Jump to content

Διαστημική Εξερεύνηση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

"Ημέρα Τύπου ESA" :cheesy:

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ένα μεγαλοπρεπές έργο, που ενώνει δεκατέσσερις χώρες του κόσμου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα του ΔΔΣ περιλαμβάνει επίσης τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), των οποίων οι αστροναύτες είναι η κατάρτιση στο Κέντρο Εκπαίδευσης κοσμοναύτων Γιούρι Gagarin.

Το CPC έχει γίνει μια παράδοση για να προσκαλέσουν ξένους δημοσιογράφους κατά τις ημέρες εκπαίδευσης διεθνών πληρωμάτων. Έτσι, σήμερα στο Κέντρο ήταν η "Ημέρα Τύπου ESA". Η γνωριμία ξεκίνησε με το γυμναστήριο του μετακομισμένου διαστημικού οχήματος μεταφοράς (SIC) "Soyuz". Τα μέλη του Τύπου ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση των TPK σταθμό ελλιμενισμού και redock. Πριν από την έναρξη της κατάρτισης το βασικό πλήρωμα του ISS-56/57, ως μέρος της Roskosmos ο κοσμοναύτης Σεργκέι Prokopiev, ο αστροναύτης της ESA Αλέξανδρος Gerst και ο αστροναύτης της NASA Serina Onon-CHENSELLOR απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, το πλήρωμα, συγκρίνοντας την εκπαίδευση στη Ρωσία, την Αμερική και την Ευρώπη, είπε ότι οι προπονήσεις CPC που πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες όσο πιο κοντά στο πραγματικό. «Στη Ρωσία, οι αστροναύτες συνήθως εκπαιδεύονται από TPK» Soyuz», και στην Αμερική - ISS - κοινόχρηστο Αλέξανδρος Gerst. - Σε αντίθεση με το σταθμό, όπου υπάρχει πάντα χρόνος στο πλοίο όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, έχουμε συχνά μόνο δευτερόλεπτα για να αντιδράσουν και να το διορθώσουμε. Από την «Ένωση» πρέπει να δράσουμε γρήγορα και λειτουργεί ένα μεγάλο αριθμό των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, αν και η πραγματική πτήση συνήθως λαμβάνει χώρα κανονικά. Μάθαμε επίσης πώς να ζούμε σε ένα πλοίο κατά τη διάρκεια μιας τροχιάς πτήσης. "

Οι Αστροναύτες σημειωσαν σε αυτό το παρασκεύασμα στο CPC η εκπαιδευση είναι πολύ διαφορετική από την κατάρτιση σε άλλους διεθνείς εταίρους. Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα της διεθνούς συνεργασίας είναι ότι κάθε εταίρος συμβάλλει σημαντικά στην από κοινού ανάπτυξη του εξωτερικού χώρου. «Για παράδειγμα, αν πάρουμε το πλήρωμα μας, Σεργκέι - τον οδηγό και τα καταφέρνει με τον έλεγχο του οχήματος - συνέχισε ο Αλέξανδρος Gerst. - εγώ, με τη σειρά μου, ως επιστήμονας, μπορεί να του πει κάποια επιστημονική σοφία. Έχουμε επίσης έναν γιατρό στη μεταφορά, τη Σερίνα. "Μετά οι ευρωπαιοι δημοσιογράφοι και του ΕΟΔ επισκέφθηκε το Kosmotsentre στο οποίο φαινόταν σύνθετες διατάξεις μονάδες τροχιακό σταθμό «Mir», μάθαμε πώς να εργαστεί για μια επαναδιαμορφώσιμες αεροσκάφος προσομοιωτή και ελικόπτερα, ένα εικονικό κέντρο Mission Control, ένα ειδικό προσομοιωτή «Εικονική διαστημικό σκάφος μεταφοράς» Σογιούζ», γνωριστήκαμε με το άλλο καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνολογίες. Οι ξένοι επισκέπτες έιδαν επίσης την «Έξοδος 2», το οποίο πραγματοποιήθηκε προσομοίωση της παραγωγής σε ελεύθερο χώρο, με κοστούμια επίδειξης φυγοκεντρωτή TsF-7, που χρησιμοποιείται για την προσομοίωση διαφόρων υπερφορτίσεων, και το δωμάτιο προσομοιωτών ISS RS. Για κάθε επιθεώρηση στο αντικείμενο οι εμπειρογνώμονες CPC έδωσαν λεπτομερείς εξηγήσεις, έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι ολοκλήρωση «της ESA Media Day» που σχηματίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας απο τους κοσμοναύτες και αστροναύτες στο Κέντρο μας.

https://www.roscosmos.ru/print/24574/

 

 

 

Ρωσία: Σχέδια για Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και αποστολή στη Σελήνη. :cheesy:

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roskosmos, στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου διαστημικού προγράμματος, προγραμματίζει να εκτοξεύσει 150 δορυφόρους έως το 2025, να δημιουργήσει τον δικό της Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να ξεκινήσει αποστολές στην Σελήνη με διαστημόπλοια νέας γενιάς.

Ο γενικός διευθυντής της Ίγκορ Καμαρόφ ανακοίνωσε σήμερα ότι «την περίοδο έως το 2025 (που είναι η περίοδος εφαρμογής του νέου διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας), η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία προγραμματίζει να ανανεώσει σημαντικά το δορυφορικό της σύστημα και να πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 εκτοξεύσεις δορυφόρων, αυξάνοντας αισθητά τον αριθμό των δορυφόρων που θα τεθούν σε τροχιά.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Glonass όσον αφορά τις εγγυήσεις της παγκόσμιας ασφάλειας και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

Αναφερόμενος στις προοπτικές αυτές ο Καμαρόφ υπογράμμισε την σημασία που δίνει σ’ αυτές το τελευταίο διάστημα η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, η οποία έχει πεισθεί, όπως είπε, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός τέτοιου δορυφορικού συστήματος. Προσέθεσε μάλιστα ότι «στο προσεχές μέλλον το θέμα αυτό πρέπει να μελετηθεί και να τεθούν οι αντίστοιχοι στόχοι».

Στο μεταξύ η Ρωσία προγραμματίζει το 2019 να ολοκληρώσει την δεύτερη φάση της κατασκευής του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και να εντάξει σ’ αυτό τρεις νέες κάψουλες, δήλωσε ο γενικός σχεδιαστής των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων Γιεβγκένι Μάρκιν, επισημαίνοντας ότι «οι κάψουλες αυτές είναι σχεδιασμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελέσουν την βάση για την δημιουργία ενός αυτοτελούς ρωσικού διαστημικού σταθμού».

Ο Γιεβγκένι Μάρκιν αναφέρθηκε επίσης και στο νέο διαστημόπλοιο Federatsia το οποίο θα μπορεί να προσγειωθεί στην Σελήνη με ακρίβεια επτά χιλιομέτρων. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα του νέου διαστημοπλοίου είπε ότι η κάψουλα προσελήνωσης (σεληνάκατος), που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 10 φορές, θα μπορεί να πραγματοποιήσει ομαλή προσγείωση με ακρίβεια έως επτά χιλιόμετρα, θα διασφαλίζει τη διάσωση του πληρώματος καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στη Σελήνη σε περίπτωση ανάγκης και θα είναι αναβαθμισμένο ως προς τις ανέσεις για το πλήρωμα του.

Στόχος του διαστημικού προγράμματος που αφορά την Σελήνη είναι, σύμφωνα με τον Μίκριν, οι επισκέψεις στην βάση που θα δημιουργηθεί στην Σελήνη, μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιείται εξόρυξη και επεξεργασία σπάνιου ορυκτού πλούτου.

Το τελευταίας τεχνολογίας διαστημόπλοιο Federatsia, θα μεταφέρει ανθρώπους και φορτία στο διάστημα αλλά και στην Σελήνη. Το πλήρωμα του θα είναι έως τέσσερις κοσμοναύτες. Το διαστημόπλοιο θα μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά αυτόνομης πτήσης έως 30 ημέρες, ενώ στον διαστημικό σταθμό έως έναν χρόνο. Ανάλογα με τις τροποποιήσεις που θα γίνονται σ’ αυτό το διαστημόπλοιο θα μπορεί να έχει τέσσερις ή πέντε θέσεις επιβαινόντων. Το πρώτο διαστημόπλοιο Federatsia, που θα κατασκευαστεί κατά 80% από σύνθετα υλικά, προγραμματίζεται να έχει κατασκευαστεί έως το 2021.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500192805

 

 

Οι μαθητές του Μαράσλειου κατασκευάζουν «δορυφόρο» :cheesy:

Η SPIN - Space Innovation σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, διοργανώνει τον Απρίλιο τον διαγωνισμό διαστημικής «CANSAT IN GREECE» και η ομάδα μαθητών του 26ου Γενικού Λυκείου Αθηνών - «Μαράσλειο» έχει επιλεχθεί στις δέκα συνολικά ομάδες που θα λάβουν μέρος.

Ο διαγωνισμός αφορά την κατασκευή ενός «δορυφόρου» με διαστάσεις ενός κουτιού αναψυκτικού (ύψος 11,5 cm και διάμετρο 6,6 cm), που θα εκτοξευθεί με ειδικό πύραυλο σε ύψος 1 km, ενώ η κάθοδος του θα πραγματοποιηθεί με αλεξίπτωτο.

Κατά τη διάρκεια της καθόδου το CANSAT θα πραγματοποιήσει σειρά μετρήσεων. Συγκεκριμένα, στόχος όλων των ομάδων είναι, να υλοποιήσουν την πρωτεύουσα αποστολή κατά την οποία το CANSAT θα πραγματοποιήσει κατά την πτώση του μετρήσεις γεωγραφικών συντεταγμένων, ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμοκρασίας.

Επίσης, κάθε ομάδα πρέπει να προτείνει μια δευτερεύουσα αποστολή, η οποία δίνει και το στοιχείο της ιδιαιτερότητας σε κάθε ομάδα. Η δευτερεύουσα αποστολή της ομάδα μας είναι πρωτότυπη και περιλαμβάνει την κατασκευή και εκτόξευση δύο CANSAT ανάμεσα στα οποία θα υπάρχει δίκτυο επικοινωνίας και την επεξεργασία των δεδομένων που θα συλλέξουν.

Το ένα CANSAT, το οποίο καλούμε θυγατρικό, περιλαμβάνει δύο κάμερες (ευαίσθητες στο ορατό και στο εγγύς υπέρυθρο φάσμα ακτινοβολίας), GPS, αισθητήρα πίεσης και θερμοκρασίας και ένα γυροσκόπιο. Το δεύτερο CANSAT (μητρικό) αναμεταδίδει στο σταθμό εδάφους τα δεδομένα που λαμβάνει από το θυγατρικό μαζί με τα δεδομένα από το δικό του GPS και τους αισθητήρες του. Το μητρικό CANSAT πέφτει πιο αργά από το αντίστοιχο θυγατρικό ώστε να έχει πάντα οπτική επαφή τόσο με εκείνο όσο κα με τον σταθμό εδάφους. Με τον τρόπο αυτόν καθίσταται πιθανότερος εντοπισμός του θυγατρικού CANSAT μετά την προσγείωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή της ομάδας του σχολείου απέσπασε το πρώτο βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό το σχολικό έτος 2016-2017.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500192529

 

 

 

Νέο σύστημα παραγωγής ενέργειας και προώθησης χωρίς καύσιμο για δορυφόρους. :cheesy:

Ερευνητές του Universidad Carlos III de Mardrid (UC3M) και του Universidad Politecnica de Madrid σχεδίασαν και κατοχύρωσαν ένα νέο, άνευ προωθητικού καυσίμου, σύστημα για δορυφόρους που επιτρέπει την παραγωγή ενέργειας και την κίνησή τους.

Σύμφωνα με το UC3M, η καινοτομία αυτή, που έχει οδηγήσει σε δύο ευρεσιτεχνίες, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του ΕΟΔ (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος) και της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Το σύστημα βασίζεται σε μια λεπτή ταινία αλουμινίου (low-work-function tether) με αυξημένες δυνατότητες εκπομπής ηλεκτρονίων ως προς τη λήψη ηλιακού φωτός και θερμότητας. Η ταινία αυτή, που είναι τυλιγμένη σε μπομπίνα κατά την εκτόξευση και ξετυλίγεται όταν ο δορυφόρος βρίσκεται σε τροχιά.

Bάσει των νόμων του ηλεκτρομαγνητισμού, η ταινία αυτή μπορεί να παράγει ενέργεια παθητικά, ενώ το υψόμετρο όπου βρίσκεται ο δορυφόρος μειώνεται. Εναλλακτικά, εάν υπάρχει διαθέσιμη προς χρήση ενέργεια, η ταινία αυτή μπορεί να χρησιμοποιείται για προωθητικούς σκοπούς, φέρνοντας τον δορυφόρο σε πιο υψηλή τροχιά.

«Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνολογία, επειδή επιτρέπει τη μετατροπή της τροχιακής ενέργειας σε ηλεκτρική και το αντίθετο, χωρίς τη χρήση κάποιου είδους καυσίμου» τονίζει ο Γκονζάλο Σάντσεζ Αριάγκα, ερευνητής του UC3Μ και ένας από τους εφευρέτες της τεχνολογίας αυτής.

«Αντίθετα με τις παρούσες τεχνολογίες προώθησης, το low-work function tether δεν χρειάζεται καύσιμο και χρησιμοποιεί φυσικές πηγές από το διαστημικό περιβάλλον, όπως το γεωμαγνητικό πεδίο, το ιονοσφαιρικό πλάσμα και την ηλιακή ακτινοβολία» προσθέτει.

Το σύστημα αυτό παρέχει ενέργεια για τον δορυφόρο σε τροχιά ενώ είναι στη διαδικασία της απώλειας ύψους και επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, όπου πρόκειται να καεί. Για αυτόν τον λόγο οι ερευνητές τονίζουν πως πρόκειται για μια τεχνολογία ιδανική για την εξαφάνιση διαστημικών απορριμμάτων. Επιπρόσθετα, εάν ο δορυφόρος έχει ακόμα ενέργεια, η ταινία αυτή μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά, παράγοντας ώση για να πάει πιο ψηλά. Κατά τον Γκονζάλο Σάντζεζ Αριάγκα, αυτό θα μπορεούσε φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες καυσίμου για να αντισταθμίζει την επιρροή της ατμόσφαιρας.

Οι ερευνητές έχουν δώσει στοιχεία για την τεχνολογία αυτή στον ΕΟΔ, ενώ είναι σε επαφή και με ειδικούς στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Επίσης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του UC3M, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και εταιρείες του χώρου της αεροδιαστημικής, όπως η ισπανική SENER.

http://www.naftemporiki.gr/story/1314053/neo-sustima-paragogis-energeias-kai-proothisis-xoris-kausimo-gia-doruforous

 

 

 

Humanity Star: Δορυφόρο-«έκπληξη» έθεσε σε τροχιά η Rocket Lab :cheesy:

H αμερικανική startup Rocket Lab έθεσε σε τροχιά τρεις δορυφόρους για εμπορική χρήση με την εκτόξευση πυραύλου Electron την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, όπως προκύπτει, υπήρχε και ένας δορυφόρος- έκπληξη: Το Humanity Star αποτελεί στην ουσία ένα τεχνητό άστρο στον ουρανό, «δημιουργώντας μια κοινή εμπειρία για όλη την ανθρωπότητα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Rocket Lab, το Humanity Star έχει σκοπό να λειτουργήσει ως «σημείο εστίασης» για όλη την ανθρωπότητα, καθώς «κάθε άνθρωπος στη Γη θα έχει την ευκαιρία να το δει και να το βιώσει. Ο δορυφόρος θα εμφανίζεται ως φωτεινό, λαμπερό αστέρι στον νυχτερινό ουρανό».

Τον δορυφόρο δημιούργησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτερ Μπεκ, και έχει σκοπό να «τραβήξει τη ματιά των ανθρώπων προς τα πάνω και να τους ενθαρρύνει να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα, πέρα από τα καθημερινά ζητήματα».

«Ασχέτως του πού βρίσκεσαι στον κόσμο, ή του τι συμβαίνει στη ζωή σου, όλοι θα μπορούν να δουν το Humanity Star στον νυχτερινό ουρανό. Ελπίζω ότι όλοι αυτοί που κοιτούν προς τα πάνω, προς αυτό, θα κοιτούν πέρα, στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, και θα σκέφτονται λίγο διαφορετικά για τις ζωές, τις πράξεις τους και το τι είναι σημαντικό για την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Μπεκ.

Ο δορυφόρος είναι αυτή τη στιγμή σε τροχιά μετά την επιτυχή εκτόξευσή του από τη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για τον πρώτο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Νέα Ζηλανδία δορυφόρο που τίθεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Είναι μια γεωδαισιακή σφαίρα φτιαγμένη από ίνες άνθρακα, με 65 ανακλαστήρες. Περιστρέφεται γρήγορα, αντανακλώντας το φως του ήλιου στη Γη, με αποτέλεσμα η λάμψη του να είναι ορατή από την επιφάνεια του πλανήτη μας με γυμνό μάτι. Πραγματοποιεί μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά.

Το Humanity Star θα είναι σε τροχιά για περίπου εννιά μήνες πριν η τροχιά του αρχίσει να φθίνει, με αποτέλεσμα να πέσει στην ατμόσφαιρα και να καεί. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο τη θέση του, μέσω του

www.thehumanitystar.com.

http://www.naftemporiki.gr/story/1315115/humanity-star-doruforo-ekpliksi-ethese-se-troxia-i-rocket-lab

3966829558.jpg.8afd2077fba605d6555403bbab6882a0.jpg

2849469892.jpg.2d3815c927d5ceb5dbc1b81a4f64a437.jpg

3582375928.jpg.8a1c3574678654570d962d7dd6c22a98.jpg

6192022879.jpg.bbd0cef33e08be4a6b110d6dd15be48b.jpg

3579143642.jpg.588c14c2fae221e14affb32401b0b466.jpg

5834862764.jpg.5ba7ef26af6448348eda39e6d4a10235.jpg

5412030434.jpg.ced32e5020a554ca416b4292b54b9e54.jpg

2962705104.jpg.c42b491c9117142c5018d6a8b003e41a.jpg

5221868799.jpg.a1dc00b36e98531d8c965e12f5ede6db.jpg

4101641773.jpg.114788ba08e2c1ae7af0fcb5193f6f3f.jpg

5840456565.jpg.db5bb626251def563afcd356e56c65a1.jpg

3655781797.jpg.8906ac6bf2055c8cde2e16fb4c7821f9.jpg

5313433907.jpg.b98894f4a8eab1c1951d293df06de317.jpg

2749096164.jpg.d8c6d96cc26b0f5d4567830ec0cbc0ff.jpg

2162218450.jpg.0ae62290513969826670b2c179238384.jpg

5637579566.jpg.51ba43766a0c530c0773b8e5007852ba.jpg

4220023271.jpg.685653a440ffe5422d566461ce174b95.jpg

3771728387.jpg.84741469d46ae605982772e39e49cd3e.jpg

5287973389.jpg.2f7f6a271869d50b92431189fae3ee43.jpg

humanity-star-doruforo-ekpliksi-ethese-se-troxia-i-rocket-lab.jpg.7d49cbb44fa7d6b1e51d11975afe4aa5.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

«Soyuz-2.1a»-«Canopus-Β» №3 και 4. :cheesy:

Η Εκτόξευση του πυραύλου «Soyuz-2.1a» με τους ρωσικους δορυφόρους δορυφορικής τηλεπισκόπησης και παρακολούθησης «Canopus-Β» αριθμό 3 και αριθμό 4 και μικρό διαστημικό σκάφος εχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου 2018 στις 5:07:18 MSK. Αυτό θα είναι η τρίτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο EASTERN.

https://www.roscosmos.ru/print/24583/

https://www.roscosmos.ru/print/24590/

https://www.roscosmos.ru/print/24599/

https://www.roscosmos.ru/print/24609/

https://www.roscosmos.ru/print/24616/

 

 

Προγραμματισμένη διόρθωση της τροχιάς του ISS. :cheesy:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πτήσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), στις 30 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διόρθωση της τροχιάς του ISS.

Για να εκτελέσουν τον ελιγμό στις 18:25 ώρα Μόσχας, ενεργοποιήθηκαν οι κινητήρες της μονάδας σέρβις (SM) Zvezda του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ο χρόνος λειτουργίας των κινητήρων ήταν 22,8 δευτερόλεπτα. Ως αποτέλεσμα, ο σταθμός έλαβε αύξηση ταχύτητας 0,35 m / s.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας υποστήριξης βαλλιστικής πλοήγησης του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων (MCC), οι υπολογισμένες παράμετροι τροχιάς του ISS μετά τον ελιγμό ήταν:

    το ελάχιστο ύψος πάνω από την επιφάνεια της Γης είναι 403,2 χλμ,

    το μέγιστο ύψος πάνω από την επιφάνεια της Γης είναι 424,3 χιλιόμετρα,

    η περίοδος κυκλοφορίας είναι 92,60 λεπτά.

    η κλίση της τροχιάς είναι 51,66 μοίρες.

Ο σκοπός της διόρθωσης ήταν ο σχηματισμός βαλλιστικών συνθηκών για την εκτόξευση του φορτηγού οχήματος Progress-MS-08, που προγραμματίστηκε για την 11η Φεβρουαρίου 2018, σε τροχιά.

https://www.roscosmos.ru/24623/

 

 

Επένδυση στην τεχνολογία Διαστήματος. :cheesy:

Στα 12 δισ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός 2014-2020 της Ευρώπης για το Διάστημα - o δεύτερος μεγαλύτερος προϋπολογισμός στον κόσμο, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Federica Mogherini. Και όπως υποδηλώνει ο τίτλος για τον εορτασμό της επετείου των 10 χρόνων (2008-2018) της γηραιάς ηπείρου στο Διάστημα -«10th Annual Conference on European Space Policy, More Space for more Europe»-, ο σχεδιασμός της ευρωπαϊκής διαστημικής πολιτικής περιλαμβάνει περαιτέρω ανάπτυξη και επενδύσεις.

Επειδή το όραμα και η στρατηγική είναι ουσιαστικά αλλά όχι αρκετά, η Ευρώπη πρέπει να έχει τα επιστημονικά, τεχνολογικά, βιομηχανικά και οικονομικά μέσα για να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες της, όπως τόνισαν επιστήμονες, στελέχη της ESA (European Space Agency), αλλά και πολιτικοί στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου για την ευρωπαϊκή διαστημική πολιτική. Στόχος είναι η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα σχετικά με το Διάστημα να εξελιχθεί σε πεδίο δόξης λαμπρό και για τις νεοφυείς εταιρείες του χώρου και φυσικά το ανθρώπινο δυναμικό της Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, τα έτη 2018-2019-2020 θα υλοποιηθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς τεχνολογίας που είναι κατάλληλες και για το Διάστημα. Κάθε χρόνο από το 2018 έως και το 2020 θα επιλέγονται 20 startups οι οποίες θα χρηματοδοτούνται αρχικά με 50.000 ευρώ η κάθε μία για την περαιτέρω ανάπτυξή τους στον τομέα του Διαστήματος στο πλαίσιο του Copernicus Incubator Programme.

Κατάθεση αίτησης

Ο πρώτος γύρος έχει ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αίτησης τις 15/3/2018 και ημερομηνία επιλογής τις 12/4/2018, ο δεύτερος γύρος κατάθεση αίτησης 17/8/2018 και επιλογή 14/9/2018 και ο τρίτος γύρος κατάθεση αίτησης 16/11/2018 και επιλογή στις 14/12/2018. Το 2019 θα γίνουν 4 γύροι καταθέσεων αιτήσεων και επιλογών όπως και το 2020.

Οικοσύστημα 54 δισ.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, το ευρωπαϊκό διαστημικό οικοσύστημα απασχολεί 230.000 εργαζόμενους και η αξία του κυμαίνεται στα 46 έως 54 δισ. ευρώ (στοιχεία 2014) που αντιστοιχεί στο 21% της αξίας του παγκόσμιου τομέα Διαστήματος. Το 1/3 των δορυφόρων παγκοσμίως έχει κατασκευαστεί στην Ευρώπη και το 90% της βιομηχανικής παραγωγής μοιράζεται σε 6 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία και Βέλγιο).

Egnos, Galileo, Copernicus

Τρία μεγάλα διαστημικά προγράμματα είναι σε εξέλιξη, το Egnos, το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, αριθμεί 42 επίγειους σταθμούς, το Galileo με 22 δορυφόρους για την παροχή υπηρεσιών πλοήγησης και εντοπισμού θέσης και το Copernicus, το πρόγραμμα παρατήρησης της Γης, με την παροχή τεράστιων και αξιόπιστων ποσοτήτων δεδομένων. Αξίζει να σημειωθεί πως τα διαστημικά δεδομένα χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς όπως υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αεροπορία, γεωργία, ενέργεια, μεταφορές, τραπεζικές εργασίες, ασφάλεια. Η επόμενη γενιά ευρωπαϊκών εκτοξεύσεων δορυφόρων (2020) ακούει στα ονόματα Ariane 6 και Vega C. Επίσης, περισσότεροι από 30 δορυφόροι στο πλαίσιο των προγραμμάτων Copernicus και Galileo έχουν προγραμματιστεί να εκτοξευτούν τα επόμενα 10-15 χρόνια.

«Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι πολυτελείας», τόνισε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Federica Mogherini, στην ομιλία της για τα 10 χρόνια της Ευρώπης στο Διάστημα. «Πρόκειται για μια σημαντική υπόθεση για την ασφάλεια της Ευρώπης και τη χάραξη της πολιτικής για τους Ευρωπαίους και τους εταίρους μας. Και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε τόσο στην αυτονομία της Ευρώπης στο Διάστημα όσο και σε μια συνεταιριστική διακυβέρνηση όλων των διαστημικών θεμάτων. Αυτό είναι και θα συνεχίσει να είναι η προσέγγισή μας στο Διεθνές Φόρουμ Διερεύνησης Διαστήματος στο Τόκιο τον Μάρτιο, αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΗΕ για την ειρηνική χρήση του Διαστήματος στη Βιέννη τον επόμενο Ιούνιο», συμπλήρωσε η κα Mogherini.

http://www.naftemporiki.gr/story/1316308/ependusi-stin-texnologia-diastimatos

 

 

Ερασιτέχνης αστρονόμος ανακάλυψε πως χαμένος δορυφόρος της NASA είναι ακόμα «ζωντανός» :cheesy:

Τον δορυφόρο IMAGE (Imager for Magnetopause-to-Aurora Global Exploration) της NASA, ο οποίος είχε θεωρηθεί χαμένος πριν από 12 χρόνια εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, ανακάλυψε ερασιτέχνης αστρονόμος.

Όπως αναφέρει το Science Magazine, ο Σκοτ Τίλεϊ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον εντοπισμό των εκπομπών του δορυφόρου, δημιουργώντας ελπίδες ότι η NASA θα μπορέσει να «αναστήσει» την αποστολή, η οποία είχε δώσει πολύτιμα στοιχεία για τη μαγνητόσφαιρα της Γης.

Ο Τίλεϊ έχει ως χόμπι την αναζήτηση ραδιοσημάτων από κατασκοπευτικούς δορυφόρους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έψαχνε ίχνη του Zuma, ενός δορυφόρου της αμερικανικής κυβέρνησης ο χαρακτήρας της αποστολής του οποίου ήταν απόρρητος. Ωστόσο, αντί να βρει τον Zuma, έπιασε σήμα από έναν δορυφόρο με τον προσδιορισμό 2000-017Α o οποίος, όπως ήξερε, αντιστοιχούσε στον δορυφόρο IMAGE, που εκτοξεύτηκε το 2000 και μετά θεωρήθηκε χαμένος τον Δεκέμβριο του 2005. Όπως διαπιστώθηκε, ο δορυφόρος της αποστολής IMAGE, αξίας 150 εκατ. δολαρίων εξέπεμπε ακόμα.

Τα σήματα του δορυφόρου υποδεικνύουν πως το πιθανότερο είναι πως είναι όντως ακόμα σε μεγάλο βαθμό «ζωντανός», καθώς και ότι κάποια από τα έξι όργανά του λειτουργούν ακόμα. Οι επιστήμονες που απάρτιζαν την επιστημονική ομάδα της αποστολής έψαξαν και βρήκαν τα παλιά αρχεία και λογισμικά και αναμένεται να ακολουθήσουν προσπάθειες της NASA, του Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory και του University of California, Berkeley να έρθουν σε επαφή με τον δορυφόρο. Επί της παρούσης, οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν τον λόγο που έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός περιστροφής του σκάφους, κάτι που ενδεχομένως να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επικοινωνία μαζί του.

Πριν την απώλεια του δορυφόρου, η αποστολή IMAGE θεωρούνταν επιτυχής. Τα όργανα του σκάφους λειτουργούσαν ως τηλεσκόπιο, παρέχοντας στοιχεία για τα φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Ωστόσο το σήμα του χάθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2005 και η NASA το είχε αποδώσει αυτό σε πρόβλημα τροφοδοσίας του αναμεταδότη.

http://www.naftemporiki.gr/story/1315968/erasitexnis-astronomos-anakalupse-pos-xamenos-doruforos-tis-nasa-einai-akoma-zontanos

3607933610.jpg.3a6a8c1aebba88b81db1a2bfaf7518cd.jpg

6286496318.jpg.c6f1ca6de4984dabc6517ebe3fd78df6.jpg

3666574125.jpg.7dbfcfff6290bdd5e0c43d9c5e8852e4.jpg

5402979032.jpg.ec2df4b0ccf6075f2d5d326a43f3b81a.jpg

5525808865.jpg.1e16574d9f32979ee99db7f59d879f72.jpg

3769544841.jpg.b845c50ade68716960770b6305879840.jpg

3913666723.jpg.6eb9db7e54a2d02b787e759689eb1166.jpg

3608551171.jpg.50b894ddb5afb72cb22ca9b0c65395c0.jpg

2776922648.jpg.a3137bd1598d2dcc1f5030581c21d85d.jpg

5910734330.jpg.e1d46d5da609db5d459d3e3c3a97fb28.jpg

3231936273.jpg.c33da21a5418e25a8095938d61948949.jpg

6419552661.jpg.0762e02f7987645b8e29355ab0f5dd2f.jpg

4326477989.jpg.d95bf82be59b55d573fe5c9fb38aa8d2.jpg

2989197094.jpg.ff8d005d0fc9b20a259b45d935baf6c9.jpg

5944187195.jpg.af196df2de0a8f3fdca1d258d12ffc60.jpg

4011414765.jpg.95d61317f97c1885d7e98bbd68a39884.jpg

5809520848.jpg.a60571acd4174d8d7548f3b160a28138.jpg

3817621195.jpg.a6d1f9e1166da7d3d9a9c846fa87eb1d.jpg

3882271800.jpg.ada4b4c8c9b58aa40a8a52afe28fb506.jpg

6149417038.jpg.4eff5f3206f3e65b03c6b36289d08a72.jpg

3705405705.jpg.34a46c828902ac82e7b8cdab4b7e67ae.jpg

4140419899.jpg.465299370b5b3574b8f4970d472557e1.jpg

5554608287.jpg.fc698818b2616d09ec9297944901d8bb.jpg

5005454366.jpg.9b15d295e2e09dbada22e0205d30165f.jpg

doruforos-image.jpg.d6f1eb51cd0b2e73b33e3cd7ad4b647a.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διαστημικό σκάφος θα παρακολουθεί ηλιακές καταιγίδες που θα μπορούσαν να πλήξουν τη Γη:cheesy:

Ο Οργανισμός Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου χρηματοδοτεί διαστημικό σκάφος για να παρακολουθήσει τις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες, που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επικοινωνίες στη Γη.Η Βρετανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), η οποία έχει στόχο να δίνει μια έγκαιρη προειδοποίηση, αρκετές ημέρες πριν από μια καταστροφική ηλιακή καταιγίδα.

Οι καταιγίδες εμφανίζονται όταν ο ήλιος εκπέμπει υπερθερμενόμενο ραδιενεργό υλικό και μπορεί να διαταράξει τη σύγχρονη τεχνολογία προκαλώντας γεωμαγνητικές καταιγίδες που επηρεάζουν τη δορυφορική λειτουργία και την πλοήγηση, τα συστήματα επικοινωνίας και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

«… Κατά τη διάρκεια των ηλιακών εκλάμψεων εκπέμπονται σωματίδια υψηλής ενέργειας (ιόντα, ηλεκτρόνια) και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που επηρεάζουν την κίνηση των δορυφόρων, την πλοήγηση, τα συστήματα επικοινωνίας, την ενσύρματη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας δίκτυα κ.λπ.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υψηλής συχνότητας μιας έκλαμψης φθάνει στη Γη σε 8 λεπτά περίπου και ιονίζει τα ανώτερα στρώματα της ιονόσφαιρας, στην περιοχή του Ισημερινού. Εξαιτίας του ιονισμού προκαλούνται αιφνίδιες ιονοσφαιρικές διαταραχές και ιονοσφαιρικές καταιγίδες που έχουν ως αποτέλεσμα διαταραχές ή και διακοπή ραδιοφωνικών επικοινωνιών. Τα ιόντα και τα ηλεκτρόνια της σωματιδιακής ακτινοβολίας που φθάνουν στη Γη σε 1-2 μέρες, παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της Γης και ακολουθούν σπειροειδείς τροχιές γύρω από τις δυναμικές γραμμές του. Το μαγνητικό πεδίο που δημιουργούν αυτά τα σωματίδια έχει αντίθετη φορά από την φορά του πεδίου της Γης, με συνέπεια την ελάττωση του τελευταίου. Το αποτέλεσμα ονομάζεται μαγνητική καταιγίδα και ανιχνεύεται εύκολα από τις ανώμαλες κινήσεις της μαγνητικής βελόνας.

Καθώς τα παγιδευμένα ηλεκτρόνια και ιόντα της σωματιδιακής ακτινοβολίας κινούνται προς τους πόλους, εισχωρούν σε ολοένα χαμηλότερα και πυκνότερα ατμοσφαιρικά στρώματα,

ιονίζοντας άτομα της ιονόσφαιρας προκαλώντας ιονοσφαιρικές καταιγίδες, καθώς επίσης διεγείρουν τα άτομα της ατμόσφαιρας, τα οποία με τη σειρά τους εκπέμπουν φως στις χαρακτηριστικές τους φασματικές γραμμές δημιουργώντας το φαινόμενο που ονομάζεται πολικό σέλας.

Η ηλεκτρομαγνητική και η σωματιδιακή ακτινοβολία της ατμόσφαιρας θερμαίνει επίσης τα εξωτερικά στρώματα της ατμόσφαιρας και προκαλούν την διαστολή τους. Ένα χαρακτηριστικό αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι και η μείωση, εξαιτίας της τριβής, του ύψους των δορυφόρων που κινούνται σε περιοχές όπου η πυκνότητα, σε κανονικές συνθήκες, είναι συνήθως αμελητέα…»

Μια πρόσφατη μελέτη της ESA υπολόγισε ότι οι δυνητικοί κοινωνικοοικονομικοί αντίκτυποι στην Ευρώπη από ένα και μόνο ακραίο φαινόμενο του καιρού μπορεί να φθάσουν τα 15 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτής της διακοπής θα μπορούσε να αποφευχθεί

Η αποστολή, που ονομάζεται Lagrange, προβλέπει ένα διαστημόπλοιο τοποθετημένο σε ένα σταθερό σημείο μεταξύ του Ήλιου και της Γης. Tα σημεία «Lagrange», είναι περιοχές μεταξύ δύο μεγάλων σωμάτων, όπου οι βαρυτικές δυνάμεις εξισορροπούνται, επιτρέποντας στο αντικείμενο να «σταθμεύει» μεταξύ τους.

Οι τρεις ομάδες, που αναπτύσσουν το διαστημικό σκάφος, και τα όργανα είναι από τη Βρετανία. Το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Airbus UK και το Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας.

«Ο διαστημικός καιρός είναι ο πέμπτος σημαντικότερος κίνδυνος στο τελευταίο Εθνικό Μητρώο Κινδύνων του Ηνωμένου Βασιλείου ως υψηλού κινδύνου, μεσαίου κινδύνου για την καθημερινότητά μας στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Δρ. Jonny Rae (UCL Mullard Space Science Laboratory) που βοηθά στον σχεδιασμό.

«Παράλληλα, επεκτείνουμε σημαντικά τον αριθμό των επιχειρησιακών δορυφόρων μέσω νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών για εφαρμογές όπως τα κινητά τηλέφωνα, η τηλεόραση, η πλοήγηση, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι ασφάλειες, καθώς και η παρατήρηση της Γης, τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης», πρόσθεσε.

Η δραστηριότητα στον τομέα των δορυφορικών επικοινωνιών μπορεί να επηρεάσει τις υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης, όπως το Galileo, λόγω των επιδράσεων των καιρικών συνθηκών στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει την αεροπορία, τις οδικές μεταφορές, τη ναυτιλία και οποιεσδήποτε δραστηριότητες που εξαρτώνται από την ακριβή τοποθέτηση.

Στη Γη, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται επίσης να αντιμετωπισουν βλαβες στα ηλεκτρονικά των αεροσκαφών και να αυξήσουν τις δόσεις ακτινοβολίας σε πληρώματα σε υψόμετρα αεροσκαφών σε μακρινές αποστάσεις. Οι διαστημικές επιπτώσεις στο έδαφος μπορεί να περιλαμβάνουν ζημιές και διαταραχές στα δίκτυα διανομής ενέργειας, αυξημένη διάβρωση των αγωγών και υποβάθμιση των ραδιοεπικοινωνιών.

Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές μεγάλες γεωμαγνητικές καταιγίδες που σήμερα θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον σύγχρονο ηλεκτρονικό μας κόσμο. Το 1989, η ανατολική ακτή της Αμερικής και του Καναδά έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για εννέα ώρες. Το 2003, η Σουηδία επίσης αντιμετώπισε διακοπή ρεύματος για τους ίδιους λόγους. Το 1859 μια τεράστια ηλιακή θύελλα, που ονομάστηκε «Event Carrington», προκάλεσε βλάβες στα τηλεγραφικά συστήματα ανά τον κόσμο, σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλώντας στους χειριστές ηλεκτρικά σοκ. Ήταν τόσο ισχυρή επίπτωση που ορισμένα τηλεγραφικά συστήματα συνέχισαν να λειτουργούν, παρόλο που η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είχε διακοπεί.

https://physicsgg.me/2018/02/03/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%ce%ba%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%b5%ce%af-%ce%b7%ce%bb/

 

 

 

Διαστημικοί περίπατοι για τουρίστες με 100 εκατ. δολάρια το άτομο. :cheesy:

Η ρωσική διαστημική εταιρεία Energia σχεδιάζει για πρώτη φορά να διοργανώσει ταξίδια τουριστών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), τα οποία θα περιλαμβάνουν και διαστημικό περίπατο.

Αυτό δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» ο επικεφαλής της εταιρείας Βλαντιμίρ Σόλντσεφ και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι «οι αναλυτές αγοράς έχουν επιβεβαιώσει ότι πλούσιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα για κάτι τέτοιο».

Όπως είπε, το κόστος του ταξιδιού ανά άτομο θα είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, «ίσως λιγότερο για τον πρώτο τουρίστα» (κάτι σαν έκπτωση επιβράβευση του θάρρους του...). Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, «να βγουν έξω για ένα διαστημικό περίπατο και να φτιάξουν τη δική τους βιντεοταινία». Το ταξίδι θα διαρκεί περίπου ένα δεκαήμερο.

Η Energia, που είχε στείλει στο διάστημα το 1961 τον πρώτο άνθρωπο, τον Γιούρι Γκαγκάριν, αναπτύσσει ένα νέο διαστημικό σκάφος, το ΝΕΜ-2 (προσωρινή ονομασία), που, με τη βοήθεια ενός ρωσικού πυραύλου, θα μεταφέρει τέσσερις έως έξι τουρίστες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ΝΕΜ-2 θα διαθέτει «άνετες καμπίνες», όπως είπε ο Σόλντσεφ, δύο τουαλέτες και πρόσβαση στο Ίντερνετ. «Θα είναι τόσο άνετο όσο είναι δυνατό να γίνει κάτι στο διάστημα», ανέφερε και εκτίμησε ότι «μπορεί να εκτοξευθεί το 2019».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι η αμερικανική εταιρεία Boeing, που έχει τις δικές διαστημικές φιλοδοξίες, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο σχέδιο. Στη νέα «κούρσα» του διαστημικού τουρισμού φιλόδοξα σχέδια έχει και η εταιρεία Virgin Galactic του επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, που αναπτύσσει το σκάφος SpaceShipTwo.

Το 2009 η Ρωσία είχε στείλει για δύο εβδομάδες στον ISS τον Καναδό δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή του «Τσίρκου του Ήλιου» Γκι Λαλιμπερτέ, ενώ το 2006 η ιρανο-αμερικανή επιχειρηματίας Ανουσές Ανσαρί έγινε η πρώτη γυναίκα διαστημική τουρίστρια.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500195513

 

 

Πύραυλος της SpaceX «επέζησε» από προσθαλάσσωση μετά από εκτόξευση δορυφόρου. :cheesy:

Η SpaceX, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, πλέον θεωρείται πως σε μεγάλο βαθμό έχει «δαμάσει» την «τέχνη» της επιστροφής πυραύλων στις βάσεις τους μετά τις εκτοξεύσεις δορυφόρων προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν- ωστόσο την Τετάρτη απέδειξε ότι μπορεί να πάει ακόμα παραπέρα, καθώς ένας πύραυλός της «επέζησε» μιας προσθαλάσσωσης, αφού πρώτα εκτόξευσε στο διάστημα έναν δρουφόρος.

Ειδικότερα, ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, έθεσε επιτυχώς σε τροχιά τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο GovSat-1 και στη συνέχεια επέστρεψε στη Γη. Κανονικά οι πύραυλοι (για την ακρίβεια, το πρώτο τους επίπεδο) είτε προσγειώνονται σε χερσαίες βάσεις, είτε προσνηώνονται σε μη επανδρωμένες πλατφόρμες στη θάλασσα (drone ships), έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση ο πύραυλος πραγματοποίησε μια «κανονική» κατά τα άλλα προσέγγιση στον ωκεανό (χωρίς πλατφόρμα) και βρέθηκε στο νερό. Λίγο αργότερα ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, ανέβασε στο Twitter φωτογραφία όπου φαινόταν να επιπλέει σχετικά άθικτος, έχοντας «επιζήσει» της προσθαλάσσωσης, επισημαίνοντας ότι ο πύραυλος προοριζόταν να δοκιμάσει προσνήωση με πολύ ισχυρή επιβράδυνση/ φρενάρισμα, οπότε και προτιμήθηκε να γίνει στο νερό για να μην υπάρξει κίνδυνος ζημιών στην πλατφόρμα. «Είναι εκπληκτικό το ότι επιβίωσε. Θα προσπαθήσουμε να το ρυμουλκήσουμε πίσω στην ακτή» έγραψε σχετικά στο tweet.

Elon Musk @elonmuskFollow

This rocket was meant to test very high retrothrust landing in water so it didn’t hurt the droneship, but amazingly… https://t.co/wAIBtlLyTz

ReplyRetweetFavorite

Όπως αναφέρει το space.com, ο συγκεκριμένος πύραυλος είχε χρησιμοποιηθεί ξανά, στην εκτόξευση του κατασκοπευτικού δορυφόρου NROL-76 του United States National Reconnaissance Office τον Μάιο του 2017. Επρόκειτο για την έκτη φορά που η SpaceX εκτοξεύει δορυφόρο σε τροχιά χρησιμοποιώντας πύραυλο που έχει χρησιμοποιηθεί ξανά.

Δεν έχει γίνει γνωστό σε τι κατάσταση ήταν τελικά ο πύραυλος που επέστρεψε, ούτε εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εκ νέου (αν και κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον αμφίβολο, δεδομένου του ότι το θαλασσινό νερό προκαλεί φθορές). Υπενθυμίζεται πως σύντομα, μέσα στον Φεβρουάριο, η SpaceX σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη εκτόξευση του βαρέος της πυραύλου, Falcon Heavy.

http://www.naftemporiki.gr/story/1317085/puraulos-tisspacexepezise-apo-prosthalassosi-meta-apo-ektokseusi-doruforou

30318053_space-man-tourism.thumb.jpg.05830a33fa833ede999843cc006bb674.jpg

lagrange-points-wik2.jpg.f29f174422286c16275659b4a5f8ff63.jpg

puraulos-tis-spacex-epezise-apo-prosthalassosi-meta-apo-ektokseusi-doruforou.jpg.adc47812282a4041fa3ce7b5ab7366c8.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

«Soyuz-2.1a»-«Canopus-Β» №3 και 4. :cheesy:

Την 1 Φεβρουαρίου του 2018 από το Μπαϊκονούρ EAST ξεκινήσε με επιτυχία το «Soyuz-2.1α» με ανώτερο στάδιο «Fregat» και το διαστημόπλοιο τηλεανίχνευσης «Canopus-Β» №3 και 4, καθώς και εννέα απο ΗΠΑ και Γερμανια μικρα διαστημικα σκάφη.

Αυτη ήταν η τρίτη εκτόξευση από το πρώτο ρωσικό πολιτικό κοσμοδρόμιο EASTERN.

Μετά από 8 λεπτά 48 δευτερόλεπτα από την κεντρική μονάδα εγινε η έναρξη της τρίτης φάσης του οχήματος εκτόξευσης με ανώτερο στάδιο «Φρεγάτα» και άρχισε να εκπληρώνει την αποστολή της πτήσης της παράδοσης του διαστημικου σκάφους σε τροχιά. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πτήσεων, το ανώτατο στάδιο του Fregat θα πεσει στην μη πλεύσιμη περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού. Η είσοδος της μονάδας επιτάχυνσης στην ατμόσφαιρα του πλανήτη σχεδιάζεται σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων περίπου στις 10:34 ώρα Μόσχας.

Ο διαχωρισμός του διαστημικού οχήματος από το κύριο φορτίο "Canopus-B" αριθ. 3 και 4 προγραμματίζεται μία ώρα μετά την εκτόξευση.Εν τω μεταξύ, το ανώτατο στάδιο "Fregat" συνεχίζει να εκπληρώνει το έργο πτήσης της εκστρατείας εκτόξευσης. Είναι να παραδώσει στην τροχιά στόχο εννέα αμερικανικα και γερμανικα μικρό διαστημόπλοια S-Net, κερκοπίθηκος και D-Star One, που ξεκίνησαν ως ένα ωφέλιμο φορτίο ήταν κάτω από τις συμβάσεις της «Glavkosmos». Ο διαχωρισμός των μικρών διαστημικών οχημάτων είναι προγραμματισμένος από τις 07:33 ώρα Μόσχας έως τις 07:50 ώρα Μόσχας.

Τα Διαστημικά «Canopus-Β» έχουν σχεδιαστεί για παγχρωματικων και πολυφασματικών εικόνων της επιφάνειας της Γης προς το συμφέρον των τμημάτων της κρατικής εταιρείας «Roscosmos», το ρωσικο Υπουργείο έκτακτης ανάγκης , το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Οικολογίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Υδρομετεωρολογία και περιβαλλοντικής παρακολούθησης της Ρωσίας, τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, καθώς και άλλα τμήματα και εμπορικούς καταναλωτές με επιχειρησιακές πληροφορίες.

Ο επικεφαλής οργανισμός-προγραμματιστής του διαστημικού οχήματος "Kanopus-V" είναι JSC "Corporation VNIIEM". Ο διαχειριστής του διαστημικού συστήματος είναι το Επιστημονικό Κέντρο Επιχειρησιακής Παρακολούθησης της Γης της JSC "Ρωσικά Διαστημικά Συστήματα". Ο έλεγχος της πτήσης διαστημικού οχήματος πραγματοποιείται από το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων.

Το Διαστημικό σκάφος S-Net, κερκοπίθηκος και D-Star One, που τρέχει για ελεγχο κοιτασμάτων πετρελαίου καθαρά διαχωρίζεται από το άνω μπλοκ «Frigate» απο 7:33 εως 7:50 MSK. Η περαιτέρω διαχείριση των μικρών διαστημικών οχημάτων θα πραγματοποιηθεί από νεοσύστατες εταιρείες.

Το διαστημικό σκάφος S-NET έχει σχεδιαστεί για να αποδείξει την τεχνολογία της ενδο-δορυφορικής επικοινωνίας σε ένα αποκλειστικό δίκτυο τεσσάρων δεδομένων νανο-δορυφόρων. Ο κατασκευαστής και ο τελικός χρήστης κάθε SC του τύπου "S-NET" είναι το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου ("Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου").

Το LEMUR διαστημικό σκάφος σχεδιάστηκε για να παρακολουθεί την κίνηση των πλοίων από τη λήψη των σημάτων του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης , η πρόγνωση του καιρού, με βάση τις μετρήσεις απόκρυψη ραδιοφωνικών σημάτων GPS (GPS-RO), το αεροσκάφος παρατήρησης από την αυτόματη εξαρτώμενη επιτήρηση-εκπομπής (ADS-B) για ειρηνικούς σκοπούς. Ο κατασκευαστής και οι τελικοί δορυφόροι LEMUR χρήστη είναι η αμερικανική εταιρεία «SpayerGlobal, Inc.» (SpireGlobal, Inc).

Το διαστημόπλοιο D-StarOne έχει σχεδιαστεί για τη δοκιμή μιας νέας δορυφορικής πλατφόρμας με πομποδέκτη για την ραδιοερασιτεχνική υπηρεσία D-Star. Κατασκευαστής και «D-StarOne» δορυφορική τελικό χρήστη είναι η γερμανική εταιρεία «Orbital Systems GmbH Herman» (GermanOrbitalSystemsGmbH).

https://www.roscosmos.ru/print/24633/

https://www.roscosmos.ru/24634/

https://www.roscosmos.ru/24635/

 

 

 

Εκπαίδευση για την "Winter Survival" :cheesy:

Μια έντονη χιονόπτωση δεν σταμάτησε την προπόνηση στην «χειμερινή επιβίωση». Η πρώτη δοκιμή της αντοχής έχει περάσει η αστροναύτης Anne McClain(NASA), το οποίο περιλαμβάνει επίσης δύο εκπαιδευτές του Κέντρου Κατάρτισης (CTC, μέρος του κράτους Corporation «Roskosmos»). Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε μια απομίμηση της προσγείωσης του οχήματος καθόδου σε ένα χιονισμένο δάσος.

Για μια τέτοια περίπτωση το πλήρωμα εχει ένα φορητό έκτακτης ανάγκης (ΝΑΕ), η οποία περιλαμβάνει κοστούμια θερμικής προστασίας (μπουφάν, φόρμες, ζεστό μπότες, κάλτσες γούνα, γάντια, καπέλα, μάλλινες κουκούλες), καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία εξοπλισμού κατασκήνωσης , ξηρό καύσιμο, μαχαίρι, μέσα σηματοδότησης, έξι λίτρα νερού και ένα απόθεμα λυοφιλοποιημένων προϊόντων διατροφής, σχεδιασμένο για τρεις ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για την "χειμερινή επιβίωση", το πλήρωμα χρησιμοποιεί επίσης αλεξίπτωτο ύφασμα, ιμάντες και λοχεία, τα οποία απλώς απομακρύνονται από τα καθίσματα. Τα αλεξίπτωτα υφάσματα και το σκοινί χρειάζονται για την κατασκευή καταφυγίων, σκηνών και καταλυμάτων - για την αποθήκευση και τη μεταφορά αντικειμένων πάνω από το χιόνι.

Στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκαν απο την Ann McClain ακόλουθες πράξεις: το ντύσιμο μέσα Lander, η κατασκευή καταφυγίων, τη διατροφή σήματα διάσωσης, την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους πληγέντες και αλληλεπίδραση με τις υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με την ενσωματωμένη τεκμηρίωση, η ραδιοφωνική ανταλλαγή πρέπει να διατηρείται συνεχώς - πρέπει να επικοινωνείτε μία φορά την ώρα.

«Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, δίνουμε στο πλήρωμα μια εισαγωγή στην αλληλεπίδραση με τις δυνάμεις αναζήτησης και διάσωσης», δήλωσε ο εκπαιδευτής του CTC Alexander GERMAN. - Μπορεί, για παράδειγμα, να μιμείται την άφιξη ενός ελικοπτέρου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ταυτοποιήσουν τον εαυτό τους με τα διαθέσιμα μέσα φωτεινού σήματος, να φωτίσουν μια φωτιά σήματος και να επεξεργαστούν σωστά την ανταλλαγή ραδιοφώνου. Παρέχουμε επίσης ιατρική επαγωγή. Για παράδειγμα, ένα από τα μέλη του πληρώματος τραυματίζεται ή παγώνει και τα υπόλοιπα του παρέχουν ιατρική φροντίδα.

https://www.roscosmos.ru/print/24639/

 

 

 

20 χρονια απο την συμβαση δημιουργίας του Διεθνους Διαστημικου Σταθμου. :cheesy:

Πριν από 20 χρόνια, στις 29 του Γενάρη του 1998, στην Ουάσιγκτον, οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος υπέγραψαν συμφωνία για την ίδρυση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Το έγγραφο αυτό ήταν το αποτέλεσμα πέντε χρόνων προκαταρκτικής εργασίας των διαστημικών οργανισμών των διαφόρων χωρών.

Στις 15 Μαρτ. 1993 ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαστήματος της Ρωσίας και των ΜΚΟ YU.N.KOPTEV ο Γενικος Designer «ΕΝΕΡΓΕΙΑ» YU.P.SEMENOV με τον D.GOLDINU(NASA) πρότειναν τη δημιουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1993 ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας V.S. Ο CHERNOMYRDIN και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. A. GOR υπέγραψαν την "κοινή δήλωση για τη συνεργασία στο διάστημα", συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός κοινού σταθμού. Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος και η NASA ανέπτυξαν το "Λεπτομερές Πρόγραμμα Εργασίας για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό". Τούτο επέτρεψε τον Ιούνιο του 1994 να υπογράφει σύμβαση μεταξύ τους "για προμήθειες και υπηρεσίες για το σταθμό Mir και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό".

Ήδη το 1994, οι συμμετέχοντες σε κοινές ρωσοαμερικανικές συναντήσεις είδαν τον σταθμό ως ενιαίο χώρο που αποτελείται από δύο ολοκληρωμένα τμήματα (ρωσικο και αμερικανικο). Αυτό το σχέδιο έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός διεθνούς σταθμού στην τροχιά γύρω από τη γη. Στις 20 Νοεμβρίου 1998 ξεκίνησε η μονάδα λειτουργικού φορτίου Zarya, η οποία έγινε η πρώτη μονάδα του ρωσικού τμήματος και ολόκληρου του σταθμού. Ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου 1998, η πρώτη μονάδα αμερικανικής ενότητας συνδέθηκε με αυτήν και μεταφέρθηκε σε τροχιά από το λεωφορείο Endeavour. Τρεις ημέρες αργότερα, οι καταπακτές του νέου σταθμού άνοιξαν για πρώτη φορά για τον Ρώσο κοσμοναύτη Σεργκέι Krikalev και τον αστροναύτη της ΗΠΑ Robert Кabaxa.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, το πλήρωμα της πρώτης αποστολής μακράς διάρκειας έφτασε στο ISS, ως μέρος τoy οι William Shepherd, Γιούρι Gidzenko και Σεργκέι Krikalev. Από τότε ο σταθμός έχει γίνει κατοικήσιμος. Σήμεραο ο ISS είναι το έδαφος της διεθνούς συνεργασίας, ένα είδος πολυεθνικου τροχιακου σπίτιου, όπου η πολιτική εξασθενίζει στο υπόβαθρο, δίνοντας τη θέση τους στην επίλυση πρακτικών και επιστημονικών προβλημάτων.

https://www.roscosmos.ru/24608/

5185099204.jpg.b5974a3893d08c15738dcef3141f1f99.jpg

4291763233.jpg.97e153031fe0f1f0711600c3a6c3c166.jpg

2324458109.jpg.4394540f3a9d6c0bd90f32ed2c415d72.jpg

2617122598.jpg.ec4fd189e2c01e80ed0ed796ed281e1f.jpg

3312434718.jpg.c51aaf0e9c6d6bae5f8ec317162da52f.jpg

6416626250.jpg.91511582d32db78530a9ac65eaa68938.jpg

4008298128.jpg.3bf2be712fcf28bdc7793fd174eaacc8.jpg

2255773609.jpg.8c18461bca48a1c303ab90a857ccca01.jpg

5795814535.jpg.06d20e8a6ab627d737133727720768ca.jpg

4468632843.jpg.327eba799abae4cbe90e01388aa55a9d.jpg

5605834828.jpg.f520128c9d557b52dfe70dfafe918089.jpg

2354438776.jpg.9905b4efab2d7138108451b5669d6b7e.jpg

4393992644.jpg.f347f89f6b945b5f741ff3fd6d209052.jpg

6002155062.jpg.d5cc75e1ad6af1704bf1a19d07c8a74d.jpg

2511690306.jpg.b098c471312f69917833236ba5cc322b.jpg

5174653051.jpg.bd802864e2342abb4f01d4afe3c7d62d.jpg

2349985071.jpg.3d8b3d5c4e656cb3c7a73dc041ccd3e3.jpg

lemur.jpg.0fd2f83f3b9c2d33f6b076b791dfd71f.jpg

kanopus_polet1.jpg.c122af8703096a5eacababaa83e250cf.jpg

2355466424.jpg.0fd14a7a03eabda0d81f4643a5bda082.jpg

2173370236.jpg.5646afe00cad53079e66e1f6c3c10e81.jpg

6279608568.jpg.773da57d67f263ebb6f944d23dcfeaca.jpg

4155834954.jpg.a259600e5663c606f445b719135ee20a.jpg

3462460419.jpg.aabb8058d6faaf3b90521f7c40270ec8.jpg

2288429708.jpg.9284db75eb4e46f3d9982436a2ffa356.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Soyuz-2.1a-Progress-MS-08 :cheesy:

Στις 11 Φεβρουαρίου 2018, στις 11:58:44 ώρα Μόσχας, σχεδιάζεται η εκτόξευση του πυραύλου Soyuz-2.1a με το όχημα φορτίου Progress-MS-08 από τον εκτοξευτή της πλατφόρμας 6 της τοποθεσίας του κοσμοδρόμιου Baikonur. Σκοπός της πτήσης: παράδοση καυσίμων, προϊόντων, νερού και λοιπών φορτίων που απαιτούνται για τη λειτουργία του σταθμού σε επανδρωμένη κατάσταση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η εκτόξευση του οχήματος εκτόξευσης και η προσάρτηση του πλοίου μεταφοράς με το ISS, στην ιστοσελίδα μας online.roscosmos.ru

https://www.roscosmos.ru/print/24642/

https://www.roscosmos.ru/print/24650/

https://www.energia.ru/ru/iss/iss54/progress_ms-08/photo_02-06.html

 

 

 

Οι ρώσοι κοσμοναύτες θα τοποθετήσουν τον επιστημονικό εξοπλισμό "Ikarus" στο ISS. :cheesy:

Κατά τη διάρκεια του επόμενου διαστημικου περίπατου το πλήρωμα του ISS-55/56 πρέπει να τοποθετησει στην εξωτερική επιφάνεια της μονάδας παροχής υπηρεσιών «Zvezda» του ρωσικού τμήματος της μονάδας της κεραίας ISS από τον κοινο ρωσο-γερμανικό επιστημονικό εξοπλισμό «Ίκαρος». Ο υπολογιστής ελέγχου OVS-1 έχει ήδη παραδοθεί στο ISS τον Οκτώβριο του 2017.

Η μονάδα κεραίας εξασφαλίζει τη λήψη και τη διαβίβαση πληροφοριών από μεταναστευτικά ζώα.

Έτσι, οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο έργο, θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον αντίκτυπο στη συμπεριφορά των ζώων των διάφορων περιβαλλοντικών παραγόντων, για την παρακολούθηση της οικολογικής κατάστασης σχετικά με τις μεταναστευτικές οδούς και να αποτρέψει δυνητικά επικίνδυνα και καταστροφικα φαινόμενα στον πλανήτη.Το κιτ πτήσης Ikarus θα παραδοθεί στο ISS RS ως μέρος της TGK Progress στις 11 Φεβρουαρίου.Η ICARUS, η Διεθνής συνεργασία για τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα χρησιμοποιώντας το διάστημα, είναι ένα ρωσικό-γερμανικό πείραμα, το οποίο κατευθύνεται από την RSC Energia σε συνεργασία με τη SpaceTech (STI) τη Γερμανική Διαστημική Υπηρεσία (DLR), το Γερμανικό Ινστιτούτο Ορνιθολογίας (Max Plank Institute) και το Γεωγραφικό Ινστιτούτο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Η Εταιρεία εργάζεται σε αυτό το έργο από το 2010. Τον Νοέμβριο του 2014 υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της Roskosmos και της DLR για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου στο ρωσικό τμήμα του ISS.

https://www.energia.ru/ru/news/news-2018/news_02-05_2.html

photo_03-13-01.thumb.jpg.3459eeeab0548f4444331a0aa7f48a5a.jpg

photo_02-06-17.thumb.jpg.6c3a2b8d171f0e1caa725d2813dc51ef.jpg

photo_02-06-16.thumb.jpg.cdb44030b166e4d7f310b5a691af3368.jpg

photo_02-06-15.thumb.jpg.fb3dc46a25a028092abb92e3edcfdbff.jpg

photo_02-06-14.thumb.jpg.04522b217ddba752ba656baa640b40e0.jpg

photo_02-06-13.thumb.jpg.e5a9a43c27f9105d4fcf30e4f3b4a901.jpg

photo_02-06-12.thumb.jpg.58dfa8821a773530bdf477f9933cf9a6.jpg

photo_02-06-11.thumb.jpg.1436cbe2635b435a4e10e0705f537553.jpg

photo_02-06-10.thumb.jpg.afeb5be968aa28f56a0919a5be517e81.jpg

photo_02-06-09.thumb.jpg.191c57e537564b6859969f514caca69e.jpg

photo_02-06-07.thumb.jpg.d00992efb2028c2d0fe08aa724b4908b.jpg

photo_02-06-03.thumb.jpg.bc576cbd621374ef5b59845b870d7ace.jpg

photo_02-06-01.thumb.jpg.6873bd31f497c05a8c714a191f715588.jpg

2595265495.jpg.a2ba75d04289edd93e161bc538d5d168.jpg

3716497191.jpg.febf4f3e448bfb3245d586b04f4fbfa1.jpg

4319725433.jpg.8d0a9efe569e284b679f0d26dfc79485.jpg

5467663138.jpg.b358476c199258a86198a76365998b20.jpg

5891331024.jpg.f0c6eff528b0be4bb7ba718cb5a7ed66.jpg

3873261624.jpg.9ad1b155e6e63960cdd61f54d814a1a2.jpg

2763253285.jpg.908dace46198ce483d774366d0909fdc.jpg

4499789748.jpg.626e2d61c8827229320bbb80dca3a288.jpg

3050212444.jpg.2b2daa06d50af6a19e4fa67f28ce36f0.jpg

5080318790.jpg.5d569367f538a6fa8f17c989e1b9134f.jpg

2536790190.jpg.3d8cc41b4987b664ade6cf333f57eceb.jpg

4819280749.jpg.b988eae822f4dddb3370c9a74b194056.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φωτογραφίες διαστημικου περιπατου. :cheesy:

Η Roscosmos παρουσιάζει τις πρώτες φωτογραφίες ενός ρεκόρ για τους Ρώσους κοσμοναύτες στον διαστημικό σταθμό. Ο αριθμός των προβολών της εκπομπής κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο!

Οι κοσμοναύτες της Roscosmos Αλέξανδρος Misurkin και Anton Shkaplerov στις 3 Φλεβάρη τερμάτισαν τον πρώτο στο 2018 διαστημικό περίπατο του ρωσικού προγράμματος, έχοντας εργαστεί έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) 8 ώρες 12 λεπτά και έσπασαν το ρεκόρ των εργασιών με τις ρωσικες στολές «Orlan» τον Δεκέμβριο του 2013 από τους Oleg KOTOV και Sergey RYAZANSKY. Ήταν 8 ώρες και 7 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών επί της εξωτερικής επιφανείας του ISS αποσυναρμολογηθηκε από τη λειτουργία η συσκευή λήψης και μια κεραία εγκατεστημένη στη μονάδα zventa. Η εγκατάσταση της νέας συσκευής στο μέλλον θα προσφέρει σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο αμφίδρομη μετάδοση των πληροφοριών από το ρωσικό τμήμα του ISS στο έδαφος μέσω του δορυφορικού εντοπισμού αντικειμένων με το σύστημα αναμετάδοσης πολλαπλών λειτουργιών «Ray». Επίσης, οι κοσμοναύτες πραγματοποίησαν μια σειρά πρόσθετων εργασιών με τον εξοπλισμό στην εξωτερική επιφάνεια του σταθμού.

Ο Roscosmos ευχαριστεί όλους όσους αγαπούν το χώρο όσο κι εμείς. Σηκωστε το κεφάλι σας! - και τα αστέρια θα ερθουν πιο κοντά!

https://www.roscosmos.ru/print/24666/

 

 

 

Soyuz-2.1a-Progress-MS-08 :cheesy:

Η εκτόξευση του TGK "Progress MS-08" στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου 2018.

Το THC «Progress MS-08» παραδίδει στον ISS 1390 kg ξηρού φορτίου, 890 kg καυσίμου, νερό στο σύστημα με τις δεξαμενές ανεφοδιασμού 420 kg στις δεξαμενές του συστήματος, «Άνοιξη», καθώς και 46 kg συμπιεσμένου αέρα και οξυγόνου σε κυλίνδρους.

Το διαμέρισμα φορτίου γεμάτο επιστημονικο εξοπλισμο, συμπεριλαμβανομένων των σετ εξοπλισμού και εξαρτημάτων για τα συστήματα υποστήριξης της ζωής,ο «Ίκαρος», καθώς και τα κιβώτια με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας για τα μέλη του πληρώματος.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss54/progress_ms-08/photo_02-07.html

 

 

 

Η «Ζωή στο Σύμπαν» στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. :cheesy:

Εκδήλωση αφιερωμένη στη «Ζωή στο Σύμπαν», οργανώνει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Δρ Παναγιώτη Νιάρχου, ομότιμου καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, ΕΚΠΑ, με τίτλο: «Αναζήτηση εξωγήινης ζωής: Ενδείξεις και αναπάντητα ερωτήματα».

Ακολούθως θα προβληθεί η ψηφιακή Πλανηταριακή παράσταση με τίτλο: «Ζωή στο Σύμπαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθηγητής Παναγιώτης Νιάρχος είναι από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα σε θέματα εξωπλανητών και αναζήτησης ζωής σε άλλα Πλανητικά Συστήματα, πέραν του δικού μας Ηλιακού Συστήματος, και είναι ενεργό μέλος των Division F: Planetary Systems and Bioastronomy και Commission F2: Exoplanets and the Solar System της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως (IAU).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 μ.μ.

Σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης, το αφιέρωμα θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα στις 20:00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου.

Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε αφιέρωμα.

Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω.

Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Λίγα λόγια για την ομιλία του καθηγητή Παναγιώτη Νιάρχου

Η πίστη στην ύπαρξη άλλων κόσμων στο Σύμπαν που φιλοξενούν ζωή και ειδικότερα νοήμονα ζωή, έχει απασχολήσει τη σκέψη μερικών από τους σπουδαιότερους σοφούς της ιστορίας. Η συζήτηση για την ύπαρξη άλλων κόσμων άρχισε από την εποχή των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων (από το 600 π.Χ.) και συνεχίστηκε στα χρόνια που ακολούθησαν. Οι απόψεις αυτές είναι πιο επίκαιρες από ποτέ, σήμερα, καθώς τα τελευταία παρατηρησιακά αποτελέσματα παρέχουν σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και επιβεβαιώνουν την ύπαρξη άλλων πλανητικών συστημάτων στο Σύμπαν. Η συστηματική επιστημονική έρευνα για την ανακάλυψη εξωηλιακών πλανητών άρχισε το 1995 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με συνεχώς βελτιούμενες μεθόδους ανίχνευσης και παράλληλα με θεωρητικές μελέτες του θέματος. Παρουσιάζονται οι ερευνητικές προσπάθειες των τελευταίων δύο δεκαετιών και τα αποτελέσματα για τους εξωηλιακούς πλανήτες, που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, με έμφαση σε εκείνους που πιθανόν να φιλοξενούν κάποιο είδος ζωής. Επισημαίνεται ιδιαίτερα η συμβολή του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler στην έρευνα αυτή.

Λίγα λόγια για την «Ζωή στο Σύμπαν»

Η ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» σας προσκαλεί σε μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη. Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, η παράσταση εστιάζει στα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος, που το πιθανότερο είναι να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, καθώς και στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη. Τι θα μπορούσε άραγε να κρύβεται ανάμεσα στα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του Σύμπαντος;

(Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2016)

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Παναγιώτη Γ. Νιάρχου

Ομ. Καθηγητής Παρατηρησιακής Αστροφυσικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος MSc και PhD από το Πανεπιστήμιο του Manchester, UK.

Έχει διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής (Ε.Κ.Π.Α.) (2002-2004) και επί 10 έτη (1996-2002, 2008-2012) Διευθυντής του Τομέα Αστροφυσικής Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Ε.Κ.Π.Α. Επίσης υπήρξε Διευθυντής επί 12 έτη (2000-2012) του Γεροσταθοπούλειου Αστεροσκοπείου του Ε.Κ.Π.Α. και Διευθυντής επί 15 έτη (1997-2012) του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Ε.Κ.Π.Α.. Ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την εγκατάσταση του Γεροσταθοπούλειου Αστεροσκοπείου το 1999 και την μετέπειτα οργάνωση και λειτουργία του. Υπήρξε επισκέπτης Καθηγητής-Ερευνητής στα Πανεπιστήμια Tübingen και Μünster της Γερμανίας και Καρόλου της Πράγας, και έχει δημιουργήσει πολλές συνεργασίες με γνωστά αστρονομικά κέντρα και αστεροσκοπεία του εξωτερικού.

Υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Commission 42 της IAU για 6 χρόνια (2006-2012), μέλος του European Network of Excellence in Asteroseismology, και είναι συνεκδότης από το 2000 μέχρι σήμερα στο Bulletin on Bibliography of Close Binary Stars, Commission 42 of the International Astronomical Union (IAU). Eίναι επίσης μέλος διάφορων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών Εταιρειών και Ενώσεων, όπως της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας και της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής (μέλος ΔΣ).

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Παρατηρησιακής Αστροφυσικής και ειδικότερα σε φωτομετρικές και φασματοσκοπικές παρατηρήσεις και θεωρητικές μελέτες αλληλεπιδρώντων διπλών αστέρων, παλλόμενων μεταβλητών αστέρων, αστεροσεισμολογίας και εξωηλιακών πλανητών. Έχει κάνει παρατηρήσεις σε πολύ γνωστά και μεγάλα αστεροσκοπεία του εξωτερικού, όπως European Southern Observatory (ESO), La Silla (Chile)*, Instituto de Astrofisica de Canarias (IAC) (Spain), South African Astronomical Observatory (SAAO), (South Africa), κ.α.. Έχει συγγράψει (μόνος ή και με συνεργάτες) 9 βιβλία-Πανεπιστημιακές Σημειώσεις αστρονομικού περιεχομένου, έχει επιβλέψει πολλές μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές, έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια, και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, και σε τιμητικούς τόμους.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι υπήρξε ο εμπνευστής των εκδηλώσεων του Γεροσταθοπούλειου Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου «Βραδιές κοινού – Αστρονομία για όλους», οι οποίες συνεχίζονται με επιτυχία από την έναρξη λειτουργίας του αστεροσκοπείου (2000) μέχρι και σήμερα.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500196811

1991422780_30357733_ZWH20STO20SYMPAN_10_resize.thumb.jpg.c37bce5b145265d07a0c4995413dcd67.jpg

photo_02-07-12.thumb.jpg.18b8969891c28768464d70c5fb4fb10a.jpg

photo_02-07-10.thumb.jpg.761cb0a3027131b4a1c0c35a41679795.jpg

photo_02-07-08.thumb.jpg.e641fb891a2c413193a1c0c7cdff426e.jpg

photo_02-07-07.thumb.jpg.f1796110b8cb23bcb79eb02f61bfa98b.jpg

photo_02-07-06.thumb.jpg.0b4af908cd99849f1a55f9cfbf37262f.jpg

photo_02-07-04.thumb.jpg.d72dd498775f7da54cc2ea4be60b2057.jpg

photo_02-07-02.thumb.jpg.4e03222ce626db121d11f73fba5f14fb.jpg

photo_02-07-01.thumb.jpg.6442f887b0031614bc774eea385ae5ae.jpg

2807264649.jpg.11878aeae010ad1e7224992008d617b4.jpg

4809338465.jpg.94ce2ebc6701952899f39543f2dc3b63.jpg

2674579849.jpg.deb17456fb74bf43cace0dea23a79adc.jpg

4249458733.jpg.a620cb30a67bbed42db5b851ba7474e3.jpg

5447500741.jpg.830ed4438d837a5f8697b1aa54989a80.jpg

4567236696.jpg.05b8db78082767cedbadbc533d806e40.jpg

3737545510.jpg.190e468c9a042f54e331f5f24edf2186.jpg

3485139295.jpg.2a0cc9fcfabe2c97a77bcea09ca227b1.jpg

6278929079.jpg.e879590e110909200277057913a2c14b.jpg

6379456713.jpg.e607697120268e80c58e7ce6b0437f82.jpg

3382201217.jpg.5c98efade5725cad509496e84955bd99.jpg

3910843690.jpg.263d4580cde82c0ad62bd1fa0b0d5adb.jpg

5557001338.jpg.c19d1441ac8edebb52159dc1b3bf26ab.jpg

5596203548.jpg.a71e215fb15a5acaf37b2d21e8e344e6.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το CPC. εξετασεων για χειροκίνητη ελεγχόμενη κάθοδο του ISS-55/56

Το τελικό στάδιο της διαστημικής πτήσης είναι η κάθοδος του διαστημικού οχήματος στη Γη με αυτόματη, βαλλιστική και χειροκίνητη ελεγχόμενη κάθοδο (RUS): Τρεις τύποι χαρακτήρα τροχιάς σχηματισμού καθόδου στην ατμόσφαιρα μπορεί να διακριθουν. Αν και αυτή τη στιγμή στην ιστορία της κοσμοναυτικής δεν υπήρχε περίπτωση χρήσης της RUS, τα πληρώματα πρέπει επίσης να τα βγάλουν πέρα.

Αυτή την εβδομάδα, τα μέλη των κύριων και backup πληρώματων του ΔΔΣ-55/56 - Oleg Artemyev, Andrew FOYSTEL και Alexei Ovchinin, Nick Haig, αντίστοιχα - ελαβαν μέρος στις εξετάσεις σε προσομοιωτή TS-7 RUS-based, που βρίσκεται στο φυγόκεντρο CF-7 και προορίζεται να εξασκήσουν τις δεξιότητες διαχείρισης στην ατμοσφαιρική προσγείωση του πλοίου από τροχιά σε χειροκίνητη λειτουργία.

Ο φυγοκεντρικός μηχανισμός μιμείται την κανονική υπερφόρτωση που συμβαίνει όταν το όχημα καταγωγής (CA) επιστρέφει στη Γη. Οι καθορισμένες παράμετροι είναι πολύ κοντά στις πραγματικές συνθήκες - ο προσομοιωτής σάς επιτρέπει να προσομοιώσετε μια πραγματική εικόνα της κάθοδος. Με τον έλεγχο της ΑΠ σε χειροκίνητη λειτουργία, ο χειριστής πρέπει να το φέρει σε μια συγκεκριμένη περιοχή προσγείωσης, να μην υπερβαίνει το επιτρεπόμενο οριο υπερφόρτωσης και ολίσθησης (όχι περισσότερο από 30 χιλιόμετρα).

Το εισιτήριο εξέτασης αποτελείται από δύο μέρη τεσσάρων τρόπων - για τον κυβερνήτη και τον μηχανικό πτήσης. Η κύρια παράμετρος στη λειτουργία είναι μια υπερβολική ατμοσφαιρική υπέρβαση. Όσο μεγαλύτερο είναι το σφάλμα πτήσης, τόσο πιο απότομο θα είναι να εισέλθει στην ατμόσφαιρα και τόσο περισσότερο θα είναι η υπερφόρτωση.

"Η υπερφόρτωση σε χειρωνακτική ελεγχόμενη κάθοδο εξαρτάται από τις ενέργειες του χειριστή", δήλωσε ο Oleg ARTEMIEV. «Ο κύριος στόχος είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο όπου η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης μας περιμένει». Σήμερα πήραμε ένα εισιτήριο με μικρές μη πτήσεις, οπότε η συμφόρηση δεν ήταν μεγαλύτερη από 4,5 μονάδες. Δεν είναι πολύ, έτσι σήμερα είμαστε τυχεροί. "

Η εξεταστική επιτροπή αξιολόγησε τη μέγιστη υπερφόρτωση, με την οποία εφαρμόστηκε το καθεστώς αναφοράς. Και ο διοικητής, και μηχανικός πτήσης του ΔΔΣ-55/56 με όλους τους τρόπους πέταξαν τέλεια, με μικρές παραλλαγές, έτσι πήραν σε αυτό το διαγωνισμό τις υψηλότερες βαθμολογίες.

https://www.roscosmos.ru/print/24677/

 

 

 

Νέο σούπερ πύραυλο ετοιμάζει ο Ελον Μασκ. :cheesy:

Την στιγμή που όλος ο κόσμος ασχολείται ακόμη με την εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy και το αυτοκίνητο που ταξιδεύει προς την ζώνη αστεροειδών ανάμεσα στον Αρη και τον Δία ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι η διαστημική του εταιρεία, η Space X θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός ακόμη μεγαλύτερου και ισχυρότερου πυραύλου ο οποίος ανάμεσα στα άλλα θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους στο Διάστημα.

Ο πύραυλος αυτός έχει ονομαστεί BFR (Big Falcon Rocket) αν και τα στελέχη της Space X του έχουν δώσει το… απρεπές προσωνύμιο Big Fucking Rocket. Οπως και με τον Falcon Heavy έτσι και με τον BFR στόχος είναι να επιτυγχάνεται μια ασφαλής και γρήγορη μεταφορά στο Διάστημα ενώ παράλληλα θα μειώνεται δραστικά και το κόστος.

Ο BFR θα έχει ύψος περίπου 115 μέτρων και πλάτος περίπου δέκα μέτρων και θα μπορεί να μεταφέρει κάθε είδους φορτία, να εκτοξεύει δορυφόρους, να συνδέει τη Γη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μεταφέροντας εξοπλισμό και πληρώματα και φυσικά να ταξιδεύει σε άλλους πλανήτες και δορυφόρους του ηλιακού μας συστήματος. Με αυτόν τον πύραυλο ο Μασκ θέλει να μεταφέρει ανθρώπους αρχικά στην Σελήνη για να δημιουργηθεί εκεί μια βάση και στην συνέχεια στον Αρη όπου ο Αμερικανός μεγιστάνας και οραματιστής θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη αποικία. Το σκάφος που θα μεταφέρει το BFR θα διαθέτει ανάμεσα στα άλλα 40 καμπίνες χωρητικότητας 5-6 ατόμων η κάθε εξ αυτών.

«Η πετυχημένη εκτόξευση του Falcon Heavy με κάνει να νιώθω σίγουρος ότι ο BFR μπορεί να εκτοξευτεί με επιτυχία. Το τεχνικό μας επιτελείο θα στραφεί τώρα στην κατασκευή του BFR. Πιστεύουμε ότι η κατασκευή του BFR θα έχει ολοκληρωθεί το 2019 και το 2020 θα ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Ελον Μασκ.

Μάλιστα ο Μασκ υποστηρίζει ότι με τον πύραυλο BFR θα μπορούν να πραγματοποιούνται όχι μόνο ταξίδια από την Γη προς το Διάστημα αλλά και ταξίδια εντός του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Μασκ το BFR θα μπορεί να μεταφέρει ως και 100 επιβάτες από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο στη Γη ταξιδεύοντας στην στρατόσφαιρα. Με αυτόν τον τρόπο ο πύραυλος θα μπορεί να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια σε διάστημα μισής ώρας ενώ θα μπορεί να ταξιδέψει από την μια άκρη της Γης στην άλλη σε περίπου 60 λεπτά!

Μάλιστα ο Μασκ υποστηρίζει ότι το κόστος για μια τέτοια πτήση θα είναι παρόμοιο με εκείνο της αντίστοιχης αεροπορικής πτήσης σήμερα και μάλιστα στην οικονομική θέση. Επιπλέον δεν θα χρειάζονται ειδικά διαστημοδρόμια ή εγκαταστάσεις για τον BFR αφού θα απογειώνεται από πλωτές εξέδρες και οι επιβάτες θα πηγαίνουν σε αυτές με ειδικά σκάφη μεταφοράς.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500197173

30368005_bfr.jpg.b1e74d349cea8f5d6101f6e937c40d67.jpg

6128224910.jpg.d5413c916483aa9361112ed5f79e01a6.jpg

4371922502.jpg.53eb0a151b5db92bf0371db012a26b16.jpg

4531817912.jpg.c29ab41c5996b7ffdb177eae10f61b1b.jpg

2380057885.jpg.a6eaf86d9315ebca94546b9d217a7b1c.jpg

3343159289.jpg.591f7faaba944bf1eb945fadfae911bd.jpg

2756078665.jpg.5a196a7179db8bfc62682c92bff82a28.jpg

6134021977.jpg.2eb1b3a2f72f5e1ebf2ff3c51331ef4d.jpg

3546921075.jpg.c4b0be9f1e0c9dd440d83ba543a6848f.jpg

6434284767.jpg.6385fa4dc2ce065c0160664088b3d633.jpg

2169912944.jpg.50ddf7d1b021dc4f7fd0c55ec36208e7.jpg

5135569660.jpg.1f07cabbc7cf9654bae1528e1e916dc1.jpg

4541701334.jpg.393b6793ea845aaad6692ed5fc9a602c.jpg

5137646303.jpg.03743e8a01deee907db506726f1715d2.jpg

4220303637.jpg.10de1d27b52107c95c8f25a5b9beddcc.jpg

4468366108.jpg.a98eca77a8111b7260afad346f27c884.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Soyuz-2.1a-Progress-MS-08. :cheesy:

Στις 9 του Φεβρουαρίου, 2018 ο πυραύλος φορέας «Σογιούζ-2.1a» και το όχημα μεταφοράς φορτίου (THC) «Πρόοδος MS-08" πηγαν στην εξέδρα εκτόξευσης 31 στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Η εκτόξευση του TGK "Πρόοδος MS-08" έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου στις 11:58:45 MSK.

Το THC «Progress MS-08» πρέπει να παραδώσει στον ISS 1390 kg ξηρού φορτίου, 890 kg καυσίμου, νερό στο σύστημα με τις δεξαμενές ανεφοδιασμού 420 kg στις δεξαμενές του συστήματος, «Άνοιξη», καθώς και 46 kg συμπιεσμένου αέρα και οξυγόνου σε κυλίνδρους.

Το διαμέρισμα φορτίου γεμάτο επιστημονικο εξοπλισμο, συμπεριλαμβανομένων των σετ εξοπλισμού και εξαρτημάτων για τα συστήματα υποστήριξης της ζωής,ο «Ίκαρος», καθώς και τα κιβώτια με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας για τα μέλη του πληρώματος.

Το Broadcast έχει προγραμματιστεί για την τοποθεσία εκτόξευσης Roskosmos online.roscosmos.ru και στην επίσημη ιστοσελίδα του κράτους Corporation στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte στις 11η Φλεβάρη στις 10:00 MSK.

https://www.roscosmos.ru/print/24682/

https://www.roscosmos.ru/print/24679/

 

 

 

«Πράσινο φως» για αποστολή του διαστημοπλοίου Dream Chaser στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. :cheesy:

Την έγκριση της NASA για την πρώτη αποστολή του διαστημοπλοίου της, Dream Chaser, στο διάστημα, έλαβε η Sierra Nevada Corporation (SNC): Το συγκεκριμένο παράθυρο εκτόξευσης είναι στα τέλη του 2020, και θα πρόκειται για αποστολή ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στο πλαίσιο του Commercial Resupply Services Contract 2 (CRS2).

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της αποστολής το σκάφος – το οποίο μοιάζει με «μίνι» διαστημικό λεωφορείο- είναι σε θέση να μεταφέρει προμήθειες και επιστημονικά φορτία βάρους μέχρι 5.500 κιλών και να παραμείνει προσδεδεμένο στον σταθμό για μεγάλες χρονικές περιόδους, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά φορτίου και η διεξαγωγή εργασιών επιστημονικής φύσης. Η αποστολή εντολών και δεδομένων θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ενώ το διαστημόπλοιο προορίζεται να φέρει πίσω στον πλανήτη μας 2.000 κιλά φορτίου, προσγειωνόμενο με ακρίβεια στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.

«Το Dream Chaser θα αποτελέσει τεράστια βοήθεια στις σημαντικές επιστημονικές έρευνες που διεξάγονται στον διαστημικό σταθμό» είπε ο Μαρκ Σιράντζελο, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Space Systems της SNC. «Η έγκριση της NASA είναι μεγάλο βήμα για το πρόγραμμα. Ανυπομονούμε να δούμε το σκάφος να επιστρέφει στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και να προσγειώνεται σε διάδρομο, επιτρέποντας άμεση πρόσβαση στα επιστημονικά φορτία που επιστρέφουν από τον σταθμό».

http://www.naftemporiki.gr/story/1319288/prasino-fos-gia-apostoli-tou-diastimoploiou-dream-chaser-ston-diethni-diastimiko-stathmo

photo_02-09-21.thumb.jpg.9089468aa3cf176d20f1b6c39b6463f5.jpg

3169854798.jpg.f94d66da6866ea89f207972b39e355ec.jpg

5978597237.jpg.dd3da95d943bc3177f8b1c0e13335a38.jpg

5395684266.jpg.3c65f2fb436be783732d371b8ddec6e2.jpg

6040006195.jpg.c245d8bb7c5212f0d9f7a6427b8e6e87.jpg

5552863937.jpg.0b40821f6d4f96bfb6e7025cf55222ee.jpg

6435136586.jpg.418002724497cba67c487ccab23b63ef.jpg

5224583972.jpg.8c0b114407a6ce2f2c53a2a66f196310.jpg

5205715447.jpg.38966fbd42d603dbbb2570c6547d8a8b.jpg

5995441555.jpg.6762e698f07572049a2910136b43c3eb.jpg

3080196258.jpg.98275d9c9da62ba1bf560895802e8dd0.jpg

3809530687.jpg.c3982d57d58c3699ff49b316ef6316af.jpg

3499584948.jpg.159ca6cb603689cda74bdafb9ba0820a.jpg

3068999515.jpg.4866dbf8e987da05ec03a647d1bfa7d8.jpg

3379404998.jpg.20cf7c9010ad78e38c40e6be1da8ef4a.jpg

5752263448.jpg.ae57fff2d40a800575e5796af235cef7.jpg

3337684484.jpg.7dd7f3f62059439e80d2e1a1eb976df1.jpg

5512535855.jpg.defe64f98503a3ad4c0fe67721d3882a.jpg

photo_02-09-03.thumb.jpg.a63c6663d3aa8e44fea2ab95be8629ff.jpg

photo_02-09-01.thumb.jpg.9c88045de8bc23cfdcb58f841773107f.jpg

photo_02-08-12.thumb.jpg.26bbf927a54bb1610dc17ea2afe581f1.jpg

photo_02-08-11.thumb.jpg.3a6f26014eddae0ceea7163ba63bb453.jpg

photo_02-08-07.thumb.jpg.8ec4246464de2b1d56deef147ae63683.jpg

photo_02-08-04.thumb.jpg.bd4a3a9ed9808bcf32d81f985809fd22.jpg

photo_02-08-01.thumb.jpg.0e2ad72e00ee59f10f8dd39e8e98606b.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Soyuz-2.1a-Progress-MS-08.Αναβολη εκτόξευσης :cheesy:

Στην αρχή, έγινε εντολή για αυτόματη απενεργοποίηση των κινητήρων, διευκρινίζονται τα αίτια. Η εκτόξευση του πυραύλου Soyuz-2.1a με το όχημα μεταφοράς φορτίου Progress M-08 (TGK) αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου.

Η ROSKOSMOS θα ενημερώσει, καθώς θα είναι διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες.

https://www.roscosmos.ru/24690/

 

 

 

Ο Λευκός Οίκος δεν θέλει να διαθέσει άλλα χρήματα για τον ISS. :cheesy:

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα μπορούσε να γίνει μια ιδιωτική επιχείρηση; Αυτή είναι η επιθυμία του Λευκού Οίκου που γνωστοποίησε την επιθυμία του να μην χρηματοδοτεί πλέον το ακριβό πρόγραμμα της NASA τα επόμενα χρόνια, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Ο σκοπός είναι να ιδιωτικοποιηθεί ο ISS, ένας διαστημικός σταθμός ο οποίος έχει τεθεί σε χαμηλή περίγεια τροχιά, τον οποίο διαχειρίζεται η αμερικανική διαστημική υπηρεσία και αναπτύσσεται από κοινού με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία.

Εξυπηρετεί ένα διεθνές πλήρωμα -με τη συνεργασία κυρίως των διαστημικών υπηρεσιών της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και του Καναδά- για την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας στο διάστημα.

«Η απόφαση να τερματιστεί η άμεση ομοσπονδιακή υποστήριξη για τον ISS το 2025 δεν σημαίνει πως η ίδια η πλατφόρμα θα αποσυρθεί από την τροχιά εκείνη τη στιγμή -είναι πιθανό ότι η βιομηχανία θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία ορισμένων στοιχείων ή δυνατοτήτων του ISS στο πλαίσιο μιας μελλοντικής εμπορικής πλατφόρμας», αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο της NASA για το οποίο έλαβε γνώση η εφημερίδα.

«Η NASA θα αναπτύξει τις διεθνείς και εμπορικές συμπράξεις της τα επτά προσεχή χρόνια προκειμένου να διασφαλίσει την παρουσία και τη συνεχιζόμενη πρόσβαση ανθρώπων σε χαμηλή περίγεια τροχιά», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η αμερικανική κυβέρνηση προβλέπει στον προϋπολογισμό για το 2019, που θα δημοσιοποιήσει τη Δευτέρα, ένα κονδύλι 150 εκατομμυρίων δολαρίων «προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη και ωρίμανση εμπορικών οντοτήτων και δυνατοτήτων που θα διασφαλίσουν ότι εκείνοι που θα παραλάβουν τη σκυτάλη του ISS (...) θα είναι λειτουργικοί» εγκαίρως.

Προκειμένου να διασφαλίσει τη μετάβαση, ο Λευκός Οίκος προβλέπει να ζητήσει «αναλύσεις της αγοράς και σχέδια ανάπτυξης» από τον ιδιωτικό τομέα.

Η απόφαση θα πρέπει ωστόσο να ελήφθη πρόσφατα, καθώς, όπως υπενθυμίζει η Washington Post, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει ήδη περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την έναρξη και τα έξοδα λειτουργίας του προχωρημένου διαστημικού φυλακίου.

Από την εποχή της προεδρίας του Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009) η NASA άρχισε να αναθέτει σε υπεργολάβους ορισμένες επιχειρήσεις, κατά κύριο λόγο τις πτήσεις ανεφοδιασμού που πραγματοποιούνται πλέον από την SpaceX και την Orbital ATK. Τάση η οποία αυξήθηκε κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Η NASA δεν απάντησε σήμερα στα αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχόλια.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500197977

 

 

 

Μαθητές έτοιμοι για το... Διάστημα. :cheesy:

Μεσημέρι Δευτέρας. Το κουδούνι χτυπά και δεκάδες μαθητές κατηφορίζουν την οδό Μαρασλή. Στον τρίτο όροφο του 26ου ΓΕΛ Αθηνών (Μαράσλειο) 13 μαθητές της Α' και Β' τάξης περιεργάζονται τα υφάσματα με τα οποία θα κατασκευάσουν τα αλεξίπτωτα του δορυφόρου τους. Ενός δορυφόρου που θα έχει το μέγεθος κουτιού αναψυκτικού!

Δέκα σχολεία συμμετέχουν εφέτος στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «CanSat», που διοργανώνεται από τη SPIN - Space Innovation. Παιδιά που μαζί με τους καθηγητές τους κάθονται στα ίδια θρανία, μελετούν, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τον δικό τους δορυφόρο ύψους 11,5 εκ. και διαμέτρου 6,6 εκ., ο οποίος θα εκτοξευθεί τον Απρίλιο με ειδικό πύραυλο σε ύψος 1 χιλιομέτρου.

Με φιλοδοξία και επιμονή

Οπως εξηγεί ο κ. Τάκης Λάζος, καθηγητής Φυσικής στο 26ο ΓΕΛ Αθηνών, κατά τη διάρκεια της καθόδου το κάθε CanSat θα πραγματοποιήσει μετρήσεις γεωγραφικών συντεταγμένων, ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμοκρασίας. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να προτείνει και μια δευτερεύουσα αποστολή έμπνευση των μαθητών, η οποία θα περιλαμβάνει την κατασκευή και εκτόξευση δύο CanSat τα οποία θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Πέρυσι η ομάδα CanCan του Μαράσλειου Λυκείου εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Γερμανία όπου πραγματοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός. «Οση τύχη μάς περίσσεψε στην Ελλάδα μάς έλειψε στη Γερμανία» λέει ο κ. Λάζος, καθώς εξαιτίας βραχυκυκλώματος ο δορυφόρος τους δεν μπόρεσε να στείλει δεδομένα και μετρήσεις, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

«Ο σκοπός της περσινής αποστολής μας ήταν ο εντοπισμός πυρκαγιών μέσω υπέρυθρης κάμερας. Φέτος η αποστολή μας είναι παρόμοια. Το κουτάκι μας όμως είναι χωρισμένο στα δύο. Αποτελείται από το θυγατρικό και το μητρικό. Το θυγατρικό θα έχει τις κάμερες και τα περισσότερα εξαρτήματα» περιγράφει η Ευγενία Λεωνίδα, με την Ιωάννα Φατούρου να προσθέτει: «Μας ενδιαφέρει να βρούμε το θυγατρικό που θα έχει και όλα τα στοιχεία». Μάλιστα, για να αποτραπεί το περυσινό «φιάσκο» της Γερμανίας, θα εγκαταστήσουν ένα σύστημα ανάκτησης το οποίο σε απόσταση 30 μέτρων από τον δορυφόρο θα στέλνει σήμα στο κινητό των παιδιών ώστε να γνωρίζουν ότι το CanSat είναι κάπου εκεί τριγύρω.

Η γνώση και η τεχνολογία που απαιτείται είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ωστόσο οι μαθητές δεν δυσανασχετούν ούτε απογοητεύονται. «Ξεκινάς χωρίς να ξέρεις τίποτα. Περνώντας οι μήνες συνειδητοποιείς πόσα πράγματα έχεις μάθει που στην αρχή σού φαίνονταν πάρα πολύ δύσκολα. Είναι πάρα πολύ ωραία εμπειρία» υποστηρίζει η Σαβίνα Πουρνάρα.

Η ζωή σε (x-)alon πλανήτη

Ζωή σε άλλους πλανήτες θα αναζητήσουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλοννήσου, οι οποίοι θα «ταξιδέψουν» για πρώτη φορά εφέτος... στο Διάστημα. «Ο γεωγραφικός μας αποκλεισμός μάς οδηγεί να συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις για να τον σπάσουμε ολίγον τι. Τα παιδιά ψάχνουν μια αφορμή για να δουν κάτι το διαφορετικό. Αν και είναι χρονοβόρο και κουραστικό, το κυνηγάμε» σχολιάζει στο «Βήμα» ο κ. Δημήτρης Μαμούρας, καθηγητής Φυσικής και υπεύθυνος της ομάδας «x-alon».

Το σχολείο της Αλοννήσου συναγωνίζεται ομάδες που είτε έχουν την εμπειρία του προηγούμενου διαγωνισμού είτε ασχολούνται αρκετό καιρό με τη ρομποτική και τον προγραμματισμό. «Απορήσαμε που τα πήγαμε τόσο καλά στην πρώτη φάση. Υπήρξε ένας ενθουσιασμός στην αρχή από τα παιδιά. Το χάρηκαν πολύ. Στη συνέχεια πιάσαμε δουλειά. Αρχικά να μάθουμε το αντικείμενο, γιατί ακόμα και για εμένα ήταν δύσκολο. Χρειάστηκε αρκετό διάβασμα για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Κάθισα κι εγώ στα θρανία μαζί με τους μαθητές μου» αναφέρει ο κ. Μαμούρας.

Παρ' όλα αυτά, η δευτερεύουσα αποστολή της ομάδας από τις Σποράδες είναι αρκετά φιλόδοξη. Οι 10 μαθητές της Α' Λυκείου θα διερευνήσουν την πιθανότητα ύπαρξης ζωής ή εάν ο υποθετικός πλανήτης στον οποίο θα προσγειωθεί ο δορυφόρος τους πληροί τις προϋποθέσεις για φιλοξενία ζωής. Στη δεύτερη περίπτωση θα προχωρήσουν στη διασπορά μικρής ποσότητας σπόρων φυτών, η ανάπτυξη των οποίων μπορεί να συμβάλει σε έναν μελλοντικό και συνάμα υποθετικό εποικισμό του πλανήτη. Οπως εξηγεί στο «Βήμα» η Υρώ Μαμούρα, πρόκειται για μια «πρωτότυπη ιδέα που θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα δουλεύουμε το πώς θα χωρέσουν όλα μέσα στο κουτάκι».

Αυτόνομη προσγείωση στα Γιάννενα

Η ομάδα του 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων μετά την τρίτη θέση που κατέκτησε πέρυσι έβαλε τον πήχη ψηλότερα και ξεκίνησε άμεσα την προετοιμασία της επόμενης συμμετοχής της. Οι 11 μαθητές μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές κ.κ. Νίκο Μαρέτα και Γιώργο Σκαργιώτη εργάζονται πυρετωδώς ώστε ο δορυφόρος τους να προσεδαφιστεί σε καθορισμένο σημείο.

«Αυτό που θα επιχειρήσουμε είναι κάτι το οποίο δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στην Ευρώπη. Προφανώς δεν περιμένουμε να προσγειωθεί στα δύο μέτρα από το σημείο που θα του ορίσουμε, είναι κάτι που δεν έχουν καταφέρει ούτε κάποια γιαπωνέζικα πανεπιστήμια αεροναυπηγικής. Πέρυσι ο δορυφόρος μου βρέθηκε στα 1.100 μέτρα, εάν φέτος καταφέρουμε και προσγειωθεί σε μια απόσταση 100 μέτρων θα είναι μεγάλη επιτυχία» εξηγεί στο «Βήμα» ο κ. Μαρέτας. «Κατεβαίνουμε φιλόδοξα στον διαγωνισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να προβλέψουμε τη θέση που θα λάβουμε».

Χάρη στους χορηγούς της ομάδας «Zephyrus II» το εργαστήριο του σχολείου κοσμεί από εφέτος ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής που συμβάλλει στην κατασκευή του δορυφόρου. «Ο δορυφόρος μας είναι σχεδόν λειτουργικός» λέει ο μαθητής της Β’ Λυκείου Κώστας Λώλος, υπογραμμίζοντας πως «αν και ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι, εμείς έχουμε την εμπειρία στο πώς πρέπει να κινηθούμε και τι πρέπει να κάνουμε». Μαζί με τον Κώστα Πήλιο, μαθητή της Γ’ Λυκείου, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της ομάδας. Και οι δύο είχαν προσωπικό ενδιαφέρον για τα ηλεκτρονικά και τις κατασκευές αντίστοιχα. «Μας δόθηκε μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις γνώσεις που είχαμε συγκεντρώσει από προσωπικά χόμπι και ασχολίες και να τις κάνουμε πράξη. Πράγματα που όχι μόνο δεν διδασκόμαστε στο σχολείο αλλά δεν υπάρχει και κάποιος χώρος για να τα εφαρμόσουμε» σχολιάζει ο Κώστας Πήλιος, με τον έτερο Κώστα να προτρέπει τους συνομηλίκους του να συμμετάσχουν και αυτοί. «Είναι μια εμπειρία που θα μπορέσει να τους βοηθήσει στις σπουδές τους ή στην επαγγελματική τους πορεία. Γιατί υπάρχουν και παιδιά που φτάνουν, για παράδειγμα, στις σχολές ηλεκτρολόγων μηχανικών και δεν γνωρίζουν από συνδεσμολογία. Είναι μια εμπειρία που θεωρώ ότι πρέπει να ζήσουν πολλά παιδιά».

Στον μαθητικό διαγωνισμό συμμετέχουν επίσης το Γενικό Λύκειο Εκπαιδευτηρίου Πάνου, το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTONIO, το Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και ο σύλλογος RoboSpecialists Ξάνθης.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=941790

0AE5F3E857B46BC0597F75463247041A.jpg.9076eaaf1aacab86cdba33a1a2fb3cfc.jpg

ISS.thumb.jpg.f3ccd5c1acfcdb266a304339293b6bd5.jpg

1027281713_..jpg.a97e97ba4bb219841f35c8cc0d94318e.jpg

5978597237.jpg.68aa61f3023caa39a56289e06903b80b.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Soyuz-2.1a-Progress-MS-08. :cheesy:

Σήμερα 13 Φεβρουαρίου το οχημα μεταφοράς φορτίου (THC) «Progress MS-08" ξεκίνησε με επιτυχία με το όχημα εκτόξευσης (LV)“Soyuz-2.1a”σε χαμηλή γήινη τροχιά για να σταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS ).

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή 31 του κοσμοδρόμιου του Μπαϊκονούρ στις 13 Φεβρουαρίου του 2018 στις 11:13:33 MSK. Σύμφωνα με τις τηλεμετρικές πληροφορίες, ο διαχωρισμός του πλοίου από το τρίτο στάδιο του πυραύλου εγινε κανονικά κατά τον υπολογιζόμενο χρόνο. Η αποκάλυψη των κεραιών και των πάνελ των ηλιακών συλλεκτών είναι σταθερή.

Η Αυτόματη υποδοχή του φορτηγού με το σύνολο της ενότητας «Zvezda» του ISS έχει προγραμματιστεί για τις 15 Φεβ 2018 στις 13:43 ώρα Μόσχας. Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Alexander Misurkin και Anton Shkaplerov θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία της προσεγγισης από το σταθμό.Το THC «Progress MS-08» πρέπει να παραδώσει στον ISS 1390 kg ξηρού φορτίου, 890 kg καυσίμου, νερό στο σύστημα με τις δεξαμενές ανεφοδιασμού 420 kg στις δεξαμενές του συστήματος, «Άνοιξη», καθώς και 46 kg συμπιεσμένου αέρα και οξυγόνου σε κυλίνδρους. συμπεριλαμβανομένων των σετ εξοπλισμού και εξαρτημάτων για τα συστήματα υποστήριξης της ζωής,ο «Ίκαρος», καθώς και τα κιβώτια με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας για τα μέλη του πληρώματος.

https://www.roscosmos.ru/print/24688/

photo_02-13-14.thumb.jpg.d60374613161edc2e2f8ff2295916266.jpg

photo_02-13-13.thumb.jpg.8e4faa9ee23883a06f02ac162e8f52b9.jpg

photo_02-13-12.thumb.jpg.71e6bda1c3cef923f3c58ab20de30f23.jpg

3514639519.jpg.158d9e1f32609bf6b71316893b9e4b1c.jpg

3243769091.jpg.89a3dda9327e0c3b26f916b75c0e371d.jpg

5033587050.jpg.acef066f701bc4a4df0015e6a3ad3ebc.jpg

2516429442.jpg.14bd01a8b4d2b70f5f670275d201f948.jpg

5601963132.jpg.2dc4eb7fe8ad68720fa073d2ddd416c0.jpg

3464679260.jpg.5fbe1a2b30ce0fd87f34124afd87b81e.jpg

6039008436.jpg.c286103df8255abf2c7a88ef6faee398.jpg

4654079355.jpg.e39e5197f28927aee39d73f942a28e6e.jpg

5272308105.jpg.8dfbfd11f6ef8e49ed6c6ec3f7ef2c54.jpg

5954137677.jpg.5f38ad919bcae6207ac9cfc98d152479.jpg

4097417559.jpg.49e0c44243eb0b9fd9d379fa7b369f3f.jpg

5124753321.jpg.6d00baa714155a5199274be010134627.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ολοκληρωμένη Υπηρεσία για το Διαστημικό Σταθμό. :cheesy:

Η γρήγορη πρόσβαση στο διάστημα, η παροχή δεδομένων υψηλής ταχύτητας και μια μοναδική πλεονεκτική θέση αποτελούν τα σημεία ορόσημα ενός νέου εμπορικού εγχειρήματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το όνομά του είναι Bartolomeo και ο ευέλικτος σχεδιασμός του επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλών τύπων αποστολών σε ανταγωνιστικές τιμές από τον επόμενο χρόνο.

Ο Διαστημικός Σταθμός έχει αυξηθεί σε μέγεθος τα τελευταία 20 χρόνια, και το ίδιο έχει γίνει και με τον αριθμό των πλατφορμών που είναι αφιερωμένες στην επιστήμη των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά. Ωστόσο, οι ερευνητές και οι μηχανικοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση για τα πειράματά τους.

Μια δεκαετία μετά την εκτόξευσή του, το εργαστήριο Columbus της Ευρώπης δίνει πρόσβαση σε μια νέα πλατφόρμα η οποία προσφέρει μια προσιτή, γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο διάστημα.

Νέοι χρήστες

Η πλατφόρμα Bartolomeo στοχεύει να προσελκύσει στο σταθμό νέους Ευρωπαίους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινότητας νεοσύστατων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαστήματος. Καθώς οι εταιρείες απομακρύνουν πόρους από τους υφιστάμενους Σταθμούς για να μειώσουν κόστος, θα προκύψουν νέες εμπορικές ευκαιρίες.

Η παρακολούθηση της Γης και οι τηλεπικοινωνίες, η εξωβιολογία και η έρευνα καιρικών φαινομένων από το διάστημα είναι περιοχές μεγάλης ζήτησης που θα ωφεληθούν από το νέο εγχείρημα.

Η Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Bartolomeo θα παρέχει πλήρη πρόσβαση για εξωτερικά φορτία του Σταθμού. Θα παρέχει ανεμπόδιστη θέα στη Γη, άμεσο έλεγχο των πειραμάτων από το έδαφος και δυνατότητα λήψης δειγμάτων.

Σήμερα, η ESA και η Airbus Defense and Space υπέγραψαν μια εμπορική συνεργασία που θα κάνει την πλατφόρμα Bartolomeo πραγματικότητα τον επόμενο χρόνο. Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή εταιρεία χρηματοδοτεί την ανάπτυξη και προωθεί την εμπορευματοποίηση, η ESA θα υποστηρίξει την εκτόξευση, εγκατάσταση και λειτουργία της πλατφόρμας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια Ευρωπαϊκή εμπορική εταιρική σχέση προσφέρει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επιστήμη και να επιδείξει τεχνολογία εκτός του Σταθμού.

Έτοιμη για χρήση

Η πλατφόρμα Bartolomeo, που ονομάστηκε από τον νεότερο αδελφό του Χριστόφορου Κολόμβου, θα τοποθετηθεί στην μπροστινή πλευρά του Κολόμβου (Columbus), 400 χλμ. πάνω από τη Γη. Οι χρήστες θα απολαμβάνουν μια ικανότητα μεταφοράς δεδομένων 10 Gbit/s - αρκετά για να κατεβάσετε μια ταινία υψηλής ευκρίνειας μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Ο τύπος για το μέγεθος του ωφέλιμου φορτίου είναι ευέλικτος. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα μικρό μέρος του ωφέλιμου φορτίου (έως 5 κιλά) μαζί με άλλα πειράματα ή να έχουν στη διάθεσή τους μια ολόκληρη υποδοχή μέχρι 450 κιλά.

Η πλατφόρμα Bartolomeo προσφέρει 11 κενές θέσεις και ο χρόνος αναμονής από τη στιγμή που έχει υπογραφεί μια σύμβαση και τη στιγμή που “πάει για πτήση” είναι ένα έως δύο χρόνια - πολύ μικρότερο από το κανονικό χρονικό πλαίσιο για πειράματα. Η συμφωνία ενοικίασης στο διάστημα είναι για τουλάχιστον ένα έτος.

Η πλατφόρμα Bartolomeo πρόκειται να μπει σε εκτοξευθεί το 2019 πάνω σε μια πλατφόρμα SpaceX Dragon.

http://www.esa.int/ell/ESA_in_your_country/Greece/Olokleromhene_Ypereshia_gia_to_Diastemikho_Stathmho

Dragon_capture_node_full_image_2.jpg.a1748c51bd2b3eecc57a054bd8f01b7e.jpg

Kibo_science_platform_node_full_image_2.jpg.6dd1f7d4f8c3c2f773456c950c33df3b.jpg

Bartolomeo_node_full_image_2.jpg.51e07f09de0d2c2677472f40b417eab3.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εκπαίδευση για την προσομοίωση μετά την προσγείωση σε μια ελώδη περιοχή το χειμώνα. :cheesy:

Στις 14 του Φλεβάρη 2018 οι κοσμοναύτες Αντρέι Borisenko και Νικολάος Chub της Roscosmos και η αστροναύτης Χριστίνα Cook της NASA αρχισαν εκπαίδευση για την προσομοίωση μετά την προσγείωση σε μια ελώδη περιοχή το χειμώνα.

Οι συνθήκες μιας τέτοιας εκπαίδευσης προϋποθέτουν πλήρη απομόνωση του πληρώματος από το εξωτερικό περιβάλλον. Αλλά χθες οι εκπαιδευτές που παρέχουν «επιβίωση του χειμώνα», σύντομα έκαναν μια εξαίρεση, που επιτρέπει να παρατηρούν την πρόοδο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που ενδιαφέρονται για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως είναι η γλώσσα στην οποία να επικοινωνούν τα διεθνή μέλη του πληρώματος και πώς να περάσουν τις σπάνιες στιγμές ξεκούρασης, με τη βοήθεια του οποίου μπορουν να τρομάξουν τα άγρια ​​ζώα, χωρίς όπλα και πώς να κυνηγούν αν ξεμείνουν από τρόφιμα. Όταν ρωτήθηκε τι ειναι πιο δύσκολο στην περίπτωση της μη φυσιολογικής προσγείωσης σε ένα δάσος το χειμώνα, ο διοικητής του πληρώματος Andrey Borisenko, δήλωσε: «Πρόκειται για τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να είναι. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι ελαφρώς κάτω από το μηδέν για ένα συνηθισμένο περίπατο, τότε για εμάς, αντίθετα, πρόκειται για αυστηρές συνθήκες. Πρώτον, γίνεται σε κοστούμια προστασίας από τη θερμότητα. Δεύτερον, είναι αδύνατο να αναζωπυρωθεί μια πυρκαγιά από υγρό καυσόξυλο. Έτσι, για το πλήρωμα, που ειναι στο δασώδες βάλτωδες έδαφος το χειμώνα, είναι καλύτερα ότι η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και η υγρασία είναι μικρότερη ».

Οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το έργο του πληρώματος κλήθηκαν να μοιραστούν με τους κοσμοναύτες με lifhak πώς να επιβιώσουν στο δάσος που καλύπτεται από χιόνι. «Δεν υπάρχουν ειδικά κόλπα εδώ», παρατήρησε ο Nikolai CHUB. «Απλά πρέπει να συνεργαστούμε, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να βοηθάμε να παρέχουμε ζεστασιά, να προστατεύουμε και να περιμένουμε με ασφάλεια την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης».

Στην εκπαίδευση παρακολούθησε επίσης ο επικεφαλής του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών που ονομάστηκε από τον Yu.A. Gagarin ο Pavel VLASOV, ο οποίος τόνισε ότι αυτό το στάδιο εκπαίδευσης των πληρωμάτων είναι πολύ σημαντικό, γιατί συχνά ένα άτομο δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα στοιχεία ένα προς ένα. «Στην ιστορία της αεροπορίας περιπτώσεις, όταν το πλήρωμα με διάφορα άτομα ή ένας χειριστής να μενουν για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να βρούμε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μόνο NAZ - συνέχισε Pavel. "Παρ 'όλα αυτά, έσωσαν τη ζωή τους και επέστρεψαν στη δουλειά τους. Θέλουμε οι κοσμοναύτες μας να μην συγκρούονται ποτέ στην πραγματικότητα με την ανάγκη να επιδείξουν τέτοιες γνώσεις και δεξιότητες. Αλλά αν αυτό συμβεί με προσγείωση έκτακτης ανάγκης πρεπει με αξιοπρέπεια και χαρά, να βγει νικητής από τη μάχη με τις χιονισμένες εκτασεις. "

Σήμερα ξεκίνησε τον «χειμώνα επιβίωσης» το πέμπτο πλήρωμα της Roskosmos ο κοσμοναύτης Σεργκέι Ryzhikov,η αστροναύτης της NASA Jessica Mier και ο αστροναύτης της JAXA Soichi Noguchi. Η εκπαίδευσή τους θα διαρκέσει τρεις μέρες και θα λήξει στις 16 Φεβρουαρίου.

https://www.roscosmos.ru/print/24704/

 

 

 

(TGK) Progress MS-08 :cheesy:

Το οχημα μεταφοράς φορτίου (TGK) Progress MS-08 στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στις 13:38 ώρα Μόσχας με επιτυχία προσδεθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η φόρτωση του πλοίου εγινε στο ρωσικής υπηρεσίας τμημα "Zvezda".

Η σύγκλιση του πλοίου μεταφοράς με το ISS πέρασε σε ένα διήμερο σύστημα. Το docking έγινε στην αυτόματη λειτουργία υπό τον έλεγχο των ειδικών της Επιχειρησιακης Ομάδας Ελέγχου του Ρωσικου τμήματος του ISS στο Κέντρο Ελέγχου Αποστολής (MCC) και με την βοηθεια των Ρώσων κοσμοναύτων Αλεξάντερ Misurkin και Anton SHKAPLEROVA.

Η Εκτόξευση του πυραύλου «Soyuz-2.1a» για τη μεταφορά του οχήματος φορτίου (THC) « Progress MS-08" πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβ, 2018 στις 11:13:33 MSK από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Το THC « Progress MS-08» παραδίδει στον ISS περίπου δυόμισι τόνους φορτίου, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, του αέρα, του εξοπλισμού για τη διατήρηση του σταθμού σε κατάσταση λειτουργίας, και μέσα για την αποστολή της βιωσιμότητας του πληρώματος.

https://www.roscosmos.ru/24712/

2881048815.jpg.05434db150d04da85ac879f2453a9618.jpg

2807742821.jpg.5e9a9293a2d8657ca7310b6942305baa.jpg

3390333585.jpg.69eba4be600064216b59875999eb0eb0.jpg

6394885370.jpg.28a79cdeb478f8bf7845788fd6f4a436.jpg

2573706733.jpg.fa6a3924f64f69cfeef460406dfa54f8.jpg

5465122918.jpg.376bdb14c565b4c9ddee7d788e2de9de.jpg

4311541892.jpg.f25783025812cc7842d9ad0324e7435c.jpg

2469213740.jpg.a4c96cdf9fe621997d756f4ebc6da141.jpg

3709512123.jpg.0433a2f085be80ddab47cc6e44b5a14e.jpg

5951335848.jpg.8bb2ba2722e260003a02d77c0cbcd3fb.jpg

3518733457.jpg.bb49b5ade869809f27b40b228520a0f5.jpg

4727342279.jpg.6dd93eef0ed719bc35a5793d235834c2.jpg

5681037119.jpg.618e5a25f59ab7047f149d7b7eee0feb.jpg

4044578773.jpg.9583a143391210814ef95ab1a6b1d04e.jpg

2846432763.jpg.dc43563ee4f5bfce1b8db707b87dd095.jpg

4945590722.jpg.e9afb9a6c389fd04d6f5430609182d93.jpg

4631546824.jpg.b71adad1b5d2b92063023cd26aeba3a0.jpg

2990647018.jpg.ecf193c8b6292997816eaa3a4437ce0a.jpg

2489411956.jpg.bec5930312016fd09d090fce2e4a06b9.jpg

4034936796.jpg.0651574d6f611be46d05edc4477d3113.jpg

2580135281.jpg.89cecadb81df7137ee00200d13fc80f7.jpg

4898233894.jpg.9ace6b38a01dfa24660f2d1091244711.jpg

2688528400.jpg.4980a54e24fb66e12401d137c385c0e1.jpg

5816900782.jpg.f962b5c126a9b2e045748741a74dbd04.jpg

4585062892.jpg.6e201f217c82f7aa1c00dc81238e59a5.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

(TPK) Soyuz MS-08. :cheesy:

Στο κοσμοδρόμιο της Baikonur, συνεχίζεται ο ελεγχος του διαστημικού οχήματος μεταφοράς (TPK) Soyuz MS-08. Στις 15 Φλεβάρη του 2018 οι επιχειρήσεις των εμπειρογνωμόνων Roskosmos ολοκληρωσαν την elektroispytaniya του TPK και ξεκίνησε μια νέα φάση, το διαστημικό σκάφος δοκιμάζεται σε ένα θάλαμο κενού. Το επανδρωμένο πλοίο Soyuz MS-08 ήταν υπερφορτωμένο στο θάλαμο κενού, όπου στις επόμενες μέρες θα πρέπει να υποβληθεί σε δοκιμές διαρροών.

Επίσης σήμερα, στο χώρο συναρμολόγησης και δοκιμής στο 254 χωρο στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ οι ειδικοι των επιχειρήσεων της Roskosmos ενεργοποιησαν εκ νέου το επόμενο φορτίο το διαστημόπλοιο THC «Progress MS-09», και άρχισε το πρώτο στάδιο των δοκιμών.

Η εκτόξευση του WPK «Soyuz MS-08» με τον φορέα πυραύλων «Soyuz-FG» έχει προγραμματιστεί για τις 21 του Μάρτη 2018 απο την πλατφόρμα εκτόξευσης 1 ( «Start Γκαγκάριν») στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ.

https://www.roscosmos.ru/print/24709/

 

 

 

Το Zanneio Stardust κατακτά το Διάστημα. :cheesy:

Στον τελικό του Zero Robotics έφτασε για τέταρτη(!) συνεχόμενη χρονιά η ομάδα Zanneio Stardust του Ομίλου Αριστείας Προγραμματισμού και Διαστημικής του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου, με υπεύθυνους καθηγητές τον Δρ. Σωτήρη Τσαντίλα και τον Δρ. Παντελή Μπουμπούλη, και ο κώδικας των μαθητών “έτρεξε” στο διάστημα.

http://zerorobotics.mit.edu/

Το “Zero Robotics” είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που συνδυάζει γνώσεις Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας αλλά και Προγραμματισμού. Συνδιοργανώνεται από το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), τη NASA (National Aeronautics and Space Administration) και την ESA (European Space Agency). Οι μαθητές καλούνται να προγραμματίσουν μικρούς τεχνητούς δορυφόρους, στη γλώσσα προγραμματισμού C, οι οποίοι εκτελούν αυτόνομα το πρόγραμμα των μαθητών σε μορφή πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα αυτό ξεκινάει κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου με διαφορετικό σενάριο και οι ομάδες βελτιώνουν καθημερινά το πρόγραμμά τους ώστε να υλοποιούν την αποστολή με τον καλύτερο τρόπο. Σε κάθε φάση οι ομάδες με τη χαμηλότερη βαθμολογία αποκλείονται και στον τελικό του Διαστημικού Σταθμού φτάνουν μόνο οι καλύτερες στον κόσμο.

Το Zanneio Stardust ως αρχηγός συμμαχίας με ένα λύκειο από τις ΗΠΑ και ένα από την Αυστραλία έφτασε στην τελική φάση, αφού στους προκριματικούς τερμάτισε 6ο από τις 200 ομάδες στον κόσμο που συμμετείχαν αρχικά. Ο τελικός λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο διεθνή διαστημικό σταθμό υπό την εποπτεία των αστροναυτών που βρίσκονται εκεί, και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη διαδικασία μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Την τελική φάση, παρακολούθησαν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2018, στο Αμφιθέατρο Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά, μαθητές από σχολεία της περιοχής, γονείς, παλαιά μέλη του ομίλου καθώς και καθηγητές σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ (Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών).

Η ομάδα έκανε εντυπωσιακές νίκες και έφτασε ένα βήμα από την κορυφή, αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τον μεγάλο τελικό, ισοβαθμώντας έτσι στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τη δεύτερη ομάδα του άλλου ομίλου. Το μεγαλύτερο όμως βραβείο είναι ότι αυτοί οι μαθητές είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που είχαν τη δυνατότητα και την τιμή να εκτελέσουν το δικό τους πρόγραμμα στο διάστημα!

Οι μαθητές που πέτυχαν αυτή τη διάκριση αυτή είναι οι: Βασίλαινας Αθανάσιος, Βατίστας Αναστάσης, Βατίστας Ανδρέας, Βουτιέρου Εμμέλεια, Δραβίλλα Φωτεινή-Μαρία, Θεοδοσίου Γιώργος, Καφετζής Δημήτρης, Μελάς Χρήστος, Μενέγου Ειρήνη, Μέξας Απόστολος, Μιχάλαινας Παναγιώτης, Παναγιωτίδης Χαράλαμπος, Παπαδάκη Ελένη, Παπαδάκης Βασίλης, Παυλόπουλος Ιάσονας, Πίνα Δήμητρα, Πιτσαργιώτης Θωμάς, Πραματευτάκη Λουκία, Ράπαϊ Ριγκέλς, Σέττας Σταμάτιος, Τσακίρης Γιώργος, Φραγκουδάκης Κοσμάς- Στυλιανός.

Η ομάδα Zanneio Stardust συμμετέχει φέτος και στο διαγωνισμό CanSat in Greece (που αποτελεί προκριματικό για το CanSat της ESA) με τον δορυφόρο L.I.F.E. - Little Investigator of Fluorescence Emission.

Η αποστολή του δορυφόρου αφορά την ανίχνευση της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης μέσω του φαινομένου photosynthetic fluorescence. Επίσης, ανιχνεύονται και τα αέρια O3 και CO2 της ατμόσφαιρας, ενώ παράλληλα μελετάται και το μαγνητικό πεδίο. Βέβαια, ως προαπαιτούμενα, μετρώνται η θερμοκρασία, η ατμοσφαιρική πίεση ενώ καθορίζεται και η θέση του δορυφόρου μέσω GPS.

Η ανίχνευση και καταγραφή του photosynthetic fluorescence μπορεί να αξιοποιηθεί για τη μελέτη της χλωρίδας στον πλανήτη μας. Ιδιαίτερα, ο διαφορετικός τρόπος φθορισμού των φυτών κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης μπορεί να αποκαλύψει την ποιότητα των φυτών και ιδιαίτερα αυτό που ονομάζεται vegetation under stress που δεν είναι πάντοτε ορατό με γυμνό μάτι.

http://www.esa.int/ell/ESA_in_your_country/Greece/To_Zanneio_Stardust_kataktha_to_Dihastema

3068326292.jpg.69fab41d3fdff38731c790e71316d94b.jpg

4804853765.jpg.f63d85c1f03ebc4193ab46a64dbd70d3.jpg

4739710629.jpg.f1f904be6208a1b12fedac25e757ee2e.jpg

5242415703.jpg.2796f9a70e31c42ee87f71b29e19c921.jpg

2432588742.jpg.dae2dd28852e471bd068102fc960d5e7.jpg

3477403739.jpg.14f63aa4a0cbe0c5b353bae0563db36d.jpg

5155490391.jpg.f34ef71594bc7ed1c0302eb528a1138b.jpg

5194951255.jpg.9eccd794ddf87ce152a991fc2aea2807.jpg

5911432755.jpg.66d2d5423dd43b9afcd7216c915a53c6.jpg

4406229340.jpg.789db588023b5b68a5a9a4d23b2fad15.jpg

2921793741.jpg.65ee96f4f32f462dc448d157bf0d79b8.jpg

2644555334.jpg.c60d21d037557ed675067329f4fe06c0.jpg

5941591795.jpg.d0884fcbf0392c6b2a2f5c88d27a2f2e.jpg

Zero_Robotics_Contest_node_full_image_2.jpg.2350f1295094e67c87c366a7e38934cf.jpg

Zanneio_Space_Station_node_full_image_2.jpg.cb4812e98db2ba33e5e29207ffa2c8de.jpg

CanSat_Image_1_node_full_image_2.jpg.a5ca418d053b6f0923561be226b59d1c.jpg

Zanneio_Stardust_Greek_Team_node_full_image_2.jpg.cfa47d8d432869bd594079fc4ed7132c.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

CPC. ISS-55/56 :cheesy:

Τα κύρια και backup πληρώματα οι ISS-55 / 56 πέρασαν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση «Δείγμα ημέρα πτήσης» στην οποία προσομοιώνεται μια τυπική μέρα στο σταθμό.

Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης οι κοσμοναύτες και αστροναύτες μελετούν το σύστημα του ρωσικού τμήματος του ISS: πρώτα - στη θεωρία και μετα σε μια πρακτική εκπαίδευση και ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Ωστόσο, οι κανονικές εργασίες σπάνια εκτελούνται από πλήρωμα πλήρους απασχόλησης. «Τυπική ημέρα πτήσης» μόνο είναι ένα από αυτά τα σημαντικά μερη εκπαίδευσης, για να αξιολογήσει πόσο καλά και ομαλά τα μέλη στην μεγάλη αποστολή στον ISS μπορούν να συνεργαστούν.

Πρότυπο ημέρας για το πλήρωμα του σταθμού περιλαμβάνει τη συντήρηση των συστημάτων RS ISS, εργασίες επισκευής, συντήρησης της βάσης δεδομένων απογραφής, επιστημονικά και ιατρικά πειράματα, φυσική αγωγή, οι διαπραγματεύσεις με το MCC, πληροφορίες επαναφοράς στη Γη, κ.λπ. Κατά τη διαδικασία ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, το πλήρωμα πρέπει επίσης να παραβιάζει ορισμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μία έκτακτη ανάγκη. Μεταξύ των μη φυσιολογικών καταστάσεων μπορεί να υπάρχει, για παράδειγμα, βλάβη επικοινωνίας ή βλάβη στο σύστημα υποστήριξης της ζωής. Από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αυτή τη φορά το πλήρωμα αποδυναμώθηκε.

Κατά τη διάρκεια των "τυπικών ημερών πτήσης", το πλήρωμα, όπως στην πραγματική ζωή, χρησιμοποιεί όλες τις μονάδες του ρωσικού τμήματος του ISS. Χάρη σε αυτή την «εργάσιμη ημέρα» οι κοσμοναύτες και αστροναύτες μπορούν να δοκιμάσουν το ρυθμό της εργασίας στην οποία θα ζουν σε εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, αυτό συμβάλλει στην εδραίωση των δεξιοτήτων εκτέλεσης εργασιών στο κύκλωμα. Στο τέλος της εκπαίδευσης σε προσομοιωτές του ρωσικού τμήματος του έργου του πληρώματος του ISS αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή, η οποία σημείωσε ότι οι συμμετέχοντες της κατάρτισης αντιμετωπίσαν με επιτυχία το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι το κύριο πλήρωμα του ISS-55/56 περιλαμβάνει τον κοσμοναύτη Όλεγκ Artemyev και τους αστροναύτες της NASA Andrew FOYSTEL και Richard Arnold, και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας -ο κοσμοναύτης Αλεξέι Ovchinin και η αστροναύτης Νικ Haig. Η εκτόξευση του TPK "Union MS-08" έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου 2018.

https://www.roscosmos.ru/print/24722/

 

 

 

«Mir» :cheesy:

Στις 20 Φλεβάρη του 1986 εκτοξευτηκε σε τροχιά ο διαστημικός σταθμός «Mir» - ο πρώτος multimodular σταθμός στον κόσμο, ο οποίος θεωρείται επανάσταση στα διαστημικά προγράμματα. Το επανδρωμένο εργαστήριο χώρου αντικατέστησε τους τροχιακούς σταθμούς Salyut και προοριζόταν για τη διεξαγωγή μακρών επιστημονικών και τεχνικών πειραμάτων και τη μελέτη του ανθρώπινου οργανισμού στο διάστημα

Οι εργασίες για τη δημιουργία του τροχιακού συγκροτήματος σοβιετικών σχεδιαστών ξεκίνησαν το 1976. Το έργο αναπτύχθηκε από την ΜΚΟ Energia. 280 επιχειρήσεις το διαχειρίστηκαν 20 υπουργεία και τμήματα συμμετείχαν στην εφαρμογή της.

Στις 20 Φεβρουαρίου 1986 - η ημέρα που το όχημα εκτόξευσης με την πρώτη μονάδα του σταθμού τέθηκε στην τροχιά στόχου. Ήταν η μονάδα βάσης στην οποία προστέθηκαν σταδιακά και άλλες ενότητες: Quantum, Quantum-2, Crystal, Spectrum. Η τελική κατασκευή του σταθμού MIR ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1996 μετά την προσθήκη της πέμπτης μονάδας Nature.

Αρχικά, ο σταθμός έπρεπε να λειτουργεί για 5 χρόνια, αλλά ο MIR ήταν σε λειτουργία μέχρι τον Ιούνιο του 2000, ο οποίος είναι σχεδόν τριπλάσιος του προγραμματισμένου χρόνου.

https://www.roscosmos.ru/24691/

mir-1.jpg.2f8dfa24ee9e9b1a664883b6bf4fd9bc.jpg

4956528152.jpg.c31e20476729a329898981322b2f6fbf.jpg

2794580810.jpg.cd8d2316fe39b28caf586a89864a2c71.jpg

4070401829.jpg.7b20265626fe6e808d6a57dd1bbf7845.jpg

3937808557.jpg.ec86903bf6c778926ff0b19234fc0147.jpg

6428377946.jpg.a2e74c2021da4947936b0eb39ee35684.jpg

6244515052.jpg.987aaec9f25340127d5b68981d668951.jpg

2816511074.jpg.94c89031ed1aa2444a56a95a01ad0980.jpg

5587014457.jpg.432966b16c5ed4b9ca70749bf08740de.jpg

2614296512.jpg.7baa84bad08fab0bd7816764aaec9e19.jpg

3120714304.jpg.28d0975d2a074018bec83e97bc345f8b.jpg

6245813947.jpg.1b7249c90f9caefb0c66fedf13c70c6d.jpg

3651728319.jpg.3eeb82d70bee09961e4409ade8f804dd.jpg

5684805039.jpg.9500575d8f148859acf97628750df9ad.jpg

5488738950.jpg.c73959896087aa9d9103d813f4f95281.jpg

5755884953.jpg.6915e4bfbfe496b861663d75956cd020.jpg

5177901447.jpg.d44f83d89b5fd49f973e2928806a960b.jpg

4801713530.jpg.d100eef75eb8171f2085d9ec1fd7ef80.jpg

5282326942.jpg.16f8e1a8874bc371179c4bc372a04bc9.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

(TPC) «Soyuz MS-06" :cheesy:

Στις 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 5:31:58 MSK σύμφωνα με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) είναι προγραμματισμένη η προσγείωση του επανδρωμένου διαστημόπλοιου μεταφοράς (TPC) «Soyuz MS-06"(ISS-53/54) με τον κοσμοναύτη Alexander MISURKIN(ROSKOSMOS) και τους αστροναύτες της NASA Joseph AKABU και ο Mark VANDE HAY.

Η προσγειωση σχεδιάζεται στις στέπες του Καζακστάν κοντά στην πόλη Zhezkazgan.

Μετά την αποσύνδεση του TPK «MS-06 Σογιούζ» από τον ISS αρχίζει η εργασία μακράς εκστρατείας ISS-55 με διοικητή τον Ρώσο κοσμοναύτη Anton Shkaplerov. Οι μηχανικοί πτήσης αποστολής είναι ο αστροναύτης της NASA Scott TINGL (ΗΠΑ) και ο αστροναύτης JAXA Norishige KANAI (Ιαπωνία).

Οι τρεις τους θα πραγματοποιήσουν όλες τις εργασίες για τη διατήρηση του χώρου του σταθμού και την εκτέλεση πολύπλοκων επιστημονικών πειραμάτων, μέχρι να φτάσει το επόμενο πλήρωμα και η ISS-55 εκστρατεία θα αρχίσει να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ.

https://www.roscosmos.ru/24714/

 

 

 

ISS-55/56-Ολοκληρωσαν την εκπαιδευση! :cheesy:

Τα κύρια και εφεδρικά πληρώματα της ISS 55/56 αποστολή μακράς διάρκειας στον ISS εφτασαν στο πιο σημαντικό στάδιο στην προετοιμασία της ΕΠΑ - μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση εξέταση (CET).Στις 20 Φεβρουαρίου 2018 στις εξετάσεις στο διαστημικό σκάφος προσομοιωτή το επανδρωμένο μεταφορας (TPC) «Σογιούζ» έχει ξεκινήσει με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του πληρώματος του ISS-55/56 με τον κοσμοναύτη Αλεξέι Ovchinin(Roscosmos) και τον αστροναύτη Νικ Haig(NASA).

Πριν από τη λήψη των θέσεών τους στα καθίσματα του προσομοιωτή TPK του Soyuz, ο Alexei Ovchinin και ο Nick Heig μίλησαν με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όσον αφορά το ζήτημα τι ειναι το πιο δύσκολο πράγμα στην παρούσα ΚΕΤ ο Alexei είπε: «Αυτή η ανώμαλη κατάσταση στο πλοίο, διότι τα γεγονότα αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, και θα περιορίζονται στο χρόνο και στο χώρο. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να αποφευχθεί η υπεράριθμη κατάσταση, αλλά και να προετοιμαστουμε για μια επείγουσα κάθοδο ".Λίγο αργότερα, στο ρωσικό τμήμα του ISS άρχισε ΚΕΤ στο κύριο πλήρωμα του ISS-55/56 με τον κοσμοναύτη Όλεγκ Artemyev(Roscosmos) και τους αστροναύτες της NASA Andrew FOYSTELA και Richard Arnold. Πριν από την έναρξη της εξέτασης ήταν η προσέγγιση τύπου του πληρώματος. Μιλώντας για το ρωσικό επιστημονικό πρόγραμμα 55/56, στον ISS ο Oleg Germanovich σημειωσε ότι έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από πενήντα μελέτες και πειράματα, μεταξύ των οποίων ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το ρωσο-γερμανικό πείραμα ICARUS. Σκοπός του είναι να μελετήσει και να λάβει στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια μετανάστευση ζώων και πτηνών. Η εγκατάσταση αυτού του επιστημονικού εξοπλισμού στην εξωτερική επιφάνεια του ρωσικού τμήματος του ISS θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του διαστημικού περιπατου, που προγραμματίζεται για τον Αύγουστο του 2018.Όταν και οι δύο από το πλήρωμα άρχισαν το ΚΕΤ, εκπρόσωποι της ρωσικων και ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης ειχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις προς το Υπαρχηγός της Yu.A. Gagarin προπονητή κοσμοναυτη Yuri Malenchenko, ο ίδιος ένας πολύ έμπειρος κοσμοναύτης - εχει για λογαριασμό του έξι πτήσεις στο διάστημα. Πρώτα απ 'όλα, οι δημοσιογράφοι ρωτησαν γιατί δύο άτομα συμπεριλήφθηκαν στο εφεδρικό πλήρωμα και εάν θα εμπόδιζε το κύριο πλήρωμα να αλλάξει, εάν ήταν απαραίτητο. "Αυτή η απόφαση έγινε για τη βελτιστοποίηση της κατάρτισης", εξήγησε ο Yury Ivanovich. -ο Nick Haig παρασκευάζεται ως μηχανικός-1 πτήσης, και ως μηχανικός-2 πτήση, έτσι ώστε, αν χρειαστεί, να είναι σε θέση να αντικαταστήσει ένα από τους μηχανικους πτήσης του πληρώματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε εξασκηθεί ετσι. "

https://www.roscosmos.ru/print/24727/

3101624830.jpg.875ccb69d2ad5d9fa8daab47fa6d9460.jpg

2874631594.jpg.b71b4bd09826c2fecf85b37337b4041d.jpg

3186076803.jpg.40b1f7bc2ae7559d9f5218df6a68f5c7.jpg

4471460122.jpg.638dc772661553928edf1713336663d0.jpg

3119621963.jpg.e397c913d922419218040631488ba5c2.jpg

2457231766.jpg.f1eaa5503983944f4270856d34cc0f97.jpg

6125695368.jpg.296fc36595d2df9e9ae3f8ea57e4af1d.jpg

6254703880.jpg.ee0decd65ca20451f9a00e81e61dc247.jpg

4990510823.jpg.e049fe45c52a7df0e13cf576b382c81c.jpg

3248285659.jpg.194abbdf9547e1a3cf0350e18b62cac2.jpg

3358402130.jpg.329ec0e117ba6aec49cb37d8b85e6102.jpg

4864207870.jpg.cc4b6c7587389ff32696f84eb26bc1aa.jpg

2997505179.jpg.9e62f6641e66da5fdecc9c603d677296.jpg

4938557462.jpg.398ce24302fd08c737783c67aaadbc79.jpg

6418379899.jpg.2157b82c4e765cebb6e658ffc93fcb94.jpg

4119053514.jpg.1e1e79be4af1a4fa1793964a0ff92d6b.jpg

3391806273.jpg.3716073cc69a3e1de399b728494aa32d.jpg

6331076403.jpg.b01119f038af904219354f03a56bc034.jpg

6211245465.jpg.7d565c3c87133b6983ff050029b2d770.jpg

3277270238.jpg.a0686c3e60fe85808b6eef89149453b0.jpg

akaba_sm.jpg.a98697f70a723e0707ccee2c073f7424.jpg

vande.hai_sm.jpg.1c0f15b11350fd150154e06c9bdf6b46.jpg

misurkin.52-53.thumb.jpg.42269bff26eaf9a8d2e7e52b46345fe8.jpg

shevron53-54.thumb.jpg.fb27b88970ba91fcef2420b0a269c1f6.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το CPC. ISS-55/56 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εξεταστική περίοδο πριν από την πτήση. :cheesy:

Στις 21 Φεβ, 2018 η ΕΠΑ ολοκλήρωσε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση-εξέταση (CET) εδάφους και για τα πληρώματα αντιγράφων ασφαλείας ISS-55/56.

Το κύριο πλήρωμα ο κοσμοναύτης Όλεγκ Artemyev(Roscosmos),οι αστροναύτες της NASA Andrew FOYSTELA και Richard ARNOLD πέρασαν στον προσομοιωτή ΚΕΤ για το επανδρωμένο διαστημόπλοιο μεταφοράς (TPC) «Soyuz». Στο διάγραμμα ακολουθίας οι εκπαιδευτές «πτήσης» έχουν εισαγάγει μια σειρά από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα οποία περιέχονται στις εξετάσεις. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της αποτυχίας για σύνοδο επικοινωνίας συνέβη μονάδα βασικού ακουστική, και ατυχημάτων με το ραδιόφωνο στα συστήματα «RATE-1» και «2 Course» σε απόσταση 7 χλμ και οδήγησε στην εκπλήρωση του εγχειριδίου σύγκλισης.

Επίσης το κύριο πλήρωμα ISS-55/56 συγκρούστηκε με σφραγισμένη βαλβίδα εξαέρωσης του εγχώριου διαμερίσματος στην καταπακτή στο σφίξιμο ελέγχου, nelikvidiruemym φωτιά στην συσκευή καθοδου στο στάδιο αποσύνδεσης, προβλήματα στον κινητήρα που συγκλίνουν διόρθωση συστροφή και την αποτυχία προσεδάφισης.Ο Oleg Artemyev, FOYSTEL Andrew και Richard Arnold έγκαιρα γνωρίζουν όλους τους κινδύνους και πως θα αντιμετωπιστουν έγκαιρα.

Την ίδια στιγμή σε προσομοιωτές του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ο Alex Ovchinin (Roscosmos) και ο Nick Haig (της NASA) αφαίρεσαν τον δέκτη UKV1, δυσλειτουργία του συστήματος «Elektron» και της υγιεινής διαθέσεις λυμάτων, που πραγματοποιήθηκε λογω ελιγμών η απόσυρση του ISS από τα διαστημικά απόβλητα και τα απόβλητα δράσεις για nelikvidiruemogo φωτιά στο ρωσικό τμήμα του σταθμού.

Μια ημέρα νωρίτερα, την πρώτη ημέρα της εξέτασης, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του πληρώματος του ISS-55/56 ο Ovchinin Άλεξ και ο Nick Haig περασαν στον προσομοιωτή εξετάσεις για το διαστημικό σκάφος επανδρωμένο μεταφοράς «Soyuz». Είχαν να αντιμετωπίσουν την αποτυχία αυτοματισμού στο υγρό ελέγχου ροής στο σύστημα της θερμορύθμισης, με αποτέλεσμα το πλήρωμα έπρεπε να στραφούν σε χειροκίνητο έλεγχο. Επίσης το εφεδρικο ISS-55/56 ανταπάντησε σε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τον καθαρισμό στο φυσίγγιο ανάπτυξης, η οποία οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην συσκευή καθόδου, αποτυχία της σύγκλισης, αποσυμπίεση στο πνευματικό συνδυασμένο σύστημα πρόωσης αισθητήρες σύγκρουσης SCR (υπέρυθρο Builder κάθετη) και ψευδώς θετική πίεση μετρητή στη συσκευή καθοδου.

Την ίδια στιγμή το κύριο πλήρωμα Oleg Artemyev, FOYSTEL Andrew και Richard Arnold, εξεταζόμενοι σε ένα προσομοιωτή του ρωσικού τμήματος του ISS, έχουν εξαλείψει την άρνηση του δέκτη UKV1 και παρατυπιών στο σύστημα «Elektron». Συμπληρώνεται η σειρά με απρόβλεπτη απώλεια επικοινωνίας με τον κεντρικό υπολογιστή ελέγχου με υπολογιστή, την αποτυχία στη λειτουργία της υγιεινής διαθέσεις λυμάτων. Στο τελικό στάδιο μιας συνολικής εξέτασης της κατάρτισης του πληρώματος είχαν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης - αποσυμπίεσης για τον ISS.

Οι δράσεις των δύο ISS-55/56 και την πρώτη και τη δεύτερη μέρα του CAT εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από την εξεταστική επιτροπή, ο οποίος σημείωσε τον επαγγελματισμό, άριστες θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, τη συνέπεια και την ακρίβεια της απόδοσης.

https://www.roscosmos.ru/print/24736/

6275824557.jpg.303d0357372f5ec2b6242b447f034538.jpg

3361531054.jpg.ffdf1fc51c3306457f739c17344f95b7.jpg

6074096286.jpg.562ff635d4cb3cf91af1a4c2c8227b6d.jpg

4286694069.jpg.ce4e15275203e933b0d2ef52a3acc22b.jpg

3782265123.jpg.c36d9eda002ba1e8360799b5fa338705.jpg

3916197941.jpg.23002c73ece05177393bbf69bf64d75b.jpg

3603135943.jpg.6a6652e9bebc98839a928ec6dd561ec6.jpg

4793736925.jpg.468212b5bddfd391264b582c68ff200d.jpg

4977422534.jpg.76efe8b9ad27e880ab4b04dbc3879e94.jpg

3400619734.jpg.daaf3a5268993c12e3373f43fe94097d.jpg

3640167522.jpg.f05a4e8ab59568deb3e2bcb495a24289.jpg

3831154358.jpg.c33d8b2e673451eb7353fe5876e90b89.jpg

5661111068.jpg.74423c48791c9a0f7f19ca467a8e3374.jpg

3274114473.jpg.4a4fa5a724f99ef56642f8a212f24183.jpg

4672049779.jpg.8b3693ea235d5aac9cca00b9f7834565.jpg

3565461088.jpg.75bffed5d881d7b50256763a12bcf86a.jpg

4742034221.jpg.36b1fcf8b77d316c6776286201af1d6d.jpg

3186745319.jpg.07476ef236a117e8ecabfc6aa5abc424.jpg

3481779576.jpg.fa9cc46d0c1ec0f46da7eb34f3875584.jpg

5453992280.jpg.63647cecbf076adde745fbaef91ac0f4.jpg

3703868564.jpg.8331a06f1c2f61146671fe900194fbfe.jpg

4828411932.jpg.6eec2eacd1219556b9490589e769b30f.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

CPC. ISS-55/56-Συνεντευξη Τυπου. :cheesy:

Στις 22 Φεβρουαρίου 2018 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών που ονομάστηκε από τον Yu.A. Ο Gagarin πραγματοποιηθηκε συνέντευξη Τύπου των κύριων και εφεδρικών πληρωμάτων του ISS-55/56. Πριν από την παραδοσιακή κοινωνικοποίηση με τους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Διατμηματικού (IAC), που αποτελείται από εκπροσώπους του κράτους των εταιριών «Roscosmos», η ΕΠΑ, RSC «Energia», της Ομοσπονδιακής Επιτροπης Ιατρικών και Βιολογικών Οργανισμων και της NASA. Με απόφαση του IAC, συνιστάται στα πληρώματα να συνεχίσουν την προ πτήση εκπαίδευση στο κοσμοδρόμιο Baikonur.

Ως επικεφαλής της ΕΠΑ Pavel Vlasov, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου ειπε ότι η απόφαση ήταν αναμενόμενη και δικαιολογημένη, λόγω των πολύπλοκων εξετάσεων εκπαίδευσης του προσωπικού για να δικαιολογήσει την εμπιστοσύνη και επέδειξε υψηλό βαθμό ευθύνης για την προετοιμασία, και επιβεβαίωσε το επαγγελματικό επίπεδο των εκπαιδευτών και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία.Στη συνέχεια, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διατμηματικό και πριν την πτήση συνέντευξη Τύπου τα κύρια και εφεδρικα πληρώματα του ΔΔΣ-55/56 παραδοσιακά επισκέφθηκαν χώρους που συνδέονται με την ιστορία της ρωσικής Κοσμοναυτικής. Επισκέφτηκαν το μουσείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών - στο γραφείο του Γιούρι Γκαγκαρίν, όπου άφησαν αυτόγραφα και σημειώσεις σε ένα ειδικό μνημείο.

Μετά από αυτό, τα μέλη των κύριων και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των πληρωμάτων πήγαν στην Κόκκινη Πλατεία, όπου κατέθεσαν λουλούδια και απέτισαν φόρο τιμής στον επικεφαλής σχεδιαστή του διαστημικού οχήματος SP Ο KOROLYOV, στον Γιούρι Γκαγκάριν και σε άλλους κοσμοναύτες που θάφτηκαν κοντά στον τοίχο του Κρεμλίνου. Τα πληρώματα του ISS-55/56 επισκέφθηκαν επίσης ιστορικά μνημεία που βρίσκονται στην Κόκκινη Πλατεία.

Η σύνθεση του κύριου πλήρωματος τέθηκε διοικητής του επανδρωμένου διαστημόπλοιου (TPK) "MC-08 Ένωσης", ISS-55/56 ο Oleg Artemiev (ROSCOSMOS), μηχανικός πτήσης TPK-1 "MC-08 Ένωσης", ISS-55 και MKS 56 πλοία Andrew FOIESTEL (NASA) και μηχανικος πτήσης-2, ISS-55/56 μηχανικός πτήσης Richard ARNOLD (NASA). Το εφεδρικο επανδρωμένο πλήρωμα εγκρίθηκε ο κοσμοναύτης του ROSKOSMOS Alexei VOCHININ και της NASA αστροναύτης Nika HAYG.

https://www.roscosmos.ru/print/24741/

3818008905.jpg.d405c95936cc22746b3ca67919b6ab13.jpg

4401660672.jpg.22a1261a66924ad8cbc9abf0932c18a9.jpg

4374451685.jpg.d83f1498d10c9f87f1393917acf86677.jpg

4512127797.jpg.cf304d02209ad373967696cbe699b83a.jpg

2759011086.jpg.b7d34ef5e0f7298539f78a37fea8a4b7.jpg

5864409624.jpg.7c22486eb22c6e10055a3bff39102dc8.jpg

4775591666.jpg.3cbcd8fde823a4f00cff25b658a4d9dd.jpg

2718155521.jpg.928d52fabf5c915f95652b8fa1d87fa9.jpg

6231798087.jpg.bb447d1ebed4f1667aff3e0e303ec15b.jpg

5903518074.jpg.e5b701e3ac2f065ff835e0ab7e6d0c77.jpg

3692255330.jpg.09ef257ab51dd26aa2e4fd612c59b953.jpg

3528906447.jpg.a1383bc3ff1a9e25a3956965c720b7f8.jpg

4550621647.jpg.a03f62900068d5f8dff406f14e436b9f.jpg

5388089242.jpg.f2ec2975735546ad0dfc3938c634b068.jpg

5808781893.jpg.43bc01b8f26599a564b71138e580c023.jpg

5122280386.jpg.a325e1a31d668ae94b04bffa39fe9b92.jpg

5882014910.jpg.e006b2d55581a466d42001157c076b19.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διδάσκοντας το Σύμπαν. :cheesy:

Μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, μοναδική για την χώρα μας υλοποιείται από 9 έως 11 Ιουλίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν», που απευθύνεται αποκλειστικά σε 22 εκπαιδευτικούς (Φυσικούς/Μαθηματικούς) των Δημοσίων Λυκείων της χώρας μας.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2011 από το PCCP (Paris Centre for Cosmological Physics) και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Γαλλία με την ενεργό συμμετοχή του George F. Smoot (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2006).

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά με συνδιοργανωτές το PCCP (Paris Centre for Cosmological Physics), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας και το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επικεφαλής του προγράμματος στην Ελλάδα είναι ο George F. Smoot (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2006), ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως εισηγητές κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία ώστε να κατανοήσουν την φυσική του Σύμπαντος και παράλληλα:

•Να τους εμπνεύσει και να τους παρακινήσει, προκειμένου να εισαγάγουν βασικά στοιχεία Κοσμολογίας στο μάθημα της Φυσικής, δίνοντας την ευκαιρία στους/στις μαθητές/μαθήτριες τους να ανακαλύψουν το Σύμπαν και τα φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται μ’ αυτό.

•Να διευρύνει τις επιστημονικές τους γνώσεις στον ερευνητικό τομέα της Κοσμολογίας μέσα από σειρά διαλέξεων για την γέννηση και την εξέλιξη του Σύμπαντος, τα θεμελιώδη συστατικά του και τον σχηματισμό των δομών μεγάλης κλίμακας που εμπεριέχει.

•Με την βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων, να εξοικειώσει τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος με την επιστημονική έρευνα και την μεθοδολογία, με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και με την ερευνητική κουλτούρα σπουδαίων ερευνητικών ινστιτούτων, όπως το PCCP και το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

•Να συνδράμει στην προσπάθειά τους να εμπνεύσουν την νέα γενιά των επιστημόνων, βοηθώντας τους/τις μαθητές/τριες να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η επιστημονική έρευνα σε ένα άκρως συναρπαστικό πεδίο της επιστήμης.

•Να διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών και να προωθήσει την μεταξύ τους συνεργασία.

•Να τονώσει το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την διάχυση της Κοσμολογίας και της Φυσικής, όχι μόνο μέσα σε μία τάξη διδασκαλίας, αλλά και εκτός αυτής, λειτουργώντας ως πρεσβευτές του μαγικού σύμπαντος της Κοσμολογίας.

Στην διάρκεια του τριημέρου, έντεκα θεματικές ενότητες θα κατανεμηθούν στους/στις συμμετέχοντες/χουσες του Προγράμματος, οι οποίοι/ες ανά ομάδες των δύο θα αναλάβουν την υποχρέωση να συγγράψουν στα Ελληνικά ένα κεφάλαιο 8-10 σελίδων, στο οποίο θα αναπτύσσουν το γνωστικό αντικείμενο της κάθε Ενότητας που τους ανατέθηκε, υπό την επίβλεψη των εισηγητών/τριών ή/και εκπροσώπων των διοργανωτών φορέων.

Συνολικά θα επιλεγούν είκοσι δύο (22) εκπαιδευτικοί, έντεκα (11) από τον νομό Αττικής και έντεκα (11) από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτικών εκτός Αττικής θα καλυφθούν από τους διοργανωτές. Οι γλώσσες του προγράμματος είναι δύο: Αγγλικά και Ελληνικά και στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018. Πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, την αίτηση συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής οι ενδιαφερόμενοι/μενες θα μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα: www.eef.edu.gr (www.eef.edu.gr/appdata/documents/planhtario.pdf)

http://physicsgg.me/2018/02/24/%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd/

 

 

Η SpaceX εκτόξευσε τους πρώτους δορυφόρους της για παροχή Ίντερνετ. :cheesy:

Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται το φιλόδοξο εγχείρημα παροχής δορυφορικού Ίντερνετ της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, SpaceX.

Η εταιρεία εκτόξευσε επιτυχώς την Πέμπτη δύο πειραματικούς δορυφόρους οι οποίοι προορίζονται να αποτελέσουν τις βάσεις του Starlink- ενός δικτύου που, εάν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια, θα αποτελείται από μεγάλο αριθμό δορυφόρων οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες παροχής ευρυζωνικού Ίντερνετ ανά τον κόσμο.

«Οι πρώτοι δύο δοκιμαστικοί δορυφόροι του Starlink, με τα ονόματα Tintin Α&Β, αναπτύχθηκαν και επικοινωνούν με τους επίγειους σταθμούς» έγραψε ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, στο Twitter, συνοδεύοντας το tweet του με βίντεο.

Οι δύο αυτοί δορυφόροι, όπως αναφέρει το Space.com, εκτοξεύτηκαν ως δευτερεύον φορτίο σε πύραυλο Falcon 9 από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Κύριο φορτίο ήταν ο δορυφόρος Paz, τον οποίο θα διαχειρίζεται η ισπανική Hisdesat. Όπως επιβεβαίωσε ο Μασκ, και ο Paz έχει τεθεί σε τροχιά όπως ήταν προγραμματισμένο.

Εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν πει ότι ελπίζουν το Starlink να έχει αρχίσει να λειτουργεί, τουλάχιστον εν μέρει, ως το 2020. Ο Tintin A και B θα συλλέγουν δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του προγράμματος, αλλά παραμένουν πολλά που πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας.

«Ακόμα και αν αυτοί οι δορυφόροι λειτουργήσουν όπως έχει σχεδιαστεί, έχουμε σημαντική τεχνική δουλειά μπροστά μας για τον σχεδιασμό και την εκτόξευση ενός αστερισμού δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά» είπε ο Τομ Πραντέριο, μηχανικός firmware της SpaceX.

«Αυτό το σύστημα, εάν είναι επιτυχές, θα παρέχει σε ανθρώπους σε περιοχές ανά τον κόσμο με χαμηλή έως μέτρια πυκνότητα πληθυσμού οικονομική πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ίντερνετ- περιλαμβανομένων πολλών που δεν είχαν ποτέ ξανά πρόσβαση στο παρελθόν» πρόσθεσε.

Η SpaceX είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της για παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου από το 2015, όταν ο ιδρυτής της, Έλον Μασκ, μίλησε δημόσια για την ιδέα αυτή- και η Πατρίσια Κούπερ, στέλεχος της εταιρείας αρμόδιο για θέματα δορυφόρων σε σχέση με την κυβέρνηση, είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μιλώντας ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ τον Μάιο του 2017. Όπως είχε πει, η εταιρεία αποσκοπούσε στην εκτόξευση 4.425 δορυφόρων με πυραύλους Falcon 9, που θα λειτουργούν σε ύψη μεταξύ 1.110 και 1.325 χιλιομέτρων σε ένα εγχείρημα κόστους που υπολογιζόταν ότι θα φτάσει τα 10 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο της εκτόξευσης της Πέμπτης, η SpaceX δοκίμασε επίσης για πρώτη φορά να περισυλλέξει τον κατερχόμενο κώνο της μύτης του πυραύλου (payload fairing)χρησιμοποιώντας ένα ταχύ, εξοπλισμένο με δίχτυ σκάφος, με την ονομασία «Mr. Steven». Η απόπειρα ήταν ανεπιτυχής, καθώς ο κώνος έπεσε στα νερά του Ειρηνικού μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σκάφος, ωστόσο ο Μασκ έγραψε στο Twitter πως προσθαλασσώθηκε χωρίς εμφανείς ζημιές και μάλλον θα είναι δυνατό να πιαστεί εφόσον χρησιμοποιηθούν μεγαλύτερα αλεξίπτωτα.

H SpaceX σκοπεύει να χρησιμοποιεί ξανά τους κώνους, όπως κάνει και με τα πρώτα επίπεδα των πυραύλων της, που επιστρέφουν στη Γη μετά την αποστολή τους, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των εκτοξεύσεων στο διάστημα.

http://www.naftemporiki.gr/story/1323746/ispacexektokseuse-tous-protous-doruforous-tis-gia-paroxi-internet

spacex-doruforos-paz.jpg.05df0eeb8e8816320203e851c2c0c3a9.jpg

banner2018.jpg.9ad5762368cca805809c74be5a956c8c.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

(TPC) «Soyuz MS-06" :cheesy:

Το πλήρωμα του διαστημικού οχήματος μεταφοράς "Soyuz MS-06" Alexander MISURKIN, Mark VANDE HEY και Joseph AKABA ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Γη. Το βράδυ, 26η Φεβρουαρίου 2018 στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,εγινε η τελετή μεταβίβασης του ελέγχου από το διοικητή του σταθμού ISS-54 Αλέξανδρο Misurkin μεγάλη εκστρατεία ISS-55 στον Anton SHKAPLEROVU.Ο ISS-54 διοικητης παρέδωσε το συμβολικό κλειδί για το διαστημικό σταθμό στον συνάδελφό του.

Alexander MISURKIN: "Η αποστολή ISS-54 έχει σχεδόν τελειώσει. Και ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για μένα να συνεργαστώ μαζί σας. Η ώρα της αποστολής πέταξε σαν μια μέρα. Φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε χθες, και τώρα ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Είναι όλα χάρη στους φίλους μου στο ISS. Σας ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό σας και για τη στάση σας στην εργασία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την πτήση. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστούμε και όλους τους συναδέλφους στα κέντρα ελέγχου πτήσης στη Γη για να μας συνοδεύσετε και να μας βοηθήσετε κατά τη διάρκεια της αποστολής στο ISS. Ελπίζω ότι μαζί θα συνεχίσουμε το έργο μας προς όφελος της επιστήμης και της Γης ".

Anton SHKAPLEROV: "Αυτή είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλους μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω στους συναδέλφους, τους φίλους, τους αδελφούς μας στην αποστολή στον Sasha, Jo και Mark. Έχετε κάνει καλή δουλειά στο ISS και είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στη Γη. Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την υπέροχη ομάδα. "

Στο τέλος της NASA αστροναύτης τελετή Scott Tingley στην παλιά ναυτική παράδοση έχει δώσει ένα συμβολικό κάλεσμα για το κουδούνι, που σηματοδοτεί το τέλος ενός από την αποστολή και την αρχή μιας άλλης. Ο Ρωσος Anton Shkaplerov, ο Αμερικανός Scott TINGL και ο Ιαπωνας Norishige KANAI παραμένουν στον τροχιακό σταθμό.

Το βράδυ στις 27 Φεβρουαρίου τα μέλη του πληρώματος TPK «Soyuz MS-06 », λένε αντίο στους συναδέλφους του, με τη μεταφορά στο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, οι καταπακτές μεταφοράς θα κλείσουν και θα προετοιμαστούν για την αποσύνδεση του πλοίου από τον ISS. Η εντολή για την αποσύνδεση θα δοθεί στις 28 Φεβρουαρίου στις 02:08 ώρα Μόσχας. Είσοδος προσεδάφισης στην ατμόσφαιρα έχει προγραμματιστεί για τις 5:09 MSK, και η κάψουλα κάθοδο προσγείωση TPK «Soyuz MS-06» στις στέπες του Καζακστάν αναμένεται στις 5:31 MSK.

Η online εκπομπή των προετοιμασιών για προσγείωση θα ξεκινήσει στο site της ROSKOSMOSA online.roscosmos.ru και στην επίσημη σελίδα της κρατικής εταιρείας VKontakte στις 27 Φεβρουαρίου στις 22:00 ώρα Μόσχας.

https://www.roscosmos.ru/24750/

iss-change.jpg.a0dec303116e09e18e471c033cb3e40a.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

«Soyuz MS-06» :cheesy:

Στις 28η Φεβρουαρίου 2018 στις 5:31 MSK προσεδαφιστηκε το επανδρωμένο διαστημικό σκάφος μεταφοράς «Soyuz MS-06» στη στέπα του Καζακστάν. Το πλήρωμα του WPK «Soyuz MS-06» -ο διοικητής, κοσμοναύτης Αλεξάντερ Misurkin (Roscosmos) και οι αστροναύτες της NASA Mark Vanden Hai και ο Ιωσήφ Acaba επέστρεψαν με ασφάλεια στη Γη.

Όλες οι εργασίες για την καταγωγή από την τροχιά και την προσγείωση έχουν ολοκληρωθεί σε τακτική βάση. Η ευημερία των μελών του πληρώματος που επιστρέφουν στη Γη είναι καλή.

Το TPK "Soyuz MS-06" ήταν μέρος του ISS από τις 13 Σεπτεμβρίου 2017. Η διάρκεια της διαστημικής πτήσης του πληρώματος της αποστολής ISS-53/54 ήταν 168 ημέρες.

Κατά την παραμονή του το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού εκτελεσε ένα πρόγραμμα επιστημονικής και εφαρμοσμένης έρευνας και πειραμάτων στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα του ISS-53 και ISS-54,το ISS υποστήριξε την λειτουργία και διεξηγαγε εργασίες σχετικά με τον εξοπλισμό που παραδίδεται από τα φορτηγά πλοία.Ο Αλέξανδρος Misurkin έκανε επίσης ένα διαστημικό περίπατο, κατά την οποία ο ίδιος, μαζί με τον Anton SHKAPLEROVYM πραγματοποιήσε μια σειρά έργων για την εγκατάσταση μιας νέας ευρυζωνικής μονάδα λήψης, ώστε να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα της μετάδοσης των δεδομένων τηλεμετρίας σε πραγματικό χρόνο μέσω του δορυφορικού συστήματος " Ray. " Οι αστροναύτες πέρασαν 8 ώρες και 12 λεπτά στον ανοιχτό χώρο.

https://www.roscosmos.ru/print/24754/

2499777691.jpg.7ec58b5d675a123875d8aae32f029c86.jpg

4181001204.jpg.d39899d504e7b47b047a56454a2efef9.jpg

5489061317.jpg.4cddea9c2d88ace28a20a43d13c042c7.jpg

3134559664.jpg.8b7c3c8fcfdb671c560f664d89420140.jpg

2759647593.jpg.4f7742dbe343d7de7a81a05d174822be.jpg

4667283745.jpg.c42ea36bda206c08c75ce4c83a55a402.jpg

2832751312.jpg.0176e9b7b6940a7f39b44ef1b3c4ba09.jpg

4650816088.jpg.1da5ef1ad5f3686a5e33a9e74b9c3a88.jpg

2231953476.jpg.1fe1a94a55226cb7057b2290630b84f1.jpg

6416190664.jpg.b704550f9d59b244337b67291a921293.jpg

4439218183.jpg.4850395179f92e4b7c84b0e6011a72a9.jpg

6413733241.jpg.b89d1627ebc9c8c07c31258e7aebf508.jpg

4907949636.jpg.8aa0e44e28b5dc6ae702f2d2b66bee57.jpg

3997436377.jpg.6678b32821a447baeb9353f5e86a3548.jpg

5716509317.jpg.b79e17e5c1ab86a0f0b45d99d148f414.jpg

4772893130.jpg.bb1bbb79c02c3dc21fcffcc98712c5b2.jpg

6068479863.jpg.65e24c232253bfc157b23abca4af1fbb.jpg

2150665878.jpg.3f9c76cbf51b9c349d371232472991b8.jpg

5503837740.jpg.d7e2508466b5493730b87c04660a4491.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξεκινά η κατασκευή του διαστημοπλοίου Orion που θα μεταφέρει πλήρωμα. :cheesy:

Οι τεχνικοί της Lockheed Martin ξεκινούν σε συνεργασία με τη NASA την κατασκευή του πρώτου Orion που θα μεταφέρει πλήρωμα στο Διάστημα.

Η συναρμολόγηση της διαστημικής κάψουλας Orion γίνεται στο Michoud Assembly Facility, κοντά στη Νέα Ορλεάνη. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα σταλεί πλήρωμα σε τροχιά γύρω από πλανήτη, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας εποχής διαστημικής εξερεύνησης. Η κάψουλα Orion έχει ήδη περάσει με επιτυχία τις δοκιμές εκτόξευσης, φυσικά χωρίς πλήρωμα. Η επόμενη δοκιμή θα γίνει το 2019, πάλι χωρίς πλήρωμα.

Οι χρήσεις του επανδρωμένου Orion είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, καθώς θα αναλάβει να εκτελέσει διάφορες αποστολές, με την επιστροφή του ενδιαφέροντος των διαστημικών υπηρεσιών στη Σελήνη, ενώ ο απώτερος στόχος του Orion είναι να μεταφέρει πλήρωμα στον Άρη, στην πρώτη προσπάθεια εποικισμού του πλανήτη. Η διαδικασία παραγωγής της κάψουλας Orion είναι περισσότερο προσεγμένη και ενεργειακά αποδοτική, με λιγότερα μέρη και μικρότερο συνολικό βάρος.

Η τελευταία εκδοχή της κάψουλας Orion φέρει την κωδική ονομασία EM-2, με τις βελτιώσεις του νέου μοντέλου σε σχέση με το EM-1 να είναι αρκετές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το New Atlas. Η διαδικασία της κατασκευής του Orion αναμένεται να διαρκέσει για αρκετό καιρό.

http://www.pestaola.gr/ksekina-h-kataskeyh-toy-diasthmoploiou-orion-poy-tha-metaferei-plhrwma/

orion-em2.thumb.jpg.5db91687f5c086f99b7870c0bcdc7fa1.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

«Soyuz MS-08,» :cheesy:

Στις 4 Μαρτίου 2018 τα κύρια και η εφεδρικα πληρώματα του επανδρωμένου διαστημόπλοιου «Σογιούζ MS-08» έφτασαν στο Μπαϊκονούρ για να υποβληθούν στο prelaunch στάδιο για τις διαστημικές πτήσεις.

Το κύριο πλήρωμα του WPK «Soyuz MS-08,» ο διοικητής κοσμοναύτης Όλεγκ Artemyev(Roscosmos) και οι μηχανικοί πτήσης TPK αστροναύτες της NASA Andrew FOYSTEL και Richard Arnold. Στο πλαίσιο της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ο διοικητής του πληρώματος, κοσμοναύτης Alexei Ovchinin (Roscosmos) και ο μηχανικός πτήσης TPK της NASA αστροναύτης Νικ Haig.

Έτσι, την επόμενη μέρα μετά την άφιξή τους στο Μπαϊκονούρ στις 5 Μαρτίου, οι αστροναύτες θα πραγματοποιήσουν την πρώτη προπόνηση τους σε ένα διαστημόπλοιο. Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες τα κύρια και εφεδρικα πληρώματα θα μελετήσουν το πρόγραμμα τεκμηρίωσης επί του σκάφους για την πτήση και βαλλιστικά TPK «Soyuz MS-08» θα μαθουν για την χειροκίνητη πρόσδεση, θα μάθουν να εργάζονται με το νέο σύστημα επικοινωνίας και την εξεύρεση της κατεύθυνσης «Dawn-3BM» θα ενημερωθούν σχετικά με την ασφάλεια και δράσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.λπ. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πρακτική κατάρτιση για την εκτέλεση του πειράματος «Eco-M» στο χώρο, που περιλαμβάνει τη λήψη πληροφοριών για την περιβαλλοντική επιθεώρηση σε καθορισμένες περιοχές της Γης. Επίσης καθημερινά κοσμοναύτες και αστροναύτες θα πρέπει να ασχολούνται με τη σωματική εκπαίδευση, θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και θα προετοιμαστούν για τους παράγοντες της διαστημικής πτήσης.

Στις 15 Μαρτίου, οι κοσμοναύτες και αστροναύτες θα διεξάγουν μια δεύτερη συνεδρία κατάρτισης στο TPK «Soyuz MS-08», και στις 16 Μαρτίου θα να λάβουν μέρος σε μια ανοιχτή προπόνηση, η οποία θα εισαχθεί προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η εκτόξευση του Soyuz MS-08 TPK από τον πυραύλο φορέα Soyuz-FG έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου 2018 από την τοποθεσία Νο 1 (έναρξη Gagarinsky).

https://www.roscosmos.ru/print/24767/

 

 

 

Συνεργασία των διαστημικών υπηρεσιών Κίνας και Ρωσίας. :cheesy:

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos και η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας υπέγραψαν σήμερα συμφωνία με σκοπό τη συνεργασία τους στον τομέα της εξερεύνησης της Σελήνης και του διαστήματος αλλά και για την ίδρυση ενός Ενιαίου Κέντρου Δεδομένων για τα Σεληνιακά Προγράμματα.

Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε από τις δύο αντιπροσωπείες κατά το Διεθνές Φόρουμ Εξερεύνησης του Διαστήματος (ISEF) που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στο Τόκιο.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την προθυμία τους να εξετάσουν την πιθανότητα συνεργασίας για την εκτόξευση του ρωσικού διαστημοπλοίου Luna-Resurs-1 το 2022 αλλά και για την σχεδιαζόμενη κινεζική αποστολή που αναμένεται ότι θα προσεληνωθεί στο νότιο πόλο της Σελήνης το 2023.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500203274

 

 

 

Στην Ελλάδα ίσως πέσει ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1 :cheesy:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) εκτιμά ότι ο κινεζικός διαστημικός σταθμός και πειραματικό διαστημικό εργαστήριο «Τιανγκόνγκ-1» (Ουράνιο Παλάτι-1) θα πέσει στη Γη, μεταξύ 24 Μαρτίου και 19 Απριλίου. Η εκτίμηση αυτή είναι πάντως πιθανό να αλλάξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το πού ακριβώς θα πέσει ο, μήκους 10,4 μέτρων και βάρους 8,5 τόνων, σταθμός είναι αδύνατο να προβλεφθεί, κατά πάσα πιθανότητα πάντως στη θάλασσα. Η ζώνη της πτώσης εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, η οποία μάλιστα κατονομάζεται σε σχετική αναφορά της ESA.

Το Γραφείο Διαστημικών Θραυσμάτων (Space Debris Office) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας ανέφερε σε ιστολόγιο με τις τελευταίες εκτιμήσεις του για τον χρόνο και την περιοχή πτώσης του «Τιανγκόνγκ-1» ότι «η επανείσοδος (στην ατμόσφαιρα) θα λάβει χώρα οπουδήποτε σε γεωγραφικό πλάτος ανάμεσα στις 43 μοίρες βόρεια και 43 μοίρες νότια (π.χ. Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα κ.α.). Περιοχές εκτός αυτών των γεωγραφικών πλατών μπορούν να αποκλεισθούν. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να υπάρξει ακριβής εκτίμηση από την ESA για τον χρόνο και την τοποθεσία».

Μια καλύτερη εκτίμηση, σύμφωνα με την ESA, θα είναι δυνατή μόνο μια μέρα πριν από την ημερομηνία πτώσης του σταθμού, αλλά και πάλι δεν θα είναι ακριβής.

Αν και η ζώνη μεταξύ των 43 μοιρών βόρεια και 43 μοιρών νότια του Ισημερινού είναι τεράστια και περιλαμβάνει μεγάλες θαλάσσιες περιοχές, οι επιστήμονες της ESΑ εκτιμούν ότι ο σταθμός είναι πιθανότερο να πέσει κοντά σε ένα από τα δύο όρια της ζώνης, δηλαδή είτε πιο κοντά στις 43 μοίρες βόρεια είτε πιο κοντά στις 43 μοίρες νότια. Σημειωτέον ότι η επικράτεια της Ελλάδας βρίσκεται σε γεωγραφικό πλάτος από 35 έως 42 μοίρες βόρεια περίπου, συνεπώς η χώρα μας είναι κοντύτερα στο άνω άκρο της ζώνης πιθανής πτώσης.

Σε μεγάλο βαθμό ο σταθμός θα καεί, καθώς θα διασχίζει τη γήινη ατμόσφαιρά του. Θεωρείται όμως πιθανότατο ότι ορισμένα κομμάτια θα γλιτώσουν και τα απομεινάρια αυτά θα πέσουν στην επιφάνεια της Γης. Η ESA θεωρεί πιθανό ότι τα συντρίμμια θα διασπαρούν σε μια μεγάλη έκταση, σε αποστάσεις έως 100 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Όμως, εκτιμά ότι η πιθανότητα κάποιο κομμάτι να πέσει στο κεφάλι κάποιου ανθρώπου είναι δέκα εκατομμύρια φορές μικρότερη από την πιθανότητα να χτυπηθεί κανείς από κεραυνό μέσα σε ένα έτος ή μικρότερη από την πιθανότητα να χτυπηθεί από κεραυνό δύο φορές μέσα στο ίδιο έτος. Στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα καμία πτώση διαστημικού «σκουπιδιού» πάνω σε άνθρωπο.

Αρχικά, οι Κινέζοι προγραμμάτιζαν μια ελεγχόμενη πτώση του σταθμού στο τέλος της ζωής του, κάπου στον αχανή Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Όμως τον Μάρτιο 2016 έγινε γνωστό ότι ο σταθμός σταμάτησε να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται στις εντολές του κινεζικού κέντρου ελέγχου, με συνέπεια να είναι πια σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτος.

Ο «Τιανγκόνγκ-1» υπήρξε το πρώτο διαστημικό εργαστήριο της Κίνας, το οποίο εκτοξεύθηκε το 2011 για να βοηθήσει τη χώρα, που έχει μεγάλες διαστημικές φιλοδοξίες, να αποκτήσει τεχνογνωσία, έτσι ώστε να κατασκευάσει και να θέσει σε τροχιά ένα μεγαλύτερο επανδρωμένο σταθμό, κάτι που προγραμματίζεται να γίνει μέσα στη δεκαετία του 2020.

Στη διάρκεια της ζωής του τον «Τιανγκόνγκ-1» είχαν επισκεφθεί τρεις κινεζικές αποστολές: η πρώτη το 2011 ήταν το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Shenzhou και ακολούθησαν άλλες δύο το 2012 και 2013, τα επανδρωμένα σκάφη Shenzhou 9 και 10 αντίστοιχα.

Παρόλο που ο κινεζικός σταθμός δεν είναι μικρός, στη διαστημική ιστορία έχουν υπάρξει και άλλες ανεξέλεγκτες πτώσεις, με πιο χαρακτηριστική -και ανησυχητική- εκείνη του αμερικανικού διαστημικού σταθμού Skylab, βάρους 74 τόνων, το 1979.

 

Παρακολουθείστε σε πραγματικό χρόνο την θέση του Tiangong 1

http://www.n2yo.com/?s=37820

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500203591

30625633_Tiangong_1_limghandler.jpg.cca58131932e69ec11a98822eda5f066.jpg

kitai2.jpg.57f527d2229339e658af935aa5dc82f9.jpg

4524964857.jpg.10df208706c15a83be73e93250213213.jpg

4222598406.jpg.1de840f2657e330614ce6b22109733be.jpg

2619501968.jpg.8e8db6a02bc80389b391dd6bf3a2cb87.jpg

4036166157.jpg.15b10e6114785d669c6ca061fd03a822.jpg

4748884600.jpg.d4abea1e99a8bf2a1faf9458f3016fdd.jpg

2743125609.jpg.18ccd64237d8092377c0c26a0eefa54b.jpg

6405390848.jpg.52b05e9867af32b67fb92b39b85e690c.jpg

3861421532.jpg.b6c455eb86efd84a9bcd168b4ebacda5.jpg

4387176272.jpg.a87adc6fc54395c9d7d8db33527b56c9.jpg

5753509556.jpg.aa1fde2fbe0a564715221e768946af53.jpg

5513074015.jpg.a5f30c40810f5716828ca87a408a398f.jpg

2628491736.jpg.bbb9081b6c8412469ded88be664a2366.jpg

3472143249.jpg.5608e7883a5560aba043305287b4b2ba.jpg

5712681842.jpg.49b9048967955b54328e8dbd83021124.jpg

6205111572.jpg.497686c64564467a06dbf9e044ea14e3.jpg

tiangong-1-rendering-3-cmse.jpg.881be1bf2285febe403ad72e5d28075d.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

«Soyuz MS-08,» :cheesy:

Στις 5 Μαρτίου 2018 στο κοσμοδρόμιο Βαϊκόνουρ, τα πληρώματα του επανδρωμένου πλοίου μεταφοράς (SIC) "Soyuz MS-08" ξεκίνησαν το τελικό στάδιο προετοιμασίας για την διαστημική πτήση. Οι κοσμοναύτες και οι αστροναύτες προσπάθησαν να τοποθετήσουν τα κοστούμια Sokol-KV και μετά από δοκιμές για την στεγανότητα πήραν θέσεις στο πλοίο τους. Τα πληρώματα εξέτασαν το σύστημα ραδιοεπικοινωνιών, τον τηλεκατευθυνόμενο λέιζερ, εξοικειώθηκαν με την τεκμηρίωση του πλοίου, μελέτησαν το πρόγραμμα πτήσεων και τον κατάλογο των φορτίων που σχεδιάστηκαν για παράδοση στο ISS.

Κατά τη διάρκεια των τελικών συνεδριάσεων στο κοσμοδρόμιο, σχεδιάζεται επίσης η εκπαίδευση για χειροκίνητη προσάρτηση του πλοίου στο ΔΔΣ, έλεγχο της τοποθέτησης με επιστημονικό εξοπλισμό, ανάπτυξη επερχόμενων βαλλιστικών λειτουργιών και άλλες προπαρασκευαστικές διαδικασίες.

Ως μέρος το κύριο πλήρωμα του WPK «Soyuz MS-08,»ο διοικητής κοσμοναύτης Όλεγκ Artemyev(Roscosmos) και οι μηχανικοί πτήσης TPK οι αστροναύτες της NASA Andrew FOYSTEL και Richard Arnold. Στο πλαίσιο της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ο διοικητής του πληρώματος, κοσμοναύτης Alexei Ovchinin (Roscosmos) και ο μηχανικός πτήσης TPK της NASA αστροναύτης Νικ Haig.

Επίσης, στις 5 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Τεχνικής Διοίκησης, κατά την οποία αποφασίστηκε να φορτωθούν τα οχήματα Soyuz MS-08 με εξαρτήματα καυσίμων πυραύλων και συμπιεσμένων αερίων.

https://www.roscosmos.ru/print/24781/

5063521978.jpg.6b94d971ec571e35575410dcaae4be82.jpg

2813547481.jpg.0f42cca7ab5a1d133947e005afcb934b.jpg

6391861741.jpg.bb6e794e084ef101056399af05386c49.jpg

5814404934.jpg.ad1ac40a36ca1e2996b564bf237febf2.jpg

6315185076.jpg.81f8604fe9ae64b8af5286116d655765.jpg

3590488613.jpg.f72bb2370ae8ad4f283bf41f8c5cf3fc.jpg

3911998295.jpg.10ce030ae59e493ab122b955c6c3dc89.jpg

4649527643.jpg.94d800b3db6e4f9b2edaa03436fcffd9.jpg

3906720046.jpg.c475eccb33f185f03d484959254bd30a.jpg

5587685940.jpg.fb4a6e0bc9f9ddf45b7bc584cb6d3fc5.jpg

3687849262.jpg.4648742427a07033d5c115786ea06f3d.jpg

2165168307.jpg.effb210e239441dd7c8182d4c6b52439.jpg

4539455600.jpg.094d7f7bc382a2a6703017c74ce6a128.jpg

6030754289.jpg.be8e47a32c9188aa0e7a45c87c0b23c4.jpg

5643943203.jpg.08f4ed42b6e82d796cdbe8808d1715d7.jpg

3153757526.jpg.0d7402bca19814ef60baf0c552fcebd0.jpg

4017243851.jpg.1eb599e53314f0791c88db8aa239df44.jpg

5859004579.jpg.b7932b7829d64c1cd319d3062fd3236c.jpg

5308780519.jpg.177ae1a8701a5bc4b2b13c893839e41f.jpg

4179732761.jpg.14ea940c357f3fff9908251e96671dde.jpg

3711262187.jpg.4d42c56e30feb58704b7031f230d2c83.jpg

5759383688.jpg.72bd55bbd4bd4b433b946c1b4a6765f2.jpg

4004701024.jpg.9d64d560ae3cec148b045e8405ce08ba.jpg

5056657223.jpg.6813378af25b682f22b200242d2bb9ac.jpg

6329726247.jpg.343544671ec43d09731282db9a47e281.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

(TPC) «Soyuz MS-08" :cheesy:

Στις 6 Μαρτίου, 2018 στο έδαφος του συγκροτήματος κατάρτισης Δοκιμές (17 ος έδαφος) «Μπαϊκονούρ» εγινε τελετή για την επαρση των σημαιών των χωρών που συμμετέχουν στην εκστρατεία του επανδρωμένου διαστημόπλοιου (TPC) «Soyuz MS-08" στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) . Μέλη της κύριας και της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των πληρωμάτων του επανδρωμένου διαστημόπλοιου «Σογιούζ MS-08» ο Oleg Artemyev, FOYSTEL Andrew, Richard Arnold, ο Άλεξ Ovchinin και ο Nick Haig έθεσαν τις σημαίες Ρωσίας , Ηνωμένες Πολιτείες και Δημοκρατία του Καζακστάν.

Η τελετή είναι μια μακρόχρονη παράδοση και συμβολίζει την επίσημη έναρξη του τελικού σταδίου της κοσμοναυτικής εκπαίδευσης για μια επανδρωμένη διαστημική πτήση. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, οι κοσμοναύτες και αστροναύτες θα διερευνήσουν επί του σκάφους, τεκμηρίωση, πρόγραμμα πτήσης και βαλλιστικά του «Soyuz MS-08» για την κατάρτιση για χειροκίνητη πρόσδεση, θα μάθουν να εργάζονται με το νέο σύστημα επικοινωνίας και εξεύρεσης της κατεύθυνσης «Dawn-3BM» θα ενημερωθούν σχετικά με την ασφάλεια και δράσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.λπ.

https://www.roscosmos.ru/print/24784/

https://www.roscosmos.ru/print/24785/

 

 

«Soyuz-ST-B»-(RB ) "Fregat-MT"- O3b :cheesy:

Στις 6 και 7 Μαρτίου 2018 στο Διαστημικό Κέντρο Γουιάνας (MOC, Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας) πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την αφαίρεση και την εγκατάσταση σε έναν πύραυλο φορέα «Σογιούζ-ST-Β μέρος των τεσσάρων διαστημικών σκαφών O3b στο ανώτερο στάδιο (RB ) "Fregat-MT".

Νωρίτερα, το συγκρότημα εκτόξευσης απομακρύνθηκε και εγκαταστάθηκε στο σύστημα εκτόξευσης του Soyuz-ST-B LV. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών της πρώτης ημέρας της εκτόξευσης έχουν πραγματοποιηθεί μηχανικές, ηλεκτρικές και πνευματικές εργασιες στο χώρο υποδοχής για τον πυραύλο φορέα «Soyuz-ST-B». Η προετοιμασία στη Γουιάνα είναι ξεχωριστή με την μεταφορά σε τρία στάδια του πυραύλου φορέα και μέρος της κεφαλής με μεταγενέστερη διάταξη για την εκτοξευση χρησιμοποιώντας ένα πύργο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις των εμπειρογνωμόνων της Roskosmos που θα διεξαχθουν στο ανώτερο στάδιο «Fregat-ΜΤ» του πυραύλου φορέα, τον έλεγχο και την εν γένει λειτουργία του«Fregat-MT». Την τέταρτη ημέρα εκκίνησης, με βάση τα αποτελέσματα όλων των εργασιών, η ειδική επιτροπή θα αποφασίσει για το ανεφοδιασμό του οχήματος εκτόξευσης.

Σε σχέση με την ανάγκη να λάβει μια απόφαση σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης του συστήματος ασφαλείας από το Μπαϊκονούρ της εκτόξευσης διαστημικών οχημάτων EGC ο φορέας πύραυλος «Soyuz-ST-B» θα μεταφερθεί στις 9 Μαρ 2018 στις 19:37:06 MSK.

Οι δορυφόροι O3b προορίζονται να δημιουργήσουν ένα νέο ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών μέσης τροχιάς. Προορίζονται για την παροχή τηλεφωνίας και internet υψηλής ταχύτητας πρόσβαση των κατοίκων των απομακρυσμένων και αναπτυσσόμενων περιοχών, όπου είναι αδύνατο να μπουν τα καλώδια οπτικών ινών - για ένα συνολικό κοινό περίπου 3 δισεκατομμύριων άνθρωπων. Ο πελάτης των υπηρεσιών εκκίνησης είναι ο παγκόσμιος δορυφορικός φορέας SES.

Ο Rocket «Soyuz-ST-B» έχει συμμετάσχει σε τρεις εκστρατείες εκτοξευσης από το Διαστημικό Κέντρο Γουιάνας, με ωφέλιμο φορτίο με τη μορφή O3b δορυφόρων - τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2014, τον Ιούνιο του 2013. Τα ρωσικά οχήματα εκτόξευσης που παραδοσαν στις υπολογισμένες τροχιές τέσσερα διαστημικά οχήματα για κάθε εκστρατεία εκτόξευσης.Η εκτόξευση του «Soyuz-ST-B» τον Μάρτιο του 2018 θα είναι η τέταρτη με O3b δορυφόρους από την διαστημική βάση στη Γαλλική Γουιάνα.

https://www.roscosmos.ru/24768/

 

 

7 Μάρτη 1960. :cheesy:

Στις 7 Μάρτη 1960 εγινε η πρώτη ομάδα των κοσμοναύτων με 12 άτομα που έλαβαν μέρος: ο Ιβάν Anikeev, Valery Bykovsky, Μπόρις Volyn, Γιούρι Γκαγκάριν, Βίκτωρ Gorbatenko, Βλαντιμίρ Komarov, Αλεξέι Λεόνοφ, Gregory Нeliokob, Αντριάν Νικολάγιεφ, Pavel Popovich,Герман Titov, Georgy Shonin.

Στο μέλλον, στη πρώτη ομάδα των κοσμοναύτων τέθηκαν ο Eugene Khrunov, Ντμίτρι Zaikin, Valentin Filatov, Πάβελ Μπελυάγιεφ, Βαλεντίν Μπονταρένκο, Valentin Varlamov, ο Άρης Ραφίκ και ο Ανατόλι Kartashov.

Στους πρώτους κοσμοναύτες οι 9 ήταν πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, και 6 πιλότοι vop και 5 πιλότοι ναυτικων αεροσκαφών. Κατά τη στιγμή της εισαγωγής στα ανώτατα κλιμάκια ο Πάβελ Μπελυάγιεφ, ήταν 34 ετών και ο νεότερος ο Βαλεντίνα Μπονταρένκο - 23 ετων.

https://www.roscosmos.ru/23289/

 

 

 

CIMON: Ο ιπτάμενος «εγκέφαλος» του διεθνούς διαστημικού σταθμού ISS :cheesy:

Έτοιμοι για την άφιξη ενός νέου μέλους είναι οι αστροναύτες του διεθνούς διαστημικού σταθμού ISS. Πρόκειται για μια τρισδιάστατη «εκτύπωση» από πλαστικό και μέταλλο, η οποία περιγράφεται από τους δημιουργούς της ως «ένα είδος ιπτάμενου εγκεφάλου».

Το όνομά του νέου μέλους είναι CIMON (Crew Interactive Mobile Companion) και είναι δημιούργημα της συνεργασίας μεταξύ των Airbus και IBM. Ο CIMON είναι ένας αυτόνομος σφαιρικός υπολογιστής εξοπλισμένος με τεχνητή νοημοσύνη και είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να αιωρείται στις συνθήκες μηδενικής βαρύτητας του διαστήματος.

Δουλειά του θα είναι να προβάλει δεδομένα στους αστροναύτες μέσω της οθόνης που διαθέτει, ενώ για να είναι πιο… οικείο έχει πρόσωπο στην οθόνη, καθώς και φωνή. Ο CIMON θα βοηθάει στη επίλυση καθημερινών προβλημάτων ρουτίνας, όπως και στην επίλυση μαθηματικών πράξεων για ταχύτερη χρήση των αποτελεσμάτων από τους αστροναύτες.

Η εκτόξευση του CIMON προς τον ISS είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2018 με την αποστολή ESA Horizons.

http://www.pronews.gr/epistimes/diastima/671394_cimon-o-iptamenos-egkefalos-toy-diethnoys-diastimikoy-stathmoy-iss-foto

5585790812.jpg.535afc77c94cb96790d876084196ee90.jpg

2370572659.jpg.13030da83c252b16526dd1478f21e41d.jpg

4600696088.jpg.caf374f42c674a553546129d08f4aeb8.jpg

5924560951.jpg.f99f20fd755a52f3cd669d861abcfd00.jpg

3867634548.jpg.a6b5dea29f4251947df28ea8904c7681.jpg

3220500817.jpg.6f8daf0d18ec150b5b3a7d3360a7e136.jpg

4275950983.jpg.a73c47e509f049a47f6e11c5b9880c90.jpg

4534338180.jpg.55e087985083ffb0a7bda8007defa4af.jpg

3454036570.jpg.509e6b153f94bf8a5e43263e7e549957.jpg

5036971478.jpg.e132a9c42f68a2c3efbbd333abd7d22c.jpg

4542480676.jpg.9b43a9999a5eae9d9bf8bcfa12fb1136.jpg

2695385269.jpg.2d4423719ee43c6232ccdc0a3e70c6c0.jpg

3519278499.jpg.ed6753e45cacaaf922635a4dd8affcae.jpg

ahr0cdovl3d3dy5zcgfjzs5jb20vaw1hz2vzl2kvmdawlza3nc83mtuvatayl0njtu9ob25ju1njdwjllmpwzz8xntiwmde5ode2.jpg.49cad18de96a5287a55eddc4c8f52b02.jpg

perviiotrad1.jpg.5acda9789b430b1021a85d81e0a0d2b3.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

TPK "Soyuz MS-08" :cheesy:

Οι ειδικοί «Ενέργεια» στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ ολοκληρώσαν με επιτυχία τις εργασιες για τον ανεφοδιασμό του επανδρωμένου διαστημικου σκαφους (TPC) «Soyuz MS-08» με τα συστατικά προωθητικό και συμπιεσμένα αέρια.

Μετά το ανεφοδιασμό, το πλοίο παραδόθηκε στη μονάδα συναρμολόγησης και δοκιμών του διαστημικού οχήματος (MIK SC) και εγκαταστάθηκε σε μια γέφυρα για περαιτέρω εργασίες προπαρασκευής.

Η εκτόξευση του οχήματος εκτόξευσης Soyuz-FG με το Soyuz MS-08 TPK προγραμματίζεται για τις 21 Μαρτίου 2018 από την τοποθεσία Νο. 1 (έναρξη Gagarinsky).

Ως μέρος το κύριο πλήρωμα του WPK «Soyuz MS-08,» ειναι ο διοικητής κοσμοναύτης Όλεγκ Artemyev(Roscosmos) μηχανικοί πτήσης TPK οι αστροναύτες της NASA Andrew FOYSTEL και Richard Arnold. Στο πλαίσιο του εφεδρικού πληρώματος, ο διοικητής του διαστημικού σκάφους, ο κοσμοναύτης Alexei VOCHININ(Roscosmos) και ο μηχανικός πτήσης TPK ο αστροναύτης Nick Heig(NASA).

https://www.energia.ru/ru/iss/iss55/photo_03-06.html

 

 

 

ΕΟΔ: Δοκιμή ηλεκτροκινητήρα για δορυφόρους που «αναπνέει» αέρα. :cheesy:

Έναν ηλεκτροκινητήρα για δορυφόρους ο οποίος «εισπνέει» αραιά μόρια αέρα από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας και τα χρησιμοποιεί ως προωθητικό κατασκεύασε και δοκίμασε ομάδα ερευνητών υπό τον ΕΟΔ (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος), ανοίγοντας τον δρόμο για δορυφόρους οι οποίοι θα μπορούν να πετούν σε πολύ χαμηλές τροχιές για διαστήματα ετών.

Ο δορυφόρος GOCE του ΕΟΔ πετούσε σε ιδιαίτερα χαμηλά ύψη, μέχρι και 250 χλμ, για πάνω από πέντε χρόνια, χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα που «καταπολεμούσε» την αντίσταση του αέρα. Ωστόσο, η επιχειρησιακή ζωή του περιοριζόταν από τα 40 κιλά ξένου που έπρεπε να μεταφέρει ως προωθητικό καύσιμο: Όταν αυτό τελείωσε, το ίδιο συνέβη με την αποστολή. Ως εκ τούτου, η αντικατάσταση του καυσίμου αυτού με μόρια από την ατμόσφαιρα θα δημιουργούσε ένα νέο είδος δορυφόρου, που θα μπορούσε να λειτουργεί σε πολύ χαμηλές τροχιές για μεγάλες περιόδους. Ακόμη, τέτοιοι κινητήρες θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιούνται σε σκάφη στα εξώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας άλλων πλανητών, «εισπνέοντας» πχ διοξείδιο του άνθρακα από τον Άρη.

«Το εγχείρημα αυτό άρχισε με ένα πρωτοποριακό σχέδιο συλλογής μορίων αέρα ως προωθητικού από την κορυφή της ατμόσφαιρας της Γης σε ύψος περίπου 200 χλμ, με τυπική ταχύτητα 7,8 χλμ/ δευτερόλεπτο» λέει ο Λούις Γουόλποτ του ΕΟΔ. Ένας τέτοιος κινητήρας αναπτύχθηκε για σκοπούς δοκιμών από τη Sitael στην Ιταλία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε θάλαμο κενού, εξομοιώνοντας το περιβάλλον σε ύψος 200 χλμ. Μια «γεννήτρια ροής σωματιδίων» παρείχε τα εισερχόμενα προς συλλογή μόρια στον κινητήρα Ram-Electric Propulsion. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του συστήματος αυτού είναι το ότι δεν απαιτούνται βαλβίδες ή άλλα πολύπλοκα τμήματα, καθώς όλα λειτουργούν απλά, σε παθητική βάση- το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει ενέργεια στα πηνία και τα ηλεκτρόδια. Την εισαγωγή αέρος σχεδίασε η πολωνική QuinteScience, και η δοκιμή ήταν επιτυχής.

«Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτροπροώθηση που “αναπνέει αέρα” πλέον δεν είναι απλά μια θεωρία αλλά μια χειροπιαστή, λειτουργική ιδέα, έτοιμη προς ανάπτυξη, για να λειτουργήσει κάποια μέρα ως βάση μιας νέας κατηγορίας αποστολών» τονίζει ο Γουόλποτ.

http://www.naftemporiki.gr/story/1327458/eod-dokimi-ilektrokinitira-gia-doruforous-pou-anapneei-aera

 

 

 

Η Bigelow Aerospace θέλει να φέρει τους ιδιώτες στο Διάστημα. :cheesy:

Η Bigelow Aerospace δημιούργησε μια spinoff εταιρεία, η οποία θα παρέχει φουσκωτά μέρη διαστημικών σταθμών σε ιδιώτες.

Το spinoff με το όνομα Bigelow Space Operations, ή αλλιώς BSO, εκτιμάται ότι θα έχει έως και 500 εργαζόμενους μέχρι το 2021, χρονιά κατά την οποία θα είναι έτοιμοι οι πρώτοι σταθμοί για εκτόξευση. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα σταματήσει τη λειτουργία του μεταξύ του 2025 και του 2028 και η Bigelow θέλει να δημιουργήσει φουσκωτούς μικρούς διαστημικούς σταθμούς που θα μπορούν να έχουν πολλαπλές χρήσεις.

Η Bigelow έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με τα φουσκωτά της μέρη πάνω στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μικρότερες διαστάσεις, αρχικά, αλλά στην τελική τους μορφή θα μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύχωρο σημείο στο Διάστημα στο οποίο να μπορούν να γίνονται κάθε είδους επιστημονικές δοκιμές, ενώ τα μοντέλα Β330-1 και B330-2 αναμένεται να είναι οι μεγαλύτερες κατασκευές που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος στο Διάστημα, σύμφωνα με το New Atlas.

To σύνολο των επιμέρους μερών της Bigelow θα συνθέσει τον σταθμό Olympus, ο οποίος θα είναι αρκετά μεγάλος σε διαστάσεις, φτάνοντας 2.4 φορές το μέγεθος του ISS. Για να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια της Bigelow θα πρέπει να γίνει χρήση πυραύλων ικανών να μεταφέρουν 80 τόνους φορτίου στο Διάστημα.

http://www.pestaola.gr/h-bigelow-aerospace-thelei-na-ferei-tous-idiwtes-sto-diasthma/

photo_03-06-10.thumb.jpg.0680ebf49efed5c686c5cff100253364.jpg

photo_03-06-09.thumb.jpg.9a188e860ca963d6841ca9fdc3da2803.jpg

photo_03-06-08.thumb.jpg.7f4dfe09b96b97b4dc927a0da616dea7.jpg

photo_03-06-07.thumb.jpg.dcd6bbce7c6bb3e65b14c5e12e1c12a8.jpg

photo_03-06-06.thumb.jpg.d5602b5091cf8505ca9586257f8476a1.jpg

photo_03-06-05.thumb.jpg.e9d3be347f1374e5710a983fed8adec0.jpg

photo_03-06-04.thumb.jpg.340abc66568a50d748ad33046349b431.jpg

photo_03-06-03.thumb.jpg.9ca36e6dabc09bb69a150876a46b006b.jpg

photo_03-06-02.thumb.jpg.8ba2c7158457532d0f54e32cb1a6666e.jpg

photo_03-06-01.thumb.jpg.474e353d72f4a2169f89ea84269ed00a.jpg

bigelow-aerospace.thumb.jpg.d905a4b1a05c84f4c5012c1b5e6709db.jpg

15.jpg.bd4a61256534f58096b8966c467ff988.jpg

eod-dokimi-ilektrokinitira-gia-doruforous-pou-anapneei-aera.jpg.5f96d4d7194195b0b0f87e313bedbf48.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης