Jump to content

Βοηθεια στην κατασκευη τηλεσκοπιου;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας κ ευχαριστω για αποδοχη στην ομαδα σας ειμαι μαθητης της β λυκειου κ στο μαθημα του προτζεκτ επιλεξαμε ν φτιαξουμε ενα τηλεσκοπιο λοιπον μας προτεινε ενας καθηγητης ενα μαγαζι π πουλαει φακους πηγαμε πηρα ενα μεγεθυντικο φακο κ εναν προσοφθαλμιο(ο θεος ν τον κανει) ζητησαμε λεπτομερειες για τους φακους αλλα δν μας δοθηκαν επειτα απο συνεχης παρατηρησεις κ την προσπαθεια μας ν βρουμε την καταλληλη εστιακη αποσταση χωρις τπτ καταληξαμε στο απολυτο τπτ το μονο π μπορουσα ν δω οταν κοιταγα την σεληνη η καποιο αλλο αστρο ηταν θολο κ φαινοταν λες κ ηταν σε σμικρυνση σημερα αποφασισα ν ψαξω στο ιντερνετ για ν δω τι ειδους φακοι ειναι αυτοι τλκ ειδα οτι το προσοφθαλμιο ηταν ανορθωτηα ειδωλου κ ειπα ν στειλω σε αυτην την ομαδα για βοηθεια τι πρεπει ν γινει ετσι ωστε ν παρατηρησουμε κατι σε κσλουτσικη ποοιοτητα μπορει ν λειτουργησει ενα τηλεσκοπιο με τους φακους π εχουμε αυτην την στιγμη κ σωληνες pvc
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δοκίμασε στο astroboot.eu. Έχει όλα τα εξαρτήματα για να φτιάξετε ένα τηλεσκόπιο, αντικειμενικό φακό (objective lens) και φθηνά προσοφθαλμια. Δες τον φακό 70/700 κατα προτίμηση. Αν και μάλλον θα σας έρθει φθηνότερα να πάρετε το φθηνότερο που θα βρείτε απο τις αγγελίες εδώ και να το κάνετε βίδες.

Καλή επιτυχία =D>

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για διοπτρικο τηλεσκόπιο χρειάζεσαι αχρωματικό φακό για να δεις αξιοπρεπώς καθώς και σύνθετο προσοφθάλμιο αποτελούμενο από δυο η ακόμα καλύτερα τρεις μικρους φακούς.

Ψάξε χαλασμένα κυάλια και κανιβάλισέ τα για αντικειμενικούς ή προσοφθάλμιους. Αν θέλεις κάτι πολύ απλό μπορείς να βάλεις και απλό μεγεθυντικό φακό. Τότε θα έχεις όμως πολύ χρωματικό σφάλμα (στα άκρα των λαμπρών αντικειμένων θα βλέπεις ένα κόκκινο ή βιολέ "κρόσσι"). Αν κοιτάξεις στο google και youtube θα βρεις πολλές πληροφορίες για να κατασκευάσεις ένα απλό τηλεσκόπιο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όταν ήμουν μικρός είχα φτιάξει με τον χάρτινο κύλινδρο από το χαρτί κουζίνας κάτι που έμοιαζε με τηλεσκόπιο. Είχα βάλει 2 μεγεθυντικούς φακούς. Το είδωλο ήταν χάλια (αλλά είχα πωρωθεί πολύ τότε και δεν με ένοιαζε καθόλου). Αν θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο θεωρητικά μπορείς να βάλεις ένα μεγάλο μεγεθυντικό φακό και ένα προσοφθάλμιο με μικρότερη εστιακή για να σου δίνει και μια σχετική μεγέθυνση. Θα πρέπει να προσέξετε την εστιακή του αντικειμενικού φακού να μην είναι μικρότερη από του προσοφθάλμιου γιατί τότε έχεις σμίκρυνση αντί για μεγέθυνση. Για να βρεις τη μεγέθυνση διαιρείς την εστιακή του αντικειμενικού προς τον προσοφθάλμιο. Αν το αποτέλεσμα είναι 1 δεν έχεις μεγέθυνση, αν είναι μεγαλύτερο από 1 πχ 2 έχεις μεγέθυνση 2Χ, αλλιώς έχεις σμίκρυνση. Η μόνη λύση που θα σου πρότεινα κι εγώ θα ήταν να βρείτε φακούς από κιάλια των οποίων οι εστιακές "ταιριάζουν" και δεν θα σας ταλαιπωρήσουν.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης