Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
jimkopa Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Νοέ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 363 Τόπος: Κάπου Βοριοδυτικά με σχετικά λίγη Φωτορύπανση (αν και τελευταια το χουν μαμησει το θεμα με τα φωτα ) Ηλικία: 42 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 04/12/2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 1:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τι ειναι το ποτηρι ? ενα link αν δεν σου κανει κοπος
_________________ «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night
Dylan Thomas (1914-1953) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Aggelos Kechagias Εξωγήινος
Ένταξη: 02 Νοέ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1951 Τόπος: Κερατέα-Αττικής Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 04/12/2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 1:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To παιρνεις σαν αναβαθμηση της στηριξης σου μαζι με μια extension ραβδο για τα αντιβαρα γυρω στα 100 ευρω (υπαρχουν και πιο ποιοτικα απο geoptik).
Εφοσον εχει καποιος μεγαλο σωληνα καλο θα ηταν να αλλαξει απο vixen style ποτηρι σε losmandy 3" για μεγαλυτερη σταθεροτητα.
_________________ http://pegasusastro.com/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimkopa Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Νοέ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 363 Τόπος: Κάπου Βοριοδυτικά με σχετικά λίγη Φωτορύπανση (αν και τελευταια το χουν μαμησει το θεμα με τα φωτα ) Ηλικία: 42 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 04/12/2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 1:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σωστος και μια ακομη ερωτηση δεν ειναι καλυτερα αντι για πιο μακρια ραβδο να βαλω περισσοτερα αντιβαρα καπου διαβασα οτι καλυτερα να αυξήσεις το βαρος παρα το μηκος ισχυει ? και με το 10αρι με παίρνει για 2-3 κιλα επιπλεον .
_________________ «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night
Dylan Thomas (1914-1953) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ένταξη: 02 Νοέ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1951 Τόπος: Κερατέα-Αττικής Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 04/12/2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 1:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οτι και να κανεις και το κατω ποτηρι εχει τα προβληματα του τα οποια εχω αναφερει και πιο πανω βαση της εμπειριας μου.
_________________ http://pegasusastro.com/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Χρήστος Παζαρένκας Εξωγήινος Ένταξη: 22 Ιαν 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 387 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 01/03/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:08 Θέμα δημοσίευσης: NEQ6PRO |
|
|
Σχετικα με την Στήριξη που ειχα ανοίξει θεμα(NEQ6PRO)
Αλλαξα τις βιδες που ειναι για την Πολικη Ευθυγράμιση Υψος-χαμηλωμα και λειτουργεί κανονικα.
Ο Λογος που ειχα προβλήματα είναι επειδή δεν πρόσεξα την αλλη καθως γυρνούσα για να κανω την Πολική Ευθυγράμιση.
Δεν είχα λάβει Υπόψειν μου την Άλλη και επομένο ηταν να τις στραβώσω μέσα.
Χρειάζεται προσοχή με τις βιδες αυτες οταν τις περιστρέφουμε.
ειδάλως γινεται ζημια και νομιζεις οτι δεν ειναι καλά φιαγμένη απο το εργοστάσιο.
Καπως ετσι ειχα γελαστει και νομιζα οτι ειναι χαλασμένη οταν την πηρα
Τις αντικατέστησα με καινούριες βιδες και πλέον προσέχω οταν βιδώνω να μην έρθουν σε επαφή μεσα με την αλλη και ζοριστουν απο την πιεση που ασκω.
ετσι νομιζα οτι φταίει και το κεντρο οτι είναι σφυγμένο κτλ οπως ειχα πει αλλα δεν ηταν ετσι
απο τις βίδες ηταν!.. επειδη η μία στην αλλη πρόβαλε αντίσταση.
Οσο για θόρυβο σε μοτερ κτλ που ανέφερα η και απο φίλλους που είπαν προκειται για παρεξήγηση αφου δεν υπάρχει λογος να μην εχει ηχο ένα μοτερ που γυρίζει και ποσο μαλλον οταν συνδέεται και με Γρανάζια και κινεί τα Θυριάκια μας 8-10-12-14 Ιντσες αρκετού Βάρους.
Επόμενως ειναι φυσιολογικότατο να ακουμε έναν περιεργο ηχο
Δεν νομίζω να υπάρχει μοτερ στον κοσμο που να μην Υχεί.
Και για να μην τα πολυλλογώ ειμαι ευχαρηστημένος και με το Παραπάνω απο την Στήριξη μου NEQ6PRO
Αλλα και απο τις Προηγούμενες Στηρίξεις IQ1-IQ5 Mε δύο Mοτερ και πολική--CG5 GOTO που είναι αξιοπιστη ρομποτική στήριξη με λίγο παραπάνω δυναμικό ηχο,και πολυ ελαφρια σηκώνοντας αρκετο βάρος χωρις κρίννιες.
Και το κυριοτερο ειναι οτι οταν ακουλουθουμε τις προδιαγραφες του κατασκευαστη κατα γράμα δεν εχουμε δυσλειτουργίες και προβλήματα.
Χρειάζεται προσοχή αλλιως γινετε αδίκως Δυσμήμηση σε προιόντα λογο μη σωστού χειρισμού του, απο τον αγοραστή.
και ειναι κρίμα να χάνεται η ζητηση ενος πραγματος λογο μη σωστού χειρισμού.
αυτο ηταν και το δικού μου λάθος και για αυτό έγραψα να αναφέρω οτι δεν ευθυνόταν κανένας αλλος για την καινούρια μου βάση που δεν δουλεβε.
Δεν διαβασα ουτε τις οδηγίες χρήσεως που μου εδώσαν και νομιζωντας οτι ξερω!!εκανα Ζημια αθελά μου.
Καλοκαιριάζει λιγο λιγο και θα την δουλέψω και περισσότερο στην αστροφωτογραφία.
Καλλες φωτογραφήσεις σε ολους τους Αστροφωτογράφους που εχουν αυτη την βαση η μικρότερη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
KOSTAKIS Εξωγήινος Ένταξη: 03 Φεβ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1234 Τόπος: Αθηνα Ηλικία: 49 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 05/03/2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω πραγματικη αναβαθμιση θεωρω την προσθηκη της ADM.
Αριστη ποιοτητα, μεγαλο μηκος, εξαιρετικο κλειδωμα σωληνα (χωρις σημαδια στην μπαρα),
και το σημαντικοτερο, παιρνει μπαρες ολων των τυπων.
Την εγκατεστησα, και ολα μου τα τηλεσκοπια ειναι προσαρμωσιμα.
Περιγραφή: |
|
Μέγεθος αρχείου: |
26.24 KB |
Διαβάστηκε: |
126 φορές |

|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dyonik Αστρομανιακός Ένταξη: 16 Νοέ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 115 Τόπος: kavala Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά .
Λέγομαι Νίκος και έχω την EQ6 στήριξη την άσπρη (ισως NEQ6)
την οποία αγόρασα μεταχειρισμένη.
Οι βίδες που ρυθμίζουν το πάνω κάτω ( ύψος) γυρίζουν με πολύ μεγάλη δυσκολία.
Ψάχνοντας βρήκα στο astrovox αυτό το άρθρο.
Ημουν έτοιμος να βγάλω τα πλαϊνα πλαστικα και να ξεσφίξω την βίδα όπως αναφέρθηκε. Ευτυχώς που διάβασα και παρακάτω όπου αναφεται οτι είχε στραβώσει μια απο τις βίδες που ρυθμίζουν το ύψος και οτι αφου αντικαταστάθηκε λύθηκε το πρόβλημα.
Ξεβιδώνοντας τις δικές μου και τις δυο είδα οτι η μικρότερη απο τις δυο είχε στραβώσει ελαφρώς.
Η ερωτηση μου λοιπον είναι που μπορω να βρω τετοιες βίδες ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Νίκος
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kookoo_gr Εξωγήινος
Ένταξη: 22 Αύγ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2049 Τόπος: Κεφαλονιά Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dyonik Αστρομανιακός Ένταξη: 16 Νοέ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 115 Τόπος: kavala Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kookoo_gr Εξωγήινος
Ένταξη: 22 Αύγ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2049 Τόπος: Κεφαλονιά Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/04/2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
απο τη στιγμη που οι βιδες αυτες ειναι απο καλυτερο υλικο σε σχεση με τις εργοστασιακες βιδες θα αντεξουν περισσοτερο τεινω περισσοτερο σε αυτες απο το ebay μιας και λεει οτι ειναι ''βαμενες'' και αντεχουν περισσοτερο απο το απλο ατσαλι. το προβλημα αυτο δεν θα λυθει 100% αλλα αν προσεξεις δεν θα εχεις προβλημα. Αυτο το θεμα με τη βαση ειναι πιο εμφανες σε βορειες χωρες μιας και η βαση πρεπει να ανεβει περισσοτερο σε σχεση με εμας. Στην δικη μου heq5 pro δεν ειχα ποτε κανενα θεμα με τις βιδες και τη φορτωνω στα ορια της. ενα αλλο που κανω ειναι οτι κανω μια χοντρικη πολικη χωρις εξοπλισμο και μετα κανω τις μικρορυθμισεις
_________________ Φιλικά Κώστας
http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ted1977 Ένταξη: 02 Απρ 2015 Σύνολο δημοσιεύσεων: 397 Ηλικία: 42 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/04/2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 22:30 Θέμα δημοσίευσης: Βίδες |
|
|
Καλησπέρα και απο εμένα.Θα συμφωνήσω και εγω οτι η στήριξη ειναι σφιχτή στη ρύθμιση καθ ύψος. Εγω εχω αλλάξει τις δυο βίδες με κανονικές, την περιστροφή την κάνω με μανελα και καρυδακι. Θα ηθελα εδώ να επισημάνω το εξής σε όσους αλλάξουν βίδες. Οι νεες βίδες στο σημείο που έρχονται σε επαφή με το αλουμίνιο εσωτερικά,εκει που σπρωχνουν δηλαδή ,πρεπει να διαμορφωθούν με ενα τροχό ή ενα ντρεμελ ώστε στο τέλος να είναι στρογυλεμενες και να φαγωθούν τουλάχιστον 3 σπείρες. Αυτό το κάνουμε για δυο λόγους, το στρογγυλεμα για να μην φάμε το αλουμίνιο να μην το σκάψουμε δηλαδή,και τις σπείρες για να μην κεφαλωσει η βίδα και σε ενα μελλοντικό λυσημο της μας χαλάσει το σπειρωμα της βάσης.Όσο για την σκληρότητα της βιδας μια din 8.8 είναι ιδανική.
_________________ Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.
Werner Heisenberg |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|