Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχετε αλλάξει λίγο το θέμα. Κανείς δεν αρνείται ότι η αστροφωτογράφηση βοήθησε και βοηθά σε γιγάντιο βαθμό την αστρονομία. Ο Γιώργος όμως μίλησε σαφώς για ερασιτεχνική αστρονομία. Σ'αυτό πράγματι σε μεγάλο βαθμό έχει κάνει κακό το τόσο εξεζητημένο πια κυνήγι της απόλυτης αστροφωτογραφίας σε εικαστικό και μόνο επίπεδο, με τις μυριάδες άστρα, με τα αφύσικα, έντονα και ψεύτικα χρώματα, με τις διάφορες -ελεεινές κατά τη γνώμη μου- παλέτες... Έχοντας μια σεβαστή ηλικία, μεγάλωσα -ευτυχώς- σε μια εποχή που οι αστροφωτογραφίες δεν είχαν όλα αυτά τα περίεργα και άσχημα χρώματα, αλλά ήταν κατ'εξοχήν ασπρόμαυρες. Έτσι η μετάβασή μου από τα βιβλία στο προσοφθάλμιο ήταν πολύ πιο ήπια και δεν απογοητεύτηκα. Και τέλος πάντων, μην το ξαναπιάσουμε πάλι, εννοώ στη ζωή μου ότι είναι πιο αληθινές οι ασπρόμαυρες -μια και έτσι δυστυχώς βλέπουν και τα μάτια μας εκεί πάνω-, από αυτά τα τερατουργήματα πανδαισίας φωτός και χρωμάτων που μας σερβίρουν πια, και που μοιραία απογοητεύουν σε τεράστιο πια βαθμό τον επίδοξο ερασιτέχνη, που θα βάλει το μάτι στο προσοφθάλμιο και θα τα παρατήσει απογοητευμένος στη στιγμή. Θα έπρεπε, επιμένω σε αυτό, κάποτε επιτέλους να γίνει μια μεταστροφή προς το πιο φυσικό, το πιο αληθινό...

Μια παρατήρηση σε οσα ειπώθηκαν παραπάνω.....Φιλε Μενελαε....τα άστρα είναι μυριάδες,αν έχεις διαβάσει βιβλία αστρονομίας το λένε και εκεί, επίσης τα αφύσικα χρώματα περιγράφουν τα διαφορα χημικά στοιχεία που απαρτίζουν τα νεφελώματα κτλ, ακόμα!... δεν σου σερβίρουμε τίποτα! Το χομπι μας κάνουμε και εμείς βλέπεις το φόρουμ είναι ερασιτεχνικής αστρονομίας και όχι αποκλειστικά παρατήρησης, δυστυχώς υπάρχουμε και εμείς,παρακαλώ να μας ανεχτείς. Αλλα πάνω απο ολα σεβασου κάποιους που εχουν ξενυχτησει για να βγάλουν αυτές τις φωτογραφίες !δεν σε προκάλεσαν ούτε σε προσέβαλαν ,οπότε μην το κάνειςι εσύ ειναι κρίμα.

Με ολη την καλή διάθεση στα πλαίσια μιας εποικοδομητικής συζήτησης πάντα.

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.

Werner Heisenberg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ρε παιδιά τι είναι ερασιτέχνης αστρονόμος? Εχετε αναρωτηθεί? Γιατί εγώ που απλά βλέπω με το τηλεσκόπιο μου πράγματα εκεί ψηλά δεν με θεωρώ ερασιτέχνη αστρονόμο και ας χρησιμοποιώ τον όρο. Ούτε αυτόν που βγάζει φώτο τον θεωρώ. Μόνο όσοι χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους για την εξαγωγή επιστημονικών δεδομένων πρέπει να θεωρούνται. Ολοι οι υπόλοιποι είναι χομπίστες.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δηλαδή να μην εκτοξεύαμε το Hubble γιατί θα παίρνανε τι φωτογραφίες κάποιοι και θα τις βάζανε πάνω στο 60αρι διοπτρικό; Και γιατί ασχολήθηκε η ομάδα του Hubble να φτιάξει όμορφες φωτογραφίες αν τους έφταναν μόνο τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό που βλέπουμε σαν εικόνα δηλαδή δεν έχει σημασία;

 

Οι περισσότερες φωτο πάνω στα τηλεσκόπια που πουλιούνται είναι μεγάλων αστεροσκοπείων και του Hubble. Αλλά και ερασιτεχνών και να είναι τι σημαίνει; Να σταματήσουν οι ερασιτέχνες να βγάζουν όμορφες φωτογραφίες γιατί αποθαρρύνονται οι νέοι; Μην ξεχνάμε ότι κάποιος που του αρέσει ο έναστρος ουρανός, θα ψαχτεί και θα ασχοληθεί με την ερασιτεχνική αστρονομία και δεν θα τον εμποδίσουν ιδιαίτερα οι προσδοκίες από τις φωτογραφίες γιατί ξεκινάει από άλλη βάση. Αυτοί οι οποίοι δεν ασχολούνται γιατί δεν είδαν αυτό που περίμεναν, δεν θα ασχολούνταν έτσι και αλλιώς. Πρέπει να το έχει κάποιος μέσα το σαράκι.

 

Αστροφωτογράφοι τοπίου πληθαίνουν πάντως, καθώς είναι πιο εύκολο να πάρει κάποιος μία dslr και ένα τρίποδο και να βγάλει τις πρώτες του φωτογραφίες. Μετά την έκλειψη της Αμερικής το /r astrophotography στο reddit ήταν στα πιο trending με πάνω από 200.000 subscribers.

starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μενέλαε χαίρομαι που εξέλαβες το σχόλιό μου σαν καλαμπούρι γιατί αυτή την πρόθεση είχα και όχι κάτι άλλο, αλλά αυτό το εμείς και εσείς που έγραψες δεν το καταλαβαίνω, ουσιαστικά μια κοινότητα δεν είμαστε όλοι μαζί, γιατί να γίνεται διαχωρισμός;

 

Άρα να υποθέσω πως το συγκεκριμένο νήμα αυτό έχει σκοπό; να χωρίσει;

 

Αμ δεν το εξέλαβα ως καλαμπούρι... μάλλον για ειρωνεία από κάποιον που θίχτηκε... Αυτά για την κοινότητα τα έγραψα πρώτος εγώ, μακριά από μένα οι όποιες διασπαστικές τάσεις! Ξαναείπα ότι δεν θεωρώ ότι το νήμα αυτό, που ούτε καν εγώ ξεκίνησα, έχει σκοπό να χωρίσει, αλλά αντίθετα πιστεύω ότι όλοι μας μαθαίνουμε και από αυτό κάποια πράγματα, και εξέφρασα την απορία και αντίθεσή μου στο γιατί κάποιοι να αρπάζονται. Βλέπεις έχω πικρή εμπειρία από το αντίστοιχο δικό μου νήμα για την αστροφωτογραφία, όπου κάποιοι είχαν πέσει να με φάνε, επειδή τόλμησα και απόρησα για το νόημα της σύγχρονης αστροφωτογραφίας. Και δεν εννοώ για την επιστημονική αστροφωτογραφία από την οποία εξάγονται αστρονομικά συμπεράσματα, αλλά την ερασιτεχνική.

 

@ted 1977, το αν σας σέβομαι, το αν σας "ανέχομαι" όπως λες, το αν σας προκαλώ ή σας προσβάλλω -πάλι όπως λες-, αλλά και το πόσο θαυμάζω την εργασία σας, μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις από εκείνο το "καταραμένο" νήμα μου, αλλά ακόμη και από εδώ. Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο να τα λες αυτά, πουθενά δε διαφαίνεται η υποψία έστω των όσων γράφεις. Και δυστυχώς, και εσύ όμως αρπάχτηκες και με αντιμετώπισες τώρα με ειρωνεία, την οποία δε θέλω να ανταποδώσω με λόγια του είδους "ευτυχώς που μου είπες ότι στα βιβλία γράφει ότι υπάρχουν μυριάδες άστρα, θα κάτσω να διαβάσω"...

 

Μία απορία είχα εκφράσει τότε, και στα πλαίσια αυτής κινούμαι και στο παρόν νήμα, το κατά πόσο η σύγχρονη ερασιτεχνική αστροφωτογραφία αποτελεί κάτι που προάγει την αστρονομία, ή απλά εικαστική άποψη. Όμως απ'ό,τι φαίνεται, η ερώτηση αυτή αποτελεί casus belli για ορισμένους...

Θα επαναλάβω λοιπόν αυτό που είχα γράψει και τότε, μπας και λυθεί ποτέ πια αυτή η παρεξήγηση: ότι θαυμάζω σε απίστευτο βαθμό την δουλειά σας, τις γνώσεις σας, τη μεθοδολογία σας, την όρεξή σας να ταλαιπωρείστε τόσο για να βγάζετε κάποιες φωτογραφίες αριστουργήματα, και τόσα άλλα που είχα γράψει τότε. Η όλη μου απορία είναι μόνο στο πόσο επιστημονικός ή καλλιτεχνικός είναι ο σκοπός των φωτογραφιών σας. Και το μόνο που ζητάω δεν είναι κολοκυθόπιτα που είπε ο φίλος, αλλά πιο φυσικές, πιο ρεαλιστικές, πιο "κοντινές" στην πραγματικότητα των ματιών μας φωτογραφίες. Πόσο δύσκολο πια είναι αυτό;...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν είναι να φτιάχνουμε φωτογραφίες όσο πιο κοντά σε αυτό που βλέπουμε στο προσοφθάλμιο τότε καλύτερα απλά να σκιτσάρουμε, μιας και ακόμη μία φωτογραφία λίγων δευτερολέπτων δείχνει χρώματα που δεν βλέπει το μάτι. Και ο ερασιτέχνης που βρήκε το soap bubble δεν θα το βρισκε, ούτε αυτός ούτε πιθανώς κανείς άλλος, μιας και θέλει προσεχτική επεξεργασία "ωραιοποίησης" που δεν θα έκανε εύκολα ένα αστεροσκοπείο.

 

Γιατί να πρέπει να υπάρχει κανόνας στο τι θα δείχνει μία φωτογραφία; Αυτό είναι ενάντια στην πρόοδο. Επειδή ρωτάς Μενέλαε τι κάνουν οι ερασιτέχνες αστροφωτογράφοι, κάποιοι απλά θέλουν να φτιάξουν μία όμορφη φωτογραφία και να την εκθέσουν κάπου, άλλοι μαζεύουν δεκάδες ώρες λήψεων ψάχνοντας για jet streams γαλαξιών, ή να αποκαλύψουν πράγματα που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα. Και αυτό γιατί τα αστεροσκοπεία είναι λίγα και συνήθως ασχολούνται με τη φωτομετρία, φασματοσκοπία κλπ. Κάποιοι ερασιτέχνες ελέγχουν και τηλεσκόπια αστεροσκοπίων για συγκεκριμένα project, που περιλαμβάνουν και το να βγει μία ωραία φωτογραφία και να έχει και κάποια επιστημονική αξία.

starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Eυστάθιος τα λέει πολύ σωστά

Ως παράδειγμα αναφέρω μια επιτυχία συμφορουμίτη μας και συμπατριώτη μας Ερασιτέχνη οπου η δουλειά του συμπεριελήφθηκε απο τη ΝΑΣΑ σε παρουσίαση για τον πλανήτη Αρη σχετικά με τις αμμοθύελες. Πρόκειται για τον Γιάννη Μπούχρα που όλοι γνωρίζουμε σε αυτό το φορουμ. Παραθέτω τα λόγια του απο το fb

 

Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα! Η NASA θέλει να συμπεριλάβει δύο από τις εικόνες μου σε ένα βίντεο σχετικά με τις αλλαγές στον πλανήτη Άρη από την έναρξη της αμμοθύελλας μέχρι σήμερα.

 

Για μια ακομη φορά επιβεβαιώνεται η συνεισφορά των ερασιτεχνών αστρονομων στην επιστημονικη έρευνα, και ότι ο χρόνος που περνάμε θαυμάζοντας τον ουρανό και καταγράφοντας αστρονομικά φαινόμενα δεν είναι μόνο για προσωπική τέρψη.

και τα σχετικά links

 

http://pvol2.ehu.eus/pvol2/images/view?id=68298

 

http://pvol2.ehu.eus/pvol2/images/view?id=68142

 

Νομίζω αυτό και μόνο αρκεί για να προσελκύσει και νέο κόσμο στο χόμπυ της ερασυτεχνικής αστρονομίας και οχι να τον απομακρύνει.

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.

Werner Heisenberg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να πω μιαν αλήθεια που ενδεχομένως πονάει, αν και ποτέ δεν με αποθάρρυναν οι αστροφωτογραφίες, ο ανταγωνισμός ορισμένων αστροφωτογράφων, υψηλού επιπέδου στην πλειονότητά τους, με τις αψιμαχίες, τα πικρόχολα σχόλια και την ενίοτε ερριστική συμπεριφορά, πολλές φορές με ενόχλησε. Βέβαια άνθρωποι είμαστε (και Έλληνες ειδικότερα, οι κατσίκες στο μαντρί του γείτονα έχουν ανάγκη από περιοδικό... ξεμάτιασμα, μην ξεχνιόμαστε) και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Η συμπεριφορά θα ξεχαστεί -και καλά θα κάνει- οι φωτογραφίες θα μείνουν.

Τη νύκτα της έκλειψης πέρασαν σχεδόν 100 άτομα από το τηλεσκόπιο και τα κιάλια. Δεν βλέπαμε γαλαξίες φυσικά, αλλά κανείς δεν μίλησε για φωτογραφίες. Όλοι σχεδόν και τα παιδιά ιδίως έβγαζαν επιφωνήματα: Αααα! Ωωωω!

Κάθε οπτική εικόνα απαιτεί ένα πλαίσιο αναφοράς για να γίνει αντιληπτή και να αποκωδικοποιηθεί επιτυχώς. Με όλες τις εικόνες συμβαίνει αυτό. Ελάχιστες μουσιικές ιδιοφυΐες μπορούν να αναγνωρίσουν τη συχνότητα μιας νότας χωρίς πλαίσιο αναφοράς και αυτοί έχουν διαφορετικό εγκέφαλο. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακούσουμε κάποιο Λα για να συντονιστούμε.

Το πλαίσιο αναφοράς είναι σχετικά απλό στην παρατήρηση. Βλέπεις κάποιο σημείο, το αντικείμενο ενδέχεται να είναι ορατό και με γυμνό μάτι, γνωρίζεις και μια βασική χαρτογράφηση του ουρανού, γνωρίζεις και τη μεγέθυνση που έχεις στην οπτική σου συσκευή. Άρα καταλαβαίνεις τι βλέπεις.

Πολλά χρόνια πριν ασχοληθώ με την αστροπαρατήρηση έβλεπα αστροφωτογραφίες, στο Πτήση και Διάστημα, το National Geographic, το Γεόραμα κλπ. Δεν είχα πλαίσιο αναφοράς όμως, δεν γνώριζα τίποτε για τις μεθόδους αποτύπωσης, το σχετικό μέγεθος των αντικειμένων, το τι σήμαιναν τα χρώματα όπου υπήρχαν, το που βρίσκονται αυτά τα αντικείμενα. Ήταν σαν να έβλεπα απλές ψυχεδελικές εικόνες, οι οποίες σχετίζονταν περισσότερο με τον εσωτερικό μου κόσμο παρά με τον εξωτερικό. Εξαίρεση οι εικόνες με φόντο (το Σούνιο, την Ακρόπολη κλπ), όπου δίνεται πλαίσιο αναφοράς, αλλά αφορούν λίγα αντικείμενα.

Όταν άρχισα να παρατηρώ και είδα το Veil, το νεφέλωμα του Ωρίωνα, την Ανδρομέδα κλπ, όλα άρχισαν να αποκτούν μορφή και νόημα. Ήταν αυτό που είχα δει, εκεί και τότε που το είχα δει, αποτυπωμένο με άλλες τεχνικές. Ο πυρήνας ήταν παρόμοιος και η φωτογραφία έδειχνε απλώς περισσότερα. Και μετά αντιλαμβανόμουν και φωτογραφίες με αντικείμενα που δεν είχα δει ή που φαίνονταν πολύ διαφορετικά με το μάτι.

Χωρίς κάποια παρατηρησιακή εμπειρία, οι εικόνες για εμένα ήταν ουσιαστικά όμορφες μουτζούρες χωρίς πολύ νόημα. Δεν γνωρίζω εάν η φωτογραφία κάνει κακό στην παρατήρηση, αλλά η παρατήρηση κάνει οπωσδήποτε καλό στην απόλαυση και πληροφοριακή αξιοποίηση της φωτογραφίας.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εμένα προσωπικά στο ξεκίνημα μου με απομάκρυναν από την παρατήρηση τα άτομα που ασχολούνται με αυτή και με τράβηξαν περισσότερο οι αστροφωτογράφοι.

 

Δυστυχώς σε αυτό το χόμπυ, όπως και σε κάθε χόμπυ, υπάρχουν καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι άνθρωποι που με τον τρόπο τους θα σε τραβήξουν ή θα σε απομακρύνουν από ένα χόμπυ.

 

Το thread αυτό, από τον τίτλο του και μόνο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο μόνος του σκοπός είναι να σπείρει διχόνοια μεταξύ των μελών (κάτι παρόμοιο με αυτό για τις Ομαδικές Παραγγελίες), και λαμβάνοντας υπόψιν και το συγγραφέα αυτού, το επιβεβαιώνει.

 

Τον Γιώργο τον γνώρισα όταν έριχνε κατάρες σε αυτούς που χρησιμοποιούν GOTO στα τηλεσκόπια και μετά έβαλε και εκείνος. Έκραζε όσους χρησιμοποιούν κάμερες στην ερασιτεχνική αστρονομία, και το γύρισε στην βιντεοαστρονομία. (ΝΑΙ και η βιντεοαστρονομία είναι μορφή αστροφωτογραφίας μιας και χρησιμοποιεί ψηφιακή κάμερα για την αποτύπωση των εικόνων). Μην σας φανεί περίεργο αν σε μία 5ετία ανεβάζει στο forum αστροφωτογραφίες......

 

Αυτά τα ολίγα χωρίς διάθεση να προσβάλλω κάποιον, απλά παραθέτω κάποια δεδομένα στη συζήτηση που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε.

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Magicstar φαίνεται πως δεν γνωρίζεις τον Γιώργο γι αυτό λες και αυτά που λες. Η αλήθεια είναι πως η γραφή του Γιώργου έχει ταπεραμέντο και πολλές φορές γίνεται παρεξηγήσιμη αλλά δεν προσπαθεί να φέρει την διχόνοια. Ισα ίσα που όλα αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει πολλούς εδώ μέσα αλλά και πολλούς εκεί έξω.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εμένα προσωπικά στο ξεκίνημα μου με απομάκρυναν από την παρατήρηση τα άτομα που ασχολούνται με αυτή και με τράβηξαν περισσότερο οι αστροφωτογράφοι.

 

Δυστυχώς σε αυτό το χόμπυ, όπως και σε κάθε χόμπυ, υπάρχουν καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι άνθρωποι που με τον τρόπο τους θα σε τραβήξουν ή θα σε απομακρύνουν από ένα χόμπυ.

 

Το thread αυτό, από τον τίτλο του και μόνο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο μόνος του σκοπός είναι να σπείρει διχόνοια μεταξύ των μελών (κάτι παρόμοιο με αυτό για τις Ομαδικές Παραγγελίες), και λαμβάνοντας υπόψιν και το συγγραφέα αυτού, το επιβεβαιώνει.

 

Τον Γιώργο τον γνώρισα όταν έριχνε κατάρες σε αυτούς που χρησιμοποιούν GOTO στα τηλεσκόπια και μετά έβαλε και εκείνος. Έκραζε όσους χρησιμοποιούν κάμερες στην ερασιτεχνική αστρονομία, και το γύρισε στην βιντεοαστρονομία. (ΝΑΙ και η βιντεοαστρονομία είναι μορφή αστροφωτογραφίας μιας και χρησιμοποιεί ψηφιακή κάμερα για την αποτύπωση των εικόνων). Μην σας φανεί περίεργο αν σε μία 5ετία ανεβάζει στο forum αστροφωτογραφίες......

 

Αυτά τα ολίγα χωρίς διάθεση να προσβάλλω κάποιον, απλά παραθέτω κάποια δεδομένα στη συζήτηση που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε.

 

Ο Γιώργος ήταν ο μόνος που με βοήθησε όταν ξεκίνησα την βιντεοαστρονομια, και τώρα που το γύρισα στην φωτογραφία , με επικροτεί και παλι με βοηθάει σε ότι και να τον ρωτήσω.

Οπότε ,εντελώς ακυρο αυτό που λες. Προχθές είχαμε διάλογο για τι σωλήνα να αγοράσω και ειναι και από τους λίγους που απάντησαν στο ερώτημα μου εδώ στο vox.

carpe diem quam minimum credula postero
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

filiatra και theoatc πουθενά δεν έγραψα ότι ο Γιώργος δεν βοηθάει! Νομίζω τα ελληνικά τα μιλάω και τα γράφω καλά. Αν όχι διορθώστε με!

 

Ο Γιώργος είναι ένας χαρακτήρας που εύκολα υιοθετεί αυτό που κατηγορεί (πχ Goto, αστροφωτογραφία).

Αυτό έθιξα και τίποτα παραπάνω!

 

Όσον αφορά την αστροφωτογραφία, θα βρείτε πολλά thread δικά του μέσα στο forum, και μάλιστα υπάρχει και thread δικό του με οδηγό αστοφωτογραφίας με φιλμ! Όπως και ανεβασμένες δικές του φωτογραφίες φιλμάτες.

 

Γενικά όσοι τον γνωρίζουμε καταλαβαίνουμε ότι τελευταία τα έχει βάλει με αυτούς που χρησιμοποιούν το PhotoShop. Πιο παλιά είχε θέμα με τους χρήστες τηλεσκοπίων Dob. Πιο παλιά με κάτι ανεμογεννήτριες κ.α.

 

Οπότε αυτό το pattern του "κατηγορώ - υιοθετώ αυτό που κατηγορούσα - κατηγορώ τους άλλους μετά" είναι γνωστό και δεν θα εκπλαγώ αν στο μελλόν δω από το Γιώργο αστροφωτογραφίες με narrowband φίλτρα και hubble pallette!

 

Αυτό έθιξα και τίποτε άλλο!

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

filiatra και theoatc πουθενά δεν έγραψα ότι ο Γιώργος δεν βοηθάει! Νομίζω τα ελληνικά τα μιλάω και τα γράφω καλά. Αν όχι διορθώστε με
Θα σε διορθώσω και θα σου πως είπες πως έγραψε αυτό το θέμα για να "σπείρει την διχόνοια". Σε αντίλογο αυτού που έγραψες σου είπα πως ο Γιώργος είναι ένα παιδί που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Και γι αυτό τον λόγο δεν πιστεύω πως ένας τέτοιος άνθρωπος με τόση προσφορά θα προσπαθήσει να σπείρει την διχόνοια στο φόρουμ.

Θα μπορούσες να πεις πως έχει λάθος πως δεν ξέρει τι του γίνεται ή ότι άλλο θες. Αλλά να λες πως προσπαθεί να σπείρει την διχόνοια δεν μπορώ να το δεχτώ.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Γιώργος είπε κάποια πράγματα με τα οποία κι εγώ δεν συμφωνώ, αλλά δεν είναι αυτό ζήτημα. Το δέον είναι η οποια αντιπαραθεση να γίνεται σε αυτά που λέει καποιος και όχι σε στοιχεια της προσωπικότητας του ομιλιτη, στο τΙ ειναι ή στο τι έχει κάνει ή δεν έχει κάνει στο παρελθόν. Αυτό ειναι νομίζω στοιχειώδης αρχή σε κάθε διάλογο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παντως κι εγώ συμφωνώ με τον Παναγιώτη. Ο Γιώργος έχει ιδιαίτερο τρόπο γραφής, μπορεί να φανεί καμιά φορά "προκλητικός", αλλά τα κίνητρα του είναι "αγαθά". Αυτό που σκέφτεται και πιστεύει το λέει - συχνά με έντονο τρόπο -και ας μην είναι αρεστός. Δεν τίθεται θέμα για το κατά πόσον έχει βοήθησει κόσμο και κόσμο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης