Jump to content

"Διαγωνισμός" αστροφωτογραφίας μελών του AstroVox


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σκεπτικό πίσω από αυτό ήταν όλοι να ανεβάζουμε τον ίδιο στόχο, και μετά να συζητάμε μεταξύ μας τους τρόπους επεξεργασίας και φωτογράφισης του στόχου. Έχοντας κοινό στόχο είναι εύκολο να δούμε τις διαφορές. Ο λόγος που μπήκε η κλήρωση, είναι ώστε όλοι να έχουν δικαίωμα να επιλέξουν τον στόχο και όχι πάντα ένας.

 

Αν διαβάζατε όλο το post που έκανα και όχι μόνο τον τίτλο, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να το αναλύουμε τόσο πολύ. Εκεί γράφω ότι μαζί με την φωτογραφία, να βάζουμε τον εξοπλισμό και τεχνικές επεξεργασίας.

 

Για όσους δεν έχει νόημα όλο αυτό, απλά δεν συμμετέχουν.

 

Εφοσον η λογικη ειναι να υπαρχει κληρωση και η λεξη αλλα και ιδεα του διαγωνισμου προακλει τριβες δεν θα ηταν καλυτερα να αλλαξει η ολη λογικη σε ομαδικη προκληση; Επισης δεν θα ηταν καλυτερα αυτου του ειδους η προκληση να ειναι ανοικτη. Τι εννοω. ξεκιναμε τον δεκεμβριο με την αλογοκεφαλη και αφηνουμε το θεμα ανοικτο για κληρωση 1-2 μηνες, μετα το τελος αυτου του διαστηματος και μετα απο κληρωση ο επιλαχων να επιλεξει αλλο στοχο αλλα το θεμα της αλογοκεφαλης να ειναι ανοικτο και για τα επομενα ετη(?) ωστε να μην επαναλαμβανετε καθε χρονο αλλα και νεοι που μπαινουν στο χομπι να εχουν τη δυνατοτητα να παρουν μερος σε αυτη την προκληση (χωρις την δυνατοτητα κληρωσης) και να ειναι συγκεντρωμενες λεπτομεριες ληψης και επεξεργασιας για ενα στοχο.

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παντελή επέτρεψε μου να σε παραπέμψω στους όρους χρήσης του Astrovox. 2. Δεν επιτρέπονται περιφρονητικά σχόλια και ειρωνικές υποδείξεις προς άλλα μέλη

3. Δεν επιτρέπονται οι προσωπικές επιθέσεις και έριδες

 

Τελικα είναι στο dna μας οι έριδες αυτό που έγραψα και παραπάνω μπορείς να εξηγήσεις γιατί παρακάμπτει τους όρους χρήσης; Λυπάμαι που το λέω.αυτο αλλά δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται. Ακόμα και αν το κάνει κάποιος άλλος δεν είναι λόγος να το κάνουμε και εμείς.

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

 

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάλι φασαρία??? Καλά ρε παιδιά καταντάει κουραστικό......νισάφι!. :(

 

Άμα βρισκόμασταν όλοι μαζί με καμιά μπύρα στο χέρι και ανοίγαμε το ίδιο θέμα θα θέλαμε να ανταλλάξουμε τόσες πληροφορίες που σίγουρα μόνο τσακωμός δε θα ήταν.

Η επικοινωνία και η συζήτηση πίσω απ την οθόνη είναι απρόσωπη επειδή δε βλέπουμε τις εκφράσεις του προσώπου του συνομιλητή ούτε ακούμε τον τόνο της φωνής του και ότι γράφει το αντιμετωπίζουμε με καχυποψία.

 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι έχουμε το ίδιο πάθος κι αυτό αποτελεί την αξία και το λόγο που πρέπει να είμαστε θετικοί κι εξωστρεφείς στις συζητήσεις μας και όχι καχύποπτοι.

 

Στα ξένα φόρουμ γιατί είμαστε όλοι σωστοί και μετρημένοι?

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θανάση σε ξένα forum, όπου συμμετέχω, δεν λέει ο καθένας τη γνώμη του. Άμα του αρέσει μια συζήτηση συμμετέχει. Άμα δεν του αρέσει δεν συμμετέχει. Τόσο απλά.

 

Στην Ελλάδα μας έφαγε το "θέλω για τα πάντα να έχω άποψη".

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τέλος πάντων δεν έχω τίποτα με τον Παντελή ούτε με κάποιον άλλο, αλλά το απρόσωπο του forum βλέπετε, όποιος θέλει ακολουθεί όπως είπε και ο Παντελής )

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

 

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα, γράφτηκαν αρκετές διαφορετικές απόψεις. Ο Παντελής που είχε την αρχική ιδέα μπορεί αν το επιθυμεί να κάνει μία σύνθεση απόψεων κατά την κρίση του και να να ανοίξει ένα θέμα ως "παιχνίδι", "διαγωνισμό", "πρόσκληση" ή όπως αλλιώς θέλει να το πει και βλέπουμε πως θα πάει και στην πορεία μπορεί να τροποποιηθεί η ιδέα!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης