Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα και καλως σας βρηκα!Αν και σας παρακολουθω αρκετα χρονια μολις εκανα εγγραφη και θα θελα τη συμβουλη σας.Δε θα πω τα ηδη γνωστα οτι ησαστε η αιτια που ξεκινησα αυτο το μικροβιο της αστροπαρατηρησης και της εμμονης μου με οτι αστρικο...τα ξερετε ηδη φανταζομαι απ την πολυ καλη παρουσια του site!Εχω ηδη εδω και 2 χρονια το skywatcher 200/1000 f/5 με eq5 ισημερινη,αστρονομικα κυαλια και ενα meade etx 70A go to για παραπανω απο 10 χρονια οπως και αρκετα βιβλια.Εχω παρει αρκετα extra προσοφθαλμια,barlow και δαχτυλιδια για eos dslr με τα οποια σκεφτομαι να ξεκινησω αστροφωτογραφια γι αρχη.Θα θεωρησω τον εαυτο μου medium level με αρκετο ζηλο για εκμαθηση οποτε ας σας πω τι εχω κατα νου.Θα θελα να παρω το skywatcher 250mm quattro f/4 και να προσθεσω το synscan v3 go to kit στη βαση που ηδη εχω αν και ειναι οριακα γι αυτο το τηλεσκοπιο.Φυσικα με ολο το κιτ που το συνοδευει οπως διορθωτης κομης,καλυτερα οπτικα κτλ.Αργοτερα τα επομενα που σκεφτομαι να παρω ειναι ccd καμερα και οδηγητικο τηλεσκοπιο με gps να ολοκληρωσω το κιτ.Εχω βρει το site που θελω να τα παρω οποτε αν θελει και καποιος κατι αλλο ευχαριστως να το προσθεσω στην παραγγελια.Αναμενω τις οποιες απαντησεις σας να διαφωτιστω οσο μπορω.Συγνωμη αν μακρυγορησα,εψαξα ηδη στο forum γι αντιστοιχο θεμα,δεν βρηκα και γι αυτο το ανοιξα.Καλες παραρηρησεις σε ολους μας![/b]
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου καλησπέρα,

 

θα σου πρότεινα να σκεφτείς να αγοράσεις μια βάση που να αντέχει τον σωλήνα που σκέφτεσαι να πάρεις. Ο λόγος; πολύ απλός. Η eq5 σηκώνει 6.5 κιλά για φωτογραφική χρήση και 9 κιλά για οπτική.

Μόνο το quattro 250 ζυγίζει 10+ Αν προσθέσεις και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την φωτογράφιση (οδηγητικό τηλεσκόπιο ή finder, αντάπτορες, φωτογραφική μηχανή, οδηγητική κάμερα) τότε πας παραπάνω. Ήδη την eq5 σου την ζορίζεις και με το τηλεσκόπιο που έχεις τώρα για φωτογράφιση. Αν προχωρήσεις στην αγορά του θα έχεις πολλά τραντάγματα, trails και θα απογοητευτείς.

Φιλικά

Στάθης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα.

 

ναι μια eq6 - neq6 θα σε κάλυπτε. Η heq5 όχι τόσο.

Δες και στις αγγελίες, κατά διαστήματα πουλάνε κάποια μέλη.

Φιλικά

Στάθης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης