Jump to content

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε.


Alexander

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κι εδώ η κοινή ανακοίνωση 4 πανεπιστημιακών για τις δηλώσεις του Σταμάτη Κριμιζή.

 

https://www.efsyn.gr/arthro/voles-tessaron-panepistimion-kata-krimizi

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

... ο κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος ανέφερε πως βασικά στοιχεία του οργανισμού θ' αποτελέσουν η αξιοκρατία, η αξιολόγηση, η διαφάνεια, το ήθος, η ομαδική εργασία αλλά και ο επαγγελματισμός του κάθε μέλους ξεχωριστά....

 

Ακριβώς δηλαδή ό,τι λείπει από την ελληνική πολιτική και κομματική σκηνή - και από το δημόσιο βίο γενικότερα - της ταλαίπωρης χώρας μας. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά πανηγυρικά από έναν άνθρωπο σαν τον κ. Κριμιζή...

Γιώργος Αλεξίου
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η απάντηση του κ. Κριμιζή στο Βασίλη Μαγκλάρα:

 

« Ο κ. Μαγκλάρας έχει προφανώς επιλεκτική μνήμη.

 

Πρώτον, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΔΟ συναντήθηκε τρεις φορές, με συνεδριάσεις διάρκειας 7 ωρών έκαστη και συζήτησε διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα. Είναι προφανές ότι το Συμβούλιο και εγώ δαπανήσαμε πάρα πολύ χρόνο για την κατανόηση του Ιδρυτικού νόμου και κατανοούμε πλήρως και τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση, η οποία έγινε γνωστή μόλις στις 15 Μαρτίου. Αυτά για το “Δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό….»

 

Μετά τη 2η συνεδρία, το Συμβούλιο, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο να συναντηθούν με τον κ. Μαγκλάρα για συζήτηση των θεμάτων, την οποία ο κ. Γενικός αρνήθηκε. Αντιθέτως, κατά παράβαση κάθε κανονισμού και δεοντολογίας, ζήτησε συνάντηση του ΔΣ δίχως την παρουσία μου, η οποία και έλαβε χώρα ατύπως με μόνον 4 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου, καθώς 3 μέλη το αρνήθηκαν. Όλα αυτά ήταν γνωστά και στον κ. Υπουργό.

 

Δεύτερον, το ότι το θέμα της διαχείρισης δόθηκε «προσωρινά σε υπαλλήλους του υπουργείου γιατί ο ΕΛΔΟ δεν έχει ΑΦΜ» αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπήρχε ημερομηνία λήξης της διαχείρισης μέσα στην υπουργική απόφαση και ουδεμία αναφορά στον ΕΛΔΟ και γιατί μία δημόσια εταιρεία δεν είχε ούτε ΑΦΜ ούτε λογιστή ούτε Νομικό Σύμβουλο μετά από 2 εβδομάδες κωλυσιεργίας εκ μέρους του κ. Γενικού.

 

Όσον αφορά στα σχόλια του κ. Πρωτοπαπά, δε νομίζω ότι αρμόζει κάποια ιδιαίτερη απάντηση. Το τι ελέχθη στις συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ήδη στα πρακτικά και μπορεί ο ίδιος να διαβάσει τι είπε ή ίσως τι αμέλησε να πει. Ωστόσο του εύχομαι κάθε επιτυχία στις ασχολίες του στον ΕΛΔΟ και την Hellas Sat/Arab Sat. Αν και το βιογραφικό μου είναι διαθέσιμο, ίσως πρέπει να θυμίσω σε όσους επιλεκτικά το ξεχνούν, ότι δεν είμαι θεωρητικός αστροφυσικός, αλλά σχεδιαστής/κατασκευαστής διαστημικών οργάνων και αποστολών, και στη Γή και σε όλους τους πλανήτες, και επιπλέον ερμηνευτής με τους συνεργάτες μου των δεδομένων και ανακαλύψεων που προέκυψαν. Όλα είναι δημοσιευμένα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με κριτές σε εκατοντάδες δημοσιεύσεις.»

πηγή:

https://www.protothema.gr/greece/article/782229/krimizis-se-tsaro-tou-diastimatos-eheis-epilektiki-mnimi-gia-tous-logous-tis-paraitisis-mou/

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επίσης είχε επισημάνει τα προβλήματα σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πάνω από μια εβδομάδα νωρίτερα στον Φιλελεύθερο τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

http://www.anatropinews.gr/2018/04/26/%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5/

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όταν άκουσα πέρσι για ίδρυση Ελληνικού διαστημικού οργανισμού, από τη μία χαιρόμουν που κάτι καλό θα συνέβαινε εδώ, αλλά από την άλλη φοβόμουν πως θα ήταν απλώς θέμα χρόνου να γίνει μια καφρίλα και να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα. Θα έλεγα το κλασσικό αστείο "μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος", αλλά δεν ήταν ποτέ του αστείο.

 

Επί της ευκαιρίας, με το πενάκι του ΚΥΡ: http://i-kyr.gr/wp-content/uploads/2018/04/27-04-18-.bmp

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σταμάτης Κριμιζής : Νιώθω εξαπατημένος, δεν υπάρχει αξιοκρατία. :cheesy:

«Ηρθα να σου πω συγχαρητήρια για την επιλογή σου». Τα συγχαρητήρια που δεχόταν ο Σταμάτης Κριμιζής από τον συνάδελφό του στην Ακαδημία Αθηνών, που μπήκε βιαστικός μέσα στο γραφείο του με ένα κουτί γλυκά, δεν ήταν για την ανάληψη των καθηκόντων του στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), αλλά για την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου. Ο κ. Κριμιζής του έσφιξε το χέρι με ένα πικρό χαμόγελο.

Ο βετεράνος πλανητικός επιστήμονας, ο μόνος που έχει «ταξιδέψει» σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος με όχημα τα επιστημονικά όργανα που σχεδίασαν ο ίδιος και η ομάδα του για τη NASA, με εμπειρία στη διοίκηση διαστημικών προγραμμάτων στο πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, φαίνεται πως είχε μια ανώμαλη προσγείωση σε μια πρωτόγνωρη, για τον ίδιο, κατάσταση. Οταν ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου στον νεοσύστατο Οργανισμό, η επιστημονική κοινότητα είδε στο πρόσωπό του έναν υπερκομματικό άνθρωπο με εμπειρία και κύρος. «Μόλις ανέλαβα αυτή τη θέση είχα ένα μήνυμα από τον διευθυντή των επιστημονικών προγραμμάτων της NASA», μας λέει ο κ. Κριμιζής, «στο οποίο μου έλεγε ότι περιμένει να συζητήσουμε πώς θα συνεργαστούμε με την Ελλάδα».

«Χωρίς περιεχόμενο»

Αρκετοί, σημειώνει, ήταν όμως και εκείνοι που τον προειδοποίησαν ότι μπαίνει σε μια κατάσταση «με αναξιόπιστους ανθρώπους», αλλά ο ίδιος ένιωσε χρέος απέναντι στην πατρίδα του να βοηθήσει. «Οταν κάποιος φωνάζει μέσα στη νύχτα βοήθεια, τι κάνεις; Τρέχεις να βοηθήσεις δίχως να υπολογίσεις τον κίνδυνο. Οταν διαπίστωσα ότι ο Οργανισμός που ιδρύθηκε ήταν ένα κατασκεύασμα χωρίς περιεχόμενο, σκέφθηκα ότι είχα μόνο μία διέξοδο. Δεν θα γινόμουν φερέφωνο ανθρώπων που δεν ξέρουν τίποτα για το Διάστημα», μας λέει ο Σταμάτης Κριμιζής.

Πριν από μερικές μέρες και μετά μόλις τέσσερις εβδομάδες και τρεις συνεδριάσεις, ο Σταμάτης Κριμιζής ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ με μια μακροσκελή ανοιχτή επιστολή γεμάτη αιχμές για χειραγώγηση του νεοσύστατου Οργανισμού, ο οποίος δεν πρόλαβε να αποκτήσει ούτε καν ΑΦΜ. Τι άλλαξε μέσα σε έναν μήνα; «Με υπουργική απόφαση όλη η ευθύνη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ) δεν ανήκει στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό αλλά στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Αυτό είναι μοναδικό για την Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία διαστημική υπηρεσία ευρωπαϊκού κράτους που εκπροσωπείται στο συμβούλιο του ΕΟΔ από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον ίδιο τον Οργανισμό και το Διάστημα», σημειώνει ο κ. Κριμιζής.

Στην επίμαχη υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 15 Μαρτίου 2018 (αριθμ. 3095/2018) από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά συγκροτείται μια επιτροπή που αποτελείται από υπαλλήλους της ΓΓΤΤ, με ευθύνη την επεξεργασία και αξιολόγηση θεμάτων της ESA, για τα οποία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής «αποφασίζει κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής και έγκρισης του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».

Αυτό σημαίνει, όπως μας λέει ο κ. Κριμιζής, ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος δεν έχει καμία δικαιοδοσία και πρόσβαση στη διαχείριση προγραμμάτων ύψους 16 εκατ. ευρώ. «Στήθηκε ένας Οργανισμός που δεν έχει αρμοδιότητες και εξαρτάται από τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα και γι’ αυτό τον ονόμασα “Τσάρο του Διαστήματος”», λέει ο κ. Κριμιζής, ο οποίος σε άλλο σημείο της κουβέντας κάνει λόγο για ένα προμελετημένο σχέδιο: «Νομίζω ότι ο κ. Μαγκλάρας είναι ο υπεύθυνος για την κακοδαιμονία της όλης υπόθεσης, πιστεύω ότι την υπέσκαψε από την αρχή. Υποθέτω ότι έπεισε τον υπουργό κ. Παππά ότι αυτό θα λειτουργήσει, δεν ξέρω όμως αν του είπε ότι αυτό το σχήμα είναι ολωσδιόλου διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη διαστημική υπηρεσία στην Ευρώπη».

«Μόνο γενικότητες»

Λειτουργούμε σε επίπεδο εντυπώσεων και όχι ουσίας, μας λέει ο κ. Κριμιζής όταν τον ρωτάμε για το πρόγραμμα ανάπτυξης 11 μικροδορυφόρων, ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η Ελλάδα, σημειώνει, πρέπει να πάρει μέρος σε προγράμματα μικροδορυφόρων, που στο εξωτερικό ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια, αλλά το θέμα για τον ίδιο είναι με ποιον τρόπο.

«Ο σωστός τρόπος για να κάνεις ένα διαστημικό πρόγραμμα είναι να πεις ποιος είναι ο σκοπός, οι προδιαγραφές, ο τρόπος υλοποίησης. Αυτού του είδους οι λεπτομέρειες δεν υπήρχαν, παρά μόνο γενικότητες. Χρειάζεται ένας άλλος προγραμματισμός με τα κατάλληλα άτομα», σημειώνει με έμφαση. Στην επιστολή του αφήνει αιχμές αδιαφάνειας και πιθανών οικονομικών συμφερόντων αλλά δεν θέλει να επεκταθεί. «Η δική μου θέση δεν ήταν να κάνω τον ντετέκτιβ για ζητήματα οικονομικής διαφάνειας, αυτό θα ήταν υπόθεση ενός νομικού συμβούλου ή οικονομικού διευθυντή που ήταν στο οργανόγραμμα του Οργανισμού», τονίζει.

Τα τηλέφωνα στο γραφείο του χτυπούν συνεχώς. Αποφεύγει να απαντήσει και μου δείχνει τα πρώτα δημοσιεύματα με τις αντιδράσεις του υπουργείου. «Πίστεψα ότι ο υπουργός ήταν ειλικρινής, τώρα έχω μεγάλες αμφιβολίες», σημειώνει ο κ. Κριμιζής. Οπως μας εξηγεί, όταν επεσήμανε στον κ. Παππά ότι κινδυνεύουν οι αρμοδιότητες του ΕΛΔΟ από την επιτροπή που προβλέπεται να δημιουργηθεί στη γενική γραμματεία, εκείνος τον καθησύχασε. «Μην ανησυχείτε κ. Κριμιζή, μου είπε, αυτό το συμβούλιο είναι μόνο για να συλλέγει εισηγήσεις από τα άλλα υπουργεία για να τα εξετάσει ο ΕΛΔΟ. Μερικές μέρες μετά βγήκε η απόφαση για τις αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας», σημειώνει. «Νιώθω εξαπατημένος», τονίζει, «το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι ότι τίποτα δεν γίνεται αξιοκρατικά. Η αξιοκρατία είναι βασική για την ύπαρξη και την πρόοδο της χώρας και τώρα είδα ότι η φημισμένη “ελληνική πραγματικότητα” υπεισέρχεται σε κάθε επίπεδο. Εχουμε ένα πελατειακό κράτος, το γνωρίζουν και οι “πελάτες” και οι “εργοδότες”».

Το brain drain

Στην τελευταία μας συνάντηση («Κ», 27/4/2018) ο επιφανής επιστήμονας μιλούσε με ενθουσιασμό για τον νέο φορέα που ήταν στα σκαριά. Είχε κάτσει να σκεφθεί τρεις και τέσσερις φορές πριν απαντήσει θετικά στη νέα πρόκληση που ανοίγονταν μπροστά του και είχε διαμηνύσει ότι θα κινηθεί με βάση τις αρχές της «αριστείας, αξιοκρατίας και αξιολόγησης». Οι στόχοι του για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στο Διάστημα δεν ήταν «από άλλο γαλαξία». «Δεν πρόκειται να κατασκευάσουμε ολόκληρο διαστημόπλοιο», έλεγε τότε, αλλά επιστημονικά όργανα μετρήσεων για τις διάφορες διαστημικές αποστολές που σήμερα είναι κυρίως αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας. Η σύγχρονη διαστημική τεχνολογία, έλεγε, είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της χώρας και ο τρόπος να την αποκτήσουμε είναι μέσω των διεθνών διαστημικών προγραμμάτων με τη στρατηγική ενός διαστημικού οργανισμού. Γι’ αυτό θεώρησε, επισημαίνει, ότι ήταν χρέος του να προσφέρει τις γνώσεις και τη βοήθεια του.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Χίο, ο Σταμάτης Κριμιζής είχε την τύχη να φύγει νωρίς από την Ελλάδα για σπουδές και να διαπρέψει στον τομέα του. Με την επιστροφή του ήθελε, μας λέει, η στάση του να αποτελέσει παράδειγμα για τους νέους επιστήμονες που είχαν φύγει από τη χώρα και να αποτελέσει «φρένο» για το φαινόμενο του brain drain. «Οι νέοι φεύγουν, δραπετεύουν. Ηλπιζα ότι θα φτιάξουμε έναν Οργανισμό για να πούμε γυρίστε, ελάτε να βοηθήσετε τη χώρα, ότι στεκόμαστε τουλάχιστον σε έναν τομέα με περηφάνια και κύρος. Δεν μπορώ να το πω τώρα», καταλήγει.

Σύγκρουση συμφερόντων

– Κύριε Κριμιζή, λέτε στην επιστολή σας «follow the money» («ακολουθήστε τα χρήματα»). Πιστεύετε ότι μέσω του νέου οργανισμού εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα;

– Οπωσδήποτε. Ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (σ.σ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς) είναι συγχρόνως και διευθύνων σύμβουλος του Hellas-Sat/Arabsat. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος (σ.σ. Γεώργιος Μαντζούρης) έχει σχέση με τους μικροδορυφόρους, όπως και δύο άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με το ίδιο πρόγραμμα, ενώ ένα άλλο μέλος είναι στο διοικητικό συμβούλιο του si-cluster (σ.σ. μεγάλες και μικρομεσαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών). Βέβαια, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, όταν συζητούνται θέματα με πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, οι εμπλεκόμενοι αποχωρούν και τα υπόλοιπα μέλη αποφασίζουν. Αλλά όταν τέσσερα από τα επτά μέλη του συμβουλίου αποχωρήσουν, πώς θα βγει η οποιαδήποτε απόφαση;

http://www.kathimerini.gr/961545/article/proswpa/synentey3eis/stamaths-krimizhs-sthn-k-niw8w-e3apathmenos-den-yparxei-a3iokratia

3--56-thumb-large.jpg.0caa882e5461771e27b5b55d61dece2d.jpg

makris--5-thumb-large.jpg.20446d96d2f0e13eea6a836a13ff47bc.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

:D Βγήκε ο Απρίλης, τελειώσανε τα πρωταπριλιάτικα αστεία. Χαρά στην επιμονή του κ. Κριμιτζη. Τον ευχαριστώ για την προσπάθειά του, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που τον αναγνωρίζουν και τον σέβονται.
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λεωνίδα, αύριο που θα 'ρθούνε στο νησί σας και θα μιλήσουν για πρόοδο και ανάπτυξη, απαγγείλτε τους λίγο Σουρή κι ευχαριστήστε τους που πάνε τη χώρα 500 χρόνια μπροστά.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό,έστω και αν έχει οξυνθεί-με τραγικά για την χώρα-αποτελέσματα τις τελευταίες δεκαετίες...

Πρίν ένα αιώνα,και πλέον,ο σατυρικός ποιητής Γεώργιος Σουρής (1853-1919),μιας και αναφέρθηκε,έγραψε ένα απίστευτα διαχρονικά επίκαιρο ποίημα:

''Δ υ σ τ υ χ ί α σου Ε λ λ ά ς''

''Ποιός είδε κράτος λιγοστό σ'όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να ξοδεύει και πενήντα να μαζεύει?

Να τρέφει όλους τους αργούς,νά'χει επτά πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα?

Νά'χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε?

Όλα σ'αυτή τη γη μασκαρευτήκαν,ονείρατα,ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν,δεν ξέρουμε τι λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη,μυαλό ξεφτέρι,κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι απο προσπάππου κι απο παππού,συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα-κι αυτό είναι ωραίο-να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια που'χει,στο'να λουστρίνι,στ'άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι,μπόι,μικρομεσαίο,ύφος του γόη,ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης,λίγο γκρινιάρης,λίγο μαγκούφης,λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ το ''δε βαριέσε'' κι ''ωχ αδερφέ''.

Ωσάν πολίτης,σκυφτός ραγιάς,σαν πιάσει πόστο:δερβέναγάς.

Δυστυχία σου,Ελλάς,με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς,ηρώων χώρα,τί γαιδάρους βγάζεις τώρα?''

 

Έως πότε άραγε?

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυστυχία σου,Ελλάς,με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς,ηρώων χώρα,τί γαιδάρους βγάζεις τώρα?''

 

Έως πότε άραγε?

 

Χθες, σήμερα, αύριο....

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η έκφραση ''γάιδαροι'' είναι ατυχής...Δυστυχώς οι άνθρωποι λόγω άγνοιας και προκαταλήψεων,πρόβαλαν ελαττώματα,πάθη,κλπ.ανθρώπινα,πάνω στα αθώα και αξιαγάπητα ζώα γενικά...

Να με συγχωρούν τα αληθινά γαιδουράκια,που δούλεψαν για χιλιάδες χρόνια,έναντι λίγου νερού και σανού,πολύ σκληρά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους,υπηρετώντας τον άνθρωπο,χωρίς δικαιώματα,και εισπράτοντας την σκληρότητα και την αδιαφορία,ειδικά προς το τέλος της ζωής τους...

Όταν αντί να γηροκομηθούν απο τους αχάριστους ιδιοκτήτες τους,συχνά αφήνονταν στην εξοχή να κατασπαραχθούν απο τους λύκους,αφού πλέον δεν ήταν χρήσιμα...

Η εμπειρία μου-δεκαετίες-απο τα ζώα,είναι οτι δείχνουν αγάπη και ευγνωμοσύνη ακόμη και απο ένα χάδι...

Οι άνθρωποι-''γάιδαροι'' στους οποίους αναφέρεται ο ποιητής Γ.Σουρής,κάνουν ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που κάνουν τα αληθινά γαιδουράκια... :cry:

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κριμιζής: Κέλυφος για «βολέματα» ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός. :cheesy:

Νέες βολές για περιβάλλον αδιαφάνειας και αναξιοκρατικών επιλογών εξαπέλυσε ο επιφανής αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, από τον οποίο παραιτήθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην αποχώρησή του, ο κ. Κριμιζής σημείωσε ότι δεν επιθυμούσε να μείνει σε έναν Οργανισμό που θα είναι «κέλυφος για να παρκάρουν κάποιοι φίλους και γνωστούς», προσθέτοντας με νόημα πως ο ΕΛΔΟ θα έχει πραγματικό μέλλον μόνον εάν αλλάξει η νοοτροπία της πολιτικής διοίκησης.

Διαφορετικά, επισήμανε, με δεδομένο ότι η παραίτησή του έχει γίνει γνωστή στο εξωτερικό, θα είναι δύσκολο για τον ΕΛΔΟ να κερδίσει την εμπιστοσύνη ανάλογων φορέων και επιστημόνων.

Άφησε δε αιχμές για την διάδοχη κατάσταση, λέγοντας πως «φυσικά και υπάρχουν άριστοι και πολυγραφότατοι επιστήμονες στον Δημόσιο τομέα, όμως δεν τυχαίνει να βρίσκονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Ο κ. Κριμιζής εξήγησε ότι εξαπατήθηκε από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά, ο οποίος αρχικά του υποσχέθηκε ότι θα υπάρχουν «αξιοκρατία, αξιολόγηση και αριστεία» στον Οργανισμό αλλά στη συνέχεια έδωσε υπερεξουσίες στον γενικό γραμματέα του υπουργείου του Βασίλη Μαγκλάρα και στον κύκλο του.

Στην πράξη, είπε, οι επιλογές Παππά οδήγησαν σε μια κατάσταση όπου στα διεθνή φόρα η Ελλάδα εκπροσωπούνταν από υπαλλήλους του υπουργείου «που δεν έχουν σχέση με το διάστημα». Αντίθετα, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες εκπροσωπούνταν από τους προέδρους των διαστημικών οργανισμών τους ή από ανώτερους τεχνικούς υπαλλήλους.

Τόνισε πως η αδιαφάνεια που επικρατούσε στον ΕΛΔΟ φάνηκε κατά την συζήτηση για πρόγραμμα που αφορούσε μικροδορυφόρους, όπου προέκυψε ότι τέσσερα από τα επτά μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου είχαν σχετική σύγκρουση συμφερόντων, καθώς ήταν ήδη αναμεμειγμένα σε άλλες πτυχές του προγράμματος.

Η διεθνής πρακτική όταν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων είναι, στο ελάχιστο, το εμπλεκόμενο πρόσωπο να αποχωρεί από την συζήτηση, είπε ο κ. Κριμιζής. Όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν δυνατό να ληφθούν αποφάσεις όταν το μεγαλύτερο μέρος του ΔΣ θα έπρεπε να απουσιάσει.

http://www.kathimerini.gr/963081/article/epikairothta/ellada/krimizhs-kelyfos-gia-volemata-o-ellhnikos-diasthmikos-organismos

voylh-eidikh-thumb-large.jpg.4a09f4431ade61087208f80b55155b0b.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε όλες τις "Μπανανίες" αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα....

""Experts are of the opinion that NASA administrators should be responsible in determining the research goals of the institute. In that way, every time a new president takes office, a new administrator can be nominated by the Congress and the Senate. Furthermore, the NASA administrators can preferably serve renewable terms, which will help in preventing monumental changes every time a new president is elected.""

http://www.scienceworldreport.com/articles/55251/20161222/nasa-daily-news-government-intervention-big-challenge-space.htm

 

Το παραπάνω δεν το έψαξα και πολύ, απλά έκανα μια γρήγορη αναζήτηση "nasa+goverment+intervention", και φαντάζομαι υπάρχουν πολλά ακόμα.

 

Εντάξει, αξιότατος επιστήμονας ο Κος Κριμιζής, αλλά πλέον δεν έχει σχέση με τον ΕΛ.Δ.Ο.

Ας πάμε παρακάτω.

:) =D>

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

εννοεις ας παμε παρακατω ,κυριολεκτικα,δηλαδη να φτασουμε κι εδω στον πατο....κριμα γιατι τα αστερια κοιτουσαμε , εκει θελαμε να παμε στο διαστημα.

Ο υπευθυνος των τηλεπικοινωνιων και των ταχυδρομειων , προισταμενος διαστημικου οργανισμου, ισως και χειρουργος καρδιολογος ,ανωτατος δικαστης και σεφ....

τοσο σχετικος...

φτου ...να μην μας ματιαξω. =D> =D> =D>

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η σχετική επιστολή-παρέμβαση της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας:

 

http://www.helas.gr/events/%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%A4-%CE%95%CE%9B%CE%94%CE%9F_Full.pdf

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πέρα απο την πολιτική οπτική του θέματος, όπου κάτι μας αρέσει ή δεν μας αρέσει ανάλογα με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, βλέπω ότι υπάρχει και η συντεχνιακή διάσταση.

Σε ποιον ανήκει το διάστημα; Στους αστροφυσικούς ή στους μηχανικούς; Την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας την βρίσκω βαθύτατα συντεχνιακή. Μου θυμίζει την κόντρα για το αν η αντισεισμική προστασία πρέπει να συντονίζεται απο σεισμολόγους, γεωλόγους ή πολιτικούς μηχανικούς( με συνέχεια ποια απο τις δυο επιστημονικές ομάδες σεισμολόγων θα επικρατεί). Απαράδεκτο κύριοι, όλοι χρειάζονται ο καθένας απο το πόστο του.

Θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι το ποσοστό του προυπολογισμού των ξένων άριστων οργανισμών που εξασφαλίζεται ότι θα διατεθεί για προγράμματα αστρονομίας & αστροφυσικής. Επίσης γιατί σε αυτούς τους οργανισμούς που θαυμάζουμε για την αξιοκρατία και επιστημοσυνη, καθορίζεται υποχρεωτικός ελάχιστος προϋπολογισμός; Η άριστη διοίκηση τους δεν εγγυάται κάτι τέτοιο έτσι και αλλιώς;

Θα ήθελα να γράψω περισσότερα αλλά δεν το κάνω γιατί οποίος δεν τυφλώνεται απο πολιτικά ή συντεχνιακά κριτήρια, θα τα γνωρίζει ήδη, ενώ για όποιον αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τα ανωτέρω κριτήρια δεν πρόκειται ποτέ να τον πείσω για το αντίθετο.

 

Υ.Γ. Βλέπω τις θέσεις εργασίας στον esa... Μηχανικούς βλέπω να ζητάνε, κυρίως τηλεπικοινωνιών.

https://career2.successfactors.eu/career?company=esa&career%5fns=job%5flisting%5fsummary&navBarLevel=JOB%5fSEARCH&_s.crb=2OsXHwbOhTbBCGthOuVxj%2bRQI%2bg%3d

Υ.Γ.2 Ναι καλά καταλάβατε, είμαι και εγώ Μηχανικός.

:mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και τι σημαίνει ρε φίλε ότι είσαι κι εσύ μηχανικός ότι ο άνθρωπος δεν ήταν ο κατάλληλος και καλά έκανε που παραιτήθηκε ?αντε καλά περιμένετε έτσι να γίνει τίποτα σοβαρό και αξιόλογο σαυτη την χώρα ?το θέμα είναι ποιος θα αρπάξει την κουτάλα ή η συνεργασία όλων για να πάμε μπροστά....

Καλά καληνύχτα....

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και τι σημαίνει ρε φίλε ότι είσαι κι εσύ μηχανικός ότι ο άνθρωπος δεν ήταν ο κατάλληλος και καλά έκανε που παραιτήθηκε ?

Συ είπας....

Όσο για το "ρε"...., θύμισε μου που κάναμε φαντάροι μαζι γιατί δε σε θυμάμαι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 10 μήνες αργότερα...
  • 2 μήνες αργότερα...

"Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι ελληνικές εταιρείες και τα εργαστήρια δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία για να ανταποκριθούν σε τόσο υψηλούς στόχους μέσα σε μόλις τρία χρόνια."

 

Περίμενα πιο επιστημονική και λιγότερο πολιτική αντιμετώπιση του Εθνικού Διαστημικού Οργανισμού, από έναν έγκριτο επιστήμονα.

Αλήθεια, επειδή δεν είμαι στο χώρο, τόσο πίσω είναι τα Ελληνικά πανεπιστήμια και οι Ελληνικές εταιρίες; Φαντάζομαι κάποια μέλη του forum ανήκουν σε ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, ώστε να μας ενημερώσουν για την ένδεια εμπειρίας και γνώσης για την επίτευξη τόσο υψήλων στόχων.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Η' «Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος».

 

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι θα αλλάξει σε γλώσσα δημοτικού σχολείου, για να το εξηγήσω στα εγγόνια μου, ευχαριστώ.

 

 

https://www.iefimerida.gr/politiki/pierrakakis-katargei-diastimiko-organismo-pappa

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η' «Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος».

 

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι θα αλλάξει σε γλώσσα δημοτικού σχολείου, για να το εξηγήσω στα εγγόνια μου, ευχαριστώ.

 

 

https://www.iefimerida.gr/politiki/pierrakakis-katargei-diastimiko-organismo-pappa

 

Μια σημαντική αλλαγή είναι ότι θα αναλάβει επικεφαλής ο Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι ο ικανότερος γι' αυτή τη θέση σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο Έλληνα. Τέτοια εγχειρήματα απαιτούν ομαδική εργασία και χρειάζεται κάποιος με ικανότητες τόσο στη διοίκηση όσο και στο αντικείμενο αυτό καθ' εαυτό. Ο κ. Κριμιζής το 1968 ανέλαβε για πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία την ηγεσία της Ομάδας Διαστημικής Φυσικής και Διαστημικών Οργάνων στο Applied Physics Laboratory του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Οπότε έχει τις ικανότητες. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: θα το κάνει εντελώς ανιδιοτελώς. Δεν θέλω να κατηγορήσω την μέχρι σήμερα ηγεσία αλλά είναι τουλάχιστον ύποπτο να είναι πρόεδρος ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, στέλεχος της εταιρίας Hellas Sat. Στέλεχος δηλαδή κερδοσκοπικής εταιρίας, η οποία κάνει business με τον οργανισμό. Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν κατηγορώ τον κύριο Πρωτοπαπά για οποιαδήποτε παρανομία απλά λέω ότι είναι ανήθικο να είναι συγχρόνως στέλεχος της Hellas Sat και πρόεδρος του ΕΛΔΟ. Όσον αφορά τη νομική μορφή του οργανισμού, δεν είμαι ο κατάλληλος για να εξηγήσω τις διαφορές.

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με diorip. Ανθρωποι που είναι επιστημονικά καταξιωμένοι, καλό θα ήταν να κάνουν επιστημονική κριτική κι όχι πολιτική.

Και για να απαντήσω στον diorip, το επίπεδο σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια, παρόλα τα χίλια μύρια προβληματα που υπάρχουν, παραμένει πολύ υψηλό, Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν και πολλοί Έλληνες ερευνητες και καθηγητές στα κορυφαία ερευνητικά προγράμματα της εποχής μας, σε Νasa, Cern, fermi lab κτλ.

Όσο για τον κύριο Κριμιζή, πραγματικά σέβομαι την επιστημονική του αξία και έργο, και ελπίζω το όλο εγχείρημα να πάει καλά, απλά θα προτιμούσα να δίνουμε και ευκαιρίες σε νεότερους ανθρώπους με πιο σύγχρονη κατάρτιση, και περισσότερη διάθεση να αποδείξουν την αξία τους

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης