Jump to content

"Πέφτει" τελικά τη νύχτα το Κινεζικό "Ουράνιο


Corsair

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.heavens-above.com/GroundTrack.aspx

Αργά τη νύχτα ως ξημέρωμα αύριο θα μπει και θα καεί -όχι όλος- ο Κινεζικός δορυφόρος Tiangong-1

Ηδη το υψόμετρο μειώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Οσοι τυχεροί και δεν έχετε συννεφιά -πάλι- ρίξτε μιά ματιά προς τα πάνω, μήπως φανούν τα αποκαϊδια τουλάχιστον!! :D :D :P

corsair.gr1.jpgΓιώργος Διακάκης

http://astro.corsair.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έπεσε τελικά στο νότιο Ειρηνικό.

 

http://www.bbc.com/news/science-environment-43614408

_100587639_1.jpg.53e87abf8e30dabb1c0f496d07ecfb6b.jpg

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο διαστημικός σταθμός Tiangong-1 καίγεται… πάνω από τον νότιο Ειρηνικό. :cheesy:

Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Tiangong-1 μετατράπηκε σε πύρινη σφαίρα και διαλύθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης την 00.15 GMT (04.15 ώρα Ελλάδος), με ταχύτητα που υπολογιζόταν στα 26.000 χιλιόμετρα την ώρα, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά.

Ο Tiangong-1, παρότι μη ελεγχόμενος, ήταν «συνεπής» στο ραντεβού του αφού, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της διαστημικής υπηρεσίας της Κίνας, η «άφιξή» του αναμενόταν με απόκλιση μιάμισης ώρας από την 00.11 GMT (04.11 ώρα Ελλάδος) της 2ας Απριλίου».

Η κινεζική υπηρεσία διαστήματος ανακοίνωσε ότι το σημείο «επανεισόδου του» στη γήινη ατμόσφαιρα εντοπίστηκε πάνω από το μέσον του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο εγκαταλελειμμένος διαστημικός σταθμός ζύγιζε περί τους οκτώ τόνους. Ετέθη σε τροχιά στον Σεπτέμβριο του 2011. Επρόκειτο να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη επιστροφή στη γήινη ατμόσφαιρα, αλλά σταμάτησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2016, προκαλώντας ανησυχίες για την πτώση του.

Ωστόσο, η πιθανότητα να πληγεί άνθρωπος από συντρίμμι, βάρους άνω των 200 γραμμαρίων, του διαστημικού σταθμού ήταν μία στα 700 εκατομμύρια, σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία σχεδιασμού επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων (CMSEO).

«Οι άνθρωποι δεν έχουν κανέναν λόγο ανησυχίας», βεβαίωνε η υπηρεσία.

Αυτός ο τύπος διαστημικού σταθμού «δεν συντρίβεται στη Γη βίαια, όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά διαλύεται σε θαυμαστή βροχή μετεωριτών στον ωραίο έναστρο ουρανό… θα είναι κάπως σαν πλήθος μετεωριτών που εμφανίζονται στην ίδια περιοχή, το ίδιο λεπτό. Τα διάπυρα συντρίμμια θα είναι ορατά σε ακτίνα άνω των 100 χιλιομέτρων», είχε δηλώσει ο αστρονόμος Φλοράν Ντελεφλί, του Αστεροσκοπείου του Παρισιού.

Σε 60 χρόνια διαστημικών πτήσεων, υπήρξαν 6.000 μη ελεγχόμενες επιστροφές μεγάλων αντικειμένων κατασκευασμένων από τον άνθρωπο και μόνο ένα συντρίμμι έπληξε άνθρωπο χωρίς να τον τραυματίσει, σύμφωνα με τον Στιν Λέμενς, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Τα περισσότερα κομμάτια αναμενόταν να διαλυθούν στον αέρα και μικρός αριθμός θα έφθανε αργά μέχρι την επιφάνεια της Γης, πέφτοντας, όπως είχε προβλεφθεί, πιθανότατα στη θάλασσα, καθώς οι ωκεανοί καλύπτουν το 70% της επιφάνειας του πλανήτη.

Το 50ό μεγαλύτερο αντικείμενο

Ο σταθμός Tiangong-1 ήταν το 50ό μεγαλύτερο αντικείμενο που πραγματοποίησε μη ελεγχόμενη επιστροφή από το 1957, σύμφωνα με τον Τζόναθαν ΜακΝτάουλε, αστρονόμο του Κέντρου Αστροφυσικής του Harvard-Smithsonian των ΗΠΑ.

Η Κίνα έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην κατάκτηση του διαστήματος στην προσπάθειά της να φθάσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα συντονίζεται από τον στρατό και θεωρείται σύμβολο της νέας ισχύος της χώρας.

Το Πεκίνο φιλοδοξεί να στείλει διαστημικό σκάφος στον Αρη, περί το 2020, πριν αναπτύξει στην επιφάνειά του τηλεχειριζόμενο όχημα.

Φιλοδοξεί επίσης ν’ αναπτύξει μέχρι το 2022 επανδρωμένο διαστημικό σταθμό, όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα έχει σταματήσει τη λειτουργία του και να στείλει άνθρωπο στη Σελήνη.

https://www.youtube.com/watch?v=frQWUeyc3Qs

https://physicsgg.me/2018/04/02/%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bc%cf%8c%cf%82-tiangong-1-%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%b3%ce%b5/

tiangong.jpg.b21371dc560271f679bc52386170cc9c.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης