Jump to content

Skywatcher Telescope N 150/750 Explorer BD NEQ-3


pulsar01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

 

θελω να ασχοληθω ερασιτεχνικα με αστροφωτογραφηση.

 

Δεν ξερω απο τηλεσκοπια τιποτα, απλως εχω γνωσεις υπολογιστων και εχω διαφορα προγραμματα αστρονομιας και εχω διαβασει μερικα βιβλια αστρονομιας.

 

Εψαξα και βρηκα σαν αρκετα καλα τα εξης τηλεσκοπια ως προς τον λογο αξια προς τιμη.

 

Skywatcher Telescope N 150/750 Explorer BD NEQ-3

http://www.astroshop.eu/skywatcher-telescope-n-150-750-explorer-bd-neq-3/p,15330

 

και

 

Skywatcher Teleskop N 150/750 PDS Explorer BD NEQ-3

http://www.astroshop.de/skywatcher-teleskop-n-150-750-pds-explorer-bd-neq-3/p,19165

 

Ειδα καποια βιντεακια στο youtube απο το παραπανω τηλεσκοπιο και ομολογω οτι ημουν ενθουσιασμενος με την ποιοτητα των φωτογραφιων σε σχεση με την τιμη τους.

 

Απο οτι διαβασα τα φτιαχνει κινεζικη εταιρεια που φτιαχνει και τα Celestron αν δεν κανω λαθος αλλα ειναι σε πιο χαμηλες τιμες.

 

Κατα τη γνωμη σας τα αντιστοιχα σε ικανοτητες τηλεσκοπια της Meade ή Celestron θα ηταν πολυ ακριβοτερα ; Και αν ναι ποια ειναι αυτα ;

 

Το Meade LS 6 ειναι κοντα ποιοτικα στα παραπανω τηλεσκοπια ; (δε με ενδιαφερουν πολυ τα εφε και οι εκφωνησεις που κανει το Meade).

 

Ευχαριστω πολυ !

Αλεξανδρος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αρχικά πρέπει να κατασταλάξεις στο τι θες αρχικά να φωτογραφίζεις (βαθύ ουρανό ή πλανήτες). Διαθέτεις κάποιον εξοπλισμό ήδη όμως κάμερα ή φακούς ;

 

Τα τηλεσκόπια αυτά έρχονται χωρίς μοτέρ (ή goto) και πολική διόπτρα, που σημαίνει ότι πρέπει να τα αγοράσεις extra. Αφού πάρεις τηλεσκόπιο, με ισημερινή (η οποία έχει μοτέρ ή goto και πολική διόπτρα), θα πρέπει να πάρεις (εάν δεν έχεις) κάποια κάμερα, CCD ή DSLR (φυσική υπάρχει και η επιλογή της CMOS πλανητικής) . Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να ασχοληθείς είναι η οδήγηση (δηλαδή το '' κλείδωμα'' ενός αστεριού,συνήθως μέσω 2ης κάμερας και υπολογιστή, ώστε να μην σου κάνουν trail η φωτογραφίες).

 

Αρχικά θα σου πρότεινα να διαβάσεις εδώ στο Astrovox αλλά και σε ξένα Forum (όπως cloudynights, stargazers lounge κλπ) σχετικά με την αστροφωτογραφία .

 

Πόσα χρήματα διαθέτεις περίπου για όλο το setup ?

Θα σου πρότεινα επίσης να διαβάσεις τα άρθρα της AVAT: https://www.astrovox.gr/avat/types.php

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατ’ αρχήν φίλε pulsar01 καλώς όρισες στην παρέα μας.

Τώρα αυτά τα δύο τηλεσκόπια είναι το ίδιο με την μόνη διαφορά ότι το πιο ακριβό έχει δυνατότητα μικρομετρικής εστίασης. Λειτουργία απαραίτητη για την αστροφωτογραφία και καλοδεχούμενη στην απλή παρατήρηση του ουρανού.

Εσύ όμως μας δηλώνεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με την αστροφωτογραφία. Η αστροφωτογραφία όμως είναι ένας χώρος ιδιαίτερος με πολλά είδη που το κάθε ένα από αυτά απαιτεί τον δικό του εξοπλισμό. Αυτό το setup που μας έδειξες είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο για να κάνει κανείς αστροπαρατήρηση και παράλληλα έχει δυνατότητες φωτογράφησης της Σελήνης και των πλανητών. Στην φωτογράφηση λοιπόν του βαθέως ουρανού ενώ ο οπτικός σωλήνας είναι κατάλληλος, η στήριξη όμως είναι ανεπαρκής. Διότι όσο κι αν σου φαίνεται παράδοξο, η φωτογραφίες νεφελωμάτων γαλαξιών κλπ, απαιτούν χρόνους για να τραβηχτούν, ο οποίος μετριέται με τις ώρες κι όχι με χρόνους κλικ και βγήκανε. Έτσι λοιπόν για να ξεκινήσεις αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην αγοράσεις τίποτα πριν να αρχίσεις να καταλαβαίνεις για το περί τίνος πρόκειται. Και πως θα γίνει αυτό; Μιας και μας ήρθες μπες στην κεντρική σελίδα και άρχισε να διαβάζεις όλα όσα σου προτείνονται στο «Καλώς ήλθατε στο Astrovοx και την ερασιτεχνική αστρονομία». Κυρίως να μείνεις στα άρθρα της avat που αφορούν την αστροφωτογραφία.

Βέβαια η αστροφωτογραφία είναι κι αυτή φωτογραφία κι ως φωτογραφία διέπεται από έναν θεμελιακό νόμο τεκμηριωμένο μέσα από την ιστορία. Και αυτός ο νόμος μας λέει το εξής:

Οι καλύτεροι φωτογράφοι που υπήρξαν, ήταν αυτοί που γνώριζαν βαθιά και λάτρευαν το θέμα τους. Νομίζω ότι με εννόησες.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης