Jump to content

Πληροφορίες για αντικείμενα βαθέος ουρανού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελείωσα το πρώτο εξάμηνο (Νοέμβριος ως και Απρίλιο) αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κατεβάσω γιατί είναι 1,22 gb (207 σελ. αλλά οι φώτο πιάνουν πολύ όγκο δεδομένων) και το όριο είναι 5 mb . Σας δίνω το νεφέλωμα του Ωρίωνα που είναι και σε καλή θέση αυτήν την εποχή . To doc δε μου ανοίγει δεν ξέρω αν ανοίγει σε σας

.doc

(3).pdf

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπράβο Γιώργιο για την προσπάθεια. =D>

 

Γιατί δεν προσπαθείς να το "σπάσεις" ανα μήνα/εποχή και να το ανεβάσεις σε κάποια cloud host υπηρεσία π.χ. google drive ή mega ?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα!

 

Σε εμένα το doc "κατέβηκε" ως κάποιο αρχείο με κατάληξη .dms.

 

Άλλαξα το όνομα σε π.χ. doc.doc και τώρα "ανοίγει".

 

Γιώργιο, αν θέλεις, έχω προσωπικό χώρο για να ανέβει ολόκληρο το αρχείο και να είναι διαθέσιμο για όλους.

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μετά από 3 ώρες που έκανε μια ιστοσελίδα να μετατρέψει το αρχείο από word σε pdf ως δια μαγείας το αρχείο έγινε από 1,22 gb μόνο 30 mb . Παρόλο που το όριο είναι 5 mb προσπάθησα να το κατεβάσω στο forum και έκανε μεταφόρτωση 100 % .Μετά όμως μου βγαίνει μήνυμα από την ιστοσελίδα << Πληροφορίες Δεν προσδιορίσθηκε η μέθοδος της Δημοσίευσης >> .Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό .Είναι το όριο τον 5 mb ή κάτι άλλο ; Καλό είναι να μπορέσω να το κατεβάσω μονοκόμματο και όχι μήνα-μήνα τώρα που έγινε μόνο 30 mb .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Έτοιμη και η έντυπη μορφή (το 1 μέρος) .Πλαστικοποίησα όλες τις σελίδες μεγαλώνοντας αρκετά το βάρος και τον όγκο αλλά τώρα δε με απασχολεί η υγρασία .Ευτυχώς η εκτύπωση έγινε δωρεάν αλλιώς το κόστος θα ήταν άλλα 10 ευρώ περίπου .Συνολικά το κόστος ,αν δεν έχεις τα μέσα ,το υπολογίζω γύρω στα 25 ευρώ (αν έχεις μηχάνημα πλαστικοποίησης) και άλλα 25 ευρώ το δεύτερο μέρος .Δηλαδή οικονομικά αξίζει να πάρεις ένα έτοιμο από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά . Εμένα απλά μου άρεσε και το έκανα συν το γεγονός ότι είναι στα ελληνικά , με μεγάλα γράμματα και εικόνες , και φωτογραφίες επεξεργασμένες στον εξοπλισμό μου . Σας προτρέπω να φτιάξετε (όσοι δε το έχετε κάνει) έναν δικό σας κατάλογο , δεν είναι δύσκολο και θα μάθεις πολλά πράγματα για τα αντικείμενα που παρατηρείς (αρκεί να έχεις πολύ ώρα ελεύθερη) . Οι φωτογραφίες βγήκαν λίγο θαμπές αλλά θα πάρετε μία ιδέα .

1366377130_20180207_1246271.thumb.jpg.e92749db68bcde7972fc52f85bf41b9f.jpg

99263025_20180207_1245481.thumb.jpg.b1b9c1b55ef18041ac4ae52a803a81ed.jpg

1385382216_20180207_1245121.thumb.jpg.f5f61598b3589812726b18307b96b8d6.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όποιος θέλει τον κατάλογο (1 μέρος) κατεβάζει την εφαρμογή dropbox και μου στέλνει το email του με pm .Το δοκίμασα με φίλο από το forum και το έλαβε .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Ετοίμασα και το δεύτερο (τελευταίο μέρος) με τίτλο Μάιος - Οκτώβριος .Όποιος κατέβασε το πρώτο μέρος και επιθυμεί και το δεύτερο να μου στείλει pm θυμίζοντας μου το email του να του το στείλω μέσο της εφαρμογής dropbox .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 6 μήνες αργότερα...

Το καλοκαίρι πέρασε και μπόρεσα να δοκιμάσω τον κατάλογο σε ιδανικές συνθήκες . Ο συνδυασμός dob 10 goto - σκοτεινού ουρανού - καταλόγου με βοήθησε να δω πάρα πολλά αντικείμενα ανά αστερισμό .Τέρμα πια η λειτουργία tour (αν το έγραψα σωστά) όπου παρατηρούσα όλο τα ίδια αντικείμενα .Η πλαστικοποίηση έβγαλε άθικτο τον κατάλογο από την υγρασία ,όπου ακόμα και το καλοκαίρι αργά το βράδυ είναι αρκετή στα 1.200 μέτρα υψόμετρο . Τώρα που άρχισαν οι συννεφιές μεταφέρω τον κατάλογο στο κινητό με μαύρο φόντο στις σελίδες και κόκκινα γράμματα .Προσθέτω και μερικές φώτο διπλών αστεριών και νέες φώτο από το https://astronomy.tools/calculators/field_of_view/ προσαρμοσμένες ακριβώς στον εξοπλισμό μου ώστε να έχω όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική απεικόνιση . επειδή οι φώτο είναι τεράστιες (πιάνουν σχεδόν όλη τη σελίδα υπολογίζω γύρω στις 2.000 σελίδες αλλά δε με νοιάζει μια και δε θα τον εκτυπώσω .

Δείγμα

g.PDF

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης