Jump to content

Πολικη ευθυγραμμιση??? Και ανακατασκευη......


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λόγο του ότι το η πολική ευθυγράμμιση στην HEQ5 ήταν ότι να είναι, συν το ότι για κάποιο λόγο ο φακός με τον πολικό ήταν καλυμμένος με λάδι???????) είπα να την λύσω και να καθαρίσω και να την ξανα συρναμολογησω, ολα καλα μεχρι εδω, απο εδω και περα ομως τα εχουμε σκουρα.

 

Με τα πολλα καταφερα να ευθυγραμισω το σταυρο στον(καθαρο πλεον) φακο και οταν γυριζω την στηριξη 360 μοιρες αυτο στεκεται ακινητο, μετα απο αυτο τι αλλο πρεπει να κανω εχουμε κανενα manual η κανενα βιντεακι το οποιο να ειναι ευπεπτο ?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατ’ αρχάς αφού μπόρεσες και ευθυγράμμισες την διόπτρα σου και ο σταυρός της μένει καρφωμένος επάνω στον στόχο όταν περιστρέφεις τον άξονα της ορθής αναφοράς, έκανες το δυσκολότερο και το σημαντικότερο.

Τώρα πρέπει να ορίσεις ένα σημείο αναφοράς ώστε όταν αλφαδιάζεις την στήριξη και βάζεις τον άξονα της ορθής αναφοράς στο σημείο αυτό να είσαι σίγουρος ότι το κυκλάκι του πολικού να δείχνει την άνω μεσουράνηση του. Αν πρόσεξες την διόπτρα σου αμέσως μετά το προσοφθάλμιο έχει δύο ροδέλες πάχους περίπου 5 χιλιοστών με μία κάθετη γραμμή και από μία σκουλικόβιδα. Αυτές τώρα υποτίθεται ότι είναι γι’ αυτήν την δουλειά. Είναι όμως μπάχαλο. Το πράγμα γίνεται πιο εύκολα και είναι απείρως πιο ευδιάκριτο στο σκοτάδι αν κολλήσεις δύο χαρτάκια στην στήριξη σου όπως στις κάτω φωτογραφίες. (Έχω γράψει οδηγίες).

Το πιο εύκολο για να βρεις το σημείο της άνω μεσουράνησης είναι να σημαδέψεις κάποια κολόνα της ΔΕΗ και να βάλεις το κυκλάκι του πολικού στο κάτω μέρος του οπτικού πεδίου. Όμως προσοχή! Καμία κολώνα δεν είναι τελείως κάθετη! Αντιθέτως είναι θεόστραβες. Πιο θετικό είναι να σημαδέψεις τα κάγκελα η το περβάζι της απέναντι πολυκατοικίας και συμβουλευόμενος τον δίσκο θέσης της ορθής αναφοράς να περιστρέψεις κατά 6 ώρες τον άξονα έτσι ώστε από την οριζόντια θέση να βρεθεί το κυκλάκι στην κατακόρυφη. (Να είναι πάντα στο κάτω μέρος του οπτικού πεδίου διότι υπάρχει αναστροφή της εικόνας.)

Πιο καλά τα παραπάνω φαίνονται στις κάτω φωτογραφίες.

Σού στέλνω και ένα προγραμματάκι που έφτιαξα στο Excel και μπορείς να το χρησιμοποιείς μέχρι το 2019.

Ότι απορία έχεις γράψε μου.

IMG_1809-2.thumb.jpg.f616f0ea60c5d117ba98b5e6c37d58ac.jpg

1054815412_IMG_1810-3.thumb.jpg.06458ac0c8e973ba399659ff20cc2458.jpg

2017 έως 2019 -0 εξ.xlsx

2017 έως 2019 Νυχτερινό -0εξ.xlsx

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Τελικα ειχε κλωτσησει και ενα ρουλεμαν απο οτι καταλαβα οποτε μολις παρελαβα ενα σετ και θα κανω αντικατασταση και ανακατασκευη σημερα.

Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω αν το εχει κανει καποιος?

Επισης αξιζει να βγαλω τα γραναζια και να βαλω το σετ τον ιμαντα?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης