vasilis Hailsteel
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το EQASCOM κολλαει σε win10 οταν η συνδεση ειναι μεσω bluetooth.

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Ο άνθρωπος μιλάει για eqdir με καλώδιο το οποίο είναι prolific όχι blue tooth (με καλώδιο στα win 10 δεν έχει θέμα). Το prolific είχε φάει πόρτα από τα win 8 και μετά και υπολειτουργούσε. Δες αν από κάποιο update των windows έχει περαστεί νέος driver και γι'αυτό και κάνει ότι κάνει. Αν όντως είναι νέος driver γύρισε το στον παλιό ( αν θυμάμαι καλά είναι του 2009).

Τo port στο device manager ποιό είναι του eqdir;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθεια. θα δω τι θα κάνω. θα το προσπαθήσω λίγο ακόμα με τα windows 10 εάν δεν βγάλω άκρη η λύση είναι παλιό λάπτοπ με xp για να τελειώνω.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια και από εμένα.....εχω και εγώ μια eq6 και την δουλεύω με eqmod & cartes du ciel.Με το starry night δουλεύει αλλά τελευταία μου έκανε νερά.....μετα από κάποια ωρα η σύνδεση κοβόταν και στο panel του eqmod εμφανιζόταν το μήνυμα conection error. Αυτό το έκανε τόσο στο starry night οσο και στο cds.Μετά από ένα διάλογο που είχα τυχαία με κάποιον μου είπε ότι στα win10 υπάρχει το εξής. Στο device manager - universal usb adaptor εντοπίζεις όλες τις θύρες usb και γενικά ότι αφορα τα ......αστρονομικά....κάνεις δεξί κλίκ επάνω τους, μετά ιδιότητες και στο παράθυρο που ανοίγει ...στο πεδίο ενέργεια ξετικάρεις την επιλογή που αφήνει τα windows να κλείνουν τη θύρα για εξοικονόμηση ενέργειας. Το ίδιο κανεις και για τις θύρες com. Εντοπίζεις την θύρα prolific......com τάδε και ξετικάρεις το σχετικό πεδίο.Αυτό πρέπει να το κάνεις πάλι σε περίπτωση που αλλάξεις com.

Μετά από αυτό τα προβλήματα που είχα σταμάτησαν.

Να πώ ότι για να είναι ορατό σαν συσκευή το prolific usb too serial θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο όταν γίνουν οι ποιο πάνω ενέργειες

energy.thumb.JPG.92ced4ebac3b9d89b2dde5b6ff7913c3.JPG

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.

Werner Heisenberg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης